Subtiliteter av organisationen av mangalkomplexet

 Subtiliteter av organisationen av mangalkomplexet

Med ankomsten av varma vårdagar tycker vi att det är trevligt att bygga ett mangalkomplex vid dacha, där du kan samla för sammankomster med vänner och släktingar.

Idag är det enklare än någonsin att bygga en fullfjädrad, bekväm plats för sammankomster i frisk luft med en redan utrustad ugn eller brazier. Ofta används de som ett extra sommarkök. Oftast drivs de under den varma säsongen.

Varianter av komplex

Arbor, utrustad med en spis, mycket bekvämt. Många föredrar att steka kött under taket.

Ur funktionell synvinkel utmärks följande typer av ugnar.

 • Integrerade. Har en tegelgrill eller spis. Utrustad med en liknande uppsättning kan lusthuset fungera som ett alternativ till sommarköket.
 • Ugn-grill. Detta är ett perfekt alternativ för dem som älskar att laga kebabar. Skillnaden mellan denna ugnsgrill kan betraktas som möjligheten att laga mat endast med hjälp av spett och grillar. Ugnen är inte särskilt komplicerad, ibland kombinerad med ett rökhus. Den stationära strukturen kan uppställas samtidigt med en skjul eller lusthus. I trähuset kan du installera en bärbar metallgrill. För fans av stationära ugnar kan du införa en bärbar version av tegelstenen.
 • Grill. Denna design ligner mycket på ugnen-brazier. Skillnaden är bristen på spettar. Grillen kan förberedas uteslutande på gallret. Nackdelarna med denna kokningsmetod innefattar svårigheten att städa själva grillen. Stationär grill kan göras av tegelstenar. Bland de mest avancerade modellerna kan du hitta alternativ som kompletteras med ett handfat och bänkskiva.Detta alternativ är optimalt för dem som gillar att tillbringa tid med vänner och familj i friska luften. I det fall då en bärbar grill kan användas, ska en huva ovanför den vara i förväg.
 • Bärbart alternativ. Mobil bärbar grill från metallkonstruktioner. Det är impregnerat mot korrosion. Med rätt drift kan det fungera länge. Detta är den enklaste versionen av brazier. Om du inte vill ständigt flytta grillen, kan du överlappa den med tegelstenar. Sålunda ökar pålitligheten och hållbarheten. Detta kommer också att påverka livslängden - kommer att öka den.
 • Tillbehör som kan demonteras. Dessa är ofta billiga mönster. Deras demontering och montering för transport på den nödvändiga platsen är tillåtet. Nackdelarna med sådana strukturer innefattar tillverkarens besparingar på materialet, vilket i sin tur leder till förlust av styrka och deformation på grund av temperaturförändringar.
 • Grill med gas. För att laga mat, behöver du bara värmen som kommer från stenarna.
 • Rökare. Det anses vara en nyhet nyhet bland enheter för matlagning. Ofta används det för att göra köttgrill, liksom för att röka en mängd olika produkter.
 • Kasane. Denna typ av ugn är utrustad med ett hål för kittel.Den används för matlagning shurpy, pilau, samt för stewing kött och grönsaker.
 • Brazier. Matlagning sker med hjälp av fasta bränslen.

Mangal mini-komplex för att ge kan placeras på trädgårdsplanen. För att göra en tandoor för mangalnyh-projekt måste du först förbereda ritningsteckningarna. För den komplexa zonen kan en mangalkonstruktion med ett smidd element tillverkas för hand.

Hur ska jag välja materialet till enheten med en spis?

Små inomhusområden med grill används huvudsakligen som sommarkök. Dessutom kan de vara utrustade med en bänkskiva, handfat. Det finns alternativ med ett ställe att äta. Det beror helt på vilken tid på året byggnaden med mangalnyugnen kommer att användas. För olika årstider väljs deras byggmaterial.

Valet av rätt material påverkar utseendet på grillen, storleken och utformningen av lusthuset.

Mangalkomplex av grill

Modern grill spis är en fashionabel och bekväm design. Hittills är det inte svårt att hitta ett grillprojekt som du kan göra själv.

Grillkomplexet kan vara av två typer - vinkel eller frontal. Konstruktionen består nödvändigtvis av ett antal element. Komplexet innehåller en eldkammare, ett skåp, ett förberedande område, en bordplatta etc. (en extra spis, ett rökhus, en plats för en kittel, en eldstad).

Den främre versionen av grillens standardstorlek - 3700x1280 mm. Hjärtalternativet kan vara standardstorlekar - 2560х2950 mm och mer. Ju större grillkomplexet är, desto mer utsökta rätter kan du laga mat. Arrangemang för tvätt, extra skåp eller hyllor för att lagra konservering eller köksredskap är tillåtet.

Ett modernt mangalkomplex kan utrustas med tre eller fler eldstäder. Mått måste överensstämma med ett förutbestämt byggprojekt. Skorstenar är i sin tur utrustade med tre eller flera speciella kanaler, som nödvändigtvis måste delas upp varandra. Komplexet, tillverkat av tegelstenar, är multifunktionellt.

Grill med ryska ugn

Trots att dessa gazebos är byggda på moderna förortsområden är den gamla ryska kaminen återigen relevant.Moderna designers rekommenderar att kombinera liknande mönster med grillugnar. När du monterar brazieren med en spis, rekommenderas att konstruktionen av konstruktionen godkännas.

Att bygga en solid grund är det nödvändigt att ta sand och cement. Krossad sten kommer att fungera som ett fyllmedel, som måste hällas på botten av gropen. Skumblod är tillåtna.

Ugnskroppen själv måste vara fodrad med tegelstenar. Den mest intensiva värmeväxlingen sker vanligtvis på gatan, så motstående tegel kan användas för murverk av ugnsväggarna. På grund av detta finns det en chans att minska kostnaden för att bygga komplexet.

  Att lägga tegel är nödvändigt enligt följande:

  • Efter att basen har härdat, måste den läggas med ett lager av takmaterial så att fukt inte kommer in i tegelverket.
  • För att lägga grunden första raden kan du använda klinkerstenar.
  • På andra raden är det nödvändigt att lägga en askkälla och ett galler. I mitten av grillen måste du lägga ut en träfender - basen för den nedre delen.
  • För brännkammarens förbränningskammare används en eldfast tegelsten.
  • Nästa kommer den sista etappen av byggandet av basen.För detta används klinkerstenar enligt projektet.

   En viktig nyans - vi rekommenderar att du gör brandbeständig isolering direkt mellan brazierns väggar och förbränningskammaren.

   • Kokkärl för kittel satt på ugnsbotten. Samtidigt är det nödvändigt att installera en partition över brazier träfender.
   • För byggandet av förbränningskammaren används eldfasta tegelstenar.
   • Klinker tegel är lämplig för huvudbyggnaden. Om det finns en önskan - arrangera bågarna för en brazier och en drovnik. På grund av förekomsten av radiusvalv är det möjligt att fördröja värmen och centrera den i eldstaden.
   • Det sista steget i byggandet av mangalkomplexet är att ugnsröret läggs.

   Rekommendation. Det är mycket viktigt att kontrollera utkastet i ugnen efter att byggfasen av grillens huvudkonstruktion är klar. För att kontrollera tryckkraften rekommenderas att tända en tidning i förbränningskammaren. Detta bör ske innan lösningen blir solid och hållbar. Om lösningen redan har frusit, blir det svårare att demontera ugnen för omstrukturering.

   Det är möjligt att börja en brazier på en och en halv vecka.

   Hittills erbjuder olika tillverkare färdiga kakelugnar, som inkluderar kokplattor, rökhus, en panel för en kittel, samt en grill.Dessutom ska projektet ta hänsyn till arrangemanget på arbetsplatsen, se till att det finns lådor, hyllor för lagring av olika köksredskap.

    Att bygga ett mangalkomplex är inte svårt. Det viktigaste är att inte avvika från det överenskomna projektet och att välja materialet för konstruktion på ett ansvarsfullt sätt. Rätt konstruktion kommer att glädja dig och dina nära och kära med trevliga sammankomster i den friska luften i närheten av den.

    Vad du behöver veta för att bygga ett grillkomplex med en rysk spis som beskrivs i videon.

    kommentarer
     Författare
    Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

    Entré hall

    Vardagsrum

    sovrum