Processen att göra en elektrisk grill

Maj helg, en resa till stugan eller naturen är ofta associerad med kebabar. För deras förberedelse behöver en grill. Men det är ofta dyrt att köpa en färdig produkt i butiken. Lösningen på denna fråga kommer att vara självtillverkad elektrisk apparat. Om vilka material och verktyg du behöver använda, beskrivs i den här artikeln.

Varianter av braziers

Beroende på design och möjlighet till rörelse finns:

 • stationärt;
 • bärbara grillar

Den första typen är en tegel eller fast metallkonstruktion., vars baser är försänkta i marken eller på trädborrens golv. Om brazier installeras under en baldakin, blir tillagningen möjlig även i dåligt väder.Den andra har rörlighet - de kan flyttas till en annan plats, som tas med dem för en picknick. De är lätta att rengöra. Men samtidigt, på grund av metallens lilla tjocklek, är livslängden hos sådana konstruktioner liten, till skillnad från den tidigare versionen.

Enligt typen av bränsle finns gas, elmodeller eller produkter på kol. Varje art har sina egna fördelar. Specialister på matlagning av kebab tror att användningen av en elektrisk motor bara skadar slutresultatet, och köttet är inte så bra som vid användning av en konventionell vedeldad roster. Det finns viss sanning i detta, men matlagning i det här fallet kommer att vara lång.

Gasmodellen är också bra på sin egen väg, men samtidigt behöver du hela tiden ta en gascylinder med dig. Det är ganska osäkert. Vid användning av elektriska spetsar är den positiva punkten sparar tid. På grund av spettarnas elektriska rotation är köttet saftig och måttligt rostad. Även i detta fall kommer fettet inte att droppa på kolen, men köttbitarna brinner inte. Det är inte nödvändigt att noggrant övervaka processen, eftersom den är automatiserad.

Om du monterar en hemelektrisk grill korrekt, blir resultatet inte sämre än att använda butiksalternativet.

Monteringssteg

För att göra en klassisk modell av en grill behöver du:

 • 4 plattor av stål 4mm;
 • metall hörn;
 • fästelement
 • elektrisk borrning;
 • svetsmaskin;
 • Grinder (vinkelslipmaskin).

Börja med tillverkning av väggar. Skär med hjälp av vinkelslipor 2 par remsor 35 cm höga. Longitudinella (långsidiga) och tvärgående (korta ände) sidor erhålls. Välj längden på produkten baserat på personliga preferenser, men kom ihåg att i genomsnitt mellan 6 och 10 spett ska passa på designen i taget. Det rekommenderas att du först skriver en ritning på papper, och därefter förklarar tanken på projektet. Grillens botten är förberedd sist.

Under skivan är det nödvändigt att borra ett hål i diameter på 1,5 cm i en av sidodelarna. I bottenplattan gör du också 2 rader hål på ett förskjutet sätt. Använd hörnen, fäst sidorna och för större täthet måste botten och sidorna förenas med svetsning. Sedan, från ett hörn som mäter 25 med 25 centimeter eller ett metallrör med en kaliber på 30 cm, gör du benen 60 till 110 cm lång och fäster dem i kroppen med fästen.

Det rekommenderas att göra ett rack från ett rör, eftersom det blir lättare att montera och demontera brazieren varje gång ett behov uppstår. Efter alla steg ska strukturen beläggas med en speciell färg för metall. Så det kommer att vara längre och kommer att vara mindre känslig för korrosion.

Färgmaterial måste vara värmebeständigt.

Här är några matchande färger:

 • Certa klarar temperaturer på + 900C. Kan ha namnet på OS-82-03T.
 • Rust-oleum - upp till + 1093і Matt svart, vitt eller silver.
 • KO-8101 - upp till + 650C. Paletten innehåller 12 färger.
 • KO-8111 motstår termometeravläsningar upp till + 600C.

Det är inte nödvändigt att göra en brazier från solida metallplåtar. Den kan tillverkas med hjälp av flera delar av metallen, fästas genom svetsning, eller använd ett gammalt metallfat. Från det kan du göra en grill med lock eller två separata braziers. Därefter bör strukturen dekoreras med ovanliga element eller helt enkelt målade.

Hur väljer man rätt metall för brazier?

Om du följer professionella råd, är det bättre att använda värmebeständigt material. Så du kan förhindra deformationen av strukturen. Faktum är att matlagning är utsatt för höga temperaturer.

Ett annat starkhållfastt, hållbart och värmehållande element är gjutjärn. Men som regel blir färdiga produkter från det svåra, och det blir svårt att transportera dem. Men för att skapa en stationär grill kan det här alternativet vara lämpligt.

Det finns mycket kontrovers över galvaniserat stål. Vid upphettning kan materialet släppa ut skadliga ämnen i atmosfären, och enligt vissa mästare kan de komma in i köttet när de lagas. De flesta användare tenderar emellertid att tro att det här är en illusion, eftersom materialet inte kan värmas till en sådan utsträckning att zink börjar sticka ut.

Det mest använda alternativet är rostfritt stål. Sådana produkter är inte utsatta för korrosion, och de kan lämnas utomhus även vid regnigt väder. Materialet är hållbart - varaktigheten av deras service är flera decennier. Från estetisk synpunkt kommer designen att harmoniskt kombineras med vilket landskap som helst.

Valet sker på grundval av personliga preferenser. Eller använd de material som för närvarande finns tillgängliga.

Installation av elektrisk enhet till grillen

Som motor kan du använda en fönsterbricka eller en motor som driver vindrutetorkarna. Rotationssidan spelar ingen roll. Spänningen ska vara 12 volt. Om det är större blir rotationshastigheten följaktligen högre och köttet kommer inte att rosta i önskad grad.

Designen upphör att vara mobil, och det finns risk för elektriska stötar. Beroende på modell av motorn kan den drivas med el eller ett batteri.

Att spettar roterar, förutom motorn, behöver du växlar, kedjor, en elkraft. Till motoraxeln monterar remskivan eller huvudkedjemedelsremmen. De måste vara olika i storlek, därför minskar rotationshastigheten. Motorn förenas underifrån till shashlikboxen.

Fäst växlar

För att den elektriska remskivan ska fungera korrekt är det nödvändigt att montera växlarna i ett enda system, monteringsalgoritmen som ser ut så här:

 • Fäst ett växel och fäst sedan kedjan på motorhuset.
 • Anslut därefter det andra redskapet till vinkeln på den elektrovinkliga vinkeln.
 • Fäst de återstående växlarna i följd.

Efter alla manipuleringar kan du kontrollera resultatet av den resulterande grillen. När du slår på enheten startar det 1: a växeln. Vidare sänds ögonblicket till de efterföljande växlarna. Som ett resultat roterar spettarna med samma hastighet. För att justera rotationsgraden måste du dra åt bältet.

Göra spett och stav

Dessa verktyg är utformade för olika ändamål. Skewer används för att laga stora köttstycken eller fjäderfä och spett - för små bitar. Spetsens längd ska vara 15 cm mer än bredden på den elektriska grillen, så att verktyget inte skulle störa verktyget. Den optimala tjockleken är 15 mm. Bredden på stången väljs beroende på köttstyckena du planerar att laga mat.

Spisen kan vara platt, rund, kvadratisk eller i form av ett hörn. För de minsta köttbitarna passar en platt form. Tack vare torget är det lämpligt att förbereda malet kötträtter, på grund av den speciella designen kommer produkten inte att glida av. Den runda versionen är inte praktisk, eftersom köttet när det lagas matas och glider av spett. Verktyget måste vara starkt, annars kan bitarna falla in i grillen när de vrids om.

Skewers kan köpas i affären eller göra sig själv.

För detta behöver du följande material:

 • en hammare;
 • tång;
 • mejsel;
 • stålstång;
 • smide verktyg för metallbearbetning;
 • emery maskin.

Först, från en stång med en kaliber av sex mm med en mejsel och en hammare, bör 6-10 längder på 70 cm göras. För att göra det lättare att arbeta med metall, är det bättre att förvärma det i en ugn eller i ett skilsmässigt lägereld. Då måste du vänta lite tills materialet svalnar, annars kommer det lätt att bryta och du måste göra allt igen. Efter att materialet har svalnat lite, måste du med hjälp av en hammare och ett mothåll ge framtidsspisen en viss form. Tjockleken ska ligga inom 2,5 mm, 10 cm måste återhämtas från motsatt sida.

Denna del kommer att vara ett handtag, det bör med hjälp av tång böjas i form av en cirkel eller i form av en spiral. Därefter måste maskinen bearbeta huvuddelen av spett, slutet måste du skärpa lite. När den färdiga produkten sänks först i eldkällan, så omedelbart i kallt vatten.

Samtliga stadier av förberedelser utförda. Du kan börja prova erhållna elektriska kebabar och hemlagade spettar och spettar.

Baserat på all information ovan kan vi dra vissa slutsatser.

 • För självproduktion av en elektrovinkel behöver man inte ha mycket kunskaper och färdigheter Allt är ganska enkelt. Det viktigaste är att först skapa en plan på papper, och först då för att sätta den i bruk.
 • Det är inte nödvändigt att använda fast metall på brazieren, du kan använda enskilda delar och svetsa ihop dem eller hitta användningen av en gammal metallfat. Det bästa alternativet är rostfritt stål. Produkterna är inte utsatta för korrosion, och de kan lämnas utomhus även vid regnigt väder. Materialet är hållbart - tjänstens varaktighet är flera årtionden. Från estetisk synpunkt kommer designen att harmoniskt kombineras med vilket landskap som helst.
 • Om du inte vill konstruera en brazier länge kan du köpa en färdig och självmonterad elmotor.
 • Som en motor fungerar en fönsterbricka eller en motor som driver vindarna. Rotationssidan spelar ingen roll. Spänningen ska vara 12 volt. Beroende på modell av motorn kan den drivas med el eller ett batteri.
 • Om det inte finns några spett och spett - inga problem. Du kan göra dem själv från tillgängliga verktyg.
 • Elektriska kolgrillar och inomhusgrillar används inte hemma.

Oberoende produktion av en elektrovinkel tar inte mycket tid., och slutresultatet kommer att glädjas ständigt. När allt kommer omkring behöver du inte längre noga övervaka köttprocessen. Endast ibland för att verifiera mekanismens korrekta funktion är det möjligt att genomföra en inspektion. Om du inte längre behöver motorn och vill steka köttstyckena på vanligt sätt - på kol, då är det möjligt. Den elektriska delen kan alltid tas bort och installeras igen när behovet uppstår.

Hur man gör en brazier med en elektrisk enhet, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum