Vad ska vara huven till grillen?

Brazier - en nödvändig sak i en privat hushåll. Denna användbara anordning kan vara av olika storlekar. För stora stationära enheter som används i gazebos eller andra områden krävs god avgasning.

Särskilda funktioner

Braziers kan vara bärbara och stationära. Den mobila versionen är en enkel design som kan monteras själv. Att göra med en sådan apparat är inte kåpa.

Den stationära brazaren är mer monumental konstruktion som upptar den stora volymen i ett rum.

Denna enhet är avsedd för matlagning för ett stort antal personer. Bränsle för normal drift kräver mycket mer.Utan en bra huva fungerar inte denna konstruktion effektivt.

I sådana anordningar är det vid första anblicken ingenting komplicerat. Det finns dock nyanser som du borde veta. Stor grill bör ha bra ventilation, vilket skulle göra det möjligt att avlägsna förbränningsprodukterna. Sådana anordningar, inklusive grill, säljs ofta med färdiga huvar.

typer

Apparaten i sig är gjord enligt principen om en avgashuvud; Det är en liten kupol i form av en halvklot, klippt pyramid eller parallellpiped. Ofta är dessa kåpor inredda och blir en del av det övergripande interiören. De ser naturliga och organiska ut.

Förutsättning: Kupolområdet ska vara 30 procent större än själva utrustningsområdet. Endast i det här fallet kommer det att vara möjligt att effektivt samla in och avlägsna förbränningsprodukter. En förutsättning är också närvaron av ett högt rör och en fläkt.

Inte mindre viktiga egenskaper:

  • Skorstenen behöver nödvändigtvis en smalning och böjning, vilket kommer att generera bra dragkraft. Det optimala är avståndet mellan marken och rörets toppunkt minst 2,8 meter. Ju högre röret är desto bättre blir trycket.
  • En värmebeständig gnistavledare placeras på toppen av röret. Det är liknande i konstruktion till en sik genom vilken rök passerar fritt.
  • Det är nödvändigt att sätta fettfällan i form av en ram med en flyttbar behållare. Det ackumulerar fett som härrör från hett kött. Sådan kapacitet ändras periodiskt eller rengörs beroende på designen.
  • En rökutmanare måste vara närvarande - en fläkt som skapar ytterligare luftväxling och ökar rökavlägsnandet.

  Alla ovanstående punkter är enkla i sin design.

  Det är viktigt att de är ordentligt monterade.

  I specialaffärer sålde färdiga "paraplyer" av metall, där det finns en kanalröklåda. De kan monteras på den hemlagade utrustningen.

  Ofta levereras fläkten i stora grillar med fläkt.samt en tvångsfläkt som ger extra dragkraft. Enheten har i sig standardparametrarna och är inte något tekniskt svårt. Om utrustningen är icke-standard, kan den beställas från en specialiserad organisation. Till exempel finns det företag som gör huven även med komplexa rörvarv eller öppnagenom konstruktion.

  Genomförandet av en enskild order med ytterligare alternativ kan vara ganska dyrt. För att inte spendera för mycket, kan du göra allt du behöver själv.

  Standardparametrarna för den hittills exakta huven för grill, som arbetar på trä:

  • en metall som är lämplig för sådana produkter har en tjocklek av från 1 till 3 mm;
  • röklängd 855-1550 mm;
  • bredd - 660-950 m;
  • rörhöjd på minst 3 meter;
  • rörsektion från 255 mm.

   Storlekarna kan variera avsevärt. Emellertid är proportionerna viktiga för att bibehålla oförändrat.

   Hur man gör sig själv?

   Metallavgaser har följande fördelar:

   • liten vikt;
   • Det är möjligt att ställa in ytterligare alternativ.
   • lågt pris;
   • enkel design;
   • enkel installation.

    Tegelsten har en obestridlig värdighet: En sådan struktur kan stå i tusen år utan synlig skada.

    Det är bara viktigt att rengöra ett sådant föremål från sot i tid.

    Det påverkar trots allt kvaliteten på kokta rätter och arbetet i luftkanalen självt. Förr eller senare kommer dragningen att minska på grund av ackumulerad smuts, så det är bäst att göra förebyggande rengöring.

    Det är viktigt att i början bestämma vilken typ av avgas som föredras.

    Materialen som behövs för att skapa en metallkåpa är enkla:

    • järnplåt 1-3 mm;
    • hörnsektionen 30 x 30 x 30 mm;
    • skruvar;
    • termo-primer

    Paraplyets höjd kan nå 2 meter, grillens optimala storlek under 110 x 65 cm. Paraplyet är sammansatt av tre noder: basen, kupolen med inre fäst och rör.

    Med egna händer att göra en huva till grillen är det enkelt. Först görs en markör på metallplåten som motsvarar de tidigare ritade skisserna. Därefter skärs de nödvändiga komponenterna med hjälp av kvarnen, delarna monteras och lederna svetsas.

    Brick hood har sina egna egenskaper. Den är skapad av en speciell tegelsten (chamotte), blandad med lera och sand. Lera måste vara av en viss klass och blötläggas i vatten i 48 timmar. I tegelstenen är en speciell ram som tegelstenen sätts på. I detta fall måste materialet behandlas med speciell eldfast emalj.

    Rammen är fixerad med mässingsbeslag på förankringsbultar eller genom svetsning.

    Detta följs av lagring av tegelstenar.Basen, det vill säga den första är glad, sätts med joksidan av tegelstenen, den kortaste. En vanlig röklåda består av 9-11 rader. Murverk är gjort på ett sådant sätt att det smalnar, det vill säga att förskjutningen tar cirka 16 mm för varje nivå, i slutet av 35 mm. Sedan läggs ett kvadratformigt rör ut ur tegelstenen.

    På toppen av röret är ett tvärsnitt av 265-265 mm. Denna figur erhålls empiriskt, den är optimal för injektionsarbetet, och rörets höjd är ca 3 meter.

    Efter läggning är det viktigt att motstå minst 3-4 veckor för konstruktionen att stå för större styrka. Skynda dig att använda den "råa" konstruktionen är omöjlig. Detta kan leda till deformation och sprickbildning av materialet.

    Ytan är täckt med en speciell primer som skyddar mot exponering för höga temperaturer. Som du kan se, tekniskt är det i sådana arbeten inget superkomplex, en murverk kan göras av en person med minimal byggkompetens.

    Innan du börjar arbeta ska hörnen rengöras noggrant, klippa sedan med kvarnen rätt mängd.

    Under arbetet är det nödvändigt att använda skyddsglasögon och handskar.

    Urval av material

    Det rekommenderas att fixera metallkåpan strikt i mitten så att den hänger över utrustningen. Röret är stängt med en visir för att skydda den från fukt. Materialet används vanligtvis - koppar eller rostfritt stål, vilket är bäst mot korrosion. Sådana material kan användas under en lång tidsperiod.

    Metallkåpa - det här är det mest acceptabla alternativet, det är relativt billigt och har utmärkt prestanda.

    Röd eller chamotte tegel används också för ritning, som har lika bra tekniska indikatorer. Den murbruk som används för murverk är gjord i proportionerna 1: 3, där 1 är cement av en grad som inte är lägre än 400 och 3 lobar är konstgjord sand.

    tillbehör

    Komponenter för att skapa en huva till en stor grill krävs på följande sätt:

    • rör;
    • gnistskyddare
    • fettfälla;
    • fläkt med motor.

     Alla komponenter samlas in från olika källor. En mangalfläkt kan köpas i en butik, det är lätt att göra en gnistskyddare och en smörjfångare från ett metallplåt.Det viktigaste är röret, vilket måste motsvara enhetens arbetsförmåga. Om sektionen är för liten kommer förbränningsprodukterna att falla in i rummet, vilket är mycket oönskat. Innan du skapar huven måste du göra en detaljerad ritning och genomföra noggranna beräkningar.

     konstruktionsritningar

     Korrekt sammanställd ritning är en garanti för perfekt drift av enheten under många år. Rörets tvärsnitt och vikalens vikt är de huvudparametrar som måste beaktas vid utarbetandet av planordningen. För att börja bygga ritningen följer av skissen och ritning av de grundläggande storlekarna på en brazier. Baserat på dessa figurer kommer det att vara möjligt att ytterligare beräkna och dra in huven. Korrekt ritad ritning gör det också möjligt att beräkna mängden material som behövs. Undvik överskridande.

     Monteringsanvisningar

     • Först till kupolen. Då är röret monterat och fixerat.
     • Efter avslutning av svetsarbeten bearbetas sömmen av en kvarn. Den färdiga ytan är täckt med en anti-korrosionsprimer.
     • Då ska du markera metallen som kommer att gå till ytterhuvens foder. På hörnet av arbetsbänken är böjda.Metall är fäst vid basen med nitar och bultar;
     • Det rekommenderas att placera en metallplåt (storlek 98 x 35 cm) diagonalt i kupolen, vilket hjälper till att förbättra dragkraften. Avståndet från kanten ska vara ca 1,5 cm, för dessa kanter sätts plattan fast.
     • Basen är monterad på grillen med ankare eller specialskruvar. Efter att kupolen är installerad och röret är fast med nitar.

     Röret kan vara tillverkat av tegelsten, men i det här fallet kommer det att väga mycket mer.

     Under det kommer det att krävas en solid fast grund, så att den inte uppstår under driften av deformation eller snedvridningar. Utsmyckade paraplyer av tegel är skapade enligt en enkel princip: Rammen är gjord av metall, som är fodrad med eldfast material.

     Ofta kan huven dekoreras med vild sten. Metallparaplyet kan också vara mantlat i träpanel; mellan panelerna och metallen bör vara en termisk packning.

     Var kan jag ansöka?

     Huven kan användas i alla rum:

     • på balkongen;
     • i lusthuset;
     • garage;
     • hall av orientalisk matrestaurang.

      Om allt är gjort korrekt, i luckor, kommer huven att fungera utan avbrott länge.

      Användbara tips

      Det rekommenderas att skorstenen är optimal, hur skorstenen fungerar, beror på 80% av rördiametern. Metallstrukturen ska ha ett tvärsnitt på minst 16 cm. En tegelskorsten ska ha ett tvärsnitt på minst 26 cm.

      Avgasrörets längd - en garanti för bra dragkraft. Designen ska vara tillräckligt avlång, annars kommer röken in i rummet. När du skapar en brazier och huvar, kom ihåg att materialet måste överensstämma med temperaturerna vid vilken processen uppstår. Annars blir för tunn metall deformerad. Det är också omöjligt att använda asbest i konstruktion, det här materialet är tekniskt men osäkert för hälsan.

      Hur man gör en huva själv, se nästa video.

      kommentarer
      Författare
      Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

      Entré hall

      Vardagsrum

      sovrum