Hall soffor

När du arrangerar korridoren behöver du hämta sådana möbler där det är bekväm att hänga upp ytterkläder, lägga på skor och andra tillbehör. Och naturligtvis behöver du en plats att sitta ner för att byta skor eller vänta på andra familjemedlemmar. En utmärkt lösning är en rymlig och attraktiv soffa.

Egenskaper, fördelar och syfte

En entré är ett rum där människor tar av ytterkläder, skor, lämnar väskor och andra tillbehör. Mycket ofta blir det en garderob, för att undvika ett sådant problem bör du köpa en liten soffa, som är praktisk och funktionell.

Vad är soffan på korridoren? På grund av sin lilla storlek och rymd kallas det en mini-soffa.

Dessa soffor är vanligtvis utformade för bekvämt att sätta på skor, och fungerar också som en prydnad för en attraktiv inredning. I synnerhet kan de användas för att utföra sådana funktioner:

 • för lagring av oanvända skor;
 • en separat plats att hänga ett paraply;
 • sätta påsen
 • tillmötesgående små saker.

För att skapa komfort och skönhet i korridoren bör du följa vissa regler för att välja den här typen av möbler för detta rum:

 • Soffan är inte bara en liten bankett, men borde ha ett rymligt område för att rymma olika små föremål och bekväma sittplatser. Det har ett betydande område, så du bör överväga storleken innan du köper. Även en lyxig soffa ger dig inget nöje om det stör den fria rörligheten och upptar det mesta av området.
 • Spektakulär produkt kommer inte att se vacker ut i korridoren, gjord i en klassisk stil. Det är nödvändigt att välja en modell för en befintlig inredning.
 • Soffan på korridoren ska vara funktionell och på plats. Om rummet redan har nattduksbord och ottoman, så behöver man inte lägga en annan soffa.

typer

Idag finns ett stort utbud av soffor till korridoren. De skiljer sig åt i design, form, storlek, färgprestanda, syfte. Om du vill kan du även beställa en modell för ett enskilt projekt. Designern måste ta hänsyn till dina önskemål.

Beroende på modellens form finns det flera grundläggande typer.

Bäddsoffa

Bäddsoffan är ett utmärkt alternativ för skomakaren, eftersom den innehåller hyllor i botten och en rymlig låda, och är också utrustad med ett mjukt och bekvämt säte. Detta skåp kan väljas även för små utrymmen. Den är idealisk för att lagra skor och en mängd tillbehör.

Den övre hyllan är utformad för att lagra små föremål eller det kan dekoreras med en vacker blomkruka.

Soffbord

Soffbänken med en plats under skor i utseende liknar en vanlig hylla för skor, men behöver bara nödvändigtvis ha ett mjukt säte ovanpå. Denna modell innehåller metallgrillar under ett mjukt säte, där du bekvämt kan placera skor.

soffa pall

Soffbordet presenteras i form av en liten bänk, som kan vara antingen med en rygg eller utan den.Denna modell tar upp lite utrymme, kan användas för att lagra saker. Till exempel ser banketten i form av ett bröstkorg med en rymlig låda inuti ovanligt och snyggt ut. För ytbehandling av sådana modeller används järnsmide eller träsnideri.

Smidda banketter med täckt sits är i stor efterfrågan.

För små hallar är smala soffor idealiska eftersom de inte tar upp mycket utrymme och inte stör passagen. Moderna modeller kan vara både låga och höga backar. Ovanför de låga sofforna kan du dessutom hänga en hylla för att lagra små delar eller en spegel. Högkroppsmodeller ger maximal komfort när du sitter.

stilar

Smidda soffor i korridoren präglas av elegans och skönhet. De bär oss till renässansen på grund av närvaron av lyxiga vridna ben. Sådana modeller är idealiska för utförandet av barockstil, Provence, land eller klassiker. De innehåller inte lådor eller hyllor, eftersom deras huvudsakliga syfte - bekvämlighet och komfort medan du sitter, dekorerar rummet.

För älskare av klassisk stil, kommer trä soffan vara det perfekta valet. Den passar perfekt in i interiören, gjord i en modern eller ecostyle. Denna soffa kombineras harmoniskt med andra möbler av naturligt trä.

Banquettes av trä är utrustade med hyllor och lådor. De representeras av en mängd olika modeller. Du kan välja en intressant modulär soffa med tillägg i form av skåp eller köpa en minisal med spegel och bord.

storlek

Eftersom hallen vanligtvis har små dimensioner, så tillverkare av stoppade möbler erbjuder soffor av kompakta storlekar.. De kan utformas för en eller två personer.

Hoekalternativ som sparar utrymme i ett rum är i stor efterfrågan.

Små modeller ser vackert och elegant ut, och påverkar inte heller den fria rörelsen. De har vanligtvis en bredd på ca en meter och ett djup på ca 50 cm. Sådana dimensioner gör att du kan sitta bekvämt i soffan och samtidigt inte ta upp mycket utrymme.

Soffan i den lilla korridoren kan utrustas med låga armstöd eller utan dem.

Ett bra val skulle vara en ramlös modell. Den kompakta halvcirkelformade soffan passar perfekt in i det lilla rummet.

material

Moderna tillverkare av stoppade möbler erbjuder fantastiska och ovanliga modeller av soffor till korridoren, med olika material. Sådana produkter innehåller typiskt en utsökt ram och ett robust fjäderblock. Vid tillverkning av rammen används metall eller trä.

Vissa tillverkare erbjuder kombinerade ramar som är gjorda av trästänger och spånskivor.

Soffor för en hall från ett naturligt träd hjälper till att ge en bekvämlighet och komfort till rummet. Miljövänligt material väljs av många. Naturliga nyanser kombineras härligt med olika färgversioner av korridorerna.

Metallmodeller präglas av hållbarhet och praktiska egenskaper. De presenteras i form av en pall med ett mjukt säte, som kan förses med naturligt eller miljöläder. Metallbänken innehåller också hyllor för lagring av skor, krokar för påsar och ett fack för placering av paraplyer.

Driftstiden för stoppade möbler beror i stor utsträckning på klädseln, vars val ska styras av sin inkomstnivå:

 • Tapestrymodellen är ett utmärkt val för en hall, eftersom den präglas av praktiska och långa livslängder.
 • Inte mindre populär är lädersoffa.Många soffor är stoppade i imiterat läder, eftersom det lockar med sitt charmiga utseende. Men hon, tyvärr, förlorar snabbt sitt ursprungliga utseende. Den kan vara mycket lätt repad eller färgad, så det här materialet rekommenderas inte för användning i ett hus där det finns små barn eller husdjur.
 • Sittplatser för soffor, utformade för korridoren, kan vara stoppade i olika tyger: flock, ull, bomull, möbelmocka eller velour. De karaktäriseras av hållbarhet och praktiska egenskaper.

Hur man väljer?

Ett brett utbud av snygga och attraktiva modeller av soffor i korridoren gör att du kan hitta det bästa alternativet för alla. För att göra rätt val bör du ta hänsyn till flera nyanser:

 • Soffan kommer att ligga på korridoren, där alla kommer från gatan och klä av sig. Materialet i produkten blir ofta smutsigt, så du bör välja sådan klädsel som är lätt att rengöra eller tvätta.
 • Kom ihåg att soffan kan skadas av spännen i en sko eller väska. Därför måste det vara starkt och praktiskt.
 • Eftersom de vanliga korridorerna är små, och soffans dimensioner ska vara små.För att spara utrymme kan du hjälpa till med hörnet eller dubbelmodellen.

För att välja rätt soffa i korridoren bör du vara uppmärksam på materialets tillförlitlighet och hållbarhet, strukturell styrka, dess funktionalitet.

Soffan i den kompakta storleken kommer att se bra ut i ett ensemble med en garderob. Möblerade möbler kommer att användas som plats att vänta eller byta skor, och i skåpet kan du bekvämt ordna ytterkläder, skor och olika små föremål.

För varje korridor kan du välja en kompakt soffa som inte tar upp mycket utrymme. Det viktigaste - att göra sitt val, från rummets form.

För en smal och lång korridor är en smal soffa med en extra låda för ett bekvämt läge av skor idealiskt. Det är nödvändigt att välja modeller med en minimal mängd dekor, tyngdpunkten bör läggas på enkelhet.

Om du vill uppnå effekten av "antik", är det bättre att köpa en smidd modell med snygga gravyr och metallkasser.

För en fyrkantig hall kommer många lösningar att göra. Du kan lägga en klassisk modell med ett mysigt och stort ställe, eller en modern soffa med ottomaner. Valet av färglösning beror på inredningen i rummet.

Moderna stil soffor är värda att köpa för en rektangulär hall. De kan ha lite krökta linjer. Ett sådant elegant inslag av interiören kommer att vara huvudfokus. Valet av färger bör utföras beroende på vilken effekt du vill skapa. Ljusa och spektakulära ser soffor av röda eller orange nyanser. För utföringsformen av fasthållna interiörer skulle föredra pastell eller mörka nyanser.

Om korridoren representeras av en rundad form eller en icke-standard är en rund soffa eller en liten ottoman perfekt. Interiören på korridoren kan vara lika klassisk som den är modern.

Om korridoren är en djup och bred nisch, så kan den användas för att placera soffan. Under det bekväma stolen kommer det att finnas en låda under skorna och på toppen - flera väggskåp för att lagra olika bagage.

En soffa av pallar blir väldigt intressant.

Sådana snygga och anpassade möbler har rätt att göra egna händer. Den detaljerade processen för dess framställning beskrivs i följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum