Brazier med lock: typer av mönster

Det är svårt att föreställa sig en semester i landet utan kebab och glatt företag. Att stekta kött och fisk på öppen eld har länge blivit en världstradition, och för vårt land är det särskilt viktigt. Folk njöt av picknick i naturen, och oavsett årstid är människor glada att samla i stora företag genom grillen utomhus.

Vad är det

Namnet på enheten för att rosta kött på en öppen eld kom till oss från Mellanöstern. Ursprungligen var föremålet en skål i form av en halvklot. Tungmetalltanken fästes på höga ben, var utrustad med klibbar för bärning och ett halvklotiskt lock. Skålens fördjupning fylldes med brinnande kol, på vilken koppar eller lergods placerades.

Denna matlagningsmetod sprids inte i stor utsträckning, men var mycket förtjust i älskare av picknick och friluftsliv. Med tiden ändrades enheten för rostning av kött på kol, en tung skål ersattes av en rektangulär låda gjord av lättare metall med hål för luftens gång. Ved läggs i brazieren, brändes till det heta kolens tillstånd, varefter köttet placeras ovanpå spettarna eller grillen. Köttet är helt rostat under påverkan av kolens värme och förvärvar en unik, specifik smak "med rök".

typer

De braziers som finns i den moderna världen gör det möjligt att välja det lämpligaste alternativet beroende på möte.

Klassificeringen av stekmaskiner kan representeras av en mängd olika alternativ, men de är alla indelade i tre huvudtyper.

stationär

Det är som regel en massiv struktur på en solid grund bestående av tegel eller betong. En sådan brazier är installerad i platsens förutbestämda område, utrustad med ett tak, en bänkskiva för skärning av kött, hyllor, tillbehör till disk och spett.Ofta fungerar designen som en sorts eldstad för uppvärmning av lusthuset på svala dagar. I denna utföringsform bör du ta hand om huven, som kan göras i form av ett brett rör. Foderet på grillbrickan kommer att tjäna till att behålla värmen.

Mobil (bärbar)

Den kompakta grillen för flera spettar har en bekväm standardform av en rektangulär låda med ben. Den är tillverkad av tunna metallplåtar, ofta en vikningsstruktur för enkel transport. Denna modell är oumbärlig för vandrare och resenärer, men man bör komma ihåg att tunna metallplåtar är föremål för bränning och deformation över tiden.

mobil

Roaster på hjul - det bästa alternativet för att ge, vilket kommer att användas från säsong till säsong. Sådana konstruktioner är i regel ganska voluminösa i storlek, lämpade för att laga olika tallrikar på träkol, utrustade med alla nödvändiga stöd och hållare. Tack vare hjulen är de lätta att flytta runt på platsen, rulla upp under en skjul, och innan du lämnar stugan, sätt låset på verandan, i garaget eller i uthus.

Denna typ av grill är ibland utrustad med en elektrisk grillmekanism. Den aktuella tillförseln kan vara delvis (för rotation av spett och jämn rostning av kött) och full (istället för kol i grillen används värmeelement). Elgrillar är utrustade med en termometer och reglerar automatiskt den optimala rostningsnivån.

dimensioner

Som vid valet av någon produkt beräknas grillens storlek baserat på dess funktioner, typ av konstruktion och den avsedda platsen. Om det är en bärbar kompakt kopia som kommer att resa i bagage på en bil, är dess längd och bredd begränsad endast av antalet nödvändiga spettar. Men skrymmande stationära alternativ kan vara ganska stora, med ett gångjärnslock, med huva och baldakin. Sådana grillar kan ha flera sektioner i längd för olika typer av rätter, men bredden ska vara lämplig för storleken på spettar. I bästa fall är det mindre än spettens längd med 8-10 cm.

Det viktigaste i grillen - dess djup. Högkvalitativ matlagning beror på denna parameter på grund av luftcirkulationen mellan kol och kött.Avståndet från kolet till kebaben ska vara minst 15 cm och en tillräcklig mängd kol - 10 cm. Därför kommer standarddjupet på produkten att vara minst 25 cm.

Höjden på strukturen beror på de individuella egenskaperna och preferenserna. Det kan vara både låga ben i vikningsmodeller och en hög bas vid bältesnivån hos en vuxen. Normalt används standardhöjden på köksbordet som grund för stora brazier - 70 cm.

Placeringstips

Glöm inte att brazieren är en brandfarlig design, även om elden är begränsad av metallsidor. Ett vindstråle kan plocka upp flammorna och kasta det på närliggande träd eller byggnader.

Det är mycket viktigt att följa brandsäkerhetsreglerna för alla typer av armaturer.

  • Att vara i skogen och använda en vikbar liten brazier, se till att den är installerad i ett öppet område, borta från torrt gräs.
  • Vid dacha bör grillen vara belägen ifrån fruktträd och buskar. Hög flamsvärme kan skada lövverk.
  • Placera inte brazier bredvid trähus. Ett torrt träd kan inte bara få eld, utan också helt enkelt bli förkolat, vilket väsentligt förstör byggnadens utseende.
  • Baldakinen från regnet bör inte vara tillverkad av film eller gummerat tyg.Spridningsdynor kommer att brinna den, beröva huvudfunktionen. Ett starkt vindstrå kan antända tyget.
  • Omslaget för grillen bör stängas tätt efter stekning. Detta gör det möjligt för kolet att gå ut snabbare och skydda dem också till nästa gång från oväntat nattregn och fördunkad dagg.
  • När du installerar brazieren, överväga vindriktningen. Det är inte önskvärt att röken går in i husets fönster eller en öppen veranda.

Ett idealiskt alternativ för att installera en stationär grill är en tegel eller plattformad plattform. Detta ökar brandsäkerheten, och under regn kommer inte utrymmet under grillen att eroderas.

Snygg smide

Braziers är gjorda av höghållfast metall och är ett framträdande ämne för landskapsdesign. Braziers gjorda av stål av olika former med smideselement kan vara en unik dekoration av dacha. Braziers i form av fartyg, djur, gamla kistor, medeltida slott - fantasin hos mästarna är obegränsade, hundratals ursprungliga alternativ finns på internet och kataloger av workshops.

Klassiska modeller kan vara vanliga former.men dekorerad med blom- eller abstrakta mönster.Smidda element ger produkten elegans och luftighet, och tillverkas i samma stil med bänkar, ett lusthus eller en matsal på verandan, de kommer att komplettera den övergripande stilbilden av villan. Smidd grill kan beställas i smedsaffär, och skapa egna händer.

Hur man gör sig själv?

Det vanligaste alternativet för nybörjare är en brazier från ett vanligt metallfat. Kroppen är skuren i längdriktningen i två ojämna delar, varav en kommer att tjäna som en skål för kolmen och den andra som ett lock. Benen från rör eller metall hörn svetsas till botten av skålen. Handtag på broderns sidor och på locket sitter också vid svetsning.

För mer avancerade trollkarlar finns det många sätt att experimentera. och skapa ett unikt konstverk på sin sommarstuga. Du behöver bara hitta eller rita en skiss, göra en ritning, köpa det nödvändiga materialet och verktygen. Smidda föremål för att dekorera den färdiga produkten i ett brett sortiment säljs i specialaffärer. För deras fästning är det inte nödvändigt att arrangera smedsverkstad, det är nog att ha svetsförmåga.Vid slutet av processen måste metallen behandlas med korrosionsföreningar, då kommer grillen att vara i många år.

Hur man gör en grill med ett lock på egen hand, se videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum