Vykatnaya soffa med lådan för linne

 Vykatnaya soffa med lådan för linne

Många människor föreställer sig inte ett sovrum utan en säng och föredrar att bara sova på den. Men i begränsade utrymmen är det inte alltid möjligt att placera denna möbel. I det här fallet blir det oumbärligt utdragbar soffa med lådan för linne.

Egenskaper och fördelar

Den största fördelen med modellen är dess kompaktitet. När det är monterat motsvarar möbeln i storlek med en liten soffa, när den är demonterad är den inte sämre än sängens storlek. Tack vare denna dag används produkten för att läsa böcker, titta på tv eller äta, och på natten blir det en fullvärdig sovplats. Vykatnogo-soffan särdragen inkluderar också:

 • Förekomsten av en inbyggd låda. Den används för att lagra sängkläder eller säsongsvaror som inte passar i skåp.
 • Lätt att omvandla. Alla familjemedlemmar kommer att kunna demontera soffan: för att göra detta, dra bara handtaget och skjut sätet framåt.
 • Rimligt pris. Modellen är billigare än en full säng, men är inte sämre än henne i funktionalitet.
 • Hållbarhet, lång livslängd. Kvalitativt gjorda möbler kommer att tjäna inte ett år och hålla estetiska egenskaper.

Utdragna soffor finns i samlingar av många märken, eftersom valet av mönster är enormt: du kan hitta en modell för alla inredningar. Möbeln är placerad inte bara i sovrummet, utan också i vardagsrummet, studera, i köket. De senaste platsalternativen är lämpliga för dem som inte planerar att räka ut en möbel varje dag. Dessa soffor kommer dock till nytta när den plötsliga ankomsten av släktingar eller vänner.

modell

Det finns flera typer av skjutmöbler. Eftersom urvalskriterierna är produktens dimensioner, funktionerna i dess enhet och transformation. Först och främst uppmärksammas storleken på sofforna. De är enkla och dubbla och, följaktligen,avser en person eller ett par. Du kan också hitta produkter av medelstor, för dem som inte är vana vid att sova på en smal soffa.

Som det definierande kriteriet kan vara mönsterets designegenskaper. Soffor är indelade i raka, ö och hörn. Det första alternativet är den vanligaste, vanligaste modellen. Fördelen med vinkelföremål är kompaktitet, och ön är tvärtom belägen i rymliga rum.

Insugningsbara soffor av förflyttning:

 • Dragspel. Soffan utvecklas som ett dragspel. För att räta ut det måste du höja sätet tills det klickar och dra framåt. Till och med ett barn kan klara transformationsmekanismen, eftersom ryggen väger lite och kräver inte en stor mängd kraft. Omslag kan göras för varje del av soffan.
 • Delfin (Känguru). Oftast är en sådan mekanism installerad i hörnssofforna. Under sätet är en plattform som rullar ut och stiger och bildar en platt säng. Fördelarna med modellen är hållbarhet och motstånd mot höga belastningar.Dessutom böjer dessa soffor inte över tiden. Samtidigt är möblerna besvärliga, massiva och inte placerade i alla rum.

Vi bör också lyfta fram modellen med en fjäderenhet. Från valet av fyllmedel beror på komfort och hållbarhet av möbler. Fjädrar, till skillnad från skum, dämpar inte med tiden, har en positiv effekt på ryggraden. Ägare av den ömma ryggen kan välja en ortopedisk madrass som upprepar kurvorna på ryggen och låter dig koppla av med maximal komfort.

Typer av fjäderblock:

 • Bonnel. Består av fyra bikoniska fjädrar, installerade i en rad. Budgetalternativet för dem som inte kommer att regelbundet använda soffan som en säng. Stora fjädrar är en hel och ligger i samma rad. Komplett med enheten, rekommenderas att använda ett kvalitetsfyllmedel för att göra modellen mjukare och bekvämare att vila.
 • Oberoende fjädrar. Designen är baserad på många små fjädrar, vars maximala diameter inte överstiger 20 mm, medan varv inte får vara mer än åtta stycken.Elementen belägna inne i blocket liknar fat. De klarar stark fysisk inverkan väl och är lämpliga för par med stor viktskillnad. Varje spiral är placerad i en mantel, vilket bidrar till en jämn fördelning av belastningen och uppnåendet av en ortopedisk effekt. Både standard och förstärkta modeller, som skiljer sig från fjäderplaceringens densitet, skiljer sig åt.
 • Fickfjäder. En mängd oberoende fjädrar brukade skapa modernaste madrasser och sittplatser i stoppade möbler. I hörnen finns det särskilda fästen som fixar produkter, gör dem mer hållbara. Systemet varar längre, ett sådant fjäderblock förblir elastiskt även efter långvarig användning.

Typer av lådor

Förekomsten av lådor för linne - en karakteristisk egenskap hos modellen. De är konventionellt uppdelade i två typer beroende på storlek och plats. Detta kriterium bör uppmärksammas av dem som planerar att gömma ett stort antal saker från nyfikna ögon:

 • För förvaring av linne. Fördjupningarna ligger under sätet, som regel upptar hela soffans inre utrymme.Närvaro av inbyggda lådor gör att du kan spara utrymme och inte städa sängkläderna varje gång i garderoben.
 • I armstöden. Kompaktlådor där du kan lägga små saker som sällan används.

Produktens totala storlek beror på inlådornas dimensioner. Ju fler indragningar, desto mer massiva är soffan.

material

De råvaror som används vid tillverkning av soffor är indelade i tre grupper. Vi pratar om plätering, fyllmedel och rammaterial. Livslängd och utseende av produkten beror på dem. För att skapa premiummöbler tas endast naturliga råmaterial:

 • Läder soffor De är snygga och konceptuella, lämpade för inredning av moderna interiörer. Men sådana modeller är dyra, dessutom är de inte lämpliga för husdjursägare: katter kan lätt klia på materialet.
 • Tapestry, silke, sammet ser ljus ut, ovanligt och kräver särskild vård. Tapetet gör soffor i klassisk stil: Sådana produkter är lämpliga för traditionella interiörer, lyxiga rum. Dessa soffor ser dock löjligt ut i den genomsnittliga lägenheten. För små rum inredda i neutrala färger med minimal inredning, lämplig bomull.En mängd olika färger, mönster, kombinerade med enkel vård gör tyget populärt i mellansegmentet.
 • Original ser soffor, för att täcka som tar flera typer av tyger. Kombinationen av texturer och nyanser är lämplig för moderna interiörer. Du kan använda både kontrasterande element och liknande om färgning. I det senare fallet ser kombinationen av lätta sand, bruna, vaniljnyanser fördelaktig ut.

Produktens liv beror på materialvalet för ramen. Metallbasen är praktisk och hållbar. Designen kan bestå av tunna element - i det här fallet kommer det att väga lite, lätt att vika. Träramen ser dyr ut, representativ, men att lägga ut en sådan soffa är inte särskilt bekväm. Detaljer väger mycket, dessutom spricker de över tiden, eftersom alternativet inte är lämpligt för dem som planerar att regelbundet använda möbler som säng.

Massproduktion av utrullningsbara soffor kräver minimering av kostnaden för råvaror, eftersom fyllmedel tillverkas ofta av syntetiska material. Polyuretanskum har en minneseffekt och kan anpassa sig till kroppens kurvor. Fördelarna med sintepon är hypoallergena och lätta, men det rullar lätt och förlorar snabbt sin elasticitet. Syntetisk fluff kan återställa form efter krossning och används för att fylla individuella delar av soffbaggen, armstöd. De som är villiga att spendera pengar på högkvalitativt fyllmedel kan välja naturlig latex, vars livslängd når mer än tio år och omfattas av reglerna för drift.

Tips för att välja

Inredningen består av många kriterier, möblerna har en av de ledande positionerna i den. Som regel soffan matchas med den tillgängliga finishen: Den måste matchas i färg med väggar, golv och tak. Rollen som spelas av rummets övergripande stil. Så, för loftinredning passar läder monokrom modeller som placeras både mot väggen och i mitten av rummet.

Det andra alternativet - när målen väljs under befintliga möbler. När det inte går att välja de perfekta färgkombinationerna, kan du "uppdatera" soffan genom att dekorera den med sängklädsel eller kuddar. Möblerade möbler bör också vara i harmoni med mattan, gardiner, skåp och jämn dekoration på väggarna. När ett rum är utformat i stil med franska Provence, måste sofforna vara i harmoni med målningar och andra inslag i inredningen.

Vad annat tar hänsyn till när du köper utrullningsbara soffor:

 • Dimensioner. Det handlar både om antalet sängar och hur många personer som kommer att sitta på soffan under dagen. Gästvänliga ägare bör uppmärksamma de modeller som passar 5-6 personer i taget.
 • Typ av fyllmedel eller fjäderblock. Det beror på hur bekväm det blir att ligga på soffan. Människor med ont i ryggen är bättre uppmärksam på fjäderblock med ortopedisk effekt. De kommer inte bara att hjälpa den ömma ryggen, men också sova mer ljud.
 • Material. Från huden beror både på utseendet på produkten och dess livslängd.
 • Transformationsmekanism. Det är valt beroende på hur ofta de planerar att räta upp soffan, som ska demontera personens möbler och personliga preferenser.
 • Variety box. Rymliga urtagningar behövs för dem som ska lägga sängkläder där varje dag.
 • pris - Ett av de avgörande kriterierna när man väljer en soffa. Inte alla behöver lyxiga möbler dekorerade med snidade detaljer, guldpläterade element och invecklade mönster, men du borde inte köpa de billigaste produkterna. En välgjord rulla-soffa kommer att vara i flera år eller till och med årtionden, men priset för det blir högre. Högsta kvalitet inkluderar stoppade möbler gjorda i Italien. Landet är känt för sitt stora antal fabriker och har en ledande position på internationella marknader.

Produkter från andra europeiska länder är dock något sämre än italienska, och det refererar till referensen. Däremot ingår sådana produkter av kinesiska produkter. Asiatiska företag använder billiga råvaror och producerar ofta speciellt fakes som förlorar originalet i alla avseenden. Det finns också ett alternativ när välkända varumärken producerar möbler i billiga fabriker i andra länder. I detta fall bevaras den ursprungliga designen, men handlar inte om exklusivitet och exceptionell kvalitet på tal.

I allmänhet karaktäriseras valet av en lämplig soffa av en stor procentuell subjektivitet. Innan du köper rekommenderas inte bara att jämföra modeller med externa och operativa egenskaper,men sitta på dem. Det här är det enda sättet att bestämma hur bekväm det är att vila på den modell du vill ha.

Se ännu fler modeller av utdragssoffor med en lådan för linne nedanför.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum