Braziers med ett metalltak: alternativ för mönster

Braziers med metalltak ser mycket bra på bilden och är ganska praktiska att använda. Metallkonstruktioner är slitstarka, och skålar skyddar på ett tillförlitligt sätt mot dåligt väder. En sådan produkt kan placeras på vilken plats som helst.

Egenskaper och fördelar

Braziers med ett metalltak är eviga rivaler till tegelalternativ. Huvuddragen hos dacha-järnaggregaten är ökad brandsäkerhet. Braziers kan göras bärbara, så de kan inte bevaras för vintern.

Braziers är tillgängliga för tillverkning för hand som med kompetensen att arbeta med svetsmaskinen, och utan dem. Även utan stor skicklighet i svetsning kan strukturen göras om några timmar, medan tegelstrukturen kommer att behöva spendera minst en dag.Dessutom är det viktigt att förstå funktionerna i tegelverket.

Det är nödvändigt att skilja den brazier som är installerad i sommarstugan från de typer av foci med tak. Arbor innebär att inte bara grillen, utan också ett dekorerat område för turister. Vanligtvis skapas en arbetsplats för matlagning inuti, ett handfat installeras, utrustning i form av bord och stolar ingår också. I avsaknad av ett lusthus på platsen kan du göra en bred brazier utrustad med sidostativ som är lämpliga för matlagningsprodukter samt att tillgodose gäster.

Metallgrill med tak kan installeras nära det befintliga utrustade området för rekreation. Denna design är bekväm att flytta om det behövs. Olika typer av enheter med tak är ganska vanliga i försäljningen.

arter

Typer av stekning med baldakin kan delas in i två grupper:

 • stationärt;
 • hopfällbar.

I enlighet med produkttypen finns det en variation i priserna. Billiga metallgrillar med baldakin finns till priser från 8 000 till 14 000 rubel. Prisetiketterna för enkla stationära braziers börjar från ett betyg på 17 000 och är begränsade till en prislapp på 45 000 rubel.

Grillningar är också olika i sin funktionalitet. Till exempel finns det professionella och enkla enheter. De första alternativen är multifunktionella, till exempel utrustade med ett rökhus. De kan också ha bekvämt förvaringsutrymme för tillbehör eller en bänkskiva för skärning. För professionella modeller utrustade med extra tillbehör, frågar säljare upp till 60 000 rubel.

Enkel utrustning kännetecknas av kompaktitet. De kommer att vara den bästa lösningen för dem som inte ska laga mat på grillen, många komplexa rätter. En enkel grill, utrustad med ett tak, passar utmärkt för en klassisk kebab eller fisk som kommer att baka i en brazier över en doftande rök.

Även med en enkel brazier kan du öka funktionalitetengenom att placera en spett som ska placera fågelkroppar eller andra kött. Hantverkarna gör original skorstenapparater, vacker smide, utrusta braziers med lock. En rooster med extra utrustning kommer inte bara att användas för att laga kebab, men också för rökningsprodukter.

I motsats till den professionella grillen kan enkelt alternativet vara hopfällbart. En sådan anordning kan tas i landresor.Vid en pittoresk bank av en flod eller på skogens kant kan en mobil hopfällbar enhet snabbt komma till sin arbetsposition om några minuter.

Den enklaste grillen under taket består av följande delar:

 • miniatyrkupé
 • bärbar ljusbrännare.

Att skapa en design med egna händer passar de vanligaste materialen till hands. Korrekt utvalda dimensioner av mangalen med ett tak skyddar gästerna från rök och bidrar också till skydd mot väderförhållanden. Dessutom kan metallprodukter förvärva utmärkt dekorativ kvalitet, om du ger dem ytterligare dekoration.

Hur man gör sig själv?

Vid oberoende produktion av en brazier är det värt att ta hand om valet av värmebeständigt stål. Konstruktionen ska inte utsättas för deformation och källmaterialet ska ha en korrosionsyta.

På området för tillverkning av professionella mönster betraktas två varumärken av värmebeständigt järn:

 • 09G2S;
 • 15HSND (NL-2).

Stål 09G2S - låglegerat, har en ökad uthållighetsgräns. Stål av detta märke används ofta av proffs. Den brazier från detta stål visar sig lätt, figurativ.Emellertid kommer metallen med en tjocklek av 2 mm att vara lämplig för en stationär konstruktion, eftersom den lätt kan skäras och förenas. Motstånd mot överhettning är viktigt vid tillverkning av tjockväggiga strukturer.

Detta alternativ har blivit mycket tjockt eftersom det består av flera legeringar i olika proportioner:

 • kol;
 • krom;
 • kisel;
 • av nickel;
 • koppar.

När du väljer stålkvaliteter för grill, måste du förlita dig på kostnaden och tillgängligheten av arter till salu. Det andra alternativet har vanligtvis blivit dyrare. Du kan spara pengar genom att välja en lämplig gasflaska för grillen. Standard cylindervolymen är ca 50 liter.

På längden är de upp till en meter, vilket gör att du kan lägga tillräckligt många spettar. För en enkel brazier i en cylinder är det tillräckligt att skära locket, men själva produkten måste förberedas genom att ta bort den återstående gasen. För att göra detta måste du öppna ventilerna, fylla tanken med vatten, och först då börja klippa. Cylindern förberedd för en brazier kan etableras på ett lämpligt stöd.

När du väljer ett material för brazier måste du också överväga sådana funktioner som:

 • långvarig, icke-mottagbarhet mot korrosion;
 • enkel bearbetning.

Den senare egenskapen påverkas av metallets tjocklek, vilken är från 2 till 6 mm. Tjockmetall är bättre lämpad för stabil stationär brazier, eftersom den kommer att göra en mycket tung enhet. Emellertid påverkar metallets tjocklek strukturens hållbarhet, eftersom det har egenskaper att försämras från exponering för förhöjda temperaturer.

Material och verktyg

För byggandet av en brazier med ett tak behöver följande material:

 • rör eller vinklar ca 40 mm i diameter;
 • metallplattor för takläggning;
 • Grillens egen kapacitet;
 • svetsmaskin för arbete.

mått

Dimensionerna på enheten kan vara enligt följande:

 • Längd - 1 m.
 • Bredden är vald i enlighet med längden av grillspett tillgängliga: en är den optimala storleken på 20-25 cm - tillräckligt för standard grillspett med flera bitar av kött.
 • Broilerns höjd är ca 20 cm. Den här höjden är optimal för att placera kött över kolarna.
 • Höjden på hela strukturen ska vara ca 2 m.
 • Grillens höjd är ca 1 m.
 • Höjden från grillen till takets kant är också ca 1 m.

Dragna ritningar hjälper till att uppnå noggrannhet.

Ritningsdesign

Den korrekta konstruktionen kommer endast att erhållas om en framgångsrik ritning ursprungligen utvecklades. Beroende på de brazierens strukturella element som anges i ritningen bestäms platsen för permanent utplacering. På ritningen är det i första hand viktigt att överväga de nödvändiga dimensionerna.

En schematisk representation gör att du kan bestämma rätt mängd material. Dessutom kommer närvaron av en ritning att påverka designens kvalitet och noggrannhet, och ett detaljerat schema kommer att underlätta monteringsprocessen.

  Innan du fortsätter med monteringen bör följande arbetssätt utföras:

  • Bestäm av typen av installation (stationär eller bärbar).
  • Beslut om platsen för strukturen. Värme från det ska inte skada vegetationen på platsen, liksom andra strukturer.
  • Bestäm om dimensionerna.

  Monteringsanvisningar

  Om konstruktionen är monterad från fasta metallplåtar, är det nödvändigt att klippa ut de framtida produktens fragment från det valda ämnet. På varje sida måste du lämna ytterligare 3-4 cm för dockning. Sammansättningen av fragment kan utföras med hjälp av en svetsmaskin, men du kan också använda bultar, eftersom det är lättare att ansluta huvuddelarna av braziern med dem.

  Redan efter att mangalens grundläggande dimensioner erhållits är det möjligt att fortsätta till takets arrangemang över den. Håll taket ramat, vilket vanligtvis monteras från rör eller hörn. Höjdhållare måste väljas i enlighet med deras egna optimala behov.

  Variationer av taket för grillen kan vara mycket olika:

  • halvcirkulär;
  • gavel;
  • lätta;
  • massiv.

  Typiskt innebär design inte utrustning i form av en huva. Ibland är braziersna själva utrustade med ett extra rör och förses med ett återförslutningsbart lock. Klassisk metallgrill innehåller en serie hål som hjälper till att hålla värmen.

  Det elementära taket kommer att visa sig från ett plåt av profilmetall. Dess storlek väljs i enlighet med måtten på den resulterande behållaren. Dessutom bör det vara tillräckligt att dölja en person från vädret. Skivan är fäst vid den skördade ramen med användning av en svetsmaskin.

  Det är viktigt att låta grillen ta från ett värmebeständigt material. Du måste också ge motstånd mot höga temperaturer. Till exempel, för att installera användningen av polykarbonat är oönskade - den här designen är brandfarlig.

  Svetsning i monteringspunkter måste vara av hög kvalitet., som ett dåligt löst blad kommer att innebära en fara inte bara för den person som lagar maten, men också för dem som är omkring honom. För att öka utrymmet kan du utrusta takets halvcirkelformiga struktur.

  Det är säkert att välja ett avfasat designalternativ med en sluttning i en riktning. För en bekvämare montering kan du svetsa ett ark till stöden och anslut sedan strukturen till grillen själv. Takets ram kan inte anslutas till brazier, då krävs det separata hållare.

  Brazierhållaren är tillverkad av sidoväggar installerade parallellt på en plan horisontell yta. I detta skede är hjälp från en annan person som kommer att hålla sidoväggen vertikalt önskvärt. En gitter är fastsatt för dem, vilket kommer att hålla brazier.

  De element som ska anslutas måste verifieras efter nivå. Om strukturen monteras ojämnt, kommer den att skryta över tiden. För hållare av brazier är det viktigt att ta metallen tjockare än för resten av konstruktionselementen, annars kommer det att bli brända områden efter en stund, och strukturen kan bryta.

  Vackra exempel

  Att ge det är bekvämare att bygga en liten stationär grill med ett tak.

  På detta foto, nära grillen finns ett bord, samt en bänk som används som stativ. Takgrill av skiffer, gavel. Byggnaden är utrustad med en skorsten.

  En förenklad version av en liten grill, utrustad med hyllor.

  I detta fotoalternativ med ett tak av profilerat järn. Kapaciteten för kol och ram med tak är kopplad i en enda struktur.

  Det presenterar också en enkel enhet. Enheten kompletteras av ett bord, handtag för överföring, samt en gitter för lagring. Taket är halvcirkulärt, men skyddar inte folk från regn.

  Detta foto presenterar en variant av taket över grillen, vilket kommer att fungera som ett samtidigt skydd för personen vid dåligt väder.

  Detta foto visar ett inköpt exempel på en billig konstruktion som skiljer sig från en improviserad, förutom genom förekomsten av ursprungliga smidda element.

  Brazier med tak är ett bra sätt att sluta vara beroende av naturen, vilket ibland gör att du uthåller sammankomster med företaget och familjen tills bättre tider.

  Ett exempel på konstruktionen av en grill med ett tak visas i videon.

  kommentarer
   Författare
  Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

  Entré hall

  Vardagsrum

  sovrum