Möbler från gipsskivor i inredning

Gipsskivans sammansättning är en kombination av gips och kartong, som på grund av sin miljövänlighet är säker för människor, avger inte gifter och kan passera luft genom strukturen, vilket innebär att ditt hus kommer att vara friskt.

Om du står inför ett dilemma - att göra efterbehandling eller köpa nya möbler, för att det inte finns tillräckligt med pengar för allt på en gång, då skulle det vara idealiskt att göra en del av möblerna ur gips. I det här fallet kommer du att kunna skapa en original inredning genom att spendera den minsta summan av pengar.

Särskilda funktioner

Från praktisk gips kan du bygga den ursprungliga utformningen av skåp, hyllor och nischer, samt korrigera eventuella brister i rummet, vilket gör dem osynliga för nyfikna ögon.Dessutom, från gipset kan du skapa skåp, hyllor, bord och andra inredningsdetaljer.

Specialister arbetar med vanligt gipsskivor (gipsskivor), fuktresistent gipsskivor (gipsskivor), eldfast gipsskivor (gipskartong) och gipsfiberark (GVL), medan de senare kommer att vara särskilt relevanta för användning i hus, eftersom det har ökat styrka.

Fördelar och nackdelar

Fördelarna med detta efterbehandlingsmaterial är uppenbara:

 • Rimligt pris.
 • Lätt att installera (för montering behöver inget speciellt lim eller tätningsmedel - det är nog att använda skruvar och måla, gips eller täcka gipsskivans yta med tapeter kan vara omedelbart efter installationen).
 • Möjligheten att göra möbler med egna händer i närvaro av behöriga instruktioner.
 • Minsta smuts under efterbehandling.
 • Stort utbud av mönster och mönster.
 • Lättvikt gipsmur.
 • Enkel reparation av skadade föremål från GCR.
 • Harmonisk kombination med andra ytbehandlingar (glas, metall och trä).

  Eventuella brister kan undvikas genom att ta en ansvarsfull inställning till installationsprocessen. Det enda som kan störa processen är de krökta väggarna, för om det finns avvikelser längs vertikalen kan dörrarna på skåpen öppnas spontant.Använd i så fall tjänster av professionella mästare som korrekt utför alla mätningar. Också i tillverkningen av hyllor, kom ihåg att gipsskivan inte är ett mycket hållbart material, så det är viktigt att beräkna den tillåtna vikten under ramkonstruktionen. Och därför är gips inte rekommenderat för akvarier, tv eller hembibliotek.

  Vad kan lösas med hjälp av gips?

  Ofta med hjälp av gips, försöker ägarna att korrigera vissa brister i rummet: i detta fall har gipset en rent dekorativ och estetisk funktion. Till exempel, om rummet har låga tak, då öppna vita strukturer med hyllor kommer visuellt att öka utrymmet i rummet, vilket ger luftighet.

  Och om du har ojämna väggar eller ett rum med oregelbunden geometrisk form, så kan du med hjälp av gips göra en kompetent zonering. Till exempel kan du installera en partition mellan vardagsrum och matsal i vardagsrummet, gör en gipsskivor.

  Förresten hjälper kompetent efterbehandling med hjälp av GK att dölja installationen och ledningarna.

  Skåp möbler

  Det är ingen hemlighet att i den moderna världen använder vi skåpmöbler till ett minimum så att det inte rubbar upp utrymme. Men de öppna hyllorna av gipsskivor eller inbyggda möbler kan omvandla inredningen magiskt, vilket gör den också den mest funktionella. Ersättningen av de gammaldags väggarna, som "stjäl" så mycket ledigt utrymme i våra lägenheter, kom i ljusa och icke-standardiserade konstruktioner av gipsskivor.

  Skåp möbler, till exempel, skåp och väggar med lådor är gjorda av trä, spånskiva och gips. I det här fallet kan det senare alternativet, om så önskas, dekoreras med dekorativt gips. Processen att producera skåpmöbler från gipsskivor är ganska enkelt. För det första är en ram av trä eller metall förberedd, och ramställen förstärks där gångjärnen och lådorna är fastsatta. Vidare, när de vetter mot gips, är delar fästa med skruvar. Genom att kombinera flera typer av ytbehandlingar (färg, flytande tapeter, dekorativa plaster, konstnärlig målning) får du en mycket kreativ skåpmöbel.

  På kontoret kan du göra en bokhylla. I sovrummet med gipsskiva är det värt att ordna sängens huvud på ett originellt sätt, dessutom utrustad med ett ljus.Men den riktiga semestern för formgivaren kommer att vara utformningen av ett barnrum med gipsskivor, för det finns så många intressanta idéer här.

  Du kan skapa 3D-former på väggarna och använda gipsplattformar och hyllor för deras avsedda syfte - det vill säga för böcker, leksaker och saker som är kära för hjärtat.

  Som regel finns det inte tillräckligt med utrymme för kläder i varje lägenhet, så garderoben av gipsskivor blir en riktig välsignelse för budgetmedvetna. Praktiken hos en sådan möbel beror på hur ergonomisk det är. Skåpet kan döljas mellan väggarna, eller du kan dekorera dörröppningen genom att göra hyllor runt den. Du kan bygga och ett helt omklädningsrum av gips. Det kan vara mantlat med ett eller två plåster av gipsskivor, och sedan målade, klistras över med tapeter eller plastered. En intressant idé för omklädningsrum är att använda utrymmet under trappan och täcka det med gipsplåt.

  Det finns ingen gräns för fantasi när det gäller bågar och gipsskivor partitioner. Du kan göra någon konfiguration och, för showiness, lägga till en originalbelysning som kan skapa en speciell romantisk atmosfär där du kan koppla av efter en arbetsdag.

  Mottagningen av "bågen" används i stället för dörrar eller som zonplanering, medan det i små lägenheter kan du visuellt öka utrymmet.

  Gipsskivans yta

  Ett stort utrymme för konstruktörernas fantasi när man klarar av gips ger exakt köksrummet.

  Den kommer att dekoreras med följande inredningsdetaljer från detta ytmaterial:

  • Skåp och hyllor kan vara av olika storlekar och former. Den särdrag är att gipsplattan är flexibel, så att du kan göra önskad storlek och ge produkten någon form du gillar.
  • Dekorativa nischer hjälper till att göra kökets inredning "inte som alla andra". I nischer och på hyllor av gipsskivor kan du lägga dekorativa prydnadsföremål, souvenirer och fotografier. Du kan också använda nischer för att dekorera radiatorer, möbler och hushållsapparater.
  • I köket är inte bara skåp lämpliga, men också sängbord, bänkskivor, pennafall och till och med hela köksaggregat.
  • Gips - ett perfekt och billigt alternativ för hyllor i skafferi, där du kan lagra läxor.
  • Med hjälp av FCL kan du göra ett rumszonering eller skapa dekorativa mönster - till exempel en barräknare.

  Vid användning av detta ytmaterial i köket bör följande funktioner beaktas. Eftersom köket är hög luftfuktighet, måste du köpa ett fuktresistent material. Eller i förväg ta hand om luftkonditionering och ventilation i detta rum. I detta fall kommer fukten inte att störa användningen av gips.

  Köksuppsättningen är inte så svår som det kan tyckas vid första anblicken. Gör först en ritning och beräkna ramens dimensioner. Var noga med att ta hänsyn till vilka delar av köket som ska utsättas för maximal belastning. Rammen är installerad med hjälp av klämmor, och på platser med större belastning lägger man en träbar, behandlad med antiseptisk.

  Fuktresistent gipsskiva, som är fäst på ramen med skruvar, är lämpligt för att täcka köksuppsättningen. Och för att böja på rätt ställen är kartongen punkterad och gipset är fuktat, vilket leder till att strukturen är böjd och fixerad till ramen. Den kan vara gjord av gipsskivor och bordplåt - det viktigaste är att en förstärkt ram ligger under gipsskivan, och toppen kan täckas med keramiska plattor.

  Badrumsmöbler

  Möbler av gipsskiva till badrummet är ett bra alternativ till plastalternativ eller dyra finish av naturmaterial. Även ett badrum, som på grund av hög luftfuktighet är ett speciellt rum, kan vara föremål för gipsskivans ytbehandling. Det viktigaste är att använda en galvaniserad ram och fuktbeständig gipsvägg (GKLV). Du kan designa och installera skåp med hyllor under diskbänken och skåp för badrumstillbehör. Vid tillverkning av badrumsmöbler används standardprincipen för montering av ramen med stegen trimning och efterbehandling. För att alla badrumskomponenter ska tåla fukt, behandla dem med skyddande beläggningar, och trimma dessutom fuktresistenta plåtar av GLCB med kakel eller dekorativa plaster.

  Gipsmur som ett mångsidigt och lätt att bearbeta material ger designers stora möjligheter till kreativitetoch spara också familjebudgeten. När du köper ett gipsskivor, var uppmärksam på var och från vem du förvärvar efterbehandlingsmaterialet. Till exempel, om gipsskivorna ligger länge i lageret, behöver man inte säga något om fuktmotstånd.Om priset är för lågt eller åtgärden är giltig, kom ihåg att fritt ost endast är i en musefälla. Ett sådant ytmaterial som gips kan hjälpa dig att skapa en unik inredning med egna händer, vilket kommer att vara en fortsättning på din individualitet. Hur du utformar ditt hus beror helt och hållet på fantasi och preferenser, och med gipset borde den ekonomiska komponenten inte vara ett problem.

  För information om hur man gör en gipsplatta under diskbänken, se nästa video.

  kommentarer
   Författare
  Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

  Entré hall

  Vardagsrum

  sovrum