Vad är markiserna för grillen: alternativ

 Vad är markiserna för grillen: alternativ

Camping med en grill är en favorit folk tradition. Och alla har en brazier: bärbar eller stationär. Förekomsten av en baldakin över en brazier kommer att skydda mot den brännande solen och kommer att gömma sig från ett plötsligt regn. Om du byggar ett baldakin enligt reglerna, kommer det att dekorera landskapsdesignen och bli ett mysigt viloplats för hela familjen.

Egenskaper och fördelar

Baldakens struktur kan vara liten, placerad direkt ovanför braziern eller högt på stöd som täcker vilaområdet och platsen för tillagning.

Skuren för grillen är vanligtvis byggd separat, men i områden som utsätts för frekventa vindar, fäster vissa på huset, hozblok eller andra byggnader, vilket är förbjudet av säkerhetsåtgärder. I sådana områden är det en bra kamin med en grill att bygga en eller flera väggar som löser problemet med vinden och gör kupén bekvämare. Höjden på taket i en sådan byggnad måste vara minst två meter, materialet för stöden väljer brandbeständigt. Träpelare impregneras med en speciell skyddslösning och installeras på maximalt avstånd från öppen eld.

Ett tak över huvudet medan du kopplar av med kebabar kommer att skydda mot klimatiska överraskningar. Och om baldakinen är original och placerad i skuggiga träd, blir resten på ett sådant ställe trevligt och oförglömligt.

Ram: alternativ

Canopies byggs inte nödvändigtvis, de kan köpas för villor och privata fastigheter redan i färdig form. Det här alternativet sparar tid och ansträngning, men kanske inte motsvarar webbplatsens utformning, personliga preferenser och smak. De som bestämmer sig för att göra en baldakin på egen hand ska bestämma vilken konstruktion som behövs: en kompakt, som placeras ovanför grillen själv eller en terrass, gjord i form av ett lusthus. Vilken som helst av strukturerna måste stärkas, annars kommer byggnaden att svänga och ge en sluttning. Vanligtvis används i sådana fall en kolumngrund.

Innan du bygger ramen, måste du välja ett lämpligt ställe, var uppmärksam på vindrosen och ordna byggnaden så att vinden inte blåser elden, och röken går inte in i huset.

Även en kompakt version av baldakin, borde ha ett tak, utskjutande två fötter från alla sidor av grillen. Standardstorleken på en hög byggnad är 4x4 meter. Valet av material för byggande påverkas inte bara av harmonisk återförening med omgivningen utan också av ekonomiska möjligheter.

Det finns tre typer av ramar för baldakiner.

trä

För stöd av trä används loggar, timmer och trädstamar direkt. Väl lämpat tallskog utan svarta fläckar. Deras närvaro indikerar extraktet av harts, vilket gör träet hygroskopiskt och benäget att ruttna.

Trähållare bearbetas enkelt, monteras, kräver inte specialverktyg och stor erfarenhet. Skåtar ser vackra ut och är lämpliga för någon terräng, särskilt områden med vegetation.

Men trädet kan inte kallas idealiskt för byggnader byggda nära öppen eld. Dessutom är det mottagligt för råtna, svampskador och kan vara mat för gnagare och insekter. Med sådana problem kan du klara av moderna effektiva impregneringar som gör träet mer brandbeständigt och hållbart.

  metall

  Metallställ för en stor baldakin är ganska acceptabla, och taket av sådant material kommer att värmas upp i solen. Järnstöd kan kombineras med någon form av takläggning.

   För små metallkonstruktioner utförs ramen och taket över grillen. Racks förstärks på tre sidor av tvärgående partitioner som sträcker sig i brazierens ställen.

   Brandbeständig metall och hållbar, det är budget, om arbetet utförs självständigt. Braziers med markiser kan tjäna flera generationer. Men materialet har sina nackdelar:

   • Det är väldigt varmt i solen, bullrigt från regn och vind.
   • Det måste behandlas mot korrosion och applicera ett skyddande skikt.
   • För installation behöver du en svetsmaskin, specialverktyg.

   sten

   Stenbalkar omfattar kapitalstrukturer av betong, tegelsten eller sten.De ser dyra och vackra ut. I framtiden, inom ugnen eller grillen, kan du bygga från en till tre väggar som skyddar öppen eld från vinden.

   Baldakin av sten är pålitlig och hållbar, den är inte rädd för eld, ultraviolett strålning, nederbörd, ruttning, korrosion, gnagare och insekter. Materialet behöver inte efterbehandling, framtida reparation och extravård. Nackdelen med denna design är byggnadens höga pris och komplexitet.

   Täckning: Fördelar och nackdelar

   Ett antal krav ställs på en baldakin över en brazier: hållbarhet, styrka, brandmotstånd, skydd mot sol och regn, vackert utseende.

   Formen och materialet i byggnaden ska kombineras med resten av byggnaderna på platsen och inte införa disharmoni i landskapsdesignen.

   Taket kan väljas välvd, singel eller gavel, kupolformad, höft, det viktigaste är att ha en sluttning och utfällningarna inte längtar. Takets design beror på de ekonomiska möjligheterna.

   Olika typer av material används för taket:

   • ett träd;
   • metall;
   • polykarbonat;
   • profilerad.

   trä

   Trä är ett miljövänligt material, under ett sådant tak är det trevligt att vara i sommarens värme, det ger en stabil naturlig nyans som inte kan sägas om metall eller syntetiskt tak. Trä har ett överkomligt pris, ett brett utbud av produkter finns på marknaden., det kan köpas med blankor av önskad storlek, vilket kommer att underlätta byggandet av en skjul. Trä är lätt att bearbeta och kan monteras med andra material. En baldakin med trätak passar organiskt in i det naturliga landskapet på platsen.

   Nackdelarna är instabilitet i den yttre miljön och det faktum att trä inte är "vänligt" med eld. För att göra den resistent mot klimatpåverkan och relativ eldfasthet, impregneras trä med speciella lösningar.

   metall

   Metalltaket kan svetsas till brazieren i form av en liten baldakin direkt ovanför arbetsområdet. Smidda produkter i denna design är mycket vackra. Det andra alternativet - designen, gjord i form av en terrass (tak på stöd). Under ett sådant tak kan du sätta ett bord eller ordna en eldstad. Järnstrukturer är värmebeständiga, hållbara och slitstarka.

   Men metallen har sina nackdelar: den väger mycket, är för högljudd när det regnar och är varmt i solen. I värmen blir det inte bekvämt att vara under sådant tak, därför är det bättre att använda metall i kompakta strukturer, för att installera en carport direkt ovanför braziern.Järntanken är svårare att montera än trä, speciella verktyg behövs: en svetsmaskin, en borrmaskin och en skruvmejsel.

   polykarbonat

   Vackert och bekvämt polymert takmaterial är väldigt populärt bland befolkningen, har många positiva egenskaper:

   • Den är pålitlig, slitstark, rotnar inte, rostar inte.
   • Motståndskraftig mot klimatförhållanden.
   • Det är lätt att installera.
   • Polykarbonat är ganska flexibel, plast, från det kan du skapa välvda tak och strukturer av ovanliga former.
   • Han är lätt.
   • Materialets genomskinliga struktur möjliggör god naturlig belysning under taket.
   • Polykarbonat är relativt billigt.
   • Den har ett rikt färgområde.
   • Hållbar, i närvaro av ett skyddande skikt, kan vara upp till 50 år.

   När du väljer ett material för en baldakin, överväga belysningen av den plats där strukturen kommer att stå. Lätt, genomskinligt polykarbonat saknar mycket UV-ljus. Om du behöver en skugga är det bättre att välja mörk mattart.

   trall

   Däck- eller metallprofiler används för att skapa staket, takläggning. Om han redan har använt sig på platsen är det bättre att göra en baldakin av samma material. Dess fördelar är uppenbara:

   • liten vikt;
   • motstånd mot nederbörd;
   • hållbarhet;
   • enkel installation och bearbetning
   • hållfasthet;
   • Brandbeständighet, vid uppvärmning, avdunstar inte giftiga ämnen.
   • möjlighet att kombinera med andra material
   • stort urval av färger;
   • beläggning med en speciell polymer som skyddar mot korrosion, kemisk attack, utbrändhet.

   Nackdelarna inkluderar möjligheten att värma upp i solen, vilket inte skulle vara det bästa alternativet för de södra regionerna. Dessutom släpper det inte in ljus och böjer inte som polykarbonat.

   Vi gör det själv: vad ska vi tänka på?

   Efter att ha bestämt sig för att bygga en baldakin med egna händer bör du börja med att välja en lämplig plats på trädgårdsplanen. Ta hänsyn till det vackra landskapet, bra vindriktning, hemifrån, närvaron av en behaglig nyans och närheten av vatten.

   Enligt brandskyddsspecifika regler bör en konstruktion med öppen eld stå på ett avstånd av sex meter från huset. Om vi ​​tar hänsyn till den bekväma komponenten är det bättre att bygga en baldakin på en plats där du snabbt och enkelt kan leverera mat, vatten och disk.

   Efter att ha bestämt på byggplatsen borde du göra konstruktionsritningar, välja material och göra markeringar på marken.

   Eventuellt baldakin, även en kompakt, kräver uppbyggnad av en grund.För att skapa den, gräva hål från fyra sidor med en diameter på en halv meter och ett djup på 50-70 cm. Därefter ska du lägga ut kaviteterna i groparna och en halv tegel, förstärka och montera stöden. Häll polerna beredda betonglösningen. Tydligheten i konstruktionen kontrolleras av byggnivån.

   Stiftelsen kan fyllas med formwork (senare tas det bort). Det är möjligt att installera en asbest eller ett metallrör på en kudde av sten och häll betong. Alternativ för den grundläggande förstärkningen av stöden beror på strutarna själva.

   Cementerad konstruktion ska vara helt torr. Det tar en annan tid beroende på säsong och väder. Minsta tiden är tre dagar.

   Arbetet på ramen, beroende på uppställarnas material, förekommer på olika sätt:

   1. Metall kräver svetsning.
   2. Träet kan enkelt monteras av dig själv.
   3. Tegel och sten läggs med cement.

   Vid nästa steg är korsstängerna, som kommer att ligga till grund för spjälkarna, fästa vid överkanten av stativen längs omkretsen, deras material väljs i förväg. Plattorna är monterade på tvärbalkarna, avståndet mellan dem ska inte vara mer än en meter, annars kan taket inte tåla snöfall på vintern.Spärren är fodrade med kasse, där det valda takmaterialet (trä, polykarbonat, däck) läggs.

   Skorstenen kan byggas av tenn, börjar dra sig från ett avstånd av en halv meter från grillen och slutar med höjd ovanför taket. På toppen av röret är det nödvändigt att utföra skydd mot nederbörd från tennet.

   Den inbyggda baldakinen kan vara avsedd inte bara för den stationära ugnen. En portabel grill, som tas från ladan för en picknick, behöver också en bra plats. Det är trevligt om den här platsen kommer att vara en baldakin som skyddar mot den brännande solen.

   Intressanta exempel

   Du kan använda ett antal färdiga exempel för byggandet av din egen skjul:

   • När trästaket ligger på en pittoresk plats på platsen blir det ett mysigt rekreationsområde kombinerat med ett kök.
   • Kompakt smidd kapell med grill.
   • Grill på terrassen under en autonom baldakin. Designen är gjord av metall.
   • En spis under ett skjul med ett två-takigt tak utformat som en pagoda.
   • Rekreationsområde, utrustad med ett lusthus. Metall är valt som byggmaterial.
   • Rekreationsområde och mangalnaya territorium, täckt med metall.
   • Utsökt baldakin, kombinerat med polykarbonat, ligger på en vackert vacker plats.
   • En spis med grill och en tegelvägg under en metallkapning.
   • Sommar kök område under en baldakin, belägen nära byggnaden vägg.
   • Bärbar baldakin för mobil grill.
   • Tak, skapat av dig själv, för grillplatsen med en baldakin.
   • Designen ovanför spisen är gjord av naturmaterial.
   • Rekreationsområde och grill. Tak på tegelstöd.
   • Stor baldakin på träbotten, täckt med metall. Det går bra med sandsten, som är inredd med ett kök och med trämöbler.
   • En vacker plats att koppla av, gjord av sten och tegelsten. Taket ligger ovanför köksområdet.

   Sommarlov med grill är trevligt i vilken miljö som helst, men bara en baldakin kan skapa en hemkomfort och en speciell atmosfär.

   På hur man gör en skjul över grillen, titta i nästa video.

   kommentarer
    Författare
   Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

   Entré hall

   Vardagsrum

   sovrum