Vit mosaik i inredningen av lägenheten och huset

För närvarande är mosaiken i inredningen av en lägenhet och ett hus mycket populärt. Tack vare dess egenskaper och ett brett sortiment med det, kan du ta chic och elegans till lokalerna i vilken stil som helst. Den vita färgens mosaik är speciellt verklig: den neutrala skuggan gör den mest universell vid registrering av huset. En mängd olika alternativ och harmonisk kombination med inredningselementen gör att du kan skapa intressanta kombinationer i rummet, utforma nödvändiga accenter och lägga till lyx.

Särskilda funktioner

Mosaic, som en del av heminredning, har en rik historia som börjar från tiderna i det antika Egypten och Kina. Sedan starten har den betraktats som ett tecken på välbefinnande och rikedom av hemmedrivare.Numera finns det många material som används för att göra mosaik.

Speciellt populär är råmaterialet av naturligt ursprung. - marmor, smalt eller trä. Ofta faller valet av många designers på alternativen av glas och keramik. Det finns också kakel från billigare råvaror som inte är sämre i sina kvaliteter till naturmaterial.

Sortimentet av vitt mosaik är ganska brett. Det finns traditionella alternativ som tjänar som en utmärkt dekoration av lokalerna, gjorda i barockstil, Provence eller chalet. Fler våldsamma innovativa material lämpliga rum i stil med högteknologi eller minimalism.

Vit färg har ett stort utbud. - från bländande snö till en mjuk mjuk skugga, elfenben, krämig eller lätt champagne. Ljusgrönaktiga, rosa eller ockertoner är möjliga. Strukturen av materialen ger ännu större variation i naturen hos den monokroma gamuten.

Huvuddragen i den vita mosaiken är dess mångsidighet och komfort. Genom att välja den mest lämpliga modellen kan du framgångsrikt markera komforten i ett sovrum eller vardagsrum, diversifiera badrummets utformning och förbättra köksens elegans.Dessutom kan du med hjälp av det intressant dekorera fasaden på ett privat hus eller dekorera en trädgård.

Fördelarna med inredningen:

 • Fuktmotstånd. Mosaic är inte rädd för fukt, så det är oftast valt för badrum eller kök. Föremålen är lätta att rengöra och behöver vanligtvis inte köpa ytterligare städprodukter.
 • Motståndskraft mot låga och höga temperaturer. Med alternativ från natursten kan du säkert dekorera väggen bredvid en värmekälla, till exempel en öppen spis eller utemöbler av huset.
 • Hållbarhet och hållbarhet. I de flesta fall är produkten extremt resistent mot mekaniska skador och på grund av användningen av små delar har en lång livslängd.

Den vita färgen på mosaiken bär elegans och lyx. Det är framgångsrikt kombinerat med alla nyanser av färgpalett, och kommer därför att betona värdigheten av rummet, gjord i vilken skala som helst. Dessutom kommer det att tillåta, om det behövs, att ändra utformningen av rummet, utan att påverka det element som ligger mosaik.

Idag använder sakkunniga sällan en vit färg. Vanligtvis späds det ut med element i en annan färg eller en mängd olika mönster läggs till för att göra kompositionen mer "livlig" och intressant.

Sätt att dekorera lokalerna

Beroende på vilket av rummen i lägenheten eller huset du behöver dekorera väljer designarna det optimala materialet och den konstnärliga lösningen för mosaiken.

badrum

Typiskt används typkonstituerade kompositioner när man dekorerar ett badrum. Populära alternativ är blankt mosaik eller marmorerade utskrifter. Som ett material är det bättre att föredra glas eller natursten. De kommer mest intressant att betona rummets design och kommer att vara så praktiska som möjligt när det gäller våtrengöring.

Obehandlad fantasi av designers begränsar inte dekorationsmetoderna. De mest populära av dem är:

 • Dekoration av en "ledande" vägg. Som regel är detta ytan bakom diskbänken eller direkt från skålen i badet. Alternativ räknas inte. Till exempel kan det finnas en klassisk solid idealiskt vit duk av matt element eller en gradient fashionabla idag - en smidig övergång från en mörk mosaik till en vit.
 • Dekoration av flera zoner. Faktiskt för badrum, som skiljer sig i ett stort område. Motstående hörn av rummet eller andra delar av väggarna kan dekoreras med mosaik.I regel ligger egenheten i symmetri, tack vare vilken designen ser ordentligt ut.
 • Dekoration av ett separat badrum, nämligen skärmen. I privata hus placeras tvättskålen ofta i en konkret lösning, och dess yta är dekorerad med mosaik, vilket ser väldigt dyrt ut.
 • Tak och / eller golvinredning. Den vita typinställningsplattan används extremt ofta när man lägger golv eller dekorerar tak. Det här alternativet ser lyxigt ut och intressant, vilket gör att husägare kan njuta av designen. Elements för golvet ska inte vara blanka, så att ytan i kontakt med vatten inte är halt.

Som en extra färg för dekoration rekommenderar moderna designers att ge preferens till burgund, grön, svart eller blå.

Kök och matsal

I det här fallet är alternativen mycket mer. Det är möjligt att använda både en keramisk liten ogenomskinlig kakel och glansig. Med hjälp av mosaik gör man oftast en mängd möbler - utrymmet bakom pentry, bar eller ö i köket.

Vita texturerade paneler kan köpas innan du köper möbler för sådana lokaler, eftersom de idealt kommer att kombineras med någon av de förvärvade alternativen.Som en extra inredning, är kakel med ett mönster eller en annan färg, som diversifierar ljusytorna, perfekt.

I matsalen i ett privat hus, där det finns en öppen spis, används mosaik ofta av dekoratörer för att lyfta fram det här inredningselementet. En matris över härden är vanligen skapad av marmor eller annan hållbar natursten. Ofta beställde ägarna av stugan för en spektakulär design av rummet massiva matbord, vars yta är dekorerad med små plattor.

Sovrum och vardagsrum

Sätt att införa sådan dekoration i inredningen av sovrummet är extremt varierande. Vanligtvis föredrar ägarna modeller av oregelbunden form. Atypisk och till och med liten försumlighet bidrar till att ge rummet en charm och en del av komforten. Således passar stora vita plattor med godtycklig form ofta den övre delen av rummet vilket skapar en intressant effekt. Små runda plattor används också för att dekorera individuella möbler, som basen av en säng eller ett spegelplåt.

Att lägga ett golv från en liten mosaik med en mjölkaktig nyans hjälper till att skapa ett lyxigt vardagsrum. Tillsammans med en vanlig mattan kommer det att skapa en mysig atmosfär och uppfriska inredningen i rummet.Dessutom spridda designers ofta vita fönsterluckor eller massiva fönsterluckor mellan fönstren för att göra rummen visuellt ljusare och mer.

Extern dekoration av ett privat hus

Som en mosaik för fasadens utformning har de senaste tiderna varit särskilt populära alternativ med injekteringsbruk, till exempel svart eller mörkbrun. Det ger huset ett intressant och elegant utseende.

Mosaic murverk kan göras helt på en eller flera väggar, och kan bara läggas på den nedre delen av huset, beroende på dess design och önskad effekt. Särskilt intressant är veranda eller veranda, dekorerad med små plattor.

   Vit mosaik används aktivt för att dekorera en lägenhet och ett privat hus. Det kan ge mysighet, elegans och lyx in i rummet, och det är därför mycket relevant på den moderna marknaden för ytbehandlingar. Designers älskar sin mångsidighet, och husägare älskar sin praktiska egenskaper.

   En mästerklass på att dekorera bordet med en mosaik, du kan se i nästa video.

   kommentarer
    Författare
   Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

   Entré hall

   Vardagsrum

   sovrum