System för produktion av stöd under brazier

I varje land måste huset vara en brazier. Oftast används den endast vid ankomst av gäster för att laga kött, mindre ofta - för andra rätter. Men en sak är säker: brazier är en stationär konstruktion. Vid tillverkningen av denna design kan bli stor, beror allt på dina beslut.

Förberedelse för produktion

Innan du beskriver tillverkningen av grillar, bör du vara uppmärksam på det faktum att brazieren själv nästan aldrig ligger på marken, eftersom det är obekvämt. Han måste ha en ställning. Designen kan vara ganska enkel och bestå av fyra pelare, stöden kan också vara mer funktionella: ha hyllor för redskap eller spett. Vissa produkter kan också fungera som ett inslag av dekor: utsmyckade smidda mönster kommer att dekorera något område.

När du arbetar med tillverkning av stativet eller den gemensamma konstruktionen av grillen och stativet måste du ha:

 • svetsmaskin, elektroder och mask;
 • elektrisk skruvmejsel (bättre batteri);
 • Bulgariska och skärande hjul
 • kvadratiska,
 • rouletthjul;
 • plåt, gammal fat eller cylinder;
 • hörn av 20 x 20 mm;
 • pennor;
 • slingan;
 • hårdvara och fästelement;
 • rör.

Står för olika braziers

Stödets typ och form beror på själva grillens utformning. I vissa fall kommer dessa att vara starka ställen, men ofta i stationära grillställen utmärks stativen av en komplex struktur och närvaron av ytterligare funktionalitet.

Det enklaste alternativet är att använda hörnen av stor eller medelstorlek. De är helt enkelt svetsade till själva grillen. Ofta är en fotbräda fäst i hörnen, så att hörnen inte böjer sig.

Stativet för grillning från tunnan är inte för svårt att tillverka. Som en brazier använder de antingen en hel fat eller hälften av den. Det svårasta med att skapa ett sådant stativ är att göra de korrekta halvcirklarna så att de passar storleken på cylindern och de resterande delarna är enkelt fastsatta vid svetsning.

Braziers tillverkas ofta med minimal svetsning och med lättanvända ben. Denna typ av konstruktion har ingen speciella estetiska egenskaper, men den klarar av sin huvudsats perfekt.

Tillverkningsprocessen har en viss grad av konsistens.

 • Allt börjar med en sökning efter ett stort metallplåt där hela grillutrustningen passar. När alla storlekar är ritade och med hjälp av slipmaskinen skärs en hel bit ut, eftersom det är lång och mycket svårt att skära tjock metall med en hacksåg.
 • Därefter måste du försiktigt med hjälp av kvarnen för att göra hakarna i vikten (vikplåt utan dem är nästan omöjligt).
 • Då måste du svetsa hörnen. Efter detta steg erhålls en låda, det här är själva grillen. Små stift svetsas till bottenplanet på fyra punkter. De är utvalda på grundval av vilka benen på strukturen.
 • Eftersom benen vanligtvis används i metallrör av rund eller kvadratisk form. De kan enkelt göras till önskad längd och justeras beroende på landskapet. Även dessa ben är avtagbara - de kan enkelt ersättas med andra om det behövs med egna händer.

Korrosionsskydd

För tillverkning av mer komplexa och vackra konstruktioner krävs smidighetskunskaper och höga svetsmaskinkunskaper. Och det måste komma ihåg att metallen är utsatt för korrosion och rost på ytan. Annars kommer alla dina arbeten snabbt att upphävas. I grund och botten används värmebeständiga färger och emaljer för sådana ändamål, eftersom de inte "flyger" vid höga temperaturer. Dessa verktyg kommer också att spara från fuktig luft och exponering för syre.

Ofta används speciell primer, som kan köpas hos någon bilaffär.

   Om du har ledig tid kan du göra en process som bluing. Efter det är metallytan täckt med en mörk värmebeständig film. Först måste du frigöra hela ytan från damm och smuts, varefter du ska placera föremålet i en behållare med en lösning av kaustisk soda. Det är nödvändigt att hålla delen i den i två timmar och vid en temperatur av 120-140 grader.

   Valet av stativ för grillen är väldigt varierande. Du kan göra det enklaste alternativet eller närma sig detta fall med kreativitet. Om första gången något inte tränar, var inte upprörd: andra gången du väljer ett stativ under grillen blir det mycketlättare.

   Hur man gör en grill med egna händer, se nästa video.

   kommentarer
    Författare
   Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

   Entré hall

   Vardagsrum

   sovrum