Skåp möbler: egenskaper av valet

Modern livsstil gör många affärsfolk att tänka på sitt eget kontor. Det är nödvändigt för dem som tar sina partners hemma, frilansare och bara de som älskar att gå i pension och läsa till människor i en avslappnad atmosfär.

Var ska man börja?

I början av valet av möbler för hemmakontoret måste du förstå klart: om det kommer att bli ett separat rum eller en integrerad arbetsplats i ett av rummen. Möbler kan väljas i ett separat rum med en separat uppsättning oavsett vilken stil de andra rummen i huset eller lägenheten är inredda i. Om skåpet fungerar som en del av ett vardagsrum, är det nödvändigt att passa det mest harmoniskt i det redan skapade interiören.

Stilval

Möbler för kontoret bör väljas beroende på inredningsstilens stil.

klassisk

Klassisk stil är en standard för fasthållning och funktionalitet. Han karaktäriserar sin herre som en person som inte är utsatt för överflödiga känslor, hjälper till att anpassa sig till produktivt arbete. Inredningen i skåpet i klassisk stil är geometrin för de rätta linjerna och standardiseringen av former. Originala inredningsartiklar av moderna stilar är oacceptabla i klassikerna.

Innehåller klassisk stil:

 1. Naturliga material används. Särskilt prisade trä dyra arter.
 2. Klassiska färger är pastell och mörka färger (grå, svart, choklad, brun).
 3. För klassiker karaktäristisk soliditet, grovhet, massivitet.
 4. Antalet objekt i det klassiska hemmakontoret är minimal.

Högteknologiska

Betraktas som en av de mest populära moderna kontorsstilarna. Denna stil har affärskommunikation. Den högteknologiska stilen kännetecknas av rymd, riklig ljus, tankeväckande design och frånvaron av onödiga saker.

Funktioner av högteknologisk stil:

 1. Glas bänkskivor och hyllor.
 2. Skjutdörrar.
 3. Kromlager.
 4. Stort bord.

minimalism

Denna stil innebär en minimal uppsättning möbler på kontoret. Vanligtvis väljs minimalism av kreativa människor av överväldigande ung ålder.

Minimalism stil funktioner:

 1. Dominans av vita och gråa färger.
 2. Enkel design.
 3. Funktionen av alla delar av möbler.
 4. Användning av glas och plast.

loft

Den industriella stilen är utmärkt för kontoret till en kreativ person, en kännare av allt ovanligt och icke-standardiserat. På kontoret i stil med loftmöbler kombineras ofta med tegelverk, balkar, stora metallrör.

Funktioner loft stil:

 1. Klara linjer.
 2. Brist på invecklade former.
 3. Enkla färger.
 4. Stora stolar.

Färglösningar

Det finns flera färger och nyanser som oftast finns i skåpmöblerna.

vit

På hemmakontoret ser vita möbler alltid underbara ut. Dessutom är kontoret i vitt en modetrend. Perfekt för ett litet utrymme, hjälper till att anpassa sig till jobbet. Vit möbler är harmoniskt kombinerade med grå och bruna nyanser. Det kan vara både framgångsrika kombinationer med inredningselement och med andra möbler.

beige

Beige toner för kontoret är bland de mest mångsidiga. Denna färg ger fred och stabilitet. I kombination med andra naturliga nyanser har beige en mysig konversation över en kopp kaffe. Samtidigt ser möbler i beigefärg väldigt elegant ut och betonar förädling av värdinnan eller kontorsägaren.

grå

Denna färg har alltid ansetts vara minimalismens standard. Det distraherar inte från arbete, tvärtom hjälper det att fokusera och anpassa sig till produktiviteten. Det är därför grå möbler är mycket populära i kontorsrum. Det är mycket praktiskt och kräver minimal vård, alltid med fördel kompletterad med vita, gröna och orange blommor.

brun

Traditionen är bruna nyanser associerade med framgång och välstånd. Skåpmöbler i nyanser av brunt anses aldrig vara en åldrande klassiker. Alla nyanser av detta spektrum hjälper till att fokusera och fatta rätt beslut. I modern design är det mycket ofta möjligt att träffa en tandem av mörkbruna möbler för ett kontor med en ljus bakgrund.

röd

Den röda färgen på möblerna inuti skåpet är älskad av människor med en ovanlig mentalitet.De tenderar att fatta beslut snabbt, viss skärpa i arbetet. Innehavare av det röda kontoret är vanligtvis mycket aktiva, tolererar inte långsamma processer. Röd färg irriterar de flesta människor, så det är inte alltid möjligt att stanna kvar på ett sådant kontor under lång tid. I det här fallet rekommenderas att det späds ut med tystare nyanser, liksom att använda milda toner i det röda spektrat.

Granskning av material

Skåpmöbler är gjorda av olika material. Låt oss stanna på de mest populära.

Massivt trä

Arrayet är ett miljövänligt och renaste material som helt och hållet består av naturligt trä. Detta är ganska dyrt råmaterial från vilket lyxiga möbler är gjorda. Möbler av massivt trä från träplankor, som är hela och vidhäftande varandra. Träets kvalitet beror på närvaron av knutar och okarakteristiska lager, årtäthetsdensiteten.

Möblernas värde, utseende och syfte beror till stor del på träslaget. Till exempel är en uppsättning bökrädor bra för produktion av lätta möbler. Materialet i sig är extremt svårt och flexibelt.

Oak massif är känd för sin hållbarhet.Ekträ har ett rikt utbud av nyanser: från gulvitt till gulbrunt. Mycket ofta kan du hitta möbler för moss ek.

Askträ är lite hårdare än ek, men det har också bra flexibilitet och elasticitet. Populära snidade och böjda askmöbler. Även finér fanér tillverkas av detta trä. Askträ är rikt på olika gyllene nyanser.

Massivet av en björk är ett av stötdämpande och starka material. Björk är lika svår som ek, men förlorar hållbarhet. Den har en mycket intressant konsistens, inte sämre i skönhet till ek och bok. Särskilt värderad björk utan knutar.

MDF

MDF är en fin fraktion av ett träd. Med andra ord är materialet en fiberfiberplatta av medelstorlek tillverkad av finfördelat sågspån. MDF-plattor har utmärkt fukt- och ångmotstånd och har också en ganska hög miljöklass, eftersom partiklarna i materialet hålls ihop med paraffin och lignin

En specifik egenskap hos MDF är en perfekt jämn textur. Den är jämn, jämn och mycket tät.Dess nackdelar innefattar lätt mottaglighet för mekanisk skada: oavsiktligt fall av ett tungt föremål på ett bord eller skåp kan leda till bildandet av en dun.

MDF-plattan är som regel visuellt en bra imitation av naturträets konsistens. När det gäller kostnad är det billigare än trä, medan det kan konkurrera med det i skönhet och naturlighet.

spånskiva

Laminerad spånskiva är en laminerad spånskiva, det vill säga grova flisar, som ges en plåtform med varmpressning. En ytterligare ingrediens i plåtproduktionsprocessen är formaldehyd, som fungerar som ett bindemedel för träfibrer.

LDSP-färgpalett är rik och varierad, består av stora samlingar av laminerade plattor. Det är indelat i undergrupper: slät monofonisk, monofonisk med textur, standard trä, imiterar sällsynta raser, glans, faner och fantasinteman med teckningar och mönster.

Modeller och komponenter

För att skåpet ska kunna se holistiskt och harmoniskt är möbler för det mer lämpligt att välja med en enda uppsättning, det vill säga från en serie skåpmöbler.Individuella föremål från möbelserien kallas moduler, och hela komplexet kallas modulära möbler. Antalet objekt och moduler kommer att bero på rummets storlek och på inställningarna hos skåpets ägare.

Huvudmöblerna på kontoret är ett bord. Det finns flera skrivbordskonfigurationer. Det kan vara med en enkel rätlinjig eller med en ergonomisk bänkskiva. Dessutom kan bordet ha ett särskilt prefix för förhandlingar - en sammanfattning. Bordskivans tjocklek beror på möbelserien och materialet från vilket det tillverkas.

I en studie kan du inte göra utan ett sängbord: hängande, tillsatt eller glidande. Upphängda skåp är fästa vid bordet under bordsskivan och brukar ha från 1 till 3 lådor. Bifogade piedestaler har samma höjd som bordet och placeras på sidan i spola med bordplattan. Rullskåp har hjul och rulla under bordet. Alla tummar kan vara med lådor, med öppna nischer eller med dörrar, medan lådorna och dörrarna kan låsas med en nyckel.

En studie är svår att föreställa sig utan en garderob, och ibland några. Skåp kan variera i höjd och bredd.Dessutom kan en uppsättning möbler för kontoret innehålla både golv och väggskåp. Som regel stängs skåp med dörrar som är döva längs hela längden, eller de kan stänga skåpet endast med hälften - längst ner. Översta dörrarna kan vara glas eller frånvarande helt och hållet.

Helt öppna skåp kallas rack. De används ofta för att ordna bibliotek eller lagringssystem. Öppna hyllor gör det möjligt att snabbt hitta och få nödvändiga bok-, dagbokar eller arbetsdokument.

Stolen är en av de viktigaste delarna av möbler på kontoret. Från det beror främst på de bekväma förhållandena i ditt arbete. I prioritet av modell med ergonomiska ryggar. Stolen kan vara plast, krom eller naturlig trä, kan vara på hjul eller på fyra ben. Klädsel varierar: läder, läder eller tyg.

Placeringsregler

Det korrekta och rationella arrangemanget av möbler på kontoret krullar direkt bekvämligheten med att arbeta i det och effektiviteten av ditt arbete. Skåpet ska vara samtidigt bekvämt, funktionellt och respektabelt.Ordna möblerna med maximal komfort för dig är inte svårt med tanke på vissa regler.

Först måste du bestämma på en arbetsplats. Vanligtvis är det ett bord, nattduksbord och stol. De borde vara placerade så att du kan se ytterdörren på rummet vid sitt bord. Observera att det är mycket obekvämt att arbeta, sitta med ryggen till dörren, eftersom man måste distrahera från tid till annan, vända sig och titta på dörren. Dessutom är det oönskade att arbeta ansikte eller tillbaka till fönstret. I det första fallet störar ljuset arbete och kommer att behöva skugga i fönstren, och i det andra - på grund av solens ljusa strålar börjar skärmen glöda.

För snabbt och bekvämt arbete med dokumentation, rekommenderas att du installerar ett skåp eller ett stativ nära bordet. De kan vara bakom, till höger eller till vänster vid armlängden. När du väljer vänster eller höger sida, är det nödvändigt att överväga vilken hand som arbetar, det vill säga vänsterhänta eller högerhänta ägaren av kontoret.

Om kontoret planerar ett rekreationsområde ska det vara så långt som möjligt från arbetsplatsen. Oavsett om det är en soffa eller en gungstol, ska de inte avbryta arbetsprocessen.

Ursprungliga idéer

Om kontoret är utrustat i ett privat hus, försöker de ofta att fördela det längsta rummet. Originalen kommer att vara utformningen av rummet i aristokratiets anda med ett massivt träbord och en läderstol. Med förbehåll för tillgången till ledig plats kan du lägga en liten lädersoffa med ett soffbord för att få en kopp kaffe med en gäst eller spela ett schackspel.

Efter att ha kopplat en del av fantasin är det möjligt att bygga en studie även i ett sovrum i den vanliga lägenheten. För att göra detta, använd sådana konstruktionstekniker som podiet, inredningen i stil med ett loft, olika utrullningspaneler, och gör även en fönsterbrädan i form av en bordplatta.

För ett hembibliotek fördelar de vanligtvis en hel vägg i ett separat kontor eller i vardagsrummet. Biblioteket, utrustat under trappan eller utförd i form av ett vackert bokträd, ser ursprungligen ut. I avsaknad av ledig plats i huset eller lägenheten kan biblioteket tänkas i en lådan under den stora sängen.

Spektakulära exempel

Vackert skåp i beige toner. Skapar en mysig atmosfär. Rummets område och konfiguration gör det möjligt att dela upp den på en arbetsplats med bord, fåtölj och hyllor samt en sittgrupp där en soffa och ett soffbord är installerade.

Den klassiska versionen av hemmakontoret med mörkbruna möbler. Till det bästa av det massiva bordet och stoltronet pratar om ägarnas tillförlitlighet och hans förmåga att fatta rätt beslut. Perfekt kombination av mörka möbler, blåa väggar och snövit tak. Separat tonvikt läggs på en elegant vit stol.

Ett skåp av massivt trä ser mycket noggrant ut, det ger en känsla av respekt och förtroende för sin ägare. Så fort du kommer in på ett sådant kontor förstår du att traditionerna här reglerar, och alla möbler i det föreföll framför invånarna i detta hus. Alla inredningstyper verkar vara dyrbara antikviteter: från skrivbordet till skrivbordslampan.

Mycket ofta i små lägenheter finns det ingen plats för ett hemmakontor. Och då är den enda vägen ut arrangemanget på balkongen. Skrivbordet är anpassat till bredden på rummet, och den ergonomiska stolen är bekväm för bekvämt arbete. Vacker ljus design och naturlig belysning sätter en positiv ton i arbetet.

Snygg inredning med ett afrikanskt tema, som skapades med bara naturmaterial i ett parti med motiv från afrikanska folket.Perfekt för resebyråer och ivrig resenärer. Kontors atmosfär som om vi lever och talar, börjar berätta för gästerna om sin värd tidigare än han gör.

För tips om hur du organiserar arbetsytan, se videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum