Brazier-ship: den ursprungliga idén att ge

Obligatoriskt attribut matlagning kebab är en brazier. Han har länge upphört att vara bara ett sätt att steka kött över kol. Idag blir det alltmer utsmyckning av bakgården eller förortsområdet. En av de mest originella idéerna är ett brazier-hantverk, tillverkat för hand från enkla och prisvärda material.

Ovanlig gör-det-själv-roaster

Den enklaste och snabbaste lösningen är att köpa en färdig smidd brazier i form av en caravel i Columbus-eran eller en segelbåt. Den egna grillmaskinen visar dock inte bara ägarens smak och skicklighet utan tar hänsyn till individuella behov (storlek, kapacitet, plats och andra).

Det är sant att du behöver:

 • bra fantasi;
 • svetsutrustning;
 • svetsupplevelse.

  Dessutom, innan du påbörjar arbetet, är det nödvändigt att förbereda produktritningar, därför kommer konstnärliga färdigheter inte att störa.

  Designfunktioner

  Dekorativ grill för matlagning kebab består av två delar: en brazier och dekorativa element.

  Roaster är det viktigaste elementet, eftersom det är på den att den korrekta köttfärgen beror på. Det kan antingen vara en del av designen eller ett flyttbart element. I det senare fallet görs det i form av en rektangulär låda som kan avlägsnas och överföras. Om så behövs kommer denna metalllåda med trä eller kol packad in i den att installeras inuti fartygets skrov. Som en integrerad del av konstruktionen kan brasaren vara exakt densamma, men svetsad till den dekorativa delen av grillen.

  För tillverkning av brazier används ofta för att skära röret eller gascylindern, runt vilken med hjälp av ytterligare element för att skapa ett fartygsskrov.

  Material och verktyg

  För att skapa en grill i form av ett skepp, behöver du följande material:

   • plåt med en tjocklek av 2 till 6 mm;
   • profilerade rör;
   • trådsektion 1 mm;
   • tunn metallplåt (0,5-0,7 mm);
   • hörn.

   Du kan även lagra på eldbeständig färg - för utsidan av fartyget.

   Arbetet kommer att kräva verktyg som:

   • svetsmaskin;
   • borr;
   • bulgarian;
   • hammare eller jaga.

    I avsaknad av apparaten för svetsning kan du använda fästelement.

    making

    Innan du börjar arbeta är det nödvändigt att bestämma storleken på grillen. Detta är enklast att göra om du förbereder ritningarna i förväg och tar hänsyn till de rekommenderade parametrarna för en liknande design. Så kan höjden och bredden göras standard 18-20 x 22-25 cm. Men längden bestäms beroende på familjens storlek och dina egna önskemål. Basen är en avstånd på 12 cm - det är hur mycket utrymme krävs för att rymma 1 spett.

    Har beslutat om storleken, fortsätt till tillverkningen av roaster. Experter rekommenderar att du använder den här solida remsan av metall som böjs på rätt ställen och bildar hörn. Vid korsningen svetsas ändarna av remsan. Med denna metod kan man minska tillverkningstiden och minska antalet svetsarbeten.

    När du markerar remsan för att lägga till bredden 2 cm.Därefter böjs dessa "extra" centimeter inåt och kommer att ligga till grund för botten av braziern.

    Hål 15 mm i storlek borras i botten. Avståndet mellan närmaste hål ska inte vara mindre än 30 mm.

    Det andra steget i att skapa en dekorativ grill är tillverkningen av ett ramverk för vilket utformningen av det valda skeppet används. Sammanfattningsvis, på den förberedda ramen, i enlighet med den konstnärliga ideen, är falsen av tunn metall fäst - skinnets skinn. Vissa delar och dekorationer av brazier kan präglas, och tacklar och andra tunna element kan vara gjorda av tråd, svetsa det på rätt ställe. Som en del av det färdiga trimgrillet med egna händer kan det målas.

    För en videoöversikt av männens fartyg, se videon nedan.

    kommentarer
     Författare
    Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

    Entré hall

    Vardagsrum

    sovrum