Trädgårdsmöbler gjorda av artificiell rotting: fördelarna och nackdelarna

Idag är många ägare av privata hus, villor och stugor väldigt förtjusta om att skapa vackra terrasser för avkopplande och hemmagjorda trädgårdar, där kvalitetsmöbler måste vara närvarande. Trädgårdsmöbler av konstgjord rotting är en oumbärlig och populär sak som inte bara anses vara vacker och mysig men också mycket bekväm.

9 foto

Vad är en

Visst har många hört talas om den naturliga rottan och korgmuren som är gjord av den. Detta material är erhållet från palmer, som främst spirer i asiatiska länder. Att skapa möbler från ett sådant naturmaterial är en mödosam process och råvaror är dyra. Möbler från sådant material kan väl slå på fickan.Det är därför många tillverkare har bytt till skapandet av produkter gjorda av konstgjorda material.

Det är inte det första året som många tillverkare erbjuder kvalitetsmöbler för hem och trädgård av konstgjord rotting, som i alla dess egenskaper inte är sämre än sin naturliga karl. Dessutom kostar det mycket billigare, och kvaliteten misslyckas inte. Sådana möbler väljs även av de mest krävande kunderna.

Konstgjord rotting är oftast gjord av speciella syntetiska fibrer som har utmärkt hållbarhet.

Viktiga fördelar och nackdelar

Om du fortfarande tvivlar på att trädgårdsmöbler gjorda av artificiell rotting är vad du behöver, föreslår vi att du uppmärksammar dess fördelar, som inkluderar följande punkter.

 • Möblerna från detta material tillverkas i det bredaste sortimentet. Dekorativa bord och stolar för trädgården finns hos många tillverkare. Möbler från både utländska och inhemska tillverkare är mycket populära.
 • Kvalitetsrottingprodukter används för att dekorera trädgårdar, öppna terrasser och till och med husets portar, de köps ofta för sommarstugor.Ofta installeras möbler i rekreationsområdet bredvid utomhuspoolen eller jacuzzin. Du kan skicka sådana produkter utan begränsning av din fantasi.
 • Med hjälp av en mängd stolar, fåtöljer, bord, ovanliga loungestolar och några andra möbelegenskaper kan du enkelt skapa ett mysigt sittområde, även utan hjälp av experter. Du kan inspireras av färdiga bilder av trädgårdsdesign, som finns i trädgårdsskrifter eller på Internet.
 • Naturliga rottingmöbler kan vara ljusbruna till mjölkiga i färg, medan konstgjorda alternativ kan vara svarta.
 • Enligt många experter är det mest fördelaktigt att köpa färdiga möbler, istället för att välja enskilda komponenter för att dekorera ett rekreationsområde för trädgården - de är ofta gjorda av syntetisk rotting.
 • Rattan harmoniserar mest positivt med barrträd och andra olika gröna i trädgården.
 • Dessutom innehåller fördelarna med produkter gjorda av artificiell rotting deras funktionalitet, kompaktitet och naturligtvis ergonomi.
 • Det stora pluset är vikten av rottingprodukter, eftersom de är väldigt lätta att bära och flytta. Dessutom har denna typ av möbler, kan du enkelt städa huset för lagring på vintern, eftersom det är mycket önskvärt att lämna i trädgården för vintern, annars snabbt kommer att bli värdelösa.

Nackdelarna hos vissa köpare och experter inkluderar en liten färgpalett, som producerar möbler av denna typ. Ofta är det ljust och mörkt brunt. Dessutom kan även konstgjorda, högkvalitativa alternativ vara dyra, men även denna faktor hindrar inte köpare från att köpa.

Det noteras att utseendet på konstgjorda möbelprodukter inte skiljer sig från naturliga alternativ. För att bestämma om materialet är artificiellt framför dig eller inte, är det troligt att endast en professionell i hans fält kan.

Stort utbud

Hittills kan du enkelt hitta många olika alternativ för möbler gjorda av konstgjord rotting. Bord och stolar av denna typ görs sömlösa. Detta är en fördel inte bara utseendet av produkter, men också att de inte kommer att deformeras med tiden under påverkan av någon faktor.

Från en konstgjord rotting utförs oftast utsmyckning:

 • Tabeller av olika former (rektangulära, kvadratiska och halvrunda varianter anses vara de mest populära);
 • stolar och fåtöljer (gungstolar ser väldigt original);
 • schäslongar;
 • små sängbord och soffbord;
 • soffor;
 • de färdiga uppsättningarna inkluderar samtidigt flera möbelegenskaper för en husträdgård.

För att ge mer komfort, är rottingmöbler ofta dekorerade med mjuka säten och dekorativa kuddar. När det gäller borden är bordsskivorna ofta täckta med glas.

Emissionspris

  Trots det faktum att artificiell rotting inte är så dyr som naturlig kan det till och med vara dyrt, särskilt när det gäller kvalitetsalternativ och hela uppsättningar. Till exempel kan det genomsnittliga priset på en kvalitetsmängd korgmöbler för en trädgård variera från 30 till 50 tusen rubel. Dyrare alternativ kan kosta mer än 100 tusen.

  När det gäller budgetalternativen kan exempelvis fåtöljer och stolar av inte högsta klassen lätt hittas till ett lämpligt pris på 1,5-2 tusen rubel. Ändå borde vi inte glömma att livet på billiga möbler inte är så lång, vilket medför att du troligtvis snart kommer att behöva köpa nya möbler.

  I alla fall, om du vill hitta högkvalitativa konstgjorda rottingmöbler i många år, spara inte. Det är bättre att samla in en viss mängd och investera i kvalitetsvaror, snarare än att vara nöjd med dåliga korgprodukter.

  Hur man väljer

  Idag kan du välja och köpa konstgjord rottingmöbler både på Internet och i vanliga möbelaffärer. Produktionen kan vara både inhemska och västerländska. Ofta erbjuder tillverkare färdiga produkter och kit, men i sällsynta fall kan du anpassa sådana möbler. Det kostar naturligtvis dyrare.

  Det rekommenderas att välja denna typ av möbler direkt i affären, så att du kan få chansen att se den leva och bekanta dig med alla egenskaper. Var inte rädd för att använda hjälp av konsulter som kan hjälpa till med valet av vissa modeller av möbler.

  Innan du köper rekommenderas att du känner till de ungefärliga dimensionerna på platsen där vilaområdet kommer att dekoreras.

  • Försök att vara uppmärksam på produkter med ytterligare vävning. Ofta används metallnät för sådana produkter, vilket kan ge förtroende: du har högkvalitativa möbler.
  • Det är bäst att välja möbler av konstgjord rotting på en aluminium- eller stålram.

  Polyrotangmodeller är ofta täckta med speciella färger och lacker, vilket resulterar i att de kan ge upphov till en crunch över tiden. Det betyder inte att möblerna har blivit oanvändbara.

  Hur man bryr sig

  Omsorg för utemöbler gjorda av konstgjord rotting kommer inte att skapa onödiga problem, eftersom sådana utomhusmöbler ofta tillverkas med ett speciellt polymermaterial. Som ett resultat är möblerna plast. För att ta bort damm, använd bara en fuktig trasa. Hårda rengöringsmedel rekommenderas inte för rengöring.

  Många tillverkare förbereder rottingprodukter med speciella lösningar.som skyddar dem mot överdriven fukt och ultraviolett strålning, så att det inte kommer att behövas särskild vård om sommaren om sådana möbler är ordentligt lagrade på vintern.

  Men enligt många experter kräver rottingmöbler i en ekonomiklass bättre övervakning och vård, eftersom det är mer mottagligt för olika klimatpåverkan.

  Intressanta alternativ

  • På terrassen eller på den rymliga balkongen installerar designers ofta svarta korgmöbler. Mycket trevliga alternativ med ovanliga kuddar.
  • Korgsoffor och chokladfärgade fåtöljer i kombination med dekorativa kontrastkuddar kommer säkert inte att lämna någon likgiltig. Sådana möbler kommer inte bara vara bekväma, men också tilltalande för ögat.
  • Om du har en riktigt anlagd trädgård, var noga med att uppmärksamma de ljusa alternativen på landsmöbler från rotting. Mjölk eller vita korgstolar, soffor och bord kombineras perfekt med all grönska runt.

  Hur tillverkningen av möbler gjorda av artificiell rotting, se följande video.

  kommentarer
   Författare
  Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

  Entré hall

  Vardagsrum

  sovrum