Mangalna: hur man gör rätt och vackert?

Vacker och bekväm grillplats blir centrum för attraktion för hela familjen. Därför bör du ta tid och pengar för att utforma detta område korrekt på din webbplats. Men det är viktigt att bekanta sig i förväg med hur man gör det korrekt.

Platsval

Valet av plats för mangalzonen på platsen kräver att vissa villkor följs.

 • Säkerhet eftersom detta är en öppen eldkälla. Brännaren ska placeras på ett tillräckligt avstånd från huset eller uthusen för att undvika eld. Brazier ligger borta från buskar och träd.
 • Vindskydd Elden ska vara skyddad mot starka vindstrålar. För att göra detta, använd den naturliga lättnad eller byggnader, det vill säga placera ett viloplats på vindsidan av kullen eller husets väggar.När man väljer ett ställe bör man ta hänsyn till intressen hos grannarna, de borde inte vara störda av röken från elden och bullret från kvällsförsamlingar. Tänk på närvaron av en gård eller ett fjäderfähus på gården, lukten av djurlivet kan skämma bort middagen är inte frisk luft.

Det bästa alternativet är att bygga en skyddande vägg längs grillen, höjden på väggen kan vara 1,5 till 3,5 meter.

 • Användarvänlighet. En bekväm, glidande, ganska bred gånggång med bra sikt bör organiseras till grillplatsen, eftersom huvudanvändningsperioden är på kvällen. Sådana kriterier uppfylls av en plats i omedelbar närhet av landet, medan det är bekvämt att använda husets kök och VVS-system och se efter barnen på lekplatsen på gården. Mangalzonen ingår ofta i komplexet med ett bad och placerar dessa två objekt i närheten. Detta ger tillgång till vatten, och bastu terrassen fungerar som en täckt plats för middag. Ibland finns det en separat plats i landets naturlandskap, här måste du lägga bra spår och organisera kvällsbelysning.
  • Estetisk miljö. Det är önskvärt att lokalisera mangalområdet i en vackert anlagd miljö, de personer som sitter på plattformen bör inte vila på stängseln eller väggen i den närliggande ladugården. Du måste gå igenom webbplatsen, titta på den från olika vinklar och bestämma lämplig art punkt.

  Projekt och grund

  Vid nästa steg väljer du lämpligt projekt. Designalternativ för platsen för kebabs finns i flera olika typer. En utomhus typ är en lekplats i en äng eller utomhus trädgård. Brazier på marken eller ett speciellt stöd, har ett antal bänkar och ett bord.

  Detta är den enklaste typen av rekreationsområde, vilket kräver minst ekonomiska utgifter. Att bygga en sådan plattform är möjlig även för en nybörjare i byggbranschen. Det finns inga speciella krav för storleken på ett sådant rekreationsområde, med undantag för platsens storlek och överensstämmelse med brandsäkerhetsstandarder. Ett plus kommer att vara användningen av intilliggande territorium för aktiva spel. Nackdelen är beroende av väderförhållanden.

  Den stängda typen innebär installation av grill och ett matbord med sittplatser för att sitta under ett tak på stöd. En mur uppförs längs grillens baksida för att skydda den från vinden.Stöd till den slutna plattformen är gjord av metall, tegel eller trä.

  Brännaren själv är utrustad med en skorsten för att undvika rök från viloplatsen.

  Mått beräknas enligt placeringsbehov hos ett visst antal personer. Minimibredden på 4 - 4,5 meter, det här räcker för ett fritt tillvägagångssätt vid bordet med plats för ett företag på 8-10 personer och ger bekväm tillgång till skålen.

  Brazier och bord för att äta utomhus kan ordnas på uteplatsen. I det här fallet gränsar ett rekreationsområde till en av väggarna i huset, badet, eller det kan ordnas på gården. Närheten till huset tillåter användning av kommunikation kök och badrum. Väggarna i byggnaderna skyddar säkert från vinden, brazieren är utrustad med en skorsten och ett tak.

  För fans med vackra vyer lämplig universell typ. Detta är en hopfällbar design, som är installerad på någon lämplig plats på platsen, om det överförs till en annan plats. Så du kan njuta av grillar och titta på olika landskap enligt ditt humör och väder. Utformningen av mangalnyplattformen är utrustad med lätt skydd mot tyg eller en film mot vind eller regn.I varmt väder markerar tältet en vilodag; ett paraply kan fungera som en markis.

  Efter att ha bestämt vilken typ av plats du behöver väljer du ett projekt, du kan beställa det i den arkitektoniska verkstaden eller välja färdiga ritningar på byggarbetsplatser. Tillverkare erbjuder ett stort utbud av metallgrillar. Färdiga metallbrazier installeras direkt på marken eller på en plattform med sten.

  Brick utomhusugnar och grillar har enkla mönster., tillgänglig för egenbyggnad, men kräver byggandet av stiftelsen. Att bygga en plats för kebabar enligt ritningarna är en ganska trevlig aktivitet. Låt oss i detalj överväga processen att lägga grunden med egna händer.

  Av brazierens storlek görs markeringar på marken, 10-15 centimeter läggs i bredd och längd, marken väljs till ett djup av 60-70 centimeter: över hela området - för fundamentets enhet i form av en plåt eller längs omkretsen - för anordningen av remsan.

  Det bör noteras att remsa grunden klarar sämre temperaturfluktuationer och svullnad av jorden under våren-vinterperioden, så det är bättre att göra en betongplatta under hela basen.Grävens botten rammar med en manuell ram eller en elektrisk platta.

  Ett skikt av spillor hälls i 10 centimeter och komprimeras med ett hand- eller elverktyg.

  Formeringen är gjord, plattformen hälls med betong av cement av kvalitet inte lägre än M200, 10 centimeter hög. Bälteshöjden är 20-30 cm. Det är möjligt att lägga förstärkningsstänger för plattan i form av en bur och för bandet en - i två stavar. För att härda, lämna i en till två veckor, lägg sedan 2 lager av vattentätning med takpapper eller takfilt, belägga med flytande vattentätningsmastik och fortsätt att lägga brazaren.

  Den enklaste standardgrillen har formen av bokstaven "P" i planen och är 90 cm bred, 100 cm hög och 90 cm djup. Av materialen behöver du en hel keramiksten eller chamotte tegel SHA-8. För de första fem raderna av murverk krävs en sandcementmortel 3: 1, för efterföljande rader - lera sand.

  På begäran av ägaren lägg till sidobord av tegel för att laga kebabs. En skorsten kan vara utrustad med en skorsten, vilket kommer att kräva viss murerupplevelse. Kaminen kan utrustas med en ugn eller rist för att laga olika rätter i sommarköket eller torka frukter och svamp.I skorstenen samlar hantverkare enheter för att röka kött eller fisk. Braziers stil väljs utifrån den övergripande utformningen av förortsområdet eller ger detta område en speciell färgstark design.

  Arrangemang: alternativ

  Brazier och picknickområde kan ligga direkt på gräset, men då måste du vara beroende av vagariesna av vädret. Gräset kan vara fuktigt, eller kallt regn kan förhindra att du äter ute i frisk luft. För att göra din semester bekväm är det bättre att bana resten av området. Beläggning är gjord av beläggningsplattor, klinker tegelstenar, natursten, stenar eller andra naturmaterial. Det bör noteras att spåren och marken måste vara färdiga med samma material.

  Hård beläggning kommer inte vara rädd för fuktig, grill och trädgårdsmöbler kommer stå stadigt på ytan. Beläggningen måste väljas för att undvika skador efter regn eller frost. Efterbehandlingsmaterialet är valt att vara frostbeständigt och inte lämpligt att chippa vid rengöring, om det är avsett att använda ett rekreationsområde på vintern.

  Vid dacha är det värt att använda tillgängliga material för utrustningen för att täcka platsen: trädskärningar, en mosaik av fragment av keramiska plattor kvar från reparationer.

  Anläggningen av beläggningsplatsen är beredd enligt följande:

  • På marken gör du markering på vald form och storlek.
  • Längs märkningslinjerna över hela området tas jorden ut på ett avstånd av 20-30 cm, täppas ner och täckt med ett lager av sand 5-10 cm.
  • Sedan finns det ett lager av grus 5-10 centimeter och igen ett lager sand eller sand med cement, på vilken en sten eller tegel redan är lagd. Alla lager kontrolleras regelbundet av byggnivån.
  • Beläggningsplattor eller sten kan läggas på betong, i stället för ett övre lager av sand, är förbyggnadsarbeten konstruerad, beacons installeras i nivå med beacons, och de hälls med en cement-sandblandning och väntar i 10-14 dagar för att slutföra torkningen.
  • Därefter läggs efterbehandlingsmaterial på betongbasen med hjälp av cementmortel och observerar lutningen för vattenavlopp.

  Tillverkare erbjuder ett stort sortiment av timmer och konstgjorda analoger för trädgårds parkett och däck. Träbeläggning har en kortare livslängd, men många tycker om det här materialets varma konsistens. I denna utföringsform läggs brädorna på stockar, vilka kan vara gjorda av trä, metall eller betong. Lags har stöd på remsan grunden i form av plattformen eller är baserad på en betongbas. Alla detaljer i designen behandlas med antiseptisk mot korrosion och sönderfall.

  För konstruktion av konstruktionen under takmonteringspelarna, som är gjorda av virke, tegel, metall. Här måste du ta hänsyn till takets vikt, oavsett om det kommer att vara huvudtaket av metall, asbestcementark och andulin, vilket kommer att kräva förstärkta stöd. Budget sommarskötare har en lätt och praktisk beläggning av film, tyg eller polykarbonat. För tegelpelare är en punktfundament förberedd, på vilka kolumner är uppförda till önskad nivå. Metallstolpar är förstärkta med små stenar i brunnen, som hälls med cement.

   Spärren är fastsatta på pelarna, som borde ha en fin yta från botten, eftersom det i sällsynta byggnader är sällan ett hemmat tak. Konstruktionsbalkar är speciellt slagna för att skapa en chaletstil i rekreationsområdet. För utrustning varm plats med en eller två intilliggande sidor, kan du stänga sten eller tegelvägg.

   En separat remsa måste läggas under väggarna, det måste säkerställas att mangalfundamentet inte kommer i kontakt med resten av betonghällen, detta kommer att säkerställa styrkan i strukturen.

   8 foto

   Huvudstensanläggningar för grillar är inte så vanliga i förortsområdenDe flesta av dem är begränsade till tak och sidofält av tyg eller film, som kan fixas på poler eller öppnas vid beroende av vädret. Golvbelagd panoramautsikt gör att du kan använda rummet i alla väder på grund av glidkonstruktionerna, lätta vikt och goda isolerande egenskaper hos de dubbelglasade rutorna. Glas i sådana system ersätter med framgång polykarbonat av olika färger. Fokus ligger på värmeisolering av takmaterialet från skorstenen.

   zonindelning

   Grillplatsen är uppdelad i två huvudområden - kokzon och matplats. Brazier bör installeras inte närmare än 2 meter från matbordet, det är bäst att installera brazier i ett hörn eller på andra sidan sidan. Matsalen borde inte blockera tillvägagångssättet för elden, därför är bordet och sittgrupperna belägna i den främre delen av lusthuset. Mangalny plattform är bekvämt placerad på uteplatsen, vilket skapar naturligt skydd mot vinden från byggnadens väggar. Bordet kan sitta på verandaen eller bygga en baldakin med ett stöd på en av väggarna i huset, brazieren lämnas utomhus eller placeras någon bit bort från baldakin nära huset.

   Rekreationsområde på sommarstugan i friluft kan bildas runt centrala brazier. I detta fall läggs stor uppmärksamhet åt grillens design, eftersom bord med soffor placeras runt sommarköket. Längs omkretsen av rekreationsområdet är det inte illa att landa en häck som ger tröst och skyddar den från nyfikna ögon. Barriär från vinden kan vara ett dekorativt staket eller en träspole. Vackert alternativ - placera ett rekreationsområde vid stranden av en naturlig eller konstgjord damm.

   Möbler och belysning

   Trädgårdsmöbler hjälper till att göra en lekplats vacker. Möbler kan tillverkas för hand i en traditionell lantlig stil som harmoniskt ser ut i ett naturligt landskap. Grillen på uteplatsen i en modern byggnad i stil med högteknologisk eller minimalism kommer att kräva lämplig stil av möbler enkla kubiska former. På öppna ytor är det mer bekvämt att använda plastmöbler, dessa möbler har en annan design och ett brett prisintervall, är motståndskraftig mot atmosfärisk fuktighet, det är lätt att hålla det rent eller omorganiserat på rätt ställe.

   Kostsamma alternativ för smide möbler ger soliditet och blandar vackert med naturstenmurverk.

   Bekväm vila på kvällen kommer att kräva att belysningen över matbordet, broiler och runt omkretsen av platsen. Belysningsenheterna är anslutna till elnätet eller drivs på solbatterier. LED-lampor och en bakgrundsbelyst blomsterbädd runt rekreationsområdet ser väldigt imponerande ut. Lysdioder gör att du kan skapa flerfärgade ljuskompositioner i landskapet i en trädgård.

   Inredning: vackra exempel

   Stor betydelse är inredningen av rekreationsområdet. Planta en bädd av doftande blommor eller lila med en busk i närheten, så att kvällsluften fylls med en trevlig lukt. Vackert blommande rankor ligger runt stödet på den täckta trädborrningen: clematis, kaprifol, klättringsrosor. Det är väldigt trevligt att sitta i skuggan av en druvvin och fest på frukterna. Bilder arrangerade blomkrukor med blommor eller trädgårdsskulpturer kommer att dekorera grillplatsen, föremålen för bönderlivet kommer att ge den traditionella landsbygdsmakten i mangaloiområdet.

   Också som exempel kan följande typer av design beaktas:

   • Kolonial stil uteservering med grill.
   • Minimalism i grillområdet är lämpligt för små områden.
   • Rund plattform för vila från en natursten.
   • Orientalisk design panorama sommarkök i landet.
     • Laconic rekreationsområde i landet under den öppna himlen.

     Hur man gör en brazier och en ugn från en tegel under en kittel, se nästa video

     kommentarer
      Författare
     Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

     Entré hall

     Vardagsrum

     sovrum