Landsmöbler med egna händer: ritningar och diagram

Friluftsliv med familj eller vänner är en riktig behandling för dem som bor i staden. Att utrusta ett hus eller en stuga är att man inte bara behöver tänka på inredningen men också att göra trädgården tomt bekvämt och mysigt, eftersom det är så trevligt att organisera en picknick för dina nära och kära eller bara ligga i en solstol med din favoritbok. Trädgårdsmöbler i detta fall är helt enkelt oersättliga. Det kommer att göra din vistelse trevlig och bekväm. Du kan göra det med egna händer - det kräver inte mycket arbete och kommer att spara ekonomin.

Särskilda funktioner

Landsmöbler har samma funktionella last som objekten i din lägenhet. Det är bara nödvändigt att ta hänsyn till en viktig nyans: det måste nödvändigtvis inte bara fungera, men också praktiskt eftersom det kommer att drivas på gatan.Det är den här funktionen som bestämmer valet av material för konstruktion - de borde inte vara rädda för vatten, sol och kyla. Låt oss försöka lista ut vilka av de befintliga materialen som bäst uppfyller dessa krav.

Möblerade möbler som står i våra lägenheter är utan tvekan bekvämare än massiva trä- eller metallkonstruktioner. Men att lägga sådana produkter utomhus är opraktiskt. För att bekvämt sitta på en landbänk eller soffa, bara förbereda mjuka baser eller kuddar som lätt kan tas bort i huset.

Trämöbler

Detta är en klassisk version av möbler för landet, som kan tillverkas för hand. Trä är ett ädelt och praktisk alternativ. Den är lämplig för tillverkning av nästan alla föremål. En tabell, stolar, bänkar och till och med trädgårdssoffor av trä med rätt vård kommer att tjäna dig troget under ett år.

Även en nybörjare kan göra en vanlig bänk, väl, ess av deras arbete kan göra ett vanligt picknickbord till ett konstverk.

Metallobjekt

Metall är ett mycket praktiskt och hållbart material.Men när du arbetar med det behöver du en uppsättning specifika verktyg och färdigheter. Metalldelar kan förenas genom svetsning, såväl som med skruvar och skruvar. Ett annat alternativ är att ge önskad form genom att böja enskilda sektioner eller strukturella element.

Rottmöbler

Eleganta och sofistikerade korgmöbler kan vara en prydnad till vilken plats som helst. Den största svårigheten är att lära sig att vrida stavarna vackert och skapa de nödvändiga formerna från dem. Även om du aldrig har gjort det, kan du börja med de enklaste elementen. Erfarenheterna kommer att tillåta oss att ytterligare skapa mer komplexa och utsmyckade modeller.

Ritningar och diagram

Efter att ha bestämt på vilket material dina möbler ska tillverkas, måste du tänka i förväg där det kommer att finnas och vilka objekt du vill göra. Trots det faktum att detta inte är en lägenhet, borde du bestämma den storlek och stil som är bäst för dig.

butik

Det enklaste och mest traditionella materialet här är trä. Det finns flera enkla system för landaffärer. Du kan göra sittmöss till dem från både brädor och massivt trä.Med fokus på ovanstående diagram kan du enkelt bygga en praktisk och praktisk bänk eller bänk av önskad storlek. När du har slutfört monteringen glöm inte att bearbeta träet med ett skyddsmedel.

När det gäller färger och design beror allt på din fantasi. Du kan lämna klara lakoniska linjer eller klippa eleganta böjningar. Trä design är en konstant klassiker, så du kan bara lackera den. Men om din idé kräver det, kan du enkelt ge det någon färg.

bord

Den enklaste varianten av bordet anses vara en produkt på fyra stöd (ben) och med en fast bordsskiva. Det kan förresten utföras både från brädor och från massivet. Den massiva sågskuren av ett stort träd ser mycket ovanligt ut, och själva loggen kan sås både längs och över stammen.

Ofta, som ett litet bord kan du se hela stubbar. Ju mer imponerande dess storlek är desto mer invecklad kommer ritningen att vara av "bordplattan" själv. Det är också viktigt att välja den plats där bordet ska installeras. Se till att ytan är jämn.I annat fall lutas bordsskivan, eller bordet stagger.

Grunden för ett landbord kan också göras av metall - produkten kommer att bli riktigt stark och hållbar. Dessutom är metallen mycket väl kombinerad med trä och vävning. Men bordsskivan av glas och andra bräckliga material passar inte i det här fallet. För det första kommer även små droppar av regn att synas omedelbart på det, och för det andra kan det till och med bryta från en liten mekanisk inverkan.

Chaise lounge

Vi kan inte säga att schäslongren är den mest nödvändiga möbeln i landet. Men kom ihåg en semester någonstans på stranden och den trevliga känslan när du slappna av, lägga dig på den och basked i solen. Att skapa en sådan atmosfär på din dacha är en dröm som lätt kan realiseras.

Det bekvämaste alternativet är en schäslong med en justerbar ryggstöd. Med denna design kan du välja den idealiska vinkeln för att läsa en bok eller bara titta på hur barnen leker i närheten.

För att göra behöver du brädor, parallella barer och lameller. När du har monterat ramen kan du börja lägga på skenorna.Glöm inte att lämna små luckor mellan dem. Höjden på däckstolen kan vara vilken som helst - allt beror på dina önskemål. Om du är osäker är det bäst att hålla en standardstorlek på 35 cm.

Trädgårdssoffa

Huvudskillnaden i trädgårds soffan kommer att vara att den inte kommer att vara stoppad med mjukt skumgummi och tyg. Om du är van att samla i landet av ett stort företag, kommer ett sådant stationärt föremål i rekreationsområdet att vara oumbärligt. Det kan vara både enkelt och vinklat, och även U-format.

Modeller gjorda av en storstammad trädkammare ser ganska brutala ut. I det här fallet behöver du bara installera loggen på rätt ställe och klippa ut 1/4 av sin del så att sätet är ut. Ett sådant mästerverk kan kompletteras med armstöd med dimensioner som betonar strukturen och dess tillförlitlighet. Men för att måla om i ljusa färger, som täcker trästruktur, rekommenderas en sådan soffa inte, eftersom den ser mest imponerande ut i sin naturliga form.

Förutom den hackade modellen på trädgårds soffan, kan du också göra den från vanliga barer och brädor. Nyligen har den verkliga trenden varit tillverkning av möbler från pallar.I själva verket har du redan "halvfabrikat", som du bara behöver kombinera och ge dem ett estetiskt utseende genom färgning.

Gungstol

Det är ganska möjligt att montera en gungstol själv. Men om du aldrig har haft en plan och en pussel i dina händer, rekommenderar vi att du börjar med samma modellmodeller: här behöver du en exakt beräkning av varje detalj. Dessutom måste man ta hänsyn till anslutningselementen: de är föremål för ökade krav på grund av den ökade belastningen som stolen kommer att möta under driften.

Design kan vara absolut någon. Oftast kan det vara en klassisk version av en trästol i vilken det är så mysigt att sitta på en varm kväll, lägger benen i en varm filt och njuter av varmt kaffe. Älskare av minimalistiska stilar, högteknologiska och loftdräktsmöjligheter med en metallbas och slattad sits.

En sådan självtillverkad gungstol blir en riktig favorit för både den vuxna generationen, som uppskattar tystnad och de lilla rastlösa, som kommer gärna använda den för sitt avsedda syfte.

Hur samlar man?

För att maximalt underlätta processen för att montera trädgårdsmöbler rekommenderar vi att du på förhand rekommenderar alla nödvändiga verktyg.Professionella sticksågar och plankor i butikerna är ganska dyra, så om du planerar att samla en bänk och lugna dig ner på det här är det inte tillrådligt att köpa dem för personligt bruk - fråga stugan grannar eller vänner.

Nybörjare, som har tänkt att behärska tillverkningen av trädgårdsmöbler, bör ta hänsyn till att det inte alltid är möjligt att göra allt perfekt första gången. Det är bättre att fylla på material för framtida användning, så att det skulle vara möjligt att ersätta den skadade delen på en gång, istället för att springa till hårdvaruaffären.

Processen att göra möbler blir mycket enklare om du hittar nödvändiga instruktioner eller ritning i förväg. När du har fått erfarenhet kan du enkelt improvisera och skapa dina egna unika projekt. Men i de första stadierna är det bättre att följa beprövade system.

tips

  • Det är mycket lättare att börja göra möbler för trädgården än att uppfinna och göra en inredning för din egen lägenhet. Detta beror på att det inte har några speciella estetiska krav. Tja, vem ska skylla dig att butiken var lite ojämn? Och förresten, det här är en bra upplevelse.Och om du redan har blivit en chic trädgårdssofa eller ett bord, fundera sedan på att skapa egna möbler för köket eller badet.
  • När du väljer material går du inte direkt till maskinvaruhandeln. Ta en närmare titt på vad du har på lager. Det är möjligt att för dig eller din vän i flera år nu finns barer och plankor som du är ledsen att kasta ut. Stubbar och snags som stör webbplatsen kan också bli ett unikt föremål eller en del av det. Kom ihåg om du har troféer på mezzaninen? Horn, skinn och andra egenskaper passar mycket harmoniskt in i ditt fritidsområde.
  • Pallar (pallar) kan köpas för en liten summa pengar på byggarbetsplatser, i butiker eller via Internet. Du kommer att spara en betydande tid på sågning och montering på grund av dessa mångsidiga mönster.
  • Grunderna för framtiden för trädgårdsmöbler kan också bli inredningsartiklar som redan har förlorat sin relevans. Titta, är det inte dags för dig att byta bordet hemma, om du är ledsen att dela med det? Då är du välkommen att ta verktygen i dina händer och omvandla den. Raffinerad och målad ny, det kommer inte bara att få ett nytt utseende, utan också ett andra liv som ett picknickbord.

Vackra exempel

Har du någon aning om hur ett rekreationsområde ska se ut på din trädgårdspot? Oavsett om det kommer att vara ett mysigt hörn i trädens skugga eller en stor plattform med en plattform och en lång trädgårdssoffa - allt beror på din fantasi och önskan. Exemplen nedan kan fungera som utgångspunkt för dig och bli en inspirationskälla för framtida omvandlingar.

Rätt placering av alla nödvändiga möbler på platsen skapar rätt atmosfär och hjälper dig bekvämt att spendera tid med nära och kära och släktingar. Att göra möbler med egna händer kräver mycket arbete och tid, men som ett resultat får du unika bitar, storlekar och former du behöver, vilket du kommer att vara stolt över under mycket lång tid.

För mer intressanta idéer, se videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum