Grunden för ett hus av luftbetong: hur man väljer och bygger?

Välja grunden för byggandet av betongblock, det är nödvändigt att överväga alla tekniska egenskaper hos detta material. Betongbetong - ett populärt budgetmaterial, som ofta används vid byggandet av hus, stugor och uthus. Det har flera fördelar, varför det är i stor efterfrågan. Men hus av betongbetong är tyngre än byggnader gjorda av stockar eller timmer, så du bör tänka på en solid grund.

Särskilda funktioner

Betongbetong är autoklaverad cellbetong. Under historien om dess existens har den funnit tillämpning på nästan alla delar av byggandet av byggnadselement av byggnader och strukturer av vilken typ som helst.Karaktäristiska drag hos detta material gör det mycket konkurrenskraftigt på marknaden för byggmaterial.

De viktigaste fördelarna med byggandet av grunden för detta material:

 • oberoende av temperaturförändringar
 • lätt vikt;
 • snabb installation och enkel installation;
 • miljövänlighet
 • måttlig kostnad
 • utmärkt värme och ljudisolering;
 • högt motstånd mot frost, och på grund av porositet tränger inte vatten snabbt in i materialet;
 • mångsidighet: luftbetong kan sås, borras, tack vare vilka gasblock kan ges en annan form;
 • I fabriker där gasblock tillverkas finns det ett laboratorium som styr materialets kvalitet.
 • luftbetong tillhör stenmaterial, men betraktas som ett relativt lätt material. Nästan alla typer av fundament som uppfyller kraven på styvhet och deformation passar för den.

projekt

Styrka och designlösningar av betongblock är inte sämre än den vanliga tegelstenen. De sällan förekommer mögel och fukt, de andas perfekt.

Innan du bygger stiftelsen måste du bestämma vilken typ av stiftelse du ska, samt noggrant utforma den framtida grunden för ditt hus.

platta

Slabvy är ett av alternativen för icke-begravd eller grundig grund. Detta är en armerad betongplatta under vilken ett lager av sand och krossad sten täpps. Slab alternativ för ett hus av luftbetong har högsta möjliga bärkapacitet, vilket uppnås på grund av den stora stödytan på plattan, som upptar hela området av byggnaden.

I de flesta fall är tjockleken på plattan från 20 till 40 cm. Monolitiska plattor av basstyp har en större rumslig styvhet än grunden, monterad från enskilda plattor.

De viktigaste fördelarna med plattformen:

 • enkel installation;
 • låg kostnad;
 • hög bärkraft
 • den gemensamma plattformen genomgår inte lokal deformation
 • möjligheten att använda stiftelsen som golv i källaren;
 • Husets höjd kan vara över 2 våningar med en belastning på 20-25 t / m2;
 • enkel konstruktion i svåra markar.

Minus: Slabfundamentet är byggt endast i hus där det inte finns någon källare.

  Stapel Sparrow

   Stapelstiftelsen de senaste åren blir allt vanligare på grund av dess tillförlitlighet, mångsidighet och överkomliga priser för installation med egna händer.Mycket ofta byggs luftade betongbyggnader på skruvhögar, sammankopplade med grillar, i områden med nära grundvattnet. Installation med monolitisk grillning sparar blockering av murverk från sprickbildning som sker under krympning.

   Ofta, när man väljer staplar för betongkonstruktioner, föredrar de rammade eller skruvstöd. Sådana högar monteras lätt även vid självmontering.

   band

   Bandvarianten är en armerad betongremsa som löper längs hela byggnadens omkrets, liksom under bärande väggar. Den är utrustad med att gräva en grop. Denna typ av stiftelse är optimal för byggandet av ett gasbetonghus.

   Den grunda djup alternativet är idealisk för att bygga en byggnad från luftbetongblock på idealisk mark som inte är benägen att heaving och skiftande. Tillräckligt djup är 500 mm. I det motsatta fallet uppbyggs bandtypen av den djupa grundfonden. Botten av basen kommer således att ligga under frysningsnivån.

   Den försänkta versionen är också bra för att du kan utrusta en källare eller en källare eller lägga till dekorativa element, till exempel vackra konkreta steg.

   tegel

   En tegelgrund kommer också att vara ett bra alternativ för ett gasbetonghus, men endast om marken inte är benägen att heaving och även i byggandet av en envåningsbyggnad.

   Endast en solid brick av märken som inte är lägre än M200 med ett frostbeständighetsindex på F35-10 används för enheten.

   kolumnär

   En sådan grund är konstruerad endast på stabila jordar med jämn lättnad. Strukturen är en armerad betonggrill, vid vilken vinkel som helst under lagerväggarna, tegelstenar, sten- eller betongstolpar installeras. De kan vara runda eller fyrkantiga.

   Detta alternativ skiljer sig från konkurrenterna i sin billighet, enkel installation och beräkningar.

   En av de olika typerna av kolumnar för byggande av hus från luftbetongblock - grunden för TISE-tekniken är tekniken för individuell konstruktion och ekologi. Från standard Tise kolumnära fundament som kännetecknas av en klack som ökar stolpstöd området, vilket minskar mängden av tryck per kvadratcentimeter av jord, vilket ökar nästan dubbelt bärighet av pålen.

   TISE är en typ av fundament som inte kräver särskild utrustning under konstruktion, för installation endast en TISE borr och bärbar formning behövs. Ett av de viktigaste kraven hos TISE-tekniker under konstruktionen av strukturen är materialets ljushet. Därför är användningen av luftbetong idealisk här. Endast om reglerna följs, kommer ett hus byggt av TISE att tjäna sina ägare under många år. För det första, när du utvecklar ett projekt, tänk på att luftbetongblock inte gillar rörelse, är det också önskvärt att förstärka en betonggrill som kopplar samman högarna med en enda monolitisk platta. För det andra, innan du bygger väggar, se till att fundamentet är stabilt och klart för vidare konstruktion. Det rekommenderas att bygga grunden fram till hösten, och på våren, efter att ha kontrollerat geometrin, börja bygga huset.

   Kom ihåg att TISE endast är lämplig för lätta byggnader, och trots att betongbetong har låg vikt, kommer ett stort 10x10 hus redan att väga ca 2 000 ton, varför noga väger för och nackdelar innan du bygger grunden. Denna variant av stiftelsen är perfekt för ett hus på 1: a våningen.

   Hur man väljer?

   Välja vilken grund att lägga till ett gasbetonghus,överväga inte bara ekonomiska fördelar, eftersom stiftelsens totala livslängd, liksom hela byggnaden beror på många faktorer.

   Välj grunden för huset av luftbetongblock bör, baserat främst på typen av jord, djupet av frysning av grundvatten, naturliga förhållanden samt toppografi på platsen.

   Betygsätt marken i ditt område.

   Till exempel är en betongplatta det bästa alternativet, eftersom det minimerar krympningsdeformation. När jorden flyttas flyttas plattan med den, vilket garanterar husets säkerhet. Slabfundamenten kan tåla även under de mest aggressiva klimatförhållandena.

   Ribbon grund djup version är lämplig för hem som står på dåligt eller srednepuchinistyh jord. Och grunden, fördjupad till djupet av frostpenetration, kan sättas på höjande markar.

   Den kolonnformiga grundtypen är konstruerad endast på stabila jordar med en plan yta.

   I sin tur är stapelgrunden lämplig för alla typer av jord, även för lera.

   Också experter rekommenderar att man tar hänsyn till antalet våningar i byggnaden, eftersom antalet byggnader ökar, beroende på antal våningar, och därmed belastningen på grunden.Om du valde ett hus med ett våning, var god och välj vilken version av stiftelsen som helst ovan. Men två-berättelsen rekommenderas att monteras endast på monolithic-plattan eller på bandbaserad platta. I detta fall borde djupet och bredden på tejpen i den senare versionen vara större än under byggandet av en våningshus.

   Innan du beräknar grunden för ett betonghus måste du komma ihåg att det här är en komplex process som kräver särskild omsorg och uppmärksamhet. Om du inte vill vända dig till proffs, kan varje ägare av byggnaden göra alla beräkningar på egen hand.

   Före beräkning måste du veta:

   • densitet och tjocklek av gasblock
   • ungefärlig vikt av byggmaterial och tak
   • byggnadens höjd;
   • jordtyp
   • ungefärlig snöbelastning.

    Designprocessen omfattar inte bara ritning av ritningar utan även utveckling av grundläggande kommunikationsdelar, utformning av en källare eller garage i källaren, upprättande av ledningsdiagram, etc. Trots allt påverkar alla dessa faktorer direkt valet av typ av grund för framtida konstruktion.

    Innan du utformar stiftelsen, besluta om en budget.Naturligtvis är det omöjligt att spara på byggandet, men det är viktigt att överväga möjligheten att bygga en dyr grund. Beslutet bör fattas först efter undersökningen av jorden.

    konstruktion

    Att bygga en stiftelse med egna händer är möjlig, men kräver exakt anslutning till byggteknik. För varje typ av grund finns det ett steg för steg installationssystem.

    platta

    Som ovan nämnts är plattformen perfekt för luftbetonghus. Basplattan kan tjäna upp till 100 år med en kompetent konstruktion. Grunden för tillförlitlighet är korrekt förstärkning med armeringsstänger med en diameter på minst 12 mm. Du bör inte spara på material, eftersom det är metallramen som arbetar i spänning och inte tillåter att plattan spricker i framtiden.

    Förstärkt betongplatta under hela ytan av huset. Slabparametrarna bör baseras på konstruktionen av den framtida beläggningsbetongkonstruktionen. Till exempel, för garage eller bad är minsta tjockleken 100 mm och för ett bostadshus - minst 200-250 mm. Vid byggnad, var noga med att vara uppmärksam på vattentätningen av plattan: i undre delen är basen vattentätad med valsade material,och toppbeläggningen eller sprutas.

    För att minska värmeförlusten är det nödvändigt att värma grunden.

    band

    Huvudmaterialet i remsan är betong, tillverkat av sand, cement och vatten. För bättre styrka är det nödvändigt att stärka betongbasens struktur med järnförstärkning. Före byggandet måste du rensa området för den föreslagna konstruktionen och göra den nödvändiga märkningen av alla lagerväggar. Vidare studeras ytdroppar och den lägsta punkten väljs, vilket eliminerar skillnaden i stiftelsens höjd. En gräv, vars botten ska vara helt platt, kan grävas med egna händer eller med hjälp av specialmaskiner. Därefter placeras ett speciellt kudde av sand och murar på botten.

    Före påfyllningen bör förarbetet installeras, varefter förstärkningskorgen läggs runt hela fundamentets omkrets genom att hammar i armeringsstängerna.

    För hällning rekommenderas att man använder fabriksbetong, som hälls på botten av gräset i lager av 20 cm. Varje skikt måste komprimeras för att förhindra bildning av tomrum. Efter avslutad arbete måste ytan jämnas.

    Remsubstansen måste vara torr noggrant innan du börjar bygga väggar. Det kan ta ungefär en månad.

    Staplar och pelare

    Pile och kolumn alternativ anses vara den mest ekonomiska på grund av låg materialkonsumtion samt hög byggnadshastighet.

    Ovanifrån är båda arterna förbundna med en järn horisontell grillning, där byggnaden sedan byggs.

    Gasblocket är ett lätt material som inte kräver extrudering av limlösning. Jämfört med tegelväggar kan belagda betongblock läggas utan paus. Enligt byggkoder används block med en tjocklek av 350-450 mm för att lägga ut ytterväggar, för innerväggar - ca 200 mm.

    Innan du lägger den första raden av block är det nödvändigt att utföra vattentäthetsarbete för fundamentet. Som material för vattentätning kan du välja takmaterial eller polymercementmortel baserat på torra blandningar. Det är nödvändigt att noggrant jämföra basen av cement-sandblandningen.

    Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt placeringen av den första raden av betongblock, eftersom kvaliteten på hela byggnaden kommer att bero på hur jämnt de läggs. Masonry leveling kan bestämmas med hjälp av en sladd och nivå.

    För styling med en speciell limkoncentration av tjock grädde. Klisterlösningen appliceras med en trowel eller vagn, vars bredd ska vara lika med läggningens bredd.

    Inriktningen av murverk murverk bör kontrolleras efter att varje rad har lagts.

    tips

    • Det bästa alternativet för plattformen för det betonghus med betong är en uppvärmd platta som ger takets nödvändiga stabilitet.
    • Arbeta med användning av betongblock bör utföras vid en temperatur från +5 till +25 grader.
    • För beredning av betongblandning för bandfunderingar rekommenderas att man använder rent vatten och sand utan tillsats av lera och jord.
    • Om temperaturen är under noll, får man använda varmt vatten för att kneda betonglösningen, om värme endast kallvatten ska användas.
    • Att utföra arbete på byggandet av stiftelsen i instabila markar är värt att ta hand om befästningarna i gropen.
    • M100 betongkvalitet lämpar sig för de första faserna av konstruktion och fyllning. M200 används för byggandet av grunden av hus med lätt överlappning, M250 och 300 är perfekta för att bygga fundament för skrymmande privata hus.
    • För att stärka den kolumna grunden är det nödvändigt att stärka dess bärande yta. Bandbasen förstärkt genom påfyllning med förstärkning, stapel med armerade betongklämmor längs hela längden av stapeln.
    • Källaren kommer att öka den användbara delen av huset upp till två gånger, men bostadsområdet källare våningen är omöjligt utan högkvalitativ vattentätning.
    • Så att gazoblokoväggarens väggar inte brutit för tidigt, är det nödvändigt att förstärka dem och sedan exponera blocken till yttre dekoration.
    • Planera tiden att bygga husets väggar med tanke på att byggandet av stiftelsen tar ungefär en månad av arbete.
    • Kom ihåg att du inte bör börja byggandet av stiftelsen, inte fullt ut beräkna sin totala kostnad. Det billigaste alternativet av grunden under det privata huset betraktas som hög.

    Om vilken grund som behövs för ett hus av luftbetong, se följande video.

    kommentarer
     Författare
    Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

    Entré hall

    Vardagsrum

    sovrum