Detaljerna om arrangemanget av grillen på balkongen

Nästan alla som bor i staden gillar att festa på saftigt kött som är kokt på elden. Men matlagningsprocessen innebär att du går till din trädgård eller ute i stan, som inte är tillgänglig för alla. Som en typ av lösning på detta dilemma tycks många invånare göra sin favoritmat direkt på egen balkong. Denna artikel kommer att överväga funktionerna i produktion av kebab på balkongen, som du borde veta för att undvika tragedin eller stora ekonomiska förluster på grund av böterna.

Särskilda funktioner

Enligt bostadslagstiftningen är balkonger och loggier en integrerad del av din lägenhet, vilket innebär att de är okränkbara för andra människor. I sin tur kan ägaren av bostadsutrymmet använda dem som han anser nödvändiga.

Men det är viktigt att komma ihåg att varje lägenhet är en oskiljaktig del av en lägenhetsbyggnad, inom vilken du dessutom finns många andra människor.

Därför orsakar tändningen av en öppen flamma eller användningen av en dåligt lokaliserad flamma absolut förväntat protest från andra invånare som bor i huset.

Konventionellt kan orsakerna till missnöje uppdelas i fem grupper.

  • Först och främst kommer människor vars lägenheter är två till tre våningar ovan att uttrycka sitt missnöje eftersom de kommer att bli offer för lukten av sot, rök, sotflingor och andra förbränningsprodukter som tränger igenom dem genom ventilation och luftventiler.
  • Lukten som sprider sig runt köttet, i matlagningsprocessen är alltid lockande för kocken. Men han kan förolämpa de grannarnas estetiska känslor. Dessutom kan personer med allergier uppleva astmaattacker, i vilket fall du kan bli belastad med att skada din hälsa.
  • Glöm inte att balkongerna vanligtvis används för torkning av kläder och linne. Embers från elden kan lukten av rök förstöra den nyligen tvättade tvätten, vilket i sig leder till missnöje och kan orsaka konflikter.
  • Varje förnuftig person vet att brand på balkongen är ett direkt brott mot brandskyddsbestämmelserna. Dessutom är förfarandet för matlagning av kebaber nästan alltid åtföljd av användning av alkoholhaltiga drycker. Kombinationen av dessa omständigheter kan orsaka brand, inte bara i förövarens lägenhet, utan också på de närliggande loggierna, vilket ingen tvekan kommer att gilla.
  • Ansvariga grannar, som bor flera våningar ovan, invånare i grannlandet eller personer som passerar huset där de grillar kött på eld, kan se flammor eller en kolonn av rök och ringa brandkåren. Under sådana omständigheter måste du svara för ett falskt samtal såväl som för bristande överensstämmelse med brandbestämmelserna.

  Rostar kött under stjärnorna

  Det är också viktigt att komma ihåg att stek kött på elden, som tidigare har tagit på taket är inte heller en bra idé. Vanligtvis för tillverkning av taket med takmaterial eller bitumen. Dessa material tänds i minuter. Dessutom bör man komma ihåg att olika apparater för kommunikation och tv vanligtvis installeras på taket, vilket kan smälta eller helt enkelt försämras på grund av hög temperatur.

  Ungefär bötesbelopp

  Lagen ålägger de skyldige att betala från fyra till fem tusen rubel eller straffas med fängelse av olika längder om det på grund av ett brott mot brandsäkerhetsbestämmelserna fanns en brand som förstörde eller skadade andras egendom eller skadade andras hälsa.

  För olagligt byggd eld i skogens territorium, liksom på något annat olagligt ställe, är brottsmannen skyldig att betala böter som motsvarar tolv grundvärden.

  För grillen, utrustad på fel ställe, måste gärningsmannen betala cirka sex miljoner rubel.

  Således bör beredningen av kebab endast ske utomhus: på tomten, på en speciellt utrustad plats i skogen eller på gården. Alla nödvändiga brandbestämmelser måste observeras utan brist: Eldkällan måste vara belägen på ett avstånd av minst femtio meter från bostadshus, offentliga byggnader och motorvägar. Det borde inte orsaka besvär för människor som passerar och de närliggande.

  Användning av grill på loggia eller balkong är strängt förbjudet.

  För att elda inom bostadsområdet måste gärningsmannen betala böter av olika storlekar, och om resultatet är särskilt allvarligt, är det möjligt att få en riktig straff av fängelse under olika tidsperioder. Alla dessa funktioner måste komma ihåg och observeras för att undvika tragedier och stora ekonomiska förluster.

  Rätta sätt att laga grill på balkongen

  Idag gör framsteg inom teknik det möjligt att köpa speciella anordningar som gör det möjligt för alla älskare av rostat kött att laga kebab eller andra köttdelikatesser utan att lämna sina hem. Denna lösning är idealisk för människor som är i hälsotillstånd, strama scheman eller ekonomiska svårigheter som inte tillåter dem att gå på naturen. Naturligtvis skiljer sig rätter på en elektrisk grill eller en annan teknisk analog av brazierna något i smak från rätter gjorda på öppen flamma, men även köttdelikatesser känner sig överens om att de inte är sämre än traditionella kebabar.

  De flesta har små balkonger.Därför motiverar även det faktum att utseendet på en modern grill automatiskt förvandlas till ett elegant och ädelt rum, inte rättfärdigheten av denna handling.Från platsen för att spara utrymme, kommer en stationär brazier att göra mer skada än bra, eftersom det kommer att användas sällan och tar upp utrymme permanent. Att skaffa en stationär grill är därför endast meningsfullt om du har egen terrass. För en vanlig balkong är en vikningsanordning med hopfällbar struktur och inte upptagen i ett stort utrymme bäst lämpad.

  Alternativa alternativ grill

  En grillugn med gas eller el är ett bra ersättare för en klassisk brazier. Båda alternativen är helt säkra ur brandsynssynpunkt. Den största fördelen med elektriska grillar är deras användarvänlighet, fördelen med gasgrillar är hastigheten. Med en gasgrill kan du steka köttet mycket snabbare än på en elektrisk motstycke. Enheterna kan vara av olika storlekar: från stora stationära till små och kompakta, som enkelt passar på matbordet.

  Sådana modeller är också lätta att använda på balkongen på grund av att de praktiskt taget inte upptar ledigt utrymme.

  Dessutom är de ganska lätta, vilket gör att de kan användas både på balkongen på vintern och på sommarstugan på sommaren.De mest framgångsrika är modellerna i utformningen av vilka vikningssidan hyllor är utrustade.

  Fördelar med elektriska grillar:

   • Vid stekning av kött frigörs sot och rök inte, vilket innebär att förbränningsprodukterna inte kommer att lösa sig på väggarna, och lukten av kött kommer inte att tränga in i de närliggande lägenheterna och kommer inte att irritera invånarna.
   • Hemelektronik är absolut lagliga när det gäller brandsäkerhet. Dessutom är det helt ofarligt för hälsan.
   • Ingen anledning att göra öppen eld.

   Typer av elektriska grillar

   Det finns två typer av elektromagnet: vertikalt och horisontellt. Horisontell är en enhet som är formad som en traditionell brazier, där värmeelementen ligger under spettarna. Vrid köttet här manuellt. Vertikal installation har en cylindrisk form. Enheten är utrustad med ett kraftfullt värmeelement, liksom en mekanism som roterar köttet.

   Konvektionsugn som en värdig ersättning för traditionell grill

   Ett av de mest kända alternativen till grillen är konvektionsugn. Denna enhet är inte bara perfekt för tillagning av kött,men också kunna tacka sina mästare med bakade potatis eller korv. För att kunna använda den här enheten krävs el, så det är vanligtvis beläget i köket.

   På grund av det faktum att processen med stekning av kebabar oftast åtföljs av en stor mängd rök, är det lämpligt att placera enheten på balkongen.

   Vanligtvis tilldelas ett specialbord för enheten, där enheten själv är belägen., rätter för det färdiga köttet, samt andra tillbehör som kan behövas vid matlagning.

   För maximal komfort kan det inre av balkongen kompletteras med en liten soffa eller en liten soffa. Därefter kan du säkert bjuda in dina vänner till en hemlagad kebab.

   Allt ovanstående tyder på att du kan laga kebabar på balkongen. Det viktigaste - strikt följa reglerna för brandsäkerhet. Modern teknik erbjuder ett brett utbud av alternativa ersättare till den klassiska braziern.

   Rökhus på balkongen idag är ganska populärt. Att hitta en balkong grill eller göra det själv är inte alls svårt om du följer våra rekommendationer.

   Se en video recension av grillen på balkongen i videon nedan.

   kommentarer
    Författare
   Information som tillhandahålls för referensändamål.För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

   Entré hall

   Vardagsrum

   sovrum