Mosaic Artens i inredningen av lägenheten och huset

 Mosaic Artens i inredningen av lägenheten och huset

Genom att använda en mosaik i dekorationen av olika rum kan man skapa en ganska original inredning. På byggmarknaden representeras detta material med ett stort utbud. En av de ganska populära produkterna är en mosaik från Artens varumärke. Vad det är och hur det ser ut i inredningen, låt oss se.

Om tillverkaren

Artens varumärkesprodukter tillverkas av det berömda franska företaget Adeo Group, som äger ett stort nätverk av stormarknader för byggmaterial Leroy Merlin. De fabriker där företagets produkter tillverkas är belägna över hela världen, inklusive i Ryssland. Bland det stora utbudet som produceras under detta märke är mosaiken särskilt populär.

typer

På marknaden för lackmaterial Artens mosaik finns i flera former.

 • Coconut. Den är gjord av kokosnötskal. Miljövänligt efterbehandlingsmaterial som kommer att ge en höjdpunkt till vilket rum som helst. En sådan beläggning på väggarna kommer att vara en utmärkt ljudisolator, dessutom kommer det att ge extra skydd till ditt hem från penetration av kyla. Kokosfragment förenas i en kakel av 30x30 cm, vilket underlättar läggandet av detta material. Beläggningen är gjord i naturliga bruna toner, dess yta är matt. Kostnaden för materialet är ganska hög. Ett objekt kommer att kosta dig mer än 400 rubel. Men originaliteten av detta motstående material är ganska värdigt för dessa pengar. När man köper denna beläggning är det värt att beakta det faktum att kokosmosaiken absorberar vatten väl och kan deformeras, därför är det nödvändigt att utnyttja det under konstanta temperaturer och fuktighet.
 • Wood. Denna mosaik är gjord av naturliga trästänger. Dess unika är att den är gjord av trä av gamla fartyg, som har en unik färgning, och är också mycket tätare än en vanlig träd.Perfekt för att skapa ett lyxigt golv i ditt hem. Den kan också användas för väggar. Trä är alltid i trend och passar nästan alla inredningslösningar. Det unika mönstret av sådan golv gör ditt rum unikt. Barer i en trämosaik staplad i en körning, som bildar en imitation av parkett. Kostnaden för trämosaik är också hög. Ett objekt 30x30 cm kostar 620 rubel.

Även denna beläggning presenteras redan i form av lätta plattor. Priset är något lägre och uppgår till 590 rubel. Driftsbetingelserna för denna beläggning är desamma som i kokosmosaik.

 • Mineral. Som material för tillverkning av denna typ av mosaik används marmor eller skiffer. Dessa är ganska långlivade mineraler. Du kan även sätta dem på gatan. I samlingen av denna typ av mosaik finns både grundelement och dekorativa paneler som du kan dekorera inte bara golvet utan även väggarna i bostaden. Kostnaden för detta vända material är ca 280 rubel för ett grundelement av 30x30 cm och 2800 rubel för en 1-kvadratmeter panel. m.
 • Keramik. Denna typ består av små keramiska plattor. Produktionstekniken gör det möjligt att göra det vända materialet inte bara vackert, men också hållbart. Kostnaden för element av denna typ är cirka 200 rubel för en panel på 30x30 cm.
 • Glass. Den här typen är avsedd för topp finish, förkläden i köket, liksom väggarna i badrummet. Denna mosaik är inte rädd för hög luftfuktighet och temperaturfall. Panelerna i detta ytmaterial är monterade från små plattor, monterade på en nätbas. Att lägga ner dem är ganska enkelt. Även en nybörjare kan hantera det. Kostnaden är ganska överkomlig: den billigaste 33x33 cm panelen kostar dig ca 70 rubel. Färgområdet för glasmosaik som erbjuds av varumärket Artens är ganska omfattande. Här kan du hitta grundläggande färger, till exempel vit och beige. Men du kan plocka upp och ganska ljusa nyanser, till exempel blå, liksom silver och guldelement.

Förutom olika färger möts Artens mosaikglas och keramikmosaik med en annan typ av ytbeläggning. Du kan köpa varor med både blank och matt glans.

Intressanta modeller

Bland det ganska stora utbudet av glasmosaik Artens finns det ganska enkla monokroma modeller och ganska komplexa, med en original övergång av färg och form. Här är några av dem.

 • Silver mosaikglas. Den består av kvadratiska element i två färger som efterliknar rockkristall och onyx. En sådan beläggning kan ge chic och lyx till alla interiörer, lägga glitter och glamour till det.
 • Glasbrun mosaik med ovala element. Denna beläggning kommer att göra utformningen av ditt rum ganska original. Några detaljer i mosaiken har en pärlglans. Omslaget efterliknar perfekt havsstranden efter en storm, där havets invånare är blandade med stenar som vrids av vatten.
 • Beige glasmosaik, kombinerar element av glas och marmor. Detaljer om panelen är vikta i en scramble, vilket ger ytan trimmet med detta material ett ganska originellt utseende.

recensioner

Recensioner av Artens mosaik är mest positiva. Köparna säger att beläggningen ser rik ut, det är lätt att lägga det, även om vissa klagar över den överskattade kostnaden för enskilda samlingar.

Vackra exempel

Designlösningar som använder mosaik för inredningen ser alltid bra ut. Här är några exempel på att använda detta efterbehandlingsmaterial från varumärket Artens.

 • Väggen på balkongen är dekorerad med paneler från samlingen av lackmaterial Artens. Snygg och koncis.
 • Trämosaikpanelen i rummet, inredd i etnisk stil, ser ganska lämplig ut och lägger färg på rummet.
 • Silvermosaikgränsen i badrummet med svart färg kommer att uppfriska atmosfären och lägga glamour på den.

Så här lägger du på mosaikplattor, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum