Sväng stolar: vad är och hur man väljer?

Livets rytmas galenskap driver den moderna mannen för att leta efter nya sätt att slappna av. Möjligheten att slappna av, känna sig lugn i sin egen lägenhet eller hus är nödvändigt för alla. Detta kan hjälpa hängande stol swing.

Korsningen av en gunga och en vanlig hängmatta gav mänskligheten en sådan original och vacker möbel, där det bland annat är mycket trevligt att koppla av efter en hård arbetsdag.

Designers gjorde sitt bästa för att göra sådana möbler estetiska och snygga.

arter

Moderna företag producerar en mängd olika produkter av denna typ. Upphängda stolar kan tillverkas av trä, transparent plastmaterial. Tillverkare använder också vin, rotting och naturligtvis metall.Både designen, en form och fastighetsprincipen skiljer sig åt. Vissa modeller kan göras hemma själv.

Cocoon stol eller ägg

Denna produkt skiljer sig från sina motsvarigheter med en stor andel närhet (ofta upp till 70%). Här finns en hög rygg med sidoytor som ansluter över det mänskliga huvudet. En ganska stark och stel ram är trimmad med ett i förväg valt material, sådana möbler kan till och med vara klädda med ett tyg. Modellen har separata underarter, till exempel en stol-drop eller stol-basket.

En sådan produkt är ett utmärkt alternativ för ett rum där barn gillar att spendera tid.

Nest stol

Basen för denna design är hållbara hoops. Modellen är gjord med en platt botten. Sidorna är låga. Rammen är vanligtvis flätad med en speciell ledning. Mästare kan också binda upp produkter med starka trådar eller använda ett rep.

Hängmatta stol

Här görs ett starkt montage på flera punkter. Detta låter dig svänga strukturen i ett enda plan. Modellerna är både mjuka och hårda.

På den hårda ramen finns två versioner av produkter.

 1. Grunden för det första alternativet kan vara ett mjukt tyg eller vävt material som är lätt att sy. Du kan också hekla en produkt eller väva den i en speciell macrame teknik. Det viktigaste - ändarna på denna trasa borde fästas på staven med fyra slingar. Därefter hängs den här tvärstången från stativbenet. Ibland är produkten ansluten till taket självt.
 2. Ett annat alternativ har en ganska stel ram, som är tillverkad av metall, trä, plast, akrylmaterial eller rotting. Rammen är i form av en ram och är täckt med en mjuk bas.

Att ge

Sådana modeller kan vara för barn eller vuxna, trädgård eller alternativ som kan installeras på balkongen. Detta inkluderar hängmattor, hängande stolar och trädgårdsgungor, som finns i många moderna hem.

Till exempel kommer en trädgårdsving med en speciell skyddande markis att döljas från regn och sol. De kan till och med svänga ett litet roligt företag.

Grundmaterial

Av trä

Dessa produkter anses vara de mest populära. Först ser de alltid lyxiga ut. För det andra har de en utmärkt avskrivning.Samtidigt utförs alla nödvändiga funktioner av en utmärkt möbel som ansvarar för avkoppling. När du planerar att hämta en produkt som kommer att ligga i hallen där det finns en öppen spis, i ett klassiskt vardagsrum eller i ett elegant och respektabelt kontorsrum, så kan och bör detta alternativ föredras.

För produktion av sådana möbler med olika träslag. Valet beror endast på köparens preferenser och hans ekonomiska förmåga.

vide

Dessa är vackra och eleganta möbler som är vävda från både konstgjorda och naturliga material (stavar, rotting). En svängstol av denna typ anses vara ett universellt alternativ, eftersom dessa möbler inte brinner eller sjunker. Hon är absolut inte rädd för antingen hög luftfuktighet eller solens direktbrännande strålar.

Korgmöbler kan tåla tunga belastningar och effekterna av olika yttre faktorer. Det här är svårt att tro, men med ganska intensiv användning har sådana möbler i genomsnitt tjänstgjort i mer än 10 år utan restaurering och reparation. Viktsätet är väldigt bekvämt, det betraktas som det gyllene medelvärdet mellan mjuka och hårda alternativ.

För tillverkning av korgmöbler, inklusive fåtöljer, huvudsakligen reed, används rotting eller pil. För det mesta görs sådana produkter för hand, vilket påverkar deras värde.

Indonesisk rotting uppskattas särskilt. Detta material är otroligt hållbart, har hög kvalitet.

andra

För en modern inredning lämplig produkt av hållbar plast eller metall. Designalternativ är många.

Ytterligare detaljer

Fåtöljer med en speciell ställning där du kan kasta dina ben, eller en fotstöd anses vara mycket bekvämt. Modeller med en sådan komplett uppsättning ger fullständig vila för hela kroppen, eftersom inte bara ryggen, armarna och nacken, utan också benmusklerna kommer att slappna av.

Squeak är detta normalt?

Svagt knäckt under körning anses vara helt naturligt och normalt under driften av en ny stol. Faktum är att ljudet inte kommer från själva konstruktionen, utan från lackbeläggningen på detaljerna, som börjar bli vana vid varandra. Efter en tid försvinner det knäckande ljudet helt, stolen börjar sväva helt tyst.

Men tecken på en uppdelning eller ett äktenskap inkluderar ett helt annat fenomen - en krasch eller ett annat liknande skarpt ljud.

Vad ska man titta efter när man väljer?

Material, färg och design av produkten måste väljas, baserad inte bara på personlig smak utan också på stilen på rummet där den kommer att ligga. Var noga med att ta hänsyn till vilka möbler som väljs (modernistisk, klassisk eller romantisk).

Den traditionella designen och neutraliteten hos estetiken i naturmaterial gör det möjligt för vävda produkter att enkelt passa in i inredningen av stadslägenheterinredda i etnostylen. Även sådana möbler ser bra ut på en öppen veranda i ett lanthus. I stolar av vicker eller rotting finns en oförskräcklig fördel - en svagt konvex vävning på ryggen vid svängning kommer att massera ryggmusklerna, vilket ger ytterligare avslappning och ger en 100 procent vila.

Som redan nämnts passar trämodeller perfekt i det klassiska interiören. Transparent plast och metall är idealiska för minimalism.

Var noga med att titta på sådana viktiga parametrar som ålder och vikt hos den person som ska använda stolen.En särskild roll kommer att spelas av produktens säkerhet, till exempel närvaron av bälten när det gäller barnmöbler. Stolens stabilitet är en annan viktig detalj. Det är bättre att kroppen är gjord av stål och basen är bred.

Varje version av gungstolen har sina egna egenskaper och fördelar. Därför är det användbart att läsa recensioner av personer som har köpt några av modellerna. De hjälper dig också att bestämma ett köp. Särskilt i nätverket svänger många åsikter om dagis. Och barn och till och med tonåringar är glada över ett sådant objekt som pryder dacha.

Också värt att uppmärksamma andra viktiga aspekter. Till exempel bör en stol vara så bekväm som möjligt. För mjuk eller omvänt, för hård produkt ska inte vara. Strukturen bör förbli elastisk och ha en medelstor styvhet. Det är nödvändigt att titta på formen på ryggen, armstödets höjd, bredd.

Placeringen av personen i stolen bör vara fri och bekväm. Fotstället tar bort puffiness, främjar fullständig avkoppling. Beakta i förväg om det här ögonblicket är viktigt för dig.

  Produkten ska sväva med lätthet. Det borde också vara perfekt balanserad. Att rulla över eller på något sätt avvika, det borde inte (särskilt vid svängning på det). För att kontrollera produkten behöver du bara sitta på den och svänga. Du kan göra det rätt i butiken. Detta borde inte bli generad, eftersom möblerna är inköpta i åratal, vilket innebär att det helt passar den framtida ägaren.

  Och naturligtvis är kvalitetsfrågan viktig. Kontrollera noga varje integrations integritet, tillförlitligheten av fästanordningar, materialets styrka.

  Granskning av swing stol - i nästa video.

  kommentarer
   Författare
  Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

  Entré hall

  Vardagsrum

  sovrum