Vykatny soffor utan armstöd

Möblerade möbler är ett mycket viktigt integrerat arrangemang av vardagsrum, sovrum och barnrum. Den mjuka soffan är inte bara en dekoration av rummet, men kan också användas som en extrasäng. Rulla ut soffor utan armstöd uppmärksamma en enkel och pålitlig design.

Egenskaper och fördelar

Soffor utan armstöd präglas av ett vackert utseende. På grund av att armstöd saknas kan de spara utrymme i rummet. Vykatnogo typmodeller är idealiska för att skapa en bekväm och rymlig kaj.

Viktiga fördelar:

 • Små dimensioner - När den är vikad upptar en utrullningsbar soffa utan armstöd minimalt ledigt utrymme. Om den behöver användas för att sova, kan den lätt omvandlas till en bekväm sovplats.
 • Bredt sortiment - soffor med vykatny-mekanismen presenteras av de stora och små storlekarna. De kan vara antingen singel eller dubbel. Beroende på personliga preferenser kan du välja en mjuk eller hård modell.
 • Vacker design - Moderna modeller kan användas för att dekorera rum i olika stilriktningar. De kan användas som huvudelement i det interna bostadsutrymmet.
 • Hållbarhet och tillförlitlighet - soffor är gjorda av slitstarkt material, och transformationsmekanismen på grund av användarvänlighet är nästan omöjligt att bryta.
 • Prisvärd pris - Tillverkare erbjuder modeller till olika priser, så varje köpare kommer att kunna välja ett alternativ beroende på inkomstnivå.
 • relevans - För varje rum kan du hitta en bekväm soffa. Till exempel, för köket, kan du hämta ett hörnalternativ med utrullningsmekanism.

Förutom många fördelar har soffor utan armstöd några nackdelar att använda:

 • Låg nivå - Kocken är vanligtvis låg, med oanvändning kan det orsaka besvär.
 • Nivåskillnader - När den viks ut består soffan av flera kvarter, vid lederna av vilka några oegentligheter uppstår. En känslig person kanske inte är bekväm att sova på en sådan soffa.
 • Liten förvaringslåda - Kompakta modeller innehåller vanligen en liten låda, så de kan inte rymma många saker eller sovkläder.

modell

Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av soffor utan armstöd med utdragsmekanismer. Bland de många modellerna finns sådana sorter:

 • Direktmodeller är vanligtvis vykatnymi framåt. De sätts vanligtvis längs väggen. De skjuts framåt med hjälp av rullar och läggs ut på parentes i en rak linje.
 • Corner soffor presenteras i form av mjuka hörn. De köps ofta för dekoration av köket eller matsalen. I hörnmodellerna är gliddelen längre, och i den korta delen finns en låda för att lagra olika föremål eller sängkläder.
 • Soffor med två linneskåp kan rymma sovande tillbehör. Lådorna ligger vanligen under den korta delen.

dimensioner

Det är ganska svårt i de rymliga butikerna som säljer möbler, korrekt bedöma soffans storlek.Du borde inte få en soffa "av ögat", du borde vara uppmärksam på dess storlek.

För ett rymligt rum lämplig mjuk soffa i standardstorlekar. Ryggstödets höjd ska vara 35-48 cm, i så fall kan du bekvämt sitta på soffan. Modellens totala höjd bör vara ca 90 till 100 cm. Vid vikning bör soffans bredd ungefär motsvara sin höjd. Djupet av modeller beror främst på uttagbar mekanism.

Små soffor är vanligtvis utvalda för barnrummet. De har vanligen en längd av 160 till 180 cm. Om produkten omvandlas för att sova från väggen, är sängdjupet 170 till 210 cm. Om soffan går ut mot väggen, överstiger produktlängden inte 150 cm.

Dubbelmodeller har vanligen en längd av 150 till 180 cm. Det här alternativet är perfekt för dekoration av små vardagsrum eller sovrum. Längden på en kaj är vanligtvis 190-210 cm. Raka soffor, utformade för tre personer, är bland de största i raden av utdragbara modeller utan armstöd. Deras längd sträcker sig från 2 till 2,5 meter. När den är monterad har denna soffa en bredd på 140 cm.

För ett bekvämt boende av ett stort antal personer, är en vinkell modell, vars längd överstiger 2,5 meter, idealisk. Detta alternativ köps vanligtvis för rymliga vardagsrum. För små rektangulära rum är det bättre att hitta en smal soffa, eftersom det tillåter att man lämnar en fri passage och inte kommer att störa när man rör sig runt i rummet. Sådana modeller kan vara i bredd 120-130 cm.

Om butikerna inte har en utdragbar soffa utan armstöd med lämpliga dimensioner, kan du beställa en modell att beställa, medan du har möjlighet att välja en transformationsmekanism, klädsel och naturligtvis produktens dimensioner.

Tips för att välja

När du väljer en soffa, var uppmärksam på följande nyanser:

 • Utdragbar soffa utan armstöd kan användas i veckad form. Sådana modeller brukar ha en extra tier som gömmer sig under sätet, om nödvändigt kan den skjutas framåt. Så att mellan soffdelarna finns det ingen skillnad i höjd, kompletterar tillverkare av stoppade möbler ofta modeller med mjuka kuddar.
 • När du väljer en soffa bör du vara uppmärksam på sin form, eftersom valet idag är ganska stort. Kom ihåg att produktens ursprungliga form inte alltid garanterar bekvämlighet och komfort.
 • Innan du köper stoppade möbler måste du bestämma platsen där den kommer att ligga. På så sätt kan du välja en soffa med önskade dimensioner. Om du vill sätta en soffa utan armstöd i ett hörn av rummet, ska du köpa hörnet alternativet.
 • Kompakta modeller utan armstöd på grund av deras mångsidighet är mycket populära. Den är lämplig för både små och rymliga rum. Glöm inte tillverkarens garanti, eftersom garantiperioden för kvalitet och tillförlitliga soffor är minst 1,5 år.

Du kan lära dig allt om bekvämligheten med denna design från videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum