Skruvning: Vad är det och hur man utför proceduren?

En lantgård väger vanligtvis en hel del, därför måste dess stöd vara mycket stark, trots att stiftelsen skapades från enskilda högar. Skruvning krävs för att jämnt fördela hela byggmassan. Tack vare den här pålitliga kopplingen kan du ansluta de enskilda staplarna till en enda enhet - grunden.

Funktioner och syfte

Separat belägna element placerade längs linjen är inte på något sätt i kontakt med varandra och utgör grunden för stapelfonden. För att ansluta staplarna till en hel struktur, som är nödvändig för att lägga grunden, som är byggnadens pelare, är det nödvändigt att utrusta varje stapel med en speciell keps och sedan skapa en bindning på den.Dessutom justerar denna trimma hela topplinjen, längs med vilken staplarna är installerade, i ett enda plan horisontellt plan. Detta är mycket viktigt för hållbarheten i det framtida hemmet. Det är värt att notera omedelbart att stapelskruvfundamentet är det bästa sättet att skapa en grund för byggnader.

Grunden är miljövänlig, kostar mycket mindre, den är lätt och installeras mycket snabbt jämfört med andra typer av stiftelser. Ett bostadshus av trä kan byggas med stor vinst. Huset själv byggs mestadels självständigt, principen om designern tillämpas. Under läggningen av fundamentet skruvas staplarna i marken, arbetet utförs i analogi med skruvarna. Vissa svårigheter kan uppstå vid bindning av skruvhögar. För under installationen måste du skapa en grillning. Det är värt att komma ihåg att mycket kommer att bero på kvaliteten på detta arbete.

Lastberäkning

När du installerar stapelfonden på skruvstöd måste du arbeta med en grund för en svag belastning. Detta system passar väl för små lador, garage och bad, gjorda av virke.Ett svagt stöd kommer mer än att kompenseras av den stora konstruktionshastigheten och mycket låga kostnader. Stiftet på skruvhagarna är konstruerat av stöd, installerat vertikalt och strapping, horisontellt belägen. Fyra stöd används vanligtvis i hela systemet, även om det kan finnas mer.

Bindning i detta fall är en grillning. Den är skapad av ett material som är lämpligt för att skapa en stråle. Det kan vara antingen betong, trä eller metall. Träet läggs vid träets botten, ett hörn är av metall, block är gjorda av betong. Bindning av skruvhögar kopplar ihop strålar mellan sig och med en grillning. Positiviteten i processen beror direkt på noggrann överensstämmelse med alla krav i instruktionerna för installation och installation.

Huvudena på pålarna måste ligga på samma linje i horisonten, som styrs när stöden är nedsänkt i marken. Träets bredd ska vara en och en halv gånger pelarnas diameter. Ett annat obligatoriskt krav är att axeln i mitten av stöden nödvändigtvis bara måste gå genom mitten av strålen. Bindning av skruvspindlar förbinder stöd och balkar med en gängad fog antingen för svetsning eller för klämmor.

Vad och hur man binder?

Bindande material

Installation beror på egenskaperna hos strålens material och fundamentet. Bindning av skruvhögar med hjälp av en stång uppträder mycket ofta. Men många är intresserade av att använda tekniken med hjälp av ved, om du kan använda starkare material, som betong eller metall. Det bör noteras att virket är det bästa alternativet för grillen när man bygger trähus eller använder ramteknik, eftersom träet har stor styrka och mycket hög motstånd mot extremiteter i temperaturen. Vid behandling av antiseptisk, skyddar trädet från rutt, är barens liv längre än stålbalkarna. Att binda en stång med skruvhögar utförs enligt tekniken, som gör det möjligt att fixera strålarna till tråden eller fixera alla delar av grillen med klämmor.

Gängmontering

Denna teknik används endast för grunden, gjord på P-bilden. En stång är monterad i urtagen på flänsarna och fixeras med ett stöd med självgängande skruvar. Mellan balkar och högar placera ruberoid. Anslut strålarna i hörnen i en tass eller en kopp. Fästvinkeln kan vara spikar.För hörnen utanför använd elementen i form av ett hörn. Denna metod gör det möjligt att inte slösa tid på spårningssystemet.

Den bästa bindningen av skruvhögar är att fastspänningselementet läggs på det yttre hörnet. Fastsättning utförs med skruvar till parallellstavarna.

Använda slangklämmor

Sådan fixering används i system som använder staplar utan fläns. I detta fall svetsas toppen av högen på en rektangulär dyna, en grill av grillen sätts på den. U-formad klämma passar över strålen, dess bredd ska vara lika med balkens bredd. Klämmans kanter som kommer att hängas är svetsade eller gängade med ett vertikalt stöd. I strålens hörn görs anslutningen med en metallvinkel.

Användning av kanal och I-stråle

På lätt laddade strukturer kan du bygga en grill från en kanalstång. Sådana konstruktioner innefattar exempelvis bad och skjul. Pålhatten av metall och högar är bunden med svetsning. Basen och strukturerna är fasta på en cirkulär söm. Monteringsproceduren är att installera kanalen på stapelhuvudena. Elementet kan stärkas så att sidoytorna kommer att "se" ner.Bindning av skruvhögar med en kanal utförs också i motsatt riktning, i vilket fall ansikten riktas uppåt.

När kanalen är belägen i ett sådant system är motståndet mot belastningar på de tvärgående delarna av strukturen mycket bättre. Det visar sig att formen, som måste hällas med murbruk, bildar sålunda en vägg för det förstärkande bandet. För att åstadkomma höghållfasta bandningar används en I-stråle med samma dimensioner i stället för en kanalfält. När kanaler och balkar förenas i hörnen, appliceras svetsning. Vid slutet av stödets bindning är grillen täckt med ett antikorrosionsmedel.

knyta brädor

Häftande skruvhagor som använder brädor innebär ofta användning av material från cederträ, lärk, tall eller gran. Grundfästena i detta fall börjar med strålens produktion, som är baserad på brädorna. Elementen är limmade ihop och fixerade med skruvar eller ett bultat system. Användning av tunna brädor vid byggandet av stiftelsen är dessutom nödvändigt att trycka ner dem med plywoodark. Var noga med att se till att alla fogar i brädorna ligger på olika staplar.

Mellan styren ansluts i hälften.Balkar är placerade på kanten och fixerade med högar.

Bindning av skruvhögar enligt denna teknik är följande:

 • Interna, mellersta och yttre konturer skapas (julgransprincipen);
 • element samlas in och fixeras i sin tur
 • mellan kanalen, höftkåporna och själva bandningen krävs ett skikt av takmaterial för vattentätning;
 • Om höjden på bandningen är mer än 40 cm, förstärks basen dessutom med en proftrub.

Använda ett rör från en profil för att binde med en I-stråle

Om det finns en önskan att göra ombandet med en I-stråle, måste du föredra material med perforeringshål. Dubbelfilmen måste svetsas så tätt och fast som möjligt. Fördelen med att välja detta material ligger i dess höga styrka och låga massa. Med en sådan struktur fungerar profthrub som en stut, vilket ökar hållbarheten hos byggnadsstödstjänsten. För bandning svetsas rören utifrån runt fundamentets hela omkrets.

Behöver jag bandas under konstruktion?

Ofta tänker de framtida ägarna av privata hus om bindning av skruvhögar är nödvändig eller inte. Stiftelsen på högar är en struktur gjord av polar försänkta i marken.Installation av dessa stöd utförs mycket noggrant, men även så kommer de inte att kunna uppfylla kraven på hållfasthet, det är inte fullt tillförlitligt. Golv kan väl ske i den efterföljande driften av huset, och bindningen kommer definitivt inte att tillåta att förlora styrkan på byggnadens botten vilket gör det väldigt starkt, och därför kommer huset att hålla i många år.

Viktigt: Det är nödvändigt att använda mycket starka byggmaterial. Strålen ger dig möjlighet att få en ganska solid grund som klarar av imponerande belastningar.

Rekommendationer från mästarna

När du väljer en remsa från trä timmer bör följande följa proceduren fungerar:

 • Efter installationen av skruvhögar och avjämning bör metallplattformar av stålplåt 20x20 cm och inte mindre än 4 mm tjocka svetsas på sina huvuden;
 • i dessa fragment av metallplåtar är det nödvändigt att borra fyra hål med en diameter av 8 mm för fästning av virket;
 • Vid slutet av arbetet bör svetssömmar och spetsar behandlas med en korrosionsförening;
 • från ovan är det nödvändigt att lägga vattentätning, vanligtvis av takmaterial i två eller tre lager,som förhindrar ackumulation av fukt i lederna av metall och trä;
 • en rad timmer eller ett pack brädor placeras på tidigare beredda plattformar;

Den framtida byggnadens geometri kan kontrolleras genom att mäta ramens diagonal från utsidan med ett måttband eller ett enkelt rep.

 • Det är viktigt att lägga träets leder i rumpan i en "svanshals" eller "tass i en tass";
 • När alla parametrar är kontrollerade kan stavarna fästas på stöden med skruvar, som ska ha en diameter av 8 mm och en längd på 150 mm, de ska skruvas med en skiftnyckel.
 • du behöver först göra en borr i ett virke ett hål med en diameter av 6 mm för tre fjärdedelar av skruvlängden. Detta är nödvändigt för att träet inte spricker;
 • En ännu mer tillförlitlig konstruktion är fixerad med bultar med en diameter av 8 mm, som måste passera genom stången från topp till botten. För att göra detta måste du först göra ett hål med en borr med ett djup av 10 mm. Det är nödvändigt att montera bulthuvudet och brickan, diametern måste vara minst 30 mm.

När alla element i remmen är fixade, är det nödvändigt att återigen verifiera geometrins korrekthet på alla sidor och diagonalt, varefter vi kan anta att detta stadium av arbetet är klart och du kan börja bygga ett hus.

Bindning kallas också grillning. Idag är grillen ett av de bästa alternativen, kännetecknat av mycket hög kvalitet och högsta tillförlitlighet, samtidigt som stapeln stärks. Med egna händer kan du skapa ett tillförlitligt stöd för ditt hem. Innan du börjar arbeta måste du förbereda nivån och takmaterialet samt skruvar. Glöm inte hammare och metall hörn. Valet av andra material och verktyg beror på en viss teknik. Bäst av allt, enligt experter, tekniken med hjälp av klämmor och gängade anslutningar.

Det bör noteras att träets korrekta bindning nödvändigtvis måste behandlas med antiseptiska medel som skyddar träet från bakterier och fukt.

Om bindning av skruvhögar, typer av bindning, syfte, nödvändighet, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum