Rottmöbler för att ge: vackra alternativ i inredning

Vicker möbler för landet blir allt populärare. Sådana möbler pryder inte bara trädgårdarna, utan låter dig också skapa många vackra alternativ i inredningen av ett lanthus. Förutom det attraktiva utseendet har vävda strukturer utmärkt prestanda egenskaper.

Särskilda funktioner

Wicker stugmöbler är en ljus och elegant design av naturliga och konstgjorda material. Produkterna ser bra ut både i sommarstugan exteriör och inuti rummet. Höga tekniska egenskaper hos möbler gör det möjligt att använda det även vid förhållanden med negativa miljöeffekter. Kostnaden för vävda strukturer beror till stor del på material och tillverkare. På dagens marknad är utbudet av sådana möbler ganska stort: ​​från enkla, billiga produktpaket till lyxdesigners.Om du har vissa färdigheter kan du själv göra korgstrukturer.

Färgpaletten av vävda mönster för att ge vanligtvis upprepar nyanser av naturliga stavar och vinstockar. Användningen av syntetiska material, såsom artificiell rotting, gjorde det möjligt att skapa möbler av olika nyanser. Den stora fördelen med korgmöbler är att sådana produkter passar perfekt in i någon inredning.

Fördelar och nackdelar

Egenskaper hos en eller annan typ av korgmöbler kommer i stor utsträckning att bero på produktionsmetoden och de material som används.

Alla produkter av denna typ har ett antal gemensamma fördelar.

 • Ofarlighet. För tillverkning av strukturer används endast miljövänliga material.
 • Stort sortiment av olika modeller. Dessutom kan korgmöbler tillverkas oberoende enligt dina egna skisser.
 • Låg vikt. Produkter kan enkelt flyttas runt ett lands hus.
 • Godt motståndskraft mot fuktighet tillåter användning av sådana möbler både inomhus och i trädgården.
 • Hög styrka.Trots att konstruktionen är extern, är korgprodukterna tåliga och tåliga laster upp till 500 kg.
 • Med rätt vård kan korgmöbler vara i många år.

Det är värt att beakta att de flätade strukturerna inte är utan nackdelar.

 • Några naturliga material som används för att göra korgmöbler är känsliga för förväxling. Till exempel blir det vått i regnet, kan stavarna i strukturen svälla och spricka efter torkning.
 • Konstruktioner gjorda av mest naturliga material är temperaturkänsliga. Sådana föremål bör inte hållas nära värmeanordningar, och när de används utomhus i starka värme- eller undernolltemperaturer ska möblerna tas bort ett tag i rummet.
 • Trots produktens styrka kan hela strukturen upplösas vid skada på en enda stång.

material

För produktion av korgprodukter för användning av både naturliga och konstgjorda material. Det finns också kombinerade mönster från en kombination av olika typer av stavar.Oftast för tillverkning av möbler används rotting, pilbrott och abacus.

I mer sällsynta fall kan följande material användas för tillverkning av exklusiva möbler och individuella dekorativa element:

 • bambu och bambu spån
 • vattenhyacint;
 • tång;
 • fågelkörsbär;
 • al.

Naturlig och artificiell rotting

Rattan är det mest populära materialet för vävning av möbler. Det är en behandlad stjälk av den tropiska växtkalamusen. Produkter från detta material anses inte vara billiga. Design från en naturlig rotting skiljer sig åt i hållbarhet och hög hållbarhet. Om du använder sådana produkter i landet för trädgården, i dåligt väder, rekommenderas de att vara täckta med folie, gömd under en skjul eller fördes in i lokalerna. Från utfällning eller extremiteter i temperaturen kan stavar bli knäckta.

Polyotang är inget mer än syntetfiber skapad av konstgjorda medel baserade på polyeten och gummi. Materialet är en plaststav av olika längder och tjocklekar. Möbler av syntetisk rotting är mer motståndskraftiga mot negativa yttre faktorer,snarare än produkter från naturliga stammar. Trots den höga kvaliteten på produkter gjorda av syntetfibrer är priset lågt.

vinstockar

Vin för vävning av möbler är en pilgren. Willow kvistarna är praktiska i drift och har utmärkt motståndskraft mot fuktighet och temperatur extremiteter. Sådana möbler kommer att vara ett utmärkt alternativ för montering på gårdar och tomter på landsbygden. Tjänstens livslängd beror på tillverkaren och tillverkningsmetoden och bearbetningen av produkten. Objekt som är gjorda av pilgryn är lite sämre än rottingprodukter och ser inte så dyra ut och eleganta. Trots detta är korgmøbelmöbler ganska populära.

Manila hampa

Manila hampa eller abaca är en naturlig fiber som skördas från bladen av hamp banan. Beroende på vilken del av bladet fibern togs från beror det på materialets kvalitet och de möbler som är gjorda av det. I sin struktur är abacusen ganska hållbar och grov. Detta material har ett högt motstånd mot vatten. Hampa försämras inte och sjunker inte i vatten. Därför har den under lång tid använts inom marinindustrin för tillverkning av kablar och rep.Färgområdet för abaca representeras av naturliga nyanser: från gula toner till nästan svarta. Vid tillverkning av möbler är stavarna vävda väldigt täta, så att de färdiga produkterna klarar av tunga belastningar.

typer

Med hjälp av metoden för vävning kan du göra nästan alla möbler.

Oftast kan du hitta följande alternativ för att ge:

 • swing;
 • stolar och soffor;
 • uppsättningar stolar;
 • kaffe och små matbord
 • gungstolar.

Suspended swing är ett frekvent attribut hos dacha. Denna design är populär inte bara bland barn utan också bland vuxna. Korgsvängningar görs oftast i form av en hängmatta stol. Produkten hänger på starka rep till ett massivt träd i trädgården eller annan solid konstruktion. Korgstolar, soffor, stolar och bord kan användas inte bara för att ordna ett hus, men också för att skapa ett friluftsområde.

Korgprodukter varierar i vissa designfunktioner.

Det finns flera typer av möbler.

 • Utan ram. En solid grund för sådana möbler är starka pinnar som spelar rollen som förstyvningar.
 • Med ram. Som bas i sådana produkter är styva stavar av metall, plast eller träram, som är vävda runt med basmaterialet.
 • Ram av trä. Denna typ av korgmöbler är stabilare och pålitligare tack vare den hållbara ramen.

Det finns flera tekniker för vävning av möbler. Utformningen av strukturen beror på de metoder som används. De mest attraktiva produkterna i tillverkningen som använde flera tekniker på en gång.

Följande typer av vävning används mest:

 • lätt;
 • rep;
 • enkel och komplex openwork-teknik.

Hur man väljer?

När du väljer en lämplig korgmøbel att ge, måste du först och främst fokusera på installationsplatsen för produkten och dess kvalitet. Att känna till alla egenskaper hos material som används för produktion av strukturer, kan du enkelt välja det bästa alternativet för både trädgården och huset. Trädgårdsmöbler bör klara sig bra med den yttre miljöpåverkans negativa påverkan och har en utmärkt styrka. För installation på gatan är det bättre att använda objekt från en polyratang. Sådana produkter tolererar värme, kyla och negativa effekter av atmosfärisk nederbörd bättre.

Huset kommer att se bra ut möbler från både naturliga och konstgjorda material. I det här fallet är det viktigt att överväga stilen på inredningen. I moderna inredningar kommer vita korgmöbler eller mönster som är en kombination av olika material att se bra ut. De ursprungliga produkterna med en ram gjord av metall och flätad av naturliga stavar.

Vid köp måste du också överväga det land där möblerna gjordes. Produkter från Kina är av god kvalitet. I grunden levereras rottingmöbler från detta land, vilket har ett mycket rimligt pris. Dessutom mimar de kinesiska mästarna väl de snygga designprodukterna från Europa. Korgmöbler från europeiska länder har en hög kostnad. För att skapa originalprodukter tillgodoser mästarna kombinerade vävtekniker och en kombination av olika material.

Framgångsrika exempel

Korgsvängning i form av en upphängd stol har en attraktiv design, hög hållbarhet och bekvämlighet.

I trädgården kan du utrusta en liten sittgrupp. Att installera korgprodukter behöver inte mycket utrymme.En tygduk över en soffa gör det möjligt att gömma sig från solen på en varm sommardag.

En uppsättning vita möbler av konstgjord rotting passar perfekt i nästan alla landskapsdesigner. Openwork vävning gör produkterna mer utsökta.

På grund av sin ljushet och kompaktitet är korgkonstruktioner idealiska för små rum.

Billiga pilprodukter ser inte sämre på interiören än naturliga rottingartiklar.

Korgmöbler kan förvåna med original design och ovanliga former.

På de vackra designmöjligheterna wicker möbler att ge, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum