Stiftelsen TISE: fördelar och nackdelar

En av typerna av stapel eller stapel-rozverkovogo grunden är basen, gjord av tekniken TISE. Dess karaktäristiska kännetecken är att i slutet av stapeln tjocknar de och tar form av en kupol tack vare vilka stapelfunderingar som kan användas på höjande markar.

Särskilda funktioner

Grunden för TISE är inte för ingenting som kallas universell, den är konstruerad för olika jordar, med undantag av stenar. En byggnad kan ha flera våningar och ett armerat betonggolv, men detta påverkar inte styrkan och tillförlitligheten i konstruktionen. Men det betyder inte att han har absolut inga brister.

Denna konstruktion på högformiga markar har visat sig bra.på vilka andra typer av stiftelser kommer att spricka om några år. Grunden för TISE är lämplig att tillämpa i områden som ligger nära järnvägsspåren eller motorvägen. Den vanliga kolumnära grunden kollapsar under vibrationer, och för grunden av TIS är de helt osynliga.

Beräkningen av grunden bör börja med en grundlig studie och analys av webbplatsen. Därefter markeras och borras territoriet. För detta ändamål används en manuell grundborrning TISE F300, F250, F200 - diametern motsvarar figuren i titeln. Pålar kan fördjupas till maximalt djup på 2,20 meter. Det finns praktiskt taget inga recensioner mot grundandet av TISE, alla ägare var nöjda med sitt val.

godsaker

Enligt de professionella, grunden byggdes med hjälp av TISE-tekniken, har ett stort antal fördelar:

 • Rimligt pris - den här designen kostar 2 gånger billigare än en traditionell remsa foundation. Vid installationen minskar jordens storlek och betongkostnaden, förutom att det inte är nödvändigt att involvera särskild utrustning.
 • Installationen av en sådan bas kan utföras när som helst på året och under alla väderförhållanden.
 • Arbetet med arrangemanget tar inte mycket tid. Denna grund är perfekt för individuell konstruktion, så även en självlärd mästare kan snabbt installera den.

Experter noterar också det faktum att det är möjligt att utföra kommunikation på den uppställda strukturen utan svårigheter, och detta är en ytterligare obestridlig fördel av stiftelsen.

cons

Som med vilken produkt som helst, konstruktionen, byggd på teknik TISE, Det finns flera nackdelar:

 • En sådan grund kan inte byggas på silt eller översvämd jord. Vid höga belastningar böjer sig högarna och skadar dem.
 • Manuell arbetskraft behövs - det är svårt att borra på hårda och steniga områden, även problem med en brunn visas. Men även i en sådan situation kan du utan hjälp av specialister.
 • Du kan inte göra en källare under hela området av huset.
 • Det är nödvändigt att utföra ett brett blindområde.

Med tanke på alla egenskaper hos stiftelsen, gjord av TISE-tekniken, är det säkert att säga att den är idealisk för privat konstruktion, dessutom är det ekonomiskt.

beräkning

För korrekt beräkning av grunden är det nödvändigt att bestämma önskat antal pålar.

För att göra detta, följ följande sekvens:

 • Beräkna totalbelastningen på stiftelsen med hänsyn till byggprojektet. Det är nödvändigt att ta hänsyn till strukturens vikt med grillen och alla väggar, takets, golvets och golvets massa. Alla dessa indikatorer lägger till och multipliceras med 1,2, multiplicera resultatet med 1,3. Resultatet är ett mått på lasten på pålarna.
 • Efter det är det nödvändigt att beräkna bärkapaciteten hos den uttråkade högen. För att göra detta, gå till stadens arkitektoniska avdelning för att ta reda på de geologiska egenskaperna på webbplatsen och vilka markar ligger under djupet av frostpenetration. Medarbetarna på bordet beräknar snabbt och berättar maximal belastning.
 • Kopiera projektets grundplan. Dela upp den maximala belastningen på byggnaden med pelarnas last. På detta sätt kommer du att känna till det önskade antalet pelare.
 • På kopiorna av planerna markeras platsen för alla staplar. Först anges staplar vid fältets hörn, sedan längs lederna, och den återstående volymen är jämnt fördelad över sektionen.

Så du får en grundplan för vilken du kan fortsätta att arbeta.

I genomsnitt är det för ett tegelhus eller byggnader av kalksten för varje kvadrat av territoriet tillåtet 2400 kg för hus av olika betongtyper (skumbetong eller luftbetong) - 2000 kg,och för trä och ramkonstruktioner - 1800 kg. Enligt dessa indikatorer kan du navigera ungefär.

konstruktion

Den universella grunden, byggd med hjälp av TISE-tekniken, är efterfrågan, eftersom den är billig, och dess konstruktion tar inte mycket tid, dessutom kan allting ske med egna händer. Ursprungligen noggrant förbereda platsen, nämligen ta bort det övre lagret av jord och montera laken.

Markera sedan pelarnas placering och sektionen. För att göra detta, använd vattenhalten. Klipp sedan pinnarna lite och placera naglarna på torgets yttre hörn, fixa repet på dem, du kan också använda en solid fiskelinje. När det här arbetet är klart, montera pinnarna för stödväggarna.

För montering av rammen på trimmningsrunden används timmer från en plåt som är 50 mm tjock. Det rekommenderas att använda en trädgårdsborr. Det är mer ekonomiskt och bekvämare att göra en halvkontinuerlig obnoska, på vilken det är nödvändigt att bestämma nollnivån.

Då installationen av släta stavar, som fästs på brädorna. Top måste vara noll. Observera att höljet är installerat för kontroll, då demonteras det.I området gräver du ett hål och börjar borra. Till att börja med är det rekommenderat att slutföra ca 5 brunnar, varefter de måste utökas.

Om det finns en liten mängd sand i marken, kommer borrningen vara svårt och det här arbetet tar lång tid. För att underlätta processen, häll 5 skopor vatten i varje brunn över natten, detta kommer att mildra marken och nästa dag blir det lättare att förstora brunnen. På så sätt kan du klara dig utan speciell utrustning.

Installera basen av TISE, glöm inte förstärkningen. Att veta längden på stången kan baseras på stöddjupet. Om förstärkningen är något märkbar bakom pelaren kan den vidare användas som en vibrerande kompaktor för betong, vilket kommer att avlägsna luftrester från betongen.

Nästa procedur är vattentätning, för vilket takmaterial används. För installation måste materialet delas in i bitar och vridas i en cylinder. Produkten placeras i brunnen, men endast när montering är installerad. Skjortans synliga ände är täckt med primer. Installationen av TISE-fundamentet kräver snabbast möjliga betong.

Experter rekommenderar att man fyller flera brunnar samtidigt.

När du fyller upp pelarna och fyller stöden börjar du grilla. Därför installeras sköldar, de är täckta med slitstark polyeten. Formen är fast med dubbar, och hål är gjorda i virke från båda sidor. Ena änden av stiftet viks efter den andra, på vilken tvättmaskinen och muttern är fixerade. Armaturen är monterad på tapparna, den är fixerad med plastband.

Den obestridliga fördelen med denna grund är frånvaron av dränering. Det är inte nödvändigt att utföra isoleringen av blinda och zabirki. Och så att avloppet inte fungerar destruktivt på de områden som gränsar till det blinda området, installeras dräneringsrännor utomhus.

tips

Grunden för TISE-tekniken kan tillämpas på byggnader på flera våningar och inte oroa sig för att de sjunker. Men kom ihåg att medelstora hus som väger ca 380 ton på svag mark behöver ett stort antal TISE-stöd, vilket är mycket svårt att göra själv, men fortfarande möjligt.

För att arbeta med byggandet av basen utfördes snabbt och effektivt bör följande rekommendationer beaktas:

 • Först och främst är det bättre att borra de cylindriska delarna av alla brunnar, och först därefter expandera dem. En sådan sekvens kommer att förkorta tiden för montering och demontering av borrplogen.
 • Stenar kan göra arbetet svårt under borrning. De små kommer automatiskt att falla i enheten, men de stora måste nås med en hak. Därför, om du kommer över en stor sten, börja sedan borra lite längre. Den maximala förskjutningen är 500 cm.
 • Om under brunnens ökning börjar marken att smula, börja betong så snart som möjligt. Vi borrade en brunn och kastade omedelbart den. Denna procedur bör utföras på sandiga markar och med förhöjda grundvattennivåer.
 • Om tomten är ojämn terräng, bör grillen göras antingen med en variabel sektionshöjd med små backar eller trappas med stora backar.

Inte alla TISE grundstaplar behöver slaktas. Tekniken med skruvhögar låter dig snabbt bygga en grund. Skruvhögar fungerar som en skruv. Det är ett rör av metall med en diameter av 108 mm med ett skruvblad. Bladet har en sådan design att jorden när den skruvas in i jorden blir tätare.Hålrummet är betong och det resulterande stödet har en bärkraft på upp till 5 ton. Det är lämpligt att bygga grunden på stallar på träskiga jordar och torvmarker, men endast vid byggandet av trähus.

Strukturens livslängd beror på tjockleken på högen och intensiteten av korrosionsbildningen på ytan, men som regel är den mycket större än för andra typer av baser.

I enskild konstruktion, som i alla andra, är det första som ägarna vill spara, utan att skada strukturen. Grunden för TISE-tekniken uppfyller alla krav från konsumenterna, dessutom kan du noggrant behandla naturresurser. Och installationen av stiftelsen kan utföras av alla utan att ens ha särskild kunskap och färdigheter. Kostnaderna är redan minimerade, så experter rekommenderar inte kategoriskt att spara på betong- eller armeringsmaterialets kvalitet.

Grunden för TISE har tjänat endast positiva recensioner, vilket återigen bekräftar sin höga kvalitet, lång livslängd, hållbarhet och pålitlighet.

Så här skapar du din egen foundation TISE, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum