Soffor i stil med "Provence"

 Provence soffor

Nyligen är interiörer i rustika stilar väldigt populära. Inte bara ägare av privata hus, men också stadslägenheter adress denna design. En intressant och enkel riktning ser bra ut i alla bostäder, speciellt om du slår honom rätt. För att göra detta måste du välja en lämplig yta och, naturligtvis, möbler. Idag kommer vi att prata om eleganta och attraktiva soffor i Provence.

Särskilda funktioner

Möblerade möbler i den charmiga "Provence" -stilen kännetecknas av mjuka och böljande former, som med all utseende talar om sina oöverträffade komfortegenskaper.

Sådan stil som "Provence" är en riktig utföringsform av hemma värme och komfort. I olika typer av möbler antar han övervägande av naturligt miljövänliga material.

Som regel är soffor på liknande sätt utrustade med höga och mjuka ryggar. Det finns också modeller där den här delen är helt tillverkad av trä.

Oftast köps sådana alternativ för hus eller stugor.

Vissa modeller i stil med "Provence" är helt framställda av trä. De är ofta närvarande eleganta övergångar och snygga spår. Sådana fall ser väldigt intressant ut.

Soffor där det finns träarmstöd eller ben av liknande material är i stor efterfrågan. Dessa delar har ofta graciösa och snidade former. Naturligt trä används oftast för sådana element, vilket gör dem inte bara vackra, men också hållbara.

Trä detaljer ser särskilt bekvämt ut i det allmänna ensemblet med en textilklädsel, gjord i provencalsk stil. Det kan vara miniatyrtryck, känsliga monokromatiska färger, randar av olika färger, bilder av blommor, djur, löv, och så vidare.

Möbler i stil med "Provence" kan inte bara ha en rak, men också en vinkell design. Det andra alternativet är mer imponerande i storlek, så det ser bättre ut i rymliga och väl upplysta rum.

Möblerade möbler i en liknande ån kompletteras ofta med kuddar. Med dessa dekorativa detaljer ser modellen ut mer harmonisk och mysig, trots sin lilla storlek. Kuddar är gjorda i samma färgschema som møbelklädseln eller har en kontrast, men passar för platsens färger.

Tänk inte att interiören i provensalsk stil är uppriktigt landsbygd och orörlig. Om du väljer rätt möbler och dekoration så kommer du till slut att ha en mycket mysig och gästvänlig atmosfär som varken du eller dina gäster kommer att vilja lämna.

arter

Soffor i stil med "Provence" är olika. Tänk på de mest populära och attraktiva alternativen som efterfrågas bland moderna konsumenter.

Rak soffor

De vanligaste klassiska raka sofforna. Oftast är de små och dubbla. Sådana modeller är utrustade med runda och mjuka armstöd, fjädrar och plumpa säten, samt bekväma höga ryggar med mjuka klädselar.De ser oerhört mjuka och mysiga ut.

Med hjälp av sådana detaljer kan inredningen effektivt omforma rummet.

Soffor med armstöd

I direkta versioner kan armstöden inte bara vara mjuka, men också trä. Oftast i sådana mönster finns ben av trä, gjorda i samma färger som sidorna. Ofta inramar träinsatser helt möblerna. Vacker snidad kant i sådana modeller ligger på sidorna, baksidan, benen och botten på platsen. De kan målas i kontrasterande färg.

Dessa alternativ ser väldigt eleganta och dyra ut.

Hörn soffor

I möbelaffärer kan du möta ett stort sortiment av hörn soffor i stil med franska landet. Sådana modeller är större och tar upp mer utrymme, eftersom de har plumpa och tredimensionella delar som inte skiljer sig i kompakt storlek.

Hörnmöbler i denna design är som regel L-formade och passar bra in i rymliga rum.

Skjutbara soffor

Idag står många lägenhetägare inför en katastrofal brist på ledigt utrymme och väljer bekväma glidande soffor.I sådana fall finns en extrasäng, placerad under de övre kuddarna eller baksidan, beroende på vilken mekanism som finns.

Sådana modeller är multifunktionella. I det sammansatta tillståndet tar de inte mycket utrymme, men om de utökas blir dessa soffor enkelt till en full dubbelsäng.

Moderna tillverkare erbjuder ett urval av köpare gästmöjligheter med enkla mekanismer som är lämpliga för tillfällig användning och rymmer över natten gäster eller mer robusta exemplar som kan användas dagligen.

Smidda soffor

Graciösa smidesjärn soffor i en provencalsk nyckel ser väldigt ömt och romantiskt ut. Med hjälp av sådana stoppade möbler kan du skapa en delikat fransk inredning.

Smidda delar kan målas vit eller svart. Båda alternativen ser harmoniskt ut mot de mjuka sätena och ryggarna. Smidda kan vara ben, armstöd och hög rygg. Ofta är dessa element mönstrade invecklingar som ger möblerna ett magiskt utseende.

Populära modeller

Låt oss titta närmare på några populära varianter av eleganta soffor i Provence-stil:

 • Den mjuka och mysiga modellen av en viknings soffa under namnet "Orleans" är i stor efterfrågan. Den har mjuka armstöd, höga platser och en ryggstöd av medelhöjd. Klädda soffor är inredda i ett stort eller litet blommigtryck på bakgrunden av en pastellfärgad skugga.

I denna utföringsform finns en vikningsmekanism och en pålitlig ram av torrt hyvlat trä. Tillverkare erbjuder modeller med eller utan extrasäng.

Kompakt dubbelmodell "Orleans" lämplig för placering i ett litet rum.

 • Utsökta linjer och lyxig design har en spektakulär modell som heter "Luigi" från företaget Belfan. I denna produkt är ramen helt tillverkad av massivt trä utan att använda billig spånskiva. Utsökta modeller är trippel och är utrustade med charmiga runda och fyrkantiga kuddar.

Denna attraktiva produkt kommer att se spektakulär ut, inte bara i provensalsk inredning, men också i italiensk miljö.

 • Sofaen "Amethyst" från möbelfabriken MaestroMobili har ett oöverträffat utseende. I denna hörnmodell dominerar avrundade former. Den är utrustad med en rymlig linneskrin under sidosätet. Delikat modell "Amethyst" är utrustad med tunna och snygga armstöd, samt flerfärgade kuddar som ser fantastiskt ut mot bakgrunden av vårblomning.
 • Den trefaldiga kopian av "Lady Marie" från företaget Fabian Smith har en elegant och raffinerad design. Den är utrustad med snygga ben av mörkt trä, vilket ser spektakulärt ut mot bakgrunden av högkvalitativ textilklädsel med blommiga tryck.

Valet av konsumenter presenterade mer än 10 alternativ för mångfärgade tyger med olika bilder.

Inredning alternativ

Original möbler i riktning mot Provence ser ännu mer intressant ut om de kompletteras med lämpliga dekorativa detaljer:

 • De vanligaste alternativen är dekorativa kuddar. Det kan finnas många. Dessa delar är som regel små eller medelstora. Former kan vara olika, men de mest populära är runda och fyrkantiga kuddar.
8 foto
 • I många provensalska modeller finns dekorativa möbelpinnar.Som regel lägger de sig på mjuka ryggar och bildar ett vackert reliefmönster.
 • På de provensalska sofforna ser kapporna med blommiga utskrifter och fläckig botten, som bildar vackra flounces eller veck av tyg, mycket trevligt i stilen. Ofta dekorativa detaljer i provensalsk stil dekorerar ottomaner och fåtöljer, som bildar ett harmoniskt ensemble i kombination med en soffa.

Vackra designbilder i inredningen

Överväga i detalj flera attraktiva exempel på design i den populära Provence-stilen:

 • Dubbel mjuk soffa dim gul färg med mjuka lila blommor kommer att se spektakulärt ut mot väggarna med ljus persikolfärg, vitt trägolv och ljust sträckt tak. Rummet bör kompletteras med en stor takkrona i klassisk stil med ljusa nyanser, en ottoman med gula och lila ränder, en mjuk kroppsfärgad matta och en dekorativ vit ficklampa.

Runt soffan kan du också ordna blommorna i krukor.

 • Ordna två ljusgula trippel soffor i formen av bokstaven G. I det resulterande fria hörnet framför dem, placera ett vitt soffbord av trä.På sidorna av sofforna, placera de ljusa träborden med glasplattor och sätt på dem lampor med rosa nyanser. Ett sådant enkelt ensemble kommer att se harmoniskt ut mot bakgrunden av beige eller blekgul väggar, vitt tak och laminatgolv, stora fönster med orkidégardiner.
 • En kräm tre-sits soffa med böjda mjuka armstöd harmoniskt ser ut mot bakgrunden av tapeter med bilden av guldmönstrade utskrifter. Nära armstöden till höger och vänster kan du lägga små vita bord för runda lampor med gula nyanser. Det vita taket ska dekoreras med en elegant mörkbrun ljuskrona med vita nyanser, och det vita trägolvet ska dekoreras med en brun och gul matta.

Ovanför soffan är att hänga en stor bild gjord i pastellfärger.

 • Om du äger en studiolägenhet kan du lägga en dubbel soffa med blommiga tryck och träarmstöd i närheten av en av väggarna och lägga till två träbord med bordslampor till den. Dessa detaljer är intressanta mot bakgrunden av väggar dekorerade med dekorativt gammalt trä. Muren på soffans sida kan klistras in med franska motivfotobilder.Ensemblet ska fyllas i med en stor hängande ljuskrona med vit färg och en liten grå matta på laminatet.

Denna zon kan separeras från resten av utrymmet med ett lågt ljusstängsel i form av ett dekorativt staket.

 • Hörnvit soffa med en textilkapa kan placeras i hörnet av rummet med beige eller tråkiga gråväggar. Om det finns ett fönster bakom soffan, ska det dekoreras med vita gardiner med blå blommiga tryck. Du borde lägga ett lågt bord av vitt trä framför soffan och hänga över små målningar i retrostil och dekorativa tallrikar över mitten av möblerna.
 • En tre sitsig gul soffa med små gröna utskrifter på bakgrunden av tråkiga citron eller ljusorange väggar kommer att se mjukt och mysigt. Till vänster och höger om soffan kan du placera stolar som har liknande klädsel. Framför soffan hittar ett ljust bord med böjda ben sin plats.

Det vita taket kan kompletteras med en vit hängande ljuskrona med ljusa nyanser, och en matt mjukt brunfärg kan läggas på golvet.

 • En uppsättning vita soffor med röda utskrifter och fåtöljer i liknande design ser spektakulärt ut mot bakgrunden av tapeter med liknande bilder och ljust laminatgolv.En liten bild med en vit ram hittar sin plats ovanför de stoppade möblerna och framför soffan kan du placera ett litet torgbord för en teuppsättning. En röd matta med gula tryck ska läggas på golvet framför möblerna.
 • En intressant krämfärgad soffa med en frans på armstöd kan placeras i ett rum med bleka kaffeväggar, ett stort fönster, ett ljust trägolv och ett tak på flera plan. På detta område kan du installera ett par stolar i Provence-stilen, höga sängbord i blått och vitt för bordslampor, en hängande ljuskrona och lyxiga gardiner av grön nyans på fönstret. Så att väggen bakom soffan inte verkar tom kan den kompletteras med en liten rektangulär bild.

Rummet verkar inte tråkigt och dyster om det är inrett med en stor persikafärgad golvmatta.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum