Soffor i vardagsrummet

 Soffor i vardagsrummet

Ett modernt vardagsrum är svårt att föreställa sig utan en så viktig detalj som en soffa. Liknande möbler är en av huvudobjekten i sådana rum. Idag möter kunderna ett stort utbud av olika soffor, vilka inte bara är av högsta kvalitet, men också av ett spektakulärt utseende.

7 foto

Särskilda funktioner

Med hjälp av en ordentligt vald soffa kan du ställa in den totala tonen i vardagsrummet. Utan sådana detaljer kommer rummet inte bara att vara tomt, men också lågfunktionellt.

Möblerna kan utföra flera användbara funktioner. Till exempel finns det i många modeller idag sådana tillägg som en bar, en tvättstuga, en hylla i armstöd, vikningsmekanismer, bekväma huvudstöd och så vidare.

Lämplig för vardagsrum och en ultramodern soffa, där det finns ett inbyggt musikcenter eller ett kassaskåp med kombinationslås. Sådana alternativ är inte billiga, men med hjälp av dem kan du betona en elegant inredning och göra den mer högteknologisk.

En av de mest populära och vanliga är soffor med vikningsmekanismer. När de är vikta är de kompakta och mobila. Om de expanderar så ser du en rymlig och bekväm säng, där du kan ta emot de inbjudna gästerna.

Många föredrar att sova på sofforna i vardagsrummen. Särskilt ofta löses denna lösning av ägare av små lägenheter, där olika föremål av storstora möbler helt enkelt inte passar.

Moderna tillverkare erbjuder valet av konsumenter inte bara vanliga rektangulära soffor, utan även lyxiga modeller av U-formade och L-formade hörnstrukturer, sektionella. Sådana exemplar är bekväma och rymliga.

Tänk inte att hörn soffan kan sättas endast i ett stort rum. Idag är det möjligt att välja modeller av olika storlekar som kommer att hitta sin plats även i ett litet vardagsrum.

Med hjälp av soffan kan du zonera utrymmet.Dessa mottagningar behandlas oftast av ägare av studior och ettrumslägenheter.

arter

Soffan till vardagsrummet kan vara absolut vad som helst. I dag i butikerna kan du se ett stort utbud av högkvalitativa vackra stoppade möbler av olika stilar.

Ett av de mest eftertraktade är klassiska raka soffor. Dessa modeller ser bra ut i olika interiörer. De kan ha olika konfigurationer. De vanligaste standardalternativen med armstöd och ryggstöd i medelhöjd.

Hittills är lätta kopior, där det inte finns några armstöd, i stor efterfrågan. Oftast har de rundade former och ser väldigt mjuka ut.

I möblerna finns det bara en armstöd. Det här alternativet kommer att vara mycket användbart om du är ägare av hög tillväxt. Du kan lägga huvudet på den ena sidan och tyst sträcka dina ben framåt - de kommer inte vila på någonting.

Ofta är sådana modeller placerade i barnrum, eftersom de är säkra och inte har skarpa hörn eller hårda delar som du kan snubbla på eller såra.

Lyxiga hörnmodeller är en annan populär typ av soffa. De är U-formade eller L-formade. Sådana stoppade möbler har ett snyggt modernt utseende. Corner soffor är rymligare och rymliga än raka modeller i stil med en klassiker.

En annan fördel med hörndesign är möjligheten att installera olika tillägg. Det här kan vara en bar, musikcenter, hyllor, soffbord och så vidare.

Hörn soffa kan placeras i ett rymligt och litet rum. Det viktigaste är att välja en modell av lämplig storlek. Så, för ett kompakt vardagsrum kan du hämta ett snyggt ljust hörn som inte tar upp mycket utrymme.

Snygg och modern i vardagsrummet ser radiell modell. Sådana modeller har en rund form. Oftast har de minst tre avsnitt. De vanligaste är fyrdubbla produkter. Något mindre vanliga tre-sektionsalternativ.

Cirkulära soffor är lämpliga för rymliga rum. Med hjälp av sådana möbler kan du effektivt dekorera rummet.

Om du gillar anpassade lösningar bör du titta närmare på ovanliga dubbelsidiga soffor. I sådana möbler är platserna placerade på båda sidor och skiljer dem tillbaka.

Liknande produkter är harmoniska i interiörer endast i modern stil. För klassikerna är de absolut inte lämpliga, även om de är dekorerade i neutrala färger.

Högre är bekväma alternativ på benen. Dessa delar är gjorda av olika material, men oftast finns möbler med ben av trä eller metall. Det andra alternativet är målade, ommålat eller krom.

Benen är utrustade med lätta gästsoffor. Sådana modeller liknar kompakta bänkar med armstöd, ryggstöd och mjuka säten. Lätta alternativ passar inte in i alla interiörer, så de bör väljas mycket noggrant.

dimensioner

För ett rymligt vardagsrum passar stora soffor. Vanliga är vinkla och ovala produkter. Sådana typer av stoppade möbler ser solid och attraktiv ut.

Längden på dessa alternativ kan nå 400 cm och djup - 200 cm eller mer.

Oftast finns det stora soffor, vars standardlängd är 3 meter.

Om området tillåter, då i vardagsrummet kan du sätta en stor soffa. Men glöm inte att sådana stoppade möbler automatiskt blir huvudelementet och hjärtat i rummet, så försök välja den högsta kvaliteten och den vackra modellen.

Längden på sådana modeller överstiger ofta 450 cm och djupet - 160-250 cm.

För småstora vardagsrum passar små modeller av soffor som inte tar upp mycket utrymme och blockerar gången. Kompakta kopior kan placeras längs väggen eller i mitten av vardagsrummet.

Smala och låga soffor är lämpliga för små rum. Om det finns en extra säng i sådana produkter är den kompakt och oftast singel.

Färglösningar

Överväga i detalj flera attraktiva sorter av stoppade möbler, som efterfrågas nyligen.

 • Någonsin gå ut ur mode klassisk brun eller choklad soffa. Denna möbel passar perfekt till många stilar och interiörer, vilket är anledningen till att det kan kallas universellt.
 • Effektivt och attraktivt ser soffor med blå klädsel. Sådana modeller kombineras med många nyanser. Det kan vara både kontrasterande och neutrala toner av möbler eller vägg-, golv- och takdekoration.
 • Lila och lila soffor kommer inte att ignoreras i inredningen. De kan slås med gröna eller gyllene kuddar, såväl som inredningen av vardagsrummet i pastell och lugnande färger.
 • Grön har en lugnande effekt. Möbler i denna design kommer inte bara att glädja ögat, men också ha vänlig kommunikation och balans emotionellt tillstånd.
 • Turkos soffor kan skryta med ett vackert utseende, men sådana modeller rekommenderas att installeras i rum inredda i ljusa färger. Tät turkosfärg i mörk miljö kommer att "trycka" på ögonen.
 • Sensuella natur kommer att älska den röda soffan. Dessa typer av stoppade möbler är i regel placerade i vardagsrum med kontrastskikt (vit, beige, svart), eftersom nyanser av rött ser mer harmoniska ut under sådana förhållanden.
 • Klassiska färger är vita och beige. Människor vågar ofta inte köpa möbler i den här designen och frukta att det lätt blir smutsigt och snabbt förlorar sitt ursprungliga utseende. Soffan med läderbeklädnad känner inte till sådana problem, eftersom några fläckar lätt kan avlägsnas från dess yta.
 • Aristokratiska ser maroon soffor. Sådana modeller ser bra ut i både moderna och klassiska stilar.
 • Mjukt och mysigt vardagsrum, om det kompletterar den ljusblå soffan. Charmiga himmelsk nyanser ser bäst på en vit bakgrund.
 • Inte för alla vardagsrum passar en svart soffa. Rymliga möbler i denna design rekommenderas inte att installeras i små rum med dålig belysning, annars riskerar du att skapa en mer dyster inredning.
 • Älskare av ljusa och rika färger bör titta på orange och gula soffor. Sådana möbler kan återuppliva vardagsrummet och dekorera det med subtila anteckningar av positiva.
 • En speciell charm har en rosa soffa. Sådana möbler passar inte mörka och dyster rum. För en charmig rosa soffa är ett väl upplyst vardagsrum i neutrala eller snövit toner idealisk.
 • Oliver, pistasch och senapsfärg har en speciell charm. Klädda möbler av denna färg ser mysiga ut. Den kan sitta i vardagsrummet, dekorerade i gult, grått, grönt, karamell, beige och vitt.
 • Inte alla vardagsrum kommer att passa en terrakotta soffa. Denna möbel ser bra ut i ett ensemble med väggar som har en ljus och dämpad yta. I ljusa och mättade ensembles kommer den här färgen att se inharmonisk ut.
 • Hitten de senaste åren är en mint soffa. Möbler i detta färgschema ser färskt och originellt ut, men är ett märke, som vita modeller.
 • Röd soffa kommer att se bra ut även om vardagsrumsdekorationen är kontrast. Till exempel kan en läder trippel instans på metallben placeras nära den rika blåmuren.

material

Äkta läder, läder eller tyg används för soffa.

Det mest högkvalitativa och slitstarka materialet är läder av naturligt ursprung. Soffor med sådan stoppning tjänar länge och förlorar inte sin visuella överklagande.

Naturligt material är slitstarkt och slitstarkt. Men riktiga lädersoffor är dyra. Möbler som är stoppade i läder eller läder är billigare. Utanför är sådana material på många sätt liknar naturliga, men mindre hållbara. De gillar inte temperaturfall och skador är lätt på sin yta.

Ecoskin mjukare och mjukare än läder. Idag används sådana råmaterial i stor utsträckning vid tillverkning av möbler, eftersom de är billiga och ser attraktiva ut.

Populära idag och tyg soffor.För möbelklädsel används slitstarka tyger som flok, plysch, velour och mattor oftast.

utformning

Tänk på några harmoniska kombinationer av soffor i vardagsrummet.

 • En stor U-formad soffa i mörkgrå eller svart kan placeras i ett rymligt rum, mitt emot fönstren. Sådana stoppade möbler kommer harmoniskt att se ut mot en bakgrund av vita väggar och ett beige golv, kompletterat med en fläckig matta creme brulee-färg. Det är värt att göra inredning i orange toner (vaser, målningar, etc.).
 • En vit L-formad soffa med röda och lila pussar hittar sin plats i vardagsrummet med vita eller krämiga väggar, ett golv dekorerat med ett ljust beige laminat och ett snövit stretchloft. Interiören ska vara färdig med en vacker röd ljuskrona, en speglad garderob, trä bokhyllor och stora väggmålningar över soffan.
 • Creams skinnsoffa ser spektakulärt ut mot de mörka väggarna och det gråa golvet, kantad med mattplattor. Motsatt möblerna, du kan lägga en kaffe svart och brunt bord och lägga en beige matta med en hög hög under den. Torka den dyster situationen bör utforma en av väggarna med vit färg och dekorativa monokrom bild.
 • En lila-krämig soffa kan placeras i ett litet vardagsrum med gräddeväggar och ett brunt laminatgolv. Lätta möbler för böcker bör hängas över möblerna och ett ovanligt vitt bord borde placeras mitt emot det.
 • Turkos soffa kommer att se spektakulär ut mot bakgrunden av fönster med kräm gardiner, vita väggar och ett dimbrunt golv. Mittemot honom borde man lägga ett glasbord med svarta ben och på sidorna - glasbord under de runt lila lamporna.

stilar

En lakonisk och diskret soffa med vanliga och vinkliga former passar för ett vardagsrum i modern stil. Oftast är det en modell av vit, grå, svart och beige.

Den engelska stilen präglas av närvaron av trädelar med dekorativa snidningar i möblerna. För vardagsrum i den här venen är det bättre att välja en massiv soffa med breda armstöd och möbeltoppar.

I vardagsrummet i neoklassisk stil ser harmoniskt elegant soffa av liten storlek eller soffa med en invecklad prydnad. Möblerade möbler i sådana interiörer placeras oftast i mitten av rummet. Perfekt för intressanta modeller gjorda i stil med Louis XVI.

För ett loft-stilrum är en massiv soffa med läderklädsel idealisk. Det rekommenderas inte att välja eleganta modeller med vågiga linjer. I ett sådant vardagsrum ser grova modeller av neutrala eller klassiska färger bättre ut.

Hi-tech stil liknar minimalism. Möblerade möbler för lokalerna på ett sådant sätt är att välja i strikt design med närvaron av tydliga geometriska former. Det rekommenderas att köpa soffor där det finns kromdelar.

Tips för att välja

Välj de perfekta stoppade möblerna är nödvändiga, baserat på vardagsrummets grundläggande stil. Om det här rummet i ditt hem är rymligt, skulle det bästa alternativet vara en vacker och bekväm hörnssoffa.

Modeller med barräknare, hyllor och andra tillägg ser bra ut. Sådana produkter är idealiska lösningar för fritids- och mötesgäster.

För ett litet vardagsrum passar en populär soffa utan armstöd eller en standardmodell av liten storlek. Var försiktig med mörka toner.

Idag är de ursprungliga super-sofforna halvcirkelformiga eller ovala i form. Dessa exemplar ser bra ut i vardagsrummet i ett stort område.Mellan dem kan du sätta ottomanen i färg eller ett runt glasbord.

Om du vill köpa en ovanlig designmodell, är det bättre att kontakta tillverkarna från Italien. Sådana företag som IB Gallery, Grand Manor eller Natuzzi producerar de bästa och mest fashionabla bitar som kan förvandla vardagsrum.

Inredning: Modetrender

Innan du köper en soffa måste du bestämma var du ska placera den. Ofta stoppade möbler:

 • i mitten av hallen;
 • i fönstret vid fönstret;
 • längs en av väggarna;
 • under trappan (om det finns en i huset eller lägenheten).

Både i små och rymliga rum ser väggen med en nisch för en soffa spektakulär ut, men för den borde man välja möbler gjorda i samma stil och idealisk för storleken på nischen.

Många frågar: hur man ordnar två eller tre soffor i vardagsrummet?

Den vanligaste är den vinkla platsen för två soffor: den är placerad längs väggen och den andra är motsatt den i sidopositionen.

Lite mindre stoppade möbler sätts tillbaka till baksidan. Så, du kan diskret fördela de två zonen i vardagsrummet. Till exempel, framför en soffa för att sätta ett schackbord, och motsatt den andra - en TV.

Om området tillåter kan du ordna möblerna mittemot varandra.En ottoman, bord eller kvadratisk / rektangulär matta hittar sin plats mellan sofforna.

Tre soffor ordnas oftast med bokstaven P. Med hjälp av denna teknik kan du kostnadsfritt och vackert inreda ett rymligt vardagsrum.

För att dekorera väggen bakom soffan, kan du välja ett lämpligt gips, såväl som vanligt eller foto tapeter. Ofta bakom mjuka möbler har hyllor för böcker, skåp, höghållare och bokhyllor. Den senare kan ordnas runt möblerna.

Bardisken ser spektakulärt ut bakom soffan. Som regel tillgodoser ägarna av studiolägenheter detta arrangemang. I sådana bostäder finns det ofta en elegant båge under soffan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum