Automatiska grillar: funktioner och fördelar

I den heta sommaren efter arbetet finns det ingen bättre vila än att spendera den vid en dacha bort från stadshösten. Men för att inte spendera mycket tid på matlagning, men att ägna sig åt sin kommunikation, är det värt att skaffa sig en bra sak - en automatisk grill.

Funktioner: Fördelar och nackdelar

Köttkött på grillen kräver konstant uppmärksamhet och närvaron av en person som skulle vrida spettarna i tid. Den mest avancerade typen är automatisk - det kommer själv att rotera spettarna och upprätthålla en konstant temperatur som kan justeras.

Fördelarna är uppenbara.

 • En sådan funktion hos anordningen frigör inte bara tiden och tar bort behovet av att följa processen, men bidrar också till enhetlig rostning, utan chartering. Ägaren är bara att ta bort spettarna med kött i rätt tid.
 • Med den här enheten kan du laga flera olika rätter på en gång, om du inte bara använder spettar, men också en rist med spett. Produkter kokta på en automatisk grill är alltid saftiga, eftersom juice eller sås helt enkelt inte har tid att dränera från produkterna.
 • Det tar inte mycket tid och energi att montera eller demontera enheten. Dessutom tar den inte upp mycket utrymme när det är demonterat. Kompaktiteten gör den bekväm för lagring och transport.
 • Enheten är lätt att rengöra.

Men hans arbete kommer att kräva en strömkälla - det betyder att man t.ex. använder det på flodbredden om det inte finns något speciellt batteri. Dessutom är kostnaden för automatiska grillar flera gånger högre än normalt. Dessutom måste du lägga till elkostnaden under drift.

Det finns också en uppfattning att trots att kebaben är saftig är dess smak fortfarande annorlunda än smaken av kebab kokad på en vanlig grill.

typer

Fläktar av kebab använder olika typer av grillar: någon köper bärbara hopfällbara apparater, och någon arrangerar stationära.De kan vara ganska massiva och på en solid grund.

I vår snabba ålder blir den automatiska grillen populär när du vill spara tid.i vilken enheten utför alla upprepade mekaniska rörelser. Många människor gör sådana enheter på egen hand genom att koppla den elektriska enheten till spettarna. Dessa braziers bör användas utomhus, eftersom köttet i dem kommer att rosta på kolmen, medan röken blir lika mycket som från konventionella apparater.

Vissa tillverkare erbjuder prefabricerade strukturer. Satsen innehåller (från 5 till 9 stycken), remsor för montering av konstruktionen och en motor som körs på ett konventionellt fatbatteri. En sådan grill för lata människor är väldigt lätt att montera och installera på någon tillgänglig grill eller grill.

Supermarknader och butiker erbjuder ett brett urval av elektriska apparater.som har en något annorlunda design: elektrostödmaskinen har också en drivenhet som roterar spettarna, men köttet i dem stekas från värmen som emitteras av värmeelementen.

Enheten är mycket kompakt, spettarna i den är ordnade vertikalt.Juice och fett kommer att dränera i köttstycken och slutligen hamna i speciella koppar installerade under spettarna. Naturligtvis kommer en sådan kebab att skilja sig från den kokta versionen på kolmen. Men den elektriska grillen kan användas inomhus och till och med i en stadslägenhet.

Elektriska grillplatser finns också. Deras skillnad ligger i närvaro av gallret där produkterna läggs ut, och köttet är inte nödvändigt att marinera i förväg. Vissa modeller är anpassade för användning direkt på köksbordet.

form

Braziers köpt från en industriell tillverkare, vanligtvis har en rektangulär form eller en vertikalt monterad cylinder. När tillverkaren beställer kan tillverkaren ta hänsyn till kundens specifika önskemål.

Apparater på smidda ben eller dekorerad med präglingar och figurer - Alla icke-standardiserade lösningar gör det möjligt för detta praktiska att bli ett verkligt designelement av något infield. Detta gäller särskilt för stationära strukturer som tar de mest bisarra och olika formerna - ett lusthus kan byggas för dem.

Människor som gör apparater för sig själva kan också avvika från standardlösningen med att använda en rektangulär behållare för grillar. Hantverkare anpassar de mest olika, ibland mycket ovanliga föremålen, och sedan överraskar grillen gästerna med sin form. På Internet kan du till exempel hitta en beskrivning av hur man gör en apparat från en metallfat, en gasburk och till och med från en gammal tvättmaskin eller bilkropp.

dimensioner

Elektriska apparater som erbjuder butiker har som regel inte mycket stora storlekar, eftersom industrin producerar kompakta enheter för användning i hemmet. I den vertikala grillen är huvudparametern spettens längd, som aldrig är mer än 50 cm.

Storlekarna på braziers kan skilja sig åt. De beror på den plats där de kommer att installeras, och på hur mycket mat som måste förberedas samtidigt. Brazier, som utförs självständigt, kan ha stora dimensioner, särskilt om det är stationära strukturer.

Grillens längd varierar beroende på hur många spettar som installerats samtidigt.Om mellan spettar ska vara 6-10 cm, då för små företag är konstruktionen av en längd av 50-70 cm optimal. Om du planerar att ta ett stort antal gäster kan längden ökas till 1 m. Det är inte längre tillrådligt att göra längden, eftersom det kommer att vara nödvändigt att vidta åtgärder för stabilitet. Dessutom kan detta leda till en minskning av kvaliteten på den färdiga produkten och en ökning av tillagningstiden vilket påverkar energikostnaderna.

Standardspett - 30-40 cm. Bredden på brazieren är inte heller värt att göra mer, eftersom värmen kommer att gå in i luften, vilket också ökar tillagningstiden.

material

Eftersom mangalets syfte är att steka köttet, måste det vara tillverkat av brandbeständigt hållbart material.

För braziers använda plåt med en tjocklek av minst 2 mm - För tunn material kommer deformeras under drift. Ju tjockare metallet desto längre tjäna. Dock är portabla grillar från ett mycket tjockt material obehagligt att transportera på grund av deras tyngdkraft.

Vackert och slitstarkt kommer att vara mönster av smidesjärn.

Om utrymme tillåter, ställs stationära strukturer ofta upp. De är gjorda av sten, eldfasta tegelstenar, metall och deras kombinationer.

Ytterligare funktioner

Självklart kommer en smart automatisk grill med roterande spettar att göra matlagningen en trevlig och enkel uppgift. Närvaron av tilläggsfunktioner med andra roterande eller fasta element gör det möjligt att diversifiera uppsättningen beredda rätter eftersom du inte bara kan steka kött eller fisk, men gör också en rätter av grönsaker, stek korv.

Ett sådant underbart tillägg kan vara en spott med elektrorotation. Detta rostfria element kan köpas med ett batteri. Du kan ansluta den till ett vanligt uttag med en 220 V nätspänning. Spjällets installationshöjd kan justeras. Tillsammans med honom finns det speciella anordningar i uppsättningen för tillförlitlig fastsättning av slaktkroppen.

Om du bestämmer dig för att göra en spott själv, då skulle en bra idé vara att utrusta den med en elektrisk enhet. Spithandtaget i sig roterar, vilket i hög grad underlättar matlagningen, räddar personen från konstant uppmärksamhet åt honom och ytterligare ansträngningar, eftersom djurets slaktkropp kan vara ganska tungt.

Det finns också industriella multifunktionella grillar, anpassade för simultanberedning av flera självständigt roterande diskar med spett, spett och grillgaller.

Det finns grillar med en mycket bekväm funktion att lyfta botten. Det låter dig ta med eller ta bort kol med värme från den färdiga maten, vilket är mycket praktiskt i närvaro av en spett eller grill.

Ibland är braziers utrustade med speciella armaturer för montering av grillgaller, grilllådor, rökhus.

Hur man monterar sig själv?

Med tanke på att tillverkningen av en automatisk grill till beställning är ett nöje är inte det billigaste, en person som är tekniker och har initiala färdigheter i att arbeta med metaller kommer att kunna göra en enhet med en elektrisk enhet med egna händer. Scheman och ritningar finns i allmänhet på Internet och specialiserad litteratur.

Apparaten med spår för spetsar består av två huvuddelar: rotationsmekanismen och motorn.

Motorn kan användas från gamla enheter med låg effekt. Alla hushållsapparater kommer att vara lämpliga: mikrovågsugn, spis, elektrisk grill. För att utrusta motorn är det bra att använda en växellåda - med hjälp av det kommer det att vara möjligt att justera rotationshastigheten hos spettarna i en shashlikmaskin.

För rotationsmekanismen kan du använda en cykelkedja och kedjehjul.

Hela systemet med motor, växellåda och växlar ska installeras på en metallplatta med axel och lager - den är fastsatt på utsidan av brazier med hjälp av bultar. Motorn, som har börjat arbeta, sätter igång det första växeln, som överför rörelsen av följande del - och så vidare längs kedjan. Skewers införda i motsvarande hål roterar i ett enda läge (foto 1).

Om spyt används kan den också vara utrustad med en motor.

Tips och tricks

När grillen är klar kan du börja koka kebabar. Att enheten fungerade länge, och det kokta köttet var gott, säkerhetsregler samt vissa regler bör beaktas.

 • Enheten måste installeras på jämnt underlag.
 • Installera inte enheten för nära träd, buskar eller byggnader. Inget behov av att lägga brännbara föremål nära.
 • Det är nödvändigt att rengöra spettarna och grillen noggrant efter användning, för att avlägsna ackumulerad aska i rätt tid.
 • Det är nödvändigt att smörja metallkonstruktioner med olja för att undvika rost.
 • Lämna inte en arbetsanordning utan övervakning.
 • För att undvika brännskador vid matlagning kommer det att vara korrekt att använda en klibb eller specialverktyg.
 • För att göra en högkvalitativ kebab, bör du förbereda kolet korrekt - de ska vara röda, de ska ha en ljus aska beläggning.
 • Kebabar blir mer utsökta om du tar kolarna av fruktträd. Du kan också använda björk eller ek alternativ, men kolet av barrträd kommer att vara helt olämpligt - du kommer att förlora köttets doft.
 • Om det inte finns någon erfarenhet av att förbereda kol, kan du helt enkelt köpa dem i butiken.
 • Du måste förbereda "rätt" rätter och drycker: grönsaker, grönsaker, färskt bröd, torrt vin (öl med grill är inte i harmoni).

Framgångsrika exempel och alternativ

Köpa en grill, många föredrar de enklaste mönster. Men många av dem som bryr sig inte bara om praktisk, utan också om design. Och hemlagad grill kan vara mycket bekväm och original.

Anmärkningsvärt i utförandet av stationära strukturer, som ger en komplett utsikt över sommarstugan eller ordnas på verandan.

Hur man gör en automatisk grill med egna händer, se videon nedan.

kommentarer
Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål.För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum