Trellis: egenskaper av val och placering

Trellis är en bra uppfinning för fashionistas och alla som är vana vid att titta på deras utseende. Uppfinningen av trellis är hänförd till favoriten av Louis XV - Madame Pompadour.

Funktioner och syfte

Ett sådant attribut är ett nattduksbord med tre speglar, varav en är fast stationär och två sidor kan röra sig i ett hopfällbart läge. En sådan enkel design gör det möjligt för en person att överväga sig från alla håll.

Trots att historien om ursprunget till ett sådant tillbehör för kvinnor går in i det avlägsna förflutet, är designen relevant nu. Moderna designers har utvecklat många fantastiska modeller där det är svårt att känna igen trelliserna. men i klassisk stil är dessa möbler alltid inredda med tre spegeldörrar.

Traditionellt exponerar trellis längs väggen. För nära utrymmen kan du köpa en vinkelmodell - det tar upp lite utrymme och kommer att bli en underbar inredning av inredningen. Dessutom är designen utrustad med hyllor och lådor, det är ett bekvämt lagringssystem för kosmetika, sömnadstillbehör och andra bagage. Väldesignad belysning hjälper till att maximera fördelarna med sådana möbler..

Trellis är inte en lätt deltagare i inredningen, eftersom speglar lockar uppmärksamhet, så designen ska se perfekt och stödja rummets övergripande design.

Styrkor och svagheter

En modern design som kombinerar ett skåp och en spegel har följande fördelar:

 • trellis är den enda platsen i huset där du kan se dig själv från utsidan och förstå att det är dags att förnya din garderob;
 • Design, utrustad med belysning, kommer att bidra till den övergripande belysningen av rummet;
 • hyllor och lådor i en rymlig piedestal kan systematisera kosmetika och många små saker;
 • Efter att ha lagt trellis i korridoren kan du alltid kontrollera ditt utseende innan du lämnar huset.
 • På grund av de olika mönster och stilar hos sådana möbler är det lätt att välja påinteriören.

Nackdelen är byggnadsvolymen, vilket kräver mer utrymme än en spegel på väggen.

Vad skiljer sig från spegeln?

En trellis, en spegel och ett toalettbord med en spegel är möbler skapade för att se utseendet och lagra saker. För att förstå skillnaden måste du veta vad var och en av dem är.

 • pir-glas. Översatt från franska språket betyder "brygga". Om det finns en stor spegel i rummet, då passerar den, är personen alltid långvarig nära honom en sekund. "Pier" - en spegel med ben. Den kan överföras, den är full längd eller liten för att endast betrakta överkroppen. Ibland produceras ett toalettbord med ett bord.
 • spaljé. Detta ord betyder "tre speglar som vikar". Designen har ett skåp med en fast central spegel, två sidoflikar är fästade på den. Med hjälp kan du koncentrera ljuset för bättre visning.
 • Sittbord. Bekväm möbel för att applicera smink, utrustad med en liten spegel. Bordet har flera lådor och belysning. Avviker från trellis i enkelhet och elegans.

Sammanfattningsvis kan vi säga att trallen är en trippel spegel på skåpet, sällskapsbordet är en bärbar spegel på benen, och sällskapsbordet är ett möbel för att applicera kosmetika.

arter

I sovrummet eller korridoren får man ofta en väggspegel. Det kan väl tillfredsställa den obekvämda mannen på gatan. Men för dem som gillar att titta på sig från alla håll är trillan helt enkelt nödvändig.

Idag tillverkas denna möbel med en mängd olika former, material och designlösningar. Du kan alltid hitta din favoritmodell.

form

En trellis har två huvudformer: vinkel och traditionell, det vill säga en av dem kan kompakt uppta en vinkel och den andra är belägen mot en vägg.

Modeller finns i olika storlekar, med en eller två sidobord, byrå. Strukturerna är utrustade med hyllor, lådor, dörrar av olika storlekar.. Speglar ser inte alltid klassiskt ut: vissa upprepar geometriska former, andra har oregelbundna, invecklade former.

Trellis kan köpas i möbelcenter och nätbutiker. Men några hantverkare gör sina egna händer. För närvarande kan tillverkningen köpas alla komponenter.Om du försöker får du en bra present till din fru eller dotter.

Trellis för tjejen skiljer sig åt i små storlekar, avrundade former med exakta ljusspeglar.

Prestanda material

Modern möbelindustri är inriktad på kundernas behov. Inte alla har råd med en dyr modell av trä. I de flesta fall är trellis tillverkad av fiberboard, spånskiva eller MDF.. De imiterar konsistens av äkta trä, har en bred färgpalett, så även budgetalternativ ser bra ut. Sådana möbler kommer att dekorera varje hall.

För ett sovrum är det bättre att välja modeller från ett träd, eftersom de är miljövänliga. Strukturer av spånskiva har ibland toxiska impregneringsmedel som kan påverka hälsan. De är dåligt lämpade för rum med frekvent vistelse hos människor.

Om mormors trilayer har överlevt, ska du inte kasta bort den. Antika möbler gjordes av massivt trä, speciellt eftersom en sådan uppsättning är lämplig för restaurering - du måste försiktigt avlägsna den gamla färgen, behandla den med en antibakteriell lösning och applicera en ny eller belägga den med flera lager lack.

Moderna industrin producerar trellis från en mängd trä: cederträ, ek, plommon, wenge, lind, äpple och tall. De har en annan färg och struktur av materialet, och i inredningen ser de bra ut och majestätiska. Modeller gjorda i kontrasterande versioner är speciellt attraktiva, till exempel ser en kombination av wenge och alger eller blekt ek sig bra ut.

Metall i trellisprodukterna används för moderna interiörer i stil med loft, hi-tech, techno. Efterbehandling med koppar eller brons detaljer är nödvändigt för barockstil. För gotiska, använd smala smidda strukturer med skrivbordspellis speglar.

Kombinerat glas och plastelement är också nödvändiga för stadsstilar (loft, techno, hi-tech). Fuji använder modeller med maximalt antal glasinsatser.

utformning

Trellis under Sovjetunionen gjorde kvalitativt, de upptog mycket utrymme och var nästan i varje hem men skilde sig inte i artens överflöd: pelarnas höjd - 60 cm, den genomsnittliga spegeln - 40 cm, sidan - 20 cm. Om du går runt vännernas lägenheter idag, osannolikt att träffa två identiska modeller.

Designers producerar årligen prover av nya mönster för sovrum, badrum, hall. Ett överflöd av färg från vit till svart kan tillfredsställa även den mest krävande smaken.

För att inte störa harmonin i inredningen är det bättre att köpa en trellis med headsetet. Men om du måste köpa separat kan du alltid välja en liknande färg och textur. Modellen har samma stil som inredningen i rummet.

 • Förändring av en gammal högkvalitativ trellis med byte av speglar kommer att ge denna möbel ett nytt liv. Han kan ta sin plats i det inre av retro eller provence.
 • historisk barock stil gäller i rymliga rum. Det präglas av pretentiöshet och prickande prakt. Perfekt antika trellis eller moderna versioner, inlagda med dyra metaller. Färgen på modellen kan vara kräm eller elfenben, förgyllning och rhinestones är inblandade i spegelns inredning.
 • Aristokratisk riksstil kombinerar enkelhet av linjer och pomp av situationen. Det liknar barock med användning av brons, förgyllning, kristall och tunga textilier. En trellis i Empire-stilen kan ha samma modeller som barocken.
 • gotik representerar också den historiska riktningen. Bakom den synliga enkelheten är dold verklig sofistikering. Fördragen i gotisk stil är gjorda med smidda element.
 • klassisk - tidtestad, ceremoniell och respektabel stil. Han använder dyra material, rik, men utan överdriven pomp, inredning. Designen med speglar ska ha tydliga former, raka linjer och uttrycksfulla nyanser. Eftersom materialet använde dyra skogar.
 • modern, i motsats till klassikerna, gillar inte tydlig geometri. Kommoderna karakteriseras av avrundade hörn och speglar - släta linjer, som kan vara runda, ovala eller helt formlösa. För modernitet, funktionalitet och skönhet är typiska, så ett sängbord väljs med ett tillräckligt antal hyllor och lådor.
 • Från moderna trender kan noteras högteknologiska. Han använder metall, plast och glas i sin design. Möblerna är praktiska, har en liten mängd dekor. En trellis ska se enkelt ut, men ha ett tankeväckande och rymligt lagringssystem.
 • loft - Industrins inredning med deltagande av rör och murverk. Gilla högteknologiska, föredrar plast, metall och glas. Trellierna ska vara övergripande, icke-traditionella former, på spegelinredningen i form av graffiti är möjligt.
 • Provence - Den franska byns mjuka stil: varma ljusa färger, som blekade tyg, plasterade väggar. För denna riktning är trellisen gjord av gammalt trä, det kan ha smideselement. Använd inlägg av läder, glas och metall i inredningen, och rhinestones och förgyllning används för speglar.

Boendealternativ

Trallen är mer lämplig för sovrum och hallar, mindre ofta installeras den i hall, plantskola eller badrum. Vinkelutformningen passar bra mellan väggarna, tar inte upp mycket utrymme och glädjer utseendet.

Ett idealiskt läge för en rak modell skulle vara en vägg mellan två fönster. Bra belysning hjälper till att se dig själv i varje detalj. Dessutom kommer spegeln, som ligger centralt mot väggen, i harmoni med glasrutorna. För rum med ett fönster kan en trellis placeras i någon frizon, men den kan utrustas med en extra ljuskälla.

Vid installation av en stor spegel är det nödvändigt att uppskatta storleken på det fria området. Genom att klämma på skåpet mellan möblerna kan du göra rummet i rummet tungt och göra den vackra designen obekväm.

På korridoren

Här är trellisen särskilt nödvändig, för att gå ut, bör du undersöka dig själv från alla håll. Om rummet är litet, välj sedan en modell med en liten spegel. Vem följer Fenshuis regler, ställer in designen så att ingångsdörren inte reflekteras i spegeln. Om hallplaneringen tillåter, blir hörnmodellen en bra lösning.

Behöver ta hand om extra belysning för trellis, eftersom korridorerna sällan är fönster. Det är bättre att ordna designsidans belysning, eftersom överlyset snedvrider reflektionen. Spegel med full längd gör att du kan övervaka ditt utseende mer noggrant.

I sovrummet

För sovrummet är trellan inte bara en utsökt möbel, utan också en plats för omvandling av en kvinna från Cinderella till en prinsessa. Här lägger hon på smink, styler håret och tar upp kläder för nästa aktiva dag. Allt detta bör ske i ett väl upplyst utrymme.

Enligt Feng Shui-spegeln finns det ingen plats mittemot dörren, vid foten av sängen eller där den reflekteras. Enkelt uttryckt måste trellis stå så att en sömnig person inte kommer att bli rädd för sig själv i skymningen.

Att välja en trellis i sovrummet är bättre från trä - det naturliga materialet förfogar över en lugn atmosfär. Du kan bygga på modellen i retrostil av ljus nyanser och mjuka släta linjer, så kommer rummet att få en tillströmning av romantik och ljust antikvitet.Det här rådet passar inte moderna stadsstilar som föredrar rigor, konturernas tydlighet och enkelhet i form.

I ett rymligt rum är det värt att installera en funktionell modell med ett rymligt lagringssystem.var man ska sätta kosmetika, smycken och alla nödvändiga små saker. Det är bekvämare att sitta vid spegeln om strukturen består av två tummar, mellan vilka du kan lägga benen.

I vardagsrummet

För ett stort mångsidigt rum kan trellis vara en riktig dekoration. Den stilistiska slumpen med de omgivande möblerna gör interiören harmonisk.

Om du väljer en massiv konstruktion (1,5-3 meter) med en meterspegel, kommer den att ersätta funktionskåpan., eftersom fast fast skåp rymmer ett dussin lådor och hyllor. Detta alternativ är lämpligt för stående granskning. I sittande läge kommer spegeln inte nära, och benen har ingenstans att sätta.

Det är bättre att vägra att välja små modeller från små vardagsrum.. Hörnstrukturen kommer runt rummet och göra det mysigare. Alla nyanser av vitt är lämpliga för inredningen i vilken färg som helst, det viktigaste är sammantaget med textur och stil. Med de andra färgalternativen måste du arbeta separat, med hänsyn till situationen.

Du behöver en ottoman eller en lämplig stol för spegeln - det är bättre att välja dem från samma samling som trellis.

Framgångsrika exempel på interiören

 • En sådan trellis kommer att ersätta en full garderob. Praktiskt i alla avseenden: det kan rymma ett stort antal saker och tack vare rörliga spegeldörrar kan du inspektera ditt utseende fullt ut.
 • Elegant modell, lämplig för Art Nouveau eller Fuji. Osmanska och golvlampor kompletterar varandra.
 • Moderna Toledo trellis, gjord i stil med minimalism.
 • Den genomtänkta funktionella modellen för den riktiga kvinnan i mode. Trots den volymetriska formen och överflöd av lådor gör den vita färgen designen visuellt ljus och ljus.
 • En mycket spektakulär luftmodell som kombinerar en spegelspegel med ett toalettbord liknar en öppnad havsskal pärla.
 • En sådan stilig man passar historiska trender: modernt, imperium, classicism. Imponerande, men strikt, något som påminner om ett skrivbord.
 • Corner alternativ för små rum.
 • Övergripande pompös trilage i barockstil.
 • Aristokratisk modell i gotisk stil, representerar en ädel fasthållning. Smidda föremål är inblandade i dekorationen.

Det kan tyckas att män som trellierna är en relik av det förflutna, men kvinnor vet hur viktigt denna möbel är och föredrar den till en banal nattduksbord och en hängande spegel.

Se följande video för en översikt över trellis.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum