Hörn soffor med egna händer

Hörn soffa är alltid efterfrågan. Den är rymlig och tar inte upp mycket utrymme. Inte konstigt att dessa soffor kallas familj, för att du kan hålla på med hela familjen. Möbler gjorda för hand och soffor är inget undantag idag.

Fördelar med självproduktion

Originalen av prestanda och det självständiga valet av former och färger är de främsta fördelarna med självständig produktion. Samtidigt kontrollerar du prisklassen själv genom att välja materialet enligt plånboken. Ett annat plus är kvalitetskontroll. Allt beror på dig, och därför finns det ingen risk att bli lurad.

Det trevligaste är estetiskt nöje och en känsla av stolthet för arbetet. Andras entusiasm och respektfull syn på dina avkommor kommer bara att stärka detta tillstånd.Därför kan du på ett säkert sätt ta i bruk soffan för bekvämligheten och bekvämligheten i ditt hem.

Materialval

Valet av material ska närmar sig mycket allvarligt, du måste tänka på sofforenheten i förväg. Efter att ha gjort en detaljerad lista över allt som behövs, kan du gå till maskinvaruhandeln. Tjockleken och kvantiteten av allt som behövs beror bara på dina önskemål och önskemål.

Soffans grund är oftast gjord av trä, timmer av barrträd. Vanligtvis ges preferens till tallskog, eftersom det är starkare än sina "bröder". Följande viktiga material kan särskiljas:

 • DVP - en botten för en soffa och lådor.
 • Chipboard - laminerad, tjänar till möbelbrädan (soffans och armstödets botten).
 • Plywood - trim för soffans ram. Bäst anses björk.
 • Skumgummi, sintepon - Material för att packa baksidan av soffan, kuddar.
 • Klädselväv - Dekorativ del av soffan, som tjänar till midjan och skapar den slutliga bilden.
 • Fästelement - skruvar, skruvar, hörn, naglar och allt som med hjälp av vilket kommer att vara sammansättning av element.
 • Glidmekanism - typ av mekanism, valet beror på din önskan, såväl som på färdigheter.
 • Möbelben - kan vara stabilt eller på hjul.
 • Lim, trådar - kommer att vara till nytta när man förenar bitar av skumgummi och arbetar i midjan.

Erforderliga verktyg

Så, du måste förbereda följande:

 • Skruvmejsel med olika munstycken - för att skruva fast fästorgan eller skapa hål.
 • Cirkelsåg - för skärning av stora föremål som kräver precision (eller sticksåg).
 • En hacksåg (handsåg) och fat - för skärning av exakta vinklar.
 • Kniv för skärning av skumgummi och sax för tyg.
 • En symaskin - för omslag och midja.
 • Möbelhäftare - för att säkra saken.
 • Twine eller garn - för att ge en intressant form tillbaka och olika element.

Hur man gör modellen själv hemma?

Så, utbildning behövs. För tillverkning av soffan behöver du göra en ritning med alla storlekar och element. Om du har problem med skärning kan du beställa det i butiken där materialet kommer att köpas.

Nummer alla detaljer (enligt ritningen) och lägg upp allt som viktigt: de mest nödvändiga sakerna är överst eller närpå, då är elementen mindre. Det är viktigt att börja montera med stora delar, då måste du gradvis "bygga upp" allt annat på ramen. Montering kan endast vara skruvar. För hållbarhet kan du först lima, och fixa sedan resultatet med skruvar.

Manufacturing.

Med tanke på att soffhörnet behöver du inte förvirra detaljerna på de korta och långa sidorna. Orderens utförande:

 • Lägg först två sidoväggar och använd fästdon för att ansluta dem till en vågrät stång och vertikala stolpar. Monteringspunkterna ska vara minst fyra för varje rack. Rammen på ena sidan är klar. Nu måste det vara mjukt. Ett ark av plywood är fastsatt ovanpå ramen. Till baksidan måste du fästa spånskiva.
 • Därefter måste du gå till sammansättningen av andra delen - kort. Det kommer också att finnas en låda för linne. På sidorna måste du fästa längsgående tvärgående stänger. Sheathe den färdiga ramen och spånplattan och plywood. Bottom stänga hårddisken.
 • Om lådan är borttagbar kan den tillverkas av fiberboard. För lyftmekanismen borra hål för att fästa bultarna och fästa.
 • Armstöden för soffan kan vara avtagbara, tyg eller associerade med ramen. För att göra detta, skruva in ramen till ramen som följer armstödets form. Allt detta är mantlad spånskiva.
 • Om armstöden är av ovanlig form, med böjar, använd sedan fiberplatta och många små naglar.Skarpa gränser måste slätas så att huden inte slits ut.
 • Avsluta den färdiga trästrukturen med skumgummi - för sätena, ta fasta, fasta stycken på vänster och höger sida, och ryggstödet kan tillverkas i ett lag av flera element. Den rekommenderade tjockleken på skumgummi är mer än 100 millimeter. Om det inte finns någon sådan tjocklek, kan tunna element limmas ihop.
 • Om du vill göra en intressant baksida med böjar, använd sedan splittringarna och rester av skumbitar, vilket ger en vacker form. För armstöd är det bättre att använda batting. Montering av basen på detta stadium är komplett.
 • Gå till klädseln. För att inte bära ut tyget, slipper skumgummi ut, det är bättre att göra åtstramning med agrotextil mellan dem. För midja, välj ett tätt slitstarkt tyg - tapet, thermogacard eller chenille.
 • För noggrannhet och skönhet behövs ett mönster eller ett mönster. Du kan också fästa tyget i soffan och krita ut områden för skärning. Glöm inte att lämna tyg för utsläpp - 2-3 centimeter vardera. När du skär ut ryggen, ta hänsyn till dess form, skapa lämpliga element. Hauling kan vara med stygna element.
 • För att skapa en backa, använd garnet och häftapparaten. Gör hål i ryggen för att spänna. I hålen rita en slinga - och fäst klyvorna på den.
 • Att vara engagerade i stoppning, övervaka enhetligheten i stretch. Bilden måste matcha. För att förenkla arbetet, använd vanliga tyger eller mönster som inte kräver noggrannhet.

Om du är en fläkt av mjuka soffor, kan du sya kuddar i storlek och lägga till ramen. Om det behövs kan de helt enkelt avlägsnas.

Göra en balkong eller lusthus

Med en hörnssoffa på balkongen och i lusthuset får du komfort. På varma sommarkvällar blir det väldigt trevligt att ha hela familjen eller bjuda in vänner.

Denna soffa kan skapas från de vanliga och alla kända pallarna. Ett annat namn är pallar.

Allt arbete består i att bygga den nödvändiga konstruktionen av lådorna och deras fastsättning. För estetik måste du förbereda pallarna på ett lämpligt och lämpligt sätt för inredningen - slipning, målning, lackering, åstadkommande av åldrande effekt eller glans, decoupage, ritning. Allt som kommer till ditt huvud och går med tyget kommer att göra.

Då måste du sätta dig.Placera flera pallar ovanpå varandra tills du får önskad höjd och längd. Fäst dem med skruvar. Mellan lådorna kan du lägga fasta lister av plywood och få ytterligare hyllor för förvaring.

Följ sedan tillbaka. Placera pallarna vertikalt i förhållande till sätet så att bokstaven "G" skapas.

Vik den resulterande ramen med plywood eller spånskiva. Därefter kan du limma elementen med skumgummi eller göra avtagbara sitsmattor - utan att fästa plywood till pallarna, sköt skumgummi och tyg. Om det behövs kan de helt enkelt avlägsnas. Sedan sy de nödvändiga elementen - kuddar av olika storlekar, armstöd. För arbors är sådana soffor relevanta, i regnigt väder och under lågsäsongen kan kuddarna tas bort.

Hörn soffa - en godsend för en stor familj och ett litet utrymme. Det skapar en atmosfär av komfort i alla rum - vare sig det är en lägenhet eller ett lusthus. På grund av det stora sätet kan det tjäna som en säng och viloplats för ett stort företag.

Nedan är en video som hjälper dig snabbt och enkelt att montera ramen på hörnssoffan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum