Teknik för konstruktion av grunden för däck

Teknik för konstruktion av grunden för däck

Varje utvecklare bryr sig om att minimera byggkostnaderna. Denna fråga är relevant vid byggandet av hus och andra byggnader. Eftersom en av de viktigaste utgifterna är stiftelsens uppbyggnad, använder många möjligheten att spara på material för den. Ganska ofta i detta fall använde gamla däck, eftersom de är praktiskt taget fria och samtidigt har en uppsättning egenskaper och egenskaper som är nödvändiga för ett utmärkt resultat av arbetet.

Särskilda funktioner

Den första som byggde grunden för gamla däck var Petersburg-födda Mikhail Semykin, därför bär konstruktionen sitt namn.Vid konstruktion använde han onödiga däck från vagnsbussar. Semykin tittade på strukturen i ungefär ett år, men registrerade inte ens de minsta förändringarna under denna tid. Därefter utvecklade han en unik teknik för vilken ett patent senare erhölls. Ett levande exempel som visar tillförlitligheten för grunden av denna typ är Mikhail Semykins privata hus, som har 3 våningar och upptar ett område på 260 kvadratmeter.

Denna metod för att bygga en stiftelse har blivit utbredd på marknaden på grund av att den inte kräver stora finansiella utgifter. Man bör komma ihåg att förutom själva däcken kommer andra byggmaterial att krävas för arbetet.

Om marken är instabil är det ganska svårt att bygga en grund på den. Speciellt komplicerar situationen för dess djupfrysning. Denna typ av bas är lämpligen främst för användning i dacha- och herrgårdarna. Det kan byggas som ett ramhus, och ett bad, garage, lusthus och andra byggnader. Designen blir stabil under säsongen när marken blir mobil. Dessutom kräver sådana fundament en mycket liten mängd betong, vilket också är fördelaktigt för utvecklaren.

godsaker

Alla material som används i konstruktionen har sina egna särdrag, fördelar och nackdelar. Gamla däck är inget undantag.

 • Bland fördelarna med proffs och konsumenter i första hand notera betydande kostnadsminimering. Detta beror på det faktum att det är lätt att hitta slitna däck, ett stort antal av dem ligger i bilvårds- och bilstationer. Till följd av detta kan materialet köpas nästan utan kostnad, huvudsakligen på leverans av däck till byggarbetsplatsen.
 • Stiftelsen, byggd på grundval av gamla gummidäck, har en lång livslängd, eftersom materialen inte förlorar sina kvaliteter med tiden och förblir elastiska. På grundval av detta är det ganska möjligt att bygga ett hus av trä, det kan tåla ganska allvarliga belastningar. Dessutom kommer stiftelsen att vara försedd med tillförlitlig vattentätning, oavsett om markfuktigheten stiger eller inte. Vattenpåverkan i sådana byggnader är inte fruktansvärt, men mikroklimatet i byggnaden kommer att vara ganska fördelaktigt.
 • Om byggnaden ligger i områden med hög seismisk aktivitet, jordvibrationer kompenseras genom materialdämpning. Dessutom är sådana baser resistenta mot temperaturfluktuationer. Och det bör också noteras att grunden för bildäck kan tillverkas självständigt, vilket leder till en minskning av utvecklarens ekonomiska kostnader.

cons

Den största nackdelen med bildäck är att de kan sönderfalla under påverkan av höga temperaturer och samtidigt avge skadliga ämnen i atmosfären. Denna minus kompenseras av det faktum att däcken ligger under marknivå eller inte högt ovanför. Därför är direkt solljus och överhettning av materialet praktiskt taget uteslutet. Inte för estetiskt utseende kan stängas med klädmaterial av olika slag. Det enda som inte kan kringgås är att basen inte tål tunga tegelstenar och blockstrukturer.

typer

Däckfundamenten kan delas in i tre huvudtyper:

 • slab;
 • tejp;
 • kolumnar (punkt)

Attityd till en viss typ beror på sättet att lägga däck. Slab används om lasten måste fördelas över så stor volym som möjligt när marken är svag och sumpig.

Bälte innebär bredare däck, ansvariga för lastfördelning, det kan användas vid uppförande av hushållsrum och hus av lätta material. I fallet med en kolumnär grund är basen pelare. I det här fallet tar det längre tid att bearbeta installationen, men konsumenter noterar designens hållbarhet och tillförlitlighet.

Hur man gör?

Det första steget är att förbereda ett utkast och en ungefärlig uppskattning. Men du måste också beräkna lasten och bestämma typen av jord. Ritningen bör ursprungligen göras på papper, och under utförandet av arbetet är det absolut nödvändigt att följa det.

För att lägga grunden för gamla bildäck, förutom själva hjulprodukterna, krävs andra verktyg och material:

 • skovla för att gräva en grop
 • rake för att jämna ut ytan;
 • grus och grus för att fylla tomrummen mellan däcken;
 • cementmortel och sand för den;
 • beslag;
 • byggnadsnivå;
 • brutna tegelstenar för att fylla däck från insidan;
 • takmaterial från vilket nivelleringsskiktet och vattentätningen kommer att göras.

Tekniken för installation av olika typer av stiftelser har sina skillnader.

platta

Innan du bygger några av fundamenten måste du först rensa området och ta bort soporna. Avlägsnande av växtskiktet bör utföras på ett djup av ungefär en halv meter, varefter plattformen måste vara jämn. Vidare fylls fragment av tegel eller murar upp igen, nivellering och komprimering.

Det är bättre att använda däck från tunga lastbilar eller andra stora fordon. Stora däck måste packas i rader och mycket tätt och fyllas sedan med takfilt, som bär ett vattentätnings funktion och håller packningen. Vidare inuti fragmenten av tegel, jord och sand hälls. Förpackningen måste läggas så tätt som möjligt, däckens dämpningsegenskaper och belastningsgraden på konstruktionen beror på den. I de fall då basen måste vara så stel som möjligt måste den hällas med betong.

Därefter ska du fylla tomrummen mellan däcken med förberedda material, med undantag för sand, vilket kan ge en drawdown. Efter det är formen installerad, som ska vara tillräckligt bred för att täcka ytterkanterna och skydda dem från de negativa effekterna av solljus.När detta arbete är gjort, är basen täckt med takfilt för att förbättra vattentätningsegenskaperna.

Nästa är förstärkningsstrukturen. Använd svetsning vid framställning av ramen är inte nödvändig. Därefter är det dags att hälla fundamentet med betong. Denna process bör behandlas mest ansvarsfullt, eftersom för det mesta bygger byggnadens slutliga prestanda på det.

Vid betong måste du först och främst rengöra formen och arbetsplatsen, ta bort skräp och oljefläckar. Därefter installeras beacons, som bestämmer nivån på betongytan. Betongblandningen i sig måste vara plast så att den lätt kan fylla alla hålrum utan att använda extra verktyg. Betong kan kondenseras med speciella mekanismer eller manuellt, så länge processen utförs kvalitativt.

Själva basen ska vara så smidig som möjligt, detta är verifierat med hjälp av byggnivån. Den maximala avvikelsen i detta fall är 10 millimeter per meter. Efter detta lämnas byggnaden under en period på ungefär en vecka så att betongen kommer att få styrka.Formeringen avlägsnas en dag efter att blandningen har lagts. Den färdiga stiftelsen ser ut som en monolitisk platta, strukturerna på strukturen är installerade på den. De nedre delarna av strukturerna måste fästas på ankarna.

band

Teknik för installation av tejpbasen, trots likheten med plattan, har sina egna egenskaper. Först och främst är det nödvändigt att bestämma var axlarna hos lagerväggarna och skiljeväggarna kommer att vara placerade. På ett avstånd av minst en meter från axlarna sätts pinnen. Detta är ett viktigt villkor, eftersom det hjälper till att fördela belastningen ordentligt.

Vidare är det nödvändigt att gräva en gräv i enlighet med axelns placering. Dess bredd bör överstiga däckens bredd och djupet ska vara mindre än förmågan att frysa genom jorden. Däck staplas i minst två rader och fylls med förberedda material /

Hjärtdäck, liksom de som ligger vid skärningspunkten med lagerpartiet, ska sättas fast med metallstavar installerade i marken. Efter detta förstärkning görs.

kolumnär

När du installerar en kolumnär grund, innan du börjar arbeta, tas ett tjockt lager av jord bort.Därefter måste du gräva en grop av önskad storlek. Den är fylld med murar, som är grundligt komprimerad.

Märkningen appliceras med hjälp av pinnar på vilka däck är monterade. Man bör komma ihåg att ytan måste vara perfekt anpassad. Därefter fylls däcken med murar och trasiga tegelstenar, varefter de ska hällas med betong. Det är nödvändigt att vänta några dagar, och först därefter fortsätt vidare arbetet med träläggningen.

Tips och tricks

Enligt konsumentrecensioner är grunden för gamla bildäck ett utmärkt alternativ för förortsbyggande, med vilket du kan minimera kostnaderna. Det händer ofta att du inte behöver betala för däcken själva, och du kan själv göra installationen utan att locka specialister och därmed spara på deras arbete. Därför är denna typ av bas ganska populär i byggandet av villor, garage, skjul, bad och tvättstugor.

Det bör noteras att det ögonblick som däcken kommer att fungera som stöd för träbärande strukturer. De är fjädrande och inte rädda för vibrationer i basen. Foundation ditching är inte nödvändigt.

Experter rekommenderar att du uppmärksammar om stödet har en horisontell nivå.

Denna överträdelse är lättare att förhindra under arbetet än att hantera det senare. Hur exakt stödet ska kakelas bör också tänkas på förhand för att ge byggnaden det mest eleganta och estetiska utseendet. Och det är också värt att använda gummi, vilket är så tjockt som möjligt. Vidare bör under arbetet skydda grunden mot exponering för ultravioletta strålar.

För att lära dig hur man lägger grunden på däck för badet, se videon nedan.

kommentarer
Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum