Enhetens stapelstiftelse: hur man bygger en fond på egen hand?

Varje stiftelse måste byggas och utformas mycket noggrant. Detta gäller helt för varianten med skruvhögar. Den verkliga enkelheten hos deras installation döljer faktiskt en hel del subtiliteter och nyanser som helt enkelt inte kan ignoreras utan risken för att få obehagliga konsekvenser.

Produktion: etapper

Stapelstöd kan tillverkas för hand. Men det måste erkännas att sådant arbete inte är lätt och kräver mycket erfarenhet, en grundlig studie av problemets särdrag. För att fästdelen lätt ska kunna komma in i marken är det nödvändigt att noggrant beräkna lutningen av spiralbladet, dess fastsättning på spetskonen.Situationen förvärras av den fullständiga bristen på statliga standarder och bristen på referensprodukter. Det är omöjligt att köpa eller få någon stapel och göra andra på sin modell - även de ledande tillverkarna säljer ofta lågkvalitativa varor.

Den typiska sammansättningen av strukturen är som följer:

 • kroppsrör med en diameter av 7,6-35 cm med en väggtjocklek på 0,4 cm;
 • tips som erhålls genom svetsning eller gjutningstoppar, vars längd är 2 med sin egen diameter eller kottar;
 • blad - spiraler med en eller med två körningar, och alternativt ett par skruvar 40-70 cm ifrån varandra;
 • Kepsen används i kombination med trägrillar.

Ett typiskt tips är gjord som en platta med speciella hål och ett antal förstyvningar. Denna platta är svetsad till spolen, tillverkad av ett rör, med en inre diameter något större än höljets yttre skal. OBS: För självständig produktion av skruvstöd är det värt att använda ritningar som distribueras av någon tillverkare. Då elimineras risken för ett fel med bladstorlekar, antalet svetsar minskar. Ju färre sådana föreningar, de mindre och svaga områdena runt dem.

Enligt yrkesverksamma är det värt att välja rör tillverkat enligt GOST 8732 och 19281 eller genom att ersätta dem med TU St20 och 09G2S. Sådana material kännetecknas av en lättskärning och en enkel böjning av kronbladen. Det är mest lämpligt att bilda ett tips från dem. Hemlagad skruv pålar för det mesta göra längden av två till tre meter om det behövs för att uppnå lastbärande jordlagren vid ett avsevärt djup, efter inskruvning av rörlängden tillsättes till 150-200 cm. På tal om hårdvara, för att inte tala klackarna.

De är gjorda av tre olika typer. Tillvägagångssättet gäller inte bara nyanserna för tekniken utan också storleken på den del som används. Så, genom den täta jorden, passar topparna av en svetsad konstruktion eller erhållen från ett rör "kropp" bäst. Men för att tränga igenom sandmassivet blir torvfötter och sandiga loafar enklare med tvärformade tips. Hur länge grunden kommer att variera beror inte på vilken typ av topp som helst. Men de uppenbara skillnaderna återfinns vid jämförelse av åtdragningskraften på spaken.

Användningen av en rörformig kropp innebär att den byggs upp med två diametrar, eftersom en av ändarna av arbetsstycket blir spetsen av den framtida högen. Börja med att klippa mallen.På denna mall delas kanten av arbetsstycket upp i sektorer. När röret skärs, blir linjerna i krita en guide för bildandet av kronblad med kryddnejlika. Vidare böjs sådana kronblad i form av en strikt kotte, och toppen är exakt inriktad mot röraxeln; Efter avslutad manipulering svetsas fragmenten med dubbelsömmetoden.

Om rördiametern är 10,8-20 cm, framställs fem kronblad. Med ett mindre värde (från 7,6 till 8,9 cm) finns det tillräckligt med fyra fragment.

Förutom svetsmaskinen kräver den normala driften användning av verktyg som:

 • plasma skärmaskin;
 • skärbrännare;
 • Bulgariska med utrustning för slitsar i metallen.

Dessa skärenheter är utbytbara, men det rekommenderas att du alltid har minst två alternativ till hands samtidigt, och helst alla tre. Då i händelse av någon typ av funktionsstörning eller svårighet kommer det inte att förekomma något arbete. Med hjälp av de mottagna topparna kan du snabbt fördjupa dem vid önskat djup och trycka på de små och krossande stora stenarna. Om du behöver bygga små arkitektoniska former och lätta byggnader kan du använda svetsade tips, erhållna på liknande sätt.Rekommendation: Dockning av knivar bäst av allt uppstår med toppar från rörblad, och inte med de som erhålls av stålplåt.

Det finns ett annat tillvägagångssätt som använder ett något annorlunda system. Detaljerna är täckta i form av en triangel, kompletterad med förstyvande revben och en rund tallrik som mufflar röret i ena änden. Vid montering läggs en stor triangel och ett par revben fäst på plattan i en vinkel på 90 grader ovanpå pluggen. Tacksvetsning måste vara på flera punkter. Den slutliga konsolideringen görs av typen av dubbelsöm.

Tvärspetsen kräver att skruvarna sitter fast ovanför spikarna. Därför uppnås hög permeabilitet hos olika raser på grund av den ökade åtdragningskraften. När det gäller bladet, kan de enkelt skruvas in i marken genom att placera en skruv längst ner på spetsen och lämna minst 2/3 av längden ovanpå. Den exemplifierande bladhöjden är 50-70 mm. För att erhålla blad som använts stålplåt med stor tjocklek av minst 0,5 cm.

En fast skruv med ett tillvägagångssätt kräver att knivarna sprids med skrot eller montering till det valda steget.Om strukturen är formad från flera ämnen på en gång är det mycket mer korrekt att skära enskilda segment (högst ½ cirkel). Separata sektioner svetsas successivt på en topp eller på en stapelkropp. Det första tillvägagångssättet tillåter inte att skapa en komplex skruv, men ger en stabil geometri av strukturen. I det andra systemet uppvisar inte sammansättningen av skruven med flera körningar några speciella svårigheter, men det är nödvändigt att noggrant övervaka att helixen inte bryts.

Före manuell skärning läggs arbetsstycken ut på ytterdiametern 150-300 mm, detta beror på lasten som faller på högen, oftast begränsad till en korridor från 200 till 250 mm. De försöker jämföra den inre diametern till rörets externa storlek. Ritningen av segmentet som förbinder omkretsen i kaviteten och utsidan görs på en slumpmässigt vald plats, men det är värt mer uppmärksamhet åt detta arbete. Att skära delar med en plasmaskärare behöver du från ett ark 0,5-0,7 cm tjockt, istället för en plasmaskärare kan du ta en gasskärare. När du arbetar noga tittar du på bredden på klippet beaktades och sätet hanterades ordentligt.

Under ledningen är det område som är mittemot snittet klämt fast i ett skruvstycke och förskjutet med en kullstång eller krångel. När det inte finns någon skruv, kan du helt enkelt använda klyftan i massiva stålkonstruktioner. Men i alla fall är det värt att ständigt observera om skruven har en normal skruvhöjd eller inte. Andra alternativ kan användas för att få högar med flera körningar. Så, i en av dem, är märkningen av den inre diametern gjort samma som rörets yttre storlek (200-300 mm).

Ringen, som erhålles med en sådan märkning, bryts av ett par segment i identiska halvledningar. Figurskärning innebär möjligheten att utföra åtgärder i vilken sekvens som helst, men här krävs ett professionellt verktyg. Metoden för "installation på högen" föreslår att de spiralformiga markeringarna tar den inledande halvväggen och verifierar den rätta vinkeln. Om allt är korrekt, läggs andra halva ringar på samma linje - så många som varvningarna är planerade att göra. Observera: En liten avböjning av semirningarna får passa bättre efter deras designdimensioner och geometri.

Oavsett hur mycket röret själv är tillverkat, är även korrosionsskydd mycket viktigt. Enligt resultaten från specialtekniska undersökningar konstaterades att den årliga förlusten av högar och deras blad är 0,01 mm av väggarna och detta är i nästan idealiska förhållanden.Om jorden är mycket kemiskt aktiv, om effekterna är stora kan slitage accelereras flera gånger.

Efter avkalkning och bearbetning av helt nya rör kan följande användas:

 • Emalj av två komponenter är gjord speciellt för underjordiska metallprodukter, livslängden är minst 60 år;
 • polyuretanbaserad emalj kräver tidigare applicering av VL05-primer, kommer att vara minst tre decennier;
 • glasfiber. Innan den appliceras måste den behandla basen med kall zinkbeläggning. Den totala livslängden (teoretiskt beräknad) når 3-4 år, säkerställs stabilt motstånd mot elektrokemisk korrosion.

Men glasfiber kan knappt kallas billigt material. För att rädda de mest använda komplexa beläggningarna baserade på epoxiharts. Med avseende på det ursprungliga stålet tillåter standarden St20 eller GOST 8732-74 dig att räkna med att stödelementet är pålitligt i konventionell hemmakonstruktion. Endast under mycket höga belastningar eller under svåra driftsförhållanden är det meningsfullt att fokusera på GOST 19281. För det mesta används motsvarande staplar i industriell och flervåningsbyggnad för utveckling av trädgårdarna, deras egenskaper är överdrivna.Oavsett vilken typ av stöd som används, väljes deras längd så att de exakt når lagret på fast mark.

Samtidigt är det nödvändigt att inte bara uppnå det utan också att lämna en reserv för begravning med 30-35 cm. När det är planerat att höja högar över marken är det möjligt att ytterligare öka en sådan lucka ytterligare. Timely headroom tillåter dig att undvika den efterföljande tråkiga uppbyggnaden och eventuella fel som är förknippade med det. För att bestämma rörets nödvändiga diameter i sin oberoende tillverkning, liksom vid valet av färdiga konstruktioner, är det värt att överväga normerna för SNiP 2.02.03-85. Ja, det är ganska svårt, men det kommer att bidra till att göra allt väldigt exakt och tydligt.

Oftast används rör med en diameter på 4,7-7,6 cm vid konstruktion av lätta typer av intag och barriärstrukturer. Öka den till 7,7-8,9 cm, du kan vara säker på stabiliteten hos ett tegelbad, en huvudborste eller ett kraftfullt tegelstängsel. Men för ramkonstruktioner, för timmerhus och hus i två, tre våningar, rekommenderas att använda högar med en diameter av 10,8 cm. Du bör inte alltid sträva efter maximivärdet, eftersom det bara medför ojusterade konsumtionsutgifter.Viktigt: i hantverksmässiga förhållanden är det extremt svårt att göra pålar större än 10,8 cm.

För sådana produkter är det nödvändigt att montera förstärkta blad, och endast industriproduktion kan göra dem kvalitativt. Dessutom ökar diametern komplikationen av skruven. Trunkens väggar med den, även under de lättaste byggnaderna på gynnsam mark, får inte vara tunnare än 0,4 cm. Vid val av rätt tjocklek i ett visst fall rekommenderas att du inte glömmer att kuvens böjning måste vara försedd med hammarslag. Så här är också principen om "ju mer desto bättre."

Fördelar och nackdelar

De otvivelaktiga fördelarna med stapelskruvbasen för huset är följande:

 • förmågan att göra utan speciella maskiner med liten arbetsskala
 • eliminering av formning och sockel;
 • lika högkvalitativt arbete under alla årstider
 • ger ventilation under husets golv;
 • förmågan att demontera något strukturellt element

Men även den här attraktiva lösningen har ett antal nackdelar. Det är inte möjligt att bygga det på stenar, och oberoende av skyddskvaliteten är det nödvändigt att hela tiden ta hänsyn till risken för korrosion.Belastningsnivån på grunden är begränsad; Dessutom är skruvhögar mycket mer krävande på kvaliteten på arbetet. Den minsta avvikelsen från den normala tekniken kan prova stötarna, deras krumning eller skjuta upp dem. Dessa negativa aspekter tillåter emellertid inte att ignorera det faktum att skruvsubstratet är bra på floder och sjöar, på kajer, i skogsområden och så vidare.

Designfunktioner

Att bara förbereda pålarna för arbete, trots att de är mycket bra, kommer inte att räcka till. Anordningen av stapelskruvfundamentet under huset har ett antal specifika egenskaper som inte kan ignoreras. Skruvhögar, som ser ut som stora skruvar, är inte mottagliga för jordfrysning och kan tränga in i olika djup. Skruvning i marken, bestående av vilken som helst art, underlättas av den spetsiga änden med skärdelen. Staplar komprimerar jorden runt sig och förhindrar effektivt svullnaden av det.

Korrosionsbeständighet bestäms till stor del av den typ av skyddande beläggning som används. Polymerer ger det bästa locket, men det är extremt svårt att applicera dem på metallen.Användningen av skruvhögar för tillfälliga och tillhörande anläggningar, för infrastrukturen hos tomter är utbredd. Grunden för dem kan klara en total belastning på 50 ton, och en enda stapel kan enkelt motstå tryck upp till 9 ton under hela normal livslängd. När en tillfällig struktur upphör att vara nödvändig eller behöver överföras till en annan plats, även transporterad, kan du ta en hög med dig och spara på material till grunden. Med den typ av spets som används är skruvstrukturerna uppdelade i element med ett smalt och brett blad, och de senare är fortfarande uppdelade i de med en eller två varv.

En svängprodukt är utrustad med endast en sväng, därav namnet. Dess topp är utrustad med speciella hål som gör det möjligt att fixa och använda en borr. One-turn lösningar är att föredra vid konstruktion av staket och mindre strukturer. Det breda bladet är attraktivt under uppbyggnaden av ett tvåhus hus, liksom vid arbete på områden med instabil jord. Fasthållningens stabilitet ökar markant. Men även bland högarna med smala blad finns en gradering - på flervridiga och rörformade.

Närvaron av flera varv låter dig bilda spetsiga tips. Denna lösning låter dig framgångsrikt penetrera även mycket tät jord. Den rörformiga produkten är att föredra under vintermånaderna när marken är frusen och dåligt bearbetad. Särskilda hål lämnar marken genom. Att gå in gör det hela strukturen mycket stabilare än i fullformad prestanda.

För att eliminera fel är det viktigt att komma ihåg att även formellt tillhörande en kategori av ryska och utländska produktionspiller kan skilja sig från varandra. Valet av en lämplig lösning bör göras först efter samråd med geologer och ingenjörer.

Följande faktorer beaktas:

 • markegenskaper;
 • Nivån av penetration av kyla i marken;
 • klimatiska egenskaper av området;
 • grundvattnets höjd.

Installerade högar i vilket fall som helst som krävs för betong. Detta hjälper till att fixa stödet i jorden och täcker det samtidigt från korrosionsprocesser. Barrträd kan användas som sele. Det rekommenderas att binda block som är väsentligt bredare än de monterade staplarna.Den konformade spetsen är placerad på högar fyllda med cement, och om skäret är snett ska stödblocket fyllas med jord när den spännes.

Typer av högar

Vad är det?

Galvaniserade högar kännetecknas av hög tillförlitlighet och utmärkt hållbarhet. Zink kan appliceras med heta och kalla tekniker. Men även ett sådant bra lager kommer att kräva speciell korrosionsbehandling. Varmberedning anses vara bäst, eftersom en sådan finish minskar bildandet av repor och andra defekter under installationen. Galvaniserad stapelbrunn manifesterar sig i konstruktionen av ovanjordiska strukturer och vid behov för att säkerställa högsta miljöprestanda.

I de flesta fall tar betongskruvarna konkreter av lågkvalitativa märken (M200 och M300). M200-lösningen används för envåning och tvåvåningsbyggnader med lätta och medelhöga golv. Gjutna och svetsade spetsar är två nyckelalternativ med vilka skruven är utrustade. Svetsad teknik innebär fastsättning av metallblad 0,3-0,5 cm; Det är billigare än gjutnings- eller betongprodukter, men tillförlitligheten är fortfarande otillräcklig.Vid skruvning i fasta substrat uppstår enstaka förstöring eller till och med separation av delar från varandra.

Den gjutna varianten har en annan fördel: det görs mycket mer exakt, för det arbete de använder stål av det 25: e märket. Värmebehandling av gjutningar utförs nödvändigtvis, vilket ökar styrkan i strukturerna. Gjutna tips är utrustade med blad med en tjocklek av 1,3 cm och ju närmare kanten, desto tunnare är produkten. Den här lösningen gör det möjligt att självklart överföra ännu mycket komplexa jordmassor, vilket eliminerar behovet av förskottslösning. Variationsgraden blir minimal, beteendet hos staplarna under installationen är fullt förutsägbart för utvecklare.

För vilken mark?

Galvaniserade element kan vara inbäddade i någon form av jord, för detta ändamål är de utrustade med tips i form av en kon. Användningen av sådana stöd är ganska möjlig även i bergsområden. OBS: Pålar med skruv kan inte monteras i jorden, bestående av grova stenar och steniga fläckar. Den grova basen anses vara sådan att den är formad av mekaniskt ej länkade fragment av steniga stenar och väderande stenar.I en liknande jord faller 50% av den totala massan och volymen på skräp större än 0,2 cm.

Anledningen till förbudet är enkel - stora bitar av sten kan orsaka skada på även de mest hållbara metallerna och legeringarna. Man bör komma ihåg att med installationen av problematiska mineralstrukturer djupare än 150 cm är installationen vanligtvis inte svår. Men det slutliga beslutet bör endast göras av kvalificerade ingenjörer, eftersom det minsta misstaget kan få allvarliga konsekvenser. Sandig jord är gynnsammare för passage av skruvhögar och ger vanligtvis inte obehagliga överraskningar. Redan på 1,5 meters djup gör substratmaterialets styrka oftast det möjligt att stödja byggnaden så pålitligt som möjligt.

Dammiga leror är lite sämre eftersom de är benägna att väga väldigt betydande. Sandig loam och loam i denna plan är lite bättre, men de är sämre än sandbasen. Du kan lösa problemet genom att öka implementeringsdjupet. Om bladen vilar mot hållbart material, kommer staplarna att hålla sig på plats och kommer att kunna bevara integriteten i huset i många år. När det gäller underjordsjorden är konstruktionen på dem extremt svår, och det är nödvändigt att utföra provborrning för att utvärdera jordens egenskaper.

Design och beräkning

Efter att ha valt en lämplig variant av utförandet av pålarna är det nödvändigt att fortsätta med beräkningen av sina linjära parametrar och ritning av projekt till bildandet av ritningar.

Bara noggranna beräkningar gör att du kan välja följande:

 • nödvändig höjd av strukturer;
 • totalt antal stöd
 • diameter av var och en av dem;
 • bokmärkesdjup;
 • kostnaden för att bygga en stiftelse.

Beräkningsföljden är inte bestämd godtyckligt, den är mycket tydligt fastställd i SNiP 2.02.03.85. Enligt denna standard är det omöjligt att begränsa sig till data om terränglindring och djupet av grundvattnets cirkulation när man bestämmer de nödvändiga egenskaperna hos en konstruktion. Det är oerhört viktigt att fokusera på den faktiska mängden nederbörd som faller i en viss klimatzon. Om det av en eller annan anledning är omöjligt att utföra högkvalitativ geodetisk forskning, måste vi utgå från den minsta designbelastningen. Antalet skruvhögar bestäms genom att multiplicera den totala belastningen med resultatet av uppdelning av tillförlitningskoefficienten med den maximala tillåtna lastnivån.

Det rekommenderas att belastningen på var och en av staplarna står i proportion till den totala belastningen på konstruktionen. Korrekt konstruktion, som överensstämmer med GOST-standarder, ger alltid enhetlig fördelning av laster under bärande väggar och under sektioner av ökat tryck. Dessutom analyserad rulleansträngning. I många fall är det möjligt att garantera byggnadens livslängd inte mindre än en viss nivå endast vid konsultation av specialister. En enklare metod för att bestämma dimensioner och fysiska parametrar för strukturer är att använda speciell programvara.

Vid beräkningen av den nya belastningen är det nödvändigt att ta hänsyn till massan av överlappningar och arbetstryck från personer i huset, från deras egendom. Samtidigt glömmer professionella arkitekter inte den belastning som genereras av vindgustar, byggkonstruktioner och temperaturgränser. Pålar med ett brett blad och en gjutspets anses vara den bästa lösningen för låghus på relativt enkelt mark. Om du tar mönster med många knivar placerade på olika nivåer, kommer det att hjälpa till att ta ut även mycket kraftfulla belastningar i svår jord. Variable perimeter produkter tas in i projektet om du behöver lösa ett specifikt arbetsuppdrag; SlutligenEtt smalt blad med en gjuten ände som har tänder, klarar helt av stenig mark och även med permafrost.

Den minst tillförlitliga lösningen är högerkörning.gjord av sömsröret med metoden för svetsning av bladen. Det är tillåtet att använda sådana strukturer endast med begränsad last och på "bra" jord. Det anses att en stapel med en diameter på 8,9 cm med en bladstorlek på 25 cm kan tåla högst 5000 kg. Detta är just den driftsbelastning som skapas av ett envånings ramskärmshus. Konstruktionen med en diameter på 10,8 cm med ett blad på 30 cm kan enkelt klara upp till 7000 kg, det vill säga det är redan lämpligt för tvåhöga timmer och blockbyggnader.

När det är planerat att använda betongblock och tegelstenar för att bygga ett hus, planerar projektet att använda högar med en diameter av 13,3 cm och ett blad 35 cm bredt.

Långtidsutövning tillåts att bilda universella krav och längden på stöden, nämligen:

 • i loam, belägen upp till 100 cm från ytan, ange stången med en längd av 250 cm;
 • i lös mark och i kvicksand introducerar de en sådan hög som kan nå en tät massa;
 • Skillnaden i områden med ojämn lättnad kan nå 50 cm.

Om det enligt resultatet av beräkningarna visar sig att du måste göra skillnaden mer, måste du verkligen överge användningen av högar alls eller noggrant jämföra ojämnheten av lättnad, ta bort överskott av jord eller häll det i låglandet. När du planerar att lägga på en ram av trä eller ett blockhus, kan avståndet vara från 2 till 2,5 m. Lite längre kan du trycka på stöden som exponeras under byggnader av timmer och timmer. För att säkerställa att allt är tillförlitligt och har fungerat länge, ska basen inte höjas över 0,6 m. En bredd på 200-300 mm lämnas för längden på pålarna.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas vid utformning av ett projekt till de mest problematiska ställena. Vanligtvis är de hörn av byggnader och skärningspunkten mellan lagerväggen och de inre partitionerna. De belastningar som uppstår vid ingången och längs omkretsen är ganska stora. Ange för att hålla kaminen och eldstaden kräver minst två högar. Åtminstone ett stöd ska placeras under de bärande väggarna på de ställen där mezzaninen och balkongen är belägna.

Om de faktiska driftsförhållandena innebär att du behöver lägga till antalet skruvhögar jämfört med designen, borde du inte vara rädd för ett sådant steg.Tvärtom, ökad hållbarhet kommer att ge reella kostnadsbesparingar, eftersom byggnadskvaliteten blir optimal under hela användningsperioden. Vid beräkning av grillen av någon typ och höjd beräknar de så noggrant som möjligt hur stiftelsen som helhet och vinkeln kommer att tryckas igenom. Dessutom beräknar du böjningseffektens energi. I varianten med en hög typ av grillning läggs 100% av belastningen på pålarna, och därför kommer exakt beräkning utan hjälp eller åtminstone utan specialiserad programvara att bli ganska komplicerad.

utbildning

De mest noggranna beräkningarna och de mest genomtänkta projekten kommer inte att ge ett positivt resultat om du närmar dig högerkörningen. Även om deras utvecklare och tillverkare aktivt introducerar lösningar i sina konstruktioner som gör det möjligt att kompensera för en del av byggfel, är det bättre att installera stöd för ett hus eller annan struktur enligt alla regler. Det innebär att du gör en grundlig förberedelse, även när ett "enda" bad eller garage byggs. Frågan är inte begränsad till geologisk utforskning och datainsamling på önskad typ av högar, på önskat djup på deras läggning och så vidare.Ibland är det nödvändigt att vrida eller hammar stapelelement i form av ett prov för att bättre kunna bedöma egenskaperna hos en viss sektion genom erfarenhet.

På byggarbetsplatser med stark mark kommer det att räcka för att nivåera territoriet., ta bort alla buskar, träd, gräs och deras rötter, ta bort skräp av något slag. Men där jorden flyter, väldigt mjuk eller inte så stabil, måste du jämföra platsen. På platser där grundvattnet är högt placeras beredningen ofta avlägsnande av smältavlopp och dränering. För att garantera avsaknaden av någon form av vegetation under huset, är det ibland nödvändigt att avlägsna det fertila lagret och avlägsna 200-300 mm jordmassa från ytan.

Betydelsen av det inledande godkännandet är inte bara att det ger gynnsamma möjligheter till byggnadsarbete. Detta är det enda sättet att korrekt markera nollnivån och räkna byggnadens nivåer som helhet från den. Märkningen görs inte bara på planen, men också på marken. Att sträcka repet eller den tråd som hålls av insatserna kommer att göra det mer uppenbart och bekvämt att använda. Ett enklare alternativ är att gräva små hål fyllda med kalk.Linjens anslutningsreferenspunkter dras direkt på ytan med hjälp av spadar och andra förankringsverktyg.

Efter att ha dragit linjerna måste de och gränspunkterna kontrolleras igen med ritningen och planerna. Det är bättre att spendera på det även några timmar, snarare än sedan i flera år för att beklaga misstaget. Oavsett styrkan hos staplarna som ska monteras är det nödvändigt att ta hänsyn till sannolikheten för deras förstörelse från yttre påverkan. Erfaren byggare tar alltid största möjliga omsorg för att skydda stöden från vattenintressen och migrationen av jordmassor. Även uppvärmningen av platsen under huset är helt berättigad.

När man bestämmer sig för att hälla band över stapelfonden, är hela ytan upp till foten mättad med markmassa. Innan hällen blandas krävs det att de täcker de fria platserna på staplarna med ett lager av primer eller andra vattentäta medel. Detta kommer att ge en luftkudde mellan byggnaden och marken för bandets tjocklek. Först när allt detta är gjort kan du fortsätta arbeta med installationen av stiftelsen själv. Att göra det manuellt eller på bekostnad av specialutrustning - det är nödvändigt att lösa det i varje enskilt fall.

installation

teknik

Kunskap om installationstekniken hos pålar är betydande för alla utvecklare. Om du gör ett misstag kan du möta en minskning av arbetslivet och en minskning av basens styrka. Djupet på behållaren med den erforderliga bärkapaciteten bör bestämmas under frysningstypen. När man köper pålar, med hänsyn till sådant djup måste man ta hänsyn till en ökning av 50 cm ovanför marken, vilket gör det möjligt att jämföra hönsfältet.

Axelarna på lagerväggarna läggs ut omedelbart efter det, tillsammans med dem utförs märkningen för alla konstruktioner som skapar lasten, såsom:

 • veranda;
 • trappor i huset;
 • spis eller öppen spis.

Självgjorda eller köpta högar måste fördjupas i förväg borrade ledande hål. Skärning av ändarna sticker ut sker under den generella horisontella nivån. Selen utförs med hjälp av grillar och förstyvningsdelar, men du behöver bara tillgripa båda elementen när höghöjden är över 1,5 m över marken. Pålar som inte har ett zink skal måste betongas inifrån för att förhindra korrosion. Detta krav är viktigt även för konstruktioner med ett polymer- eller glasfiberlager, som inte kan vara monolitiska i ett rör av tekniska skäl.

Rollen av experimentell vridning är stor, de kompletterar den bild som geologiska undersökningar ger, och i vissa fall gör de det möjligt att helt vägra att betala för hjälp av geologer. En stapel infogas växelvis på flera utvalda platser för att bestämma det slutliga djupet för lagringsjordens placering. Dessutom blir det klart om det finns ett topplager, hur starkt det är och om det finns en vattentät primer nedan. Efter att ha tagit hand om alla dessa ögonblick, bör du fortsätta till markeringen, som utförs av ledningar på trasorna. Punkterna där stapelarnas centrum ska anges måste markeras med kors.

Guiderna grävas längs dessa korsar eller de gräver ut gropar. Vrid fyrstaplarna (hörn), placerade på platsen för böjning av väggarna, det är nödvändigt i första hand. Endast en sådan teknik garanterar sammanträffandet av byggnadens verkliga och projektkonturer. Små avvikelser från enskilda stöder elimineras på grund av tips med utökade plattformar. Det är ganska svårt att göra utan ledande hål, de förenklar de vertikala placeringen av rörformiga strukturer och införandet av spiraler i marken.

Det högsta tillåtna felet vid användning av fyrbunkar får inte överstiga 50 mm. Vid mellanliggande punkter kan stödblocken installeras med mindre svårighetsgrad. Men om alla ljuskronor görs korrekt, kommer den sannolika avvikelsen att ligga inom gränserna för normerna utan ytterligare ansträngningar. Ett stapelfält i stället för montering av en huvudugn eller ett annat tungt centrum bör ha från 4 högar med en grill i form av en platta. Under stationära pumpar över 400 kg bör också vara en hög.

Om du planerar att installera en backupgenerator ovanpå är den övre delen av grillen täckt med vibrationsisoleringstejp. Beroende på förväntad massa placeras 2 eller 4 högar under de inre trapporna. Stiftelsen under verandan bildas strikt individuellt, samtidigt som man uppmärksammar designens geometri och nyanser, husets layout och arrangemanget i omgivningen, inklusive blindområdet. Det viktigaste är att inte glömma alla dessa högar, så att du inte behöver skruva i dem snabbt, öppna de grova våningarna och bryta det redan felsökta systemet. På detta stadium av arbetet är det nödvändigt att hantera installationen av ingenjörskommunikation, med värmeisolering och med tillägg av värmekabel.

Att skruva högen in i fundamentet med hjälp av specialutrustning är ganska dyrt.Därför föredrar nästan alla utvecklare andra alternativ. Helt manuellt arbete kräver deltagande av tre personer, SHS roterar två av dem och de tredje kontrollerna. Mekanisera processen (med en borr med planetväxel) kan du begränsa dig till två deltagare. Man övervakar produktens vertikala ingång, och den andra underlättar det initiala genomförandetrinnet. Trots de ökade arbetskostnaderna är den helt manuella tekniken mer praktisk, så att du omedelbart identifierar ingången till lagerlagren genom att öka dragningsarbetet.

För att minska byggkostnaderna måste du omedelbart, vid designtiden, bestämma om du behöver tips eller inte. Men det är användbart att komma ihåg att en väsentlig avvikelse i arbetet med att arbeta från normalaxeln fortfarande kommer att tvinga dessa element att monteras. Det är inte nödvändigt att lägga över kåporna av metall och armerad betong. Eftersom svetsningen av spetsarna till pålarna bildar frätande foci, är det nödvändigt att använda färger som innehåller zink och aluminium för att skydda.De utför endast sin funktion när slaggen och skalan tas bort från ytan.

Vridningen av högen kan leda till att överdelen går över till sidan. Plattorna hjälper till att justera väggaxlarna när ett stapelgolv är bunden med en grillning. Det är omöjligt att göra utan ett lock där en grillning av trä inte kan fixas på ett runt rör. Och det är också användbart där strålar används från svetsade till kantkanalerna, vars stödområde måste ökas, annars kan det inte vara möjligt att bilda svetssömmar. När det gäller att flytta pålarna från väggaxeln, hjälper spetsen till att korrigera defekter upp till 100 mm i båda riktningarna.

I något annat fall är det inte nödvändigt att använda svetsade plattor. Grunden för SVF under ett tegelhus kräver nödvändigtvis en monolitisk grillning. Under loghytterna och två våningar, tre våningar ramhus, fästningen reserveras genom en I-stråle eller kanaler. När du planerar att placera ljusa bostäder på toppen kan du begränsa dig till en stångskiva eller brädor. Monolitiska grillar är skapade med formpressning, inredningar transporteras genom pålar av kroppar, den är tegelstenad i betong tillsammans med kepsar.

I-balkar och kanaler bör svetsas till högar utan tips. När fältfältet visade sig vara på en sluttning med en höjdförändring på över 150 cm från en motstående vägg till en annan, är det omöjligt att undvika förstärkningsmaterialet med styva strutar eller vertikala anslutningselement. För att fästa dem behöver flänsar. Denna teknik garanterar ett gemensamt grundlivstid på minst 70 år.

Arbetsorder

När alla nödvändiga uppgifter har samlats in och djupet av frostpenetration har uppskattats, är det nödvändigt att frigöra byggarbetsplatsen från allt som kan störa arbetet, till och med i liten utsträckning. Dessutom kontrollerar de stålkvaliteten och anger parametrarna för de nödvändiga rören. När du markerar territoriet kan du fokusera på ritningarna både hemma och på första våningen. I ett visst hål installeras en stapel i förväg med en övergångspets på toppen och fixeras genom ett hål. När det är svårt att rotera de utskjutande spakarna, använd rörspaken.

       När stapeln sjunker, ändras spetsarna till kortare. Om det inte gick att gå igenom frysen, kan orsaken ligga i en fast sten. Det går helt enkelt ombi, flyttar i närheten.Så rör stödet om det behövs, tills barriären är trasig. Vkruchennye högar skärs till en horisontell och mättad med en lösning av betong.

       Detaljer om hur man dra åt skruvens högar, du kan se i den här videon.

       kommentarer
        Författare
       Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

       Entré hall

       Vardagsrum

       sovrum