Smidda trädgårdsmöbler: en mängd olika val

När du väljer möbler för dacha, står ägaren ofta inför problemet med dess hållbarhet, eftersom det under påverkan av nederbörd försämras, att många material så småningom försämras, ruttnar eller bleknar i solen. Till exempel är trä föremål mottagliga för fuktabsorption, plast kan inte tåla frost och rottingmöbler borde tas in i huset varje gång det regnar. Trädgårdsmöbler är de mest motståndskraftiga mot väder och därmed hållbara.

Särskilda funktioner

Metall i obearbetad form ser inte för estetiskt tillfredsställande i landskapsdesign, men det blir ett konstverk, om konstnärs smide används för att skapa trädgårdsmöbler.

Fina saker som ser ut som snygg spets, kunna dekorera trädgårdslandskapet, ge det en anteckning av aristokrati och sofistikering. Med korrekt bearbetning av sådana möbler kommer du att glädja ögat i många år. Anti-korrosionsföreningar kommer att förhindra rost, metallet kommer inte att förstöra insekter eller djur, det kommer inte att bryta de små barnen. Möblerna är ganska tunga och stabila, det är inte rädda för starka vindstrålar.

Fördelar och nackdelar

Om problemet med valet av möbelmaterial ännu inte har lösts kommer det att bli korrekt lära sig om fördelarna och nackdelarna med smidda produkter:

  • Mångsidighet är en av de främsta fördelarna med metall trädgårdsmöbler. Produkterna kan ge charm till någon riktning i landskapsdesign. Smide passar perfekt in i den klassiska aristokratiska stilen. Metall är i harmoni med de rustika motiven i landet, och openwork carvings, täckt med vit färg eller guld, passar stilen Provence eller årgång.
  • Kompatibilitet med andra material. Smidda produkter är i perfekt harmoni med insatser av trä, tjock plast, slagfast glas och textilier. Allt beror på möbets fantasi och syfte.
  • Styrkan av materialet med korrekt bearbetning tillåter användning av möbler för mer än en generation av ägare. Vid smide bildas ett skalskikt på metallen, vilket skyddar materialet mot skadliga effekter av fukt och förhindrar korrosion.
  • Stabilitet. På grund av metallens tyngd är möblerna inte föremål för deformation, det tål tunga belastningar. Objektets svårighetsgrad kan också förhindra stöldförsök om möblerna lämnas vid dacha obevakad. Smide kan vara både subtil och elegant, och skapa intrycket av en majestätisk respektabel inredning.
  • Lättvård. Metallen är mest mottaglig för syre och fukt, men ytan av de smidda produkterna är redan skyddad i tillverkningsprocessen, så bryr sig om att möblerna kommer att bestå endast i att avlägsna damm från den. Trädgårdsobjekt kan hällas med vatten från en slang så att de kommer att skina igen i sommarsolen.

Nackdelarna med metallmöbler innefattar relativ obehag när de sitter på den. Förutom stolarnas styvhet uppvärms metallen kraftigt under solens direkta strålar och kyls snabbt i kallt väder.Men dessa brister kan lätt korrigeras genom att använda avtagbara dekorativa kuddar för stolar eller bänkar, och bordsskivorna kan täckas med tunn PVC-film.

Hur man väljer?

Smidda produkter presenteras i ett stort utbud i möbelaffärer och specialiserade verkstäder. Men för att göra det mest framgångsrika valet bör du vara uppmärksam på planeringen av landskapsdesign eller fortsätta från den redan befintliga stilistiska riktningen. Smidda trädgårdsmöbler ser särskilt eleganta ut i harmoni med varandra, och för detta behöver du tänka på ensembles komponenter.

Bord och stolar

För maximal komfort kan de grundläggande föremålen av smidesjärnsmöbler kombinera olika material. Till exempel, för stolar, kan du hämta dekorativa textilier eller trästolar och till bordet - en bekväm icke-metallisk bordplatta. För verandan eller lusthuset kommer ett bord med en glasplatta att göra. Kombinationen av smidda mönster och visuell luftighet av glas kommer att betona den delikata smaken av ägaren av webbplatsen. En bordsuppsättning kommer att se särskilt vacker om den är gjord i samma stil med smidesjärngazebos eller verandor.

pergolor

Om det inte finns någon veranda eller en monumental lusthus på tomten, kan du köpa en lätt, smidd version av detta attribut. En metallvickerborr kan vara bärbar om ramstängerna är ganska lätta. Arbor från grundigare vävning med en mönstrad duk på ramen kan permanent installeras i det mysigaste hörnet av trädgården eller framför grillplatsen. En tunn spets av smidesjärngazebos kommer att lägga till sofistikering över hela landskapet, och så att solen eller regnet inte störa vila kan lusthuset täckas med genomskinligt polykarbonat på ena sidan.

För dekorationen av dessa arbors brukar ofta klättra perenner. Till exempel klättrar rosor, flerårig loach, clematis eller vilda druvor. Smidd pergola kan bli en alternativ dekoration av trädgården. Den består av flera delar av bågar förbundna med tvärstänger och dekorerad med korgplanter.

Trädgårdsbänkar

Smidda bänkar på böjda ben eller med blommönster ger en romantisk poetisk stämning och blir därför en riktig inredning av trädgården i en liten herrgård.Bänkarna kan vara med element av träinsatser eller helt metall. Mer solide konstruktioner har ett tak på tunna böjda stavar, som kommer att spara från regn eller sol och kommer att bli en extra dekoration av trädgården.

Gunga och gungstolar

En intressant variant av trädgårdsbänkarna är stora gungor, vars ram är gjord av smidda stavar. I detta fall kan sätet också vara av vilket material som helst, och bilagorna kommer att vara tunna kedjor av metalllänkar.

En gungstol är ett annat föremål på trädgården. Högkvalitativt stål och konst smide tillåter att kombinera elegans och styrka i denna möbel.

Braziers och grill

Apparater för stekning av kött eller fisk i friluft kan antingen vara ett oberoende element i trädgårdsinredningen eller i harmoni med andra föremål. Dessa massiva funktionella föremål är ofta inredda med invecklade mönster för den övergripande stilen på trädgårdsmöbler.

Dekorativa föremål

Om ägaren seriöst tänkt på konsten att smida, skulle det vara rätt att komma med några tillägg till landskapsdesignen.Dekorativa smidda lyktor, höga ställen för hängande blommor, en bro över en bäck eller en damm, en tunn båge vid en alpinslida - allt detta kan göras med hjälp av smidd metall. Kanske kommer ägaren att bestämma sig för att slutföra designen av smidesjärnstänger och wickets. Alla dessa element kan göra en trädgård riktigt fantastisk.

Smidda möbler med egna händer

Otroligt nog kan du själv göra smidda möbler. Du behöver inte leta efter en butik eller förvärva en hammare och ett mothåll - det är nog att ha svetsförmåga. Färdiga element av varm eller kall smide kan köpas på specialiserade verkstäder eller butiker av byggmaterial, och idéer och variationer av ornament är rikliga på Internet.

Allt arbete reduceras till montering av delar av möbler och omfattar flera steg.

  • Projektskapande, ritningar av framtida produkt och beräkning av materialet. Men när du köper bör du inte vara rädd för att köpa extra delar. Som praktiken visar, kommer de definitivt att vara till nytta, om inte för att dekorera denna vara, så för efterföljande säkert. Processen att skapa smidda produkter är kreativitet som lätt kan växa till en hobby.
  • Svetsning. För en person som vet grunderna för svetsning, kommer själva processen inte vara svårt. Det är nödvändigt att ha ett specialverktyg: en svetsmaskin och en kvarn med en torkare. För nybörjare älskare att hantera svetsindustrin, om så önskas, är det inte heller svårt. Det viktigaste att komma ihåg att nyckeln till framgång är konsistens av geometriska proportioner och visionen av den slutliga bilden. Vid svetsning är det nödvändigt att rengöra oegentligheterna och uppnå en helhet med hjälp av en kvarn.
  • Målning. Innan du ger produkten ett komplett utseende, måste metallen primeras. Det enklaste sättet att applicera en primer med en spray, eftersom borsten kan lämna fläckar. Efter att primeren torkat är produkten jämnt målade. I regel används för smidda produkter en primer och färg av svart färg. För att göra möblerna raffinerade efter torkning av färgen kan du betona viktiga element med dekoration: Applicera patina, förgyllning, brons eller silverfärg.

På olika smidda trädgårdsmöbler, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum