Vitt lim för mosaik: hur man väljer?

Den moderna marknaden erbjuder ett brett utbud av lim lämpliga för att plantera mosaik på hårda ytor. Bland de tillgängliga alternativen finns både universella och speciella lösningar. Professionella rekommenderar att de föredrar den andra, eftersom tack vare dem kommer kompositionen att behålla sitt spektakulära utseende under en längre period. Specialiserat mosaiklim är traditionellt tillgängligt i vit färg, vilket är särskilt lämpligt när man lägger keramiska och glasplattor.

Särskilda funktioner

Vitt kakel lim är väldigt populärt tack vare mångsidigheten i tonen. Den kombinerar bra med någon nyans av färgpalett, så mästarna köper det säkert för att avsluta badrummet eller köket i förväg.

För närvarande erbjuder tillverkarna sina kunder lösningar av högkvalitativ vitcementsom späds med fraktioner av vit fraktionerad sand och med nödvändiga polymerer för bättre vidhäftning. Denna lösning är fuktbeständig och är idealisk för att lägga mosaik, särskilt från naturmaterial.

Den största fördelen med detta lim är snygga sömmar, som i färd med att lägga plattor lättare att justera än limens sömmar, mörkare i färg. Dessutom kan den lätta lösningen ges mindre uppmärksamhet vid rengöring, särskilt vid vidare användning av vitmäld, vilket kommer att gömma alla brister.

Vitt lim är en nödvändig egenskap när man lägger glasmosaikvilket är mycket populärt bland designers och kunder på senare tid. Dessa är vanligtvis transparenta eller genomskinliga plattor, en komplett komposition som behöver en ljus bakgrund som är nödvändig för att betona sin skönhet och frånvaron av snedvridningar i utseendet på mosaiken. Detta lim kommer att vara i denna oersättliga assistent.

Tips för att välja och använda

När man väljer ett lim, är det nödvändigt att säkerställa sin höga kvalitet, eftersom hållbarheten hos mosaikkompositionen beror på den.

För att göra detta, när du väljer ett lim ska du följa följande rekommendationer.

  • Professionella rekommenderar inte att du köper denna produkt på öppna marknader. Vit kakel lim har en pulveriserad massa och säljs i påsar. Fuktighet och felaktiga lagringsförhållanden kan avsevärt minska produktkvaliteten. För att förhindra ett sådant tillfälle bör pulvret köpas i certifierade certifierade butiker och endast de varumärken som länge varit populära på marknaden.
  • Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt tiden för produktion och förpackning av lim. Som regel bör det inte överstiga sex månader för pulverblandningar. Efter denna period kan inställningsprocessen börja inuti väskan, vilket kommer att minska kvaliteten på den framtida morteln.
  • Det är bättre att föredra ett specialiserat lim med en reservation - för att lägga en eller annan produkt. Således kommer mästaren i processen att vara mycket bekvämare att arbeta med lösningen, och resultatet blir mycket högre och kommer inte att svika ägaren till huset.
  • Vid köp bör du i förväg se i den medföljande dokumentationen av tillverkaren av limhalten för att jämföra dem med arbetsområdet. Men man bör inte glömma att priset kan skilja sig från den verkliga konsumtionen, så professionella rekommenderar att man alltid köper ett pulver med en tredjedel mer än det begärda beloppet.
  • Vid utspädning behöver lösningen inte lita på intuitionen - det är nödvändigt att strikt följa bifogade instruktioner. Överdriven fukt kan leda till defekter som påverkar kakelens kvalitet vidhäftning till ytan.
  • Som regel appliceras den färdiga morteln på väggarna med ett specialtillverkat trowelverktyg. Trots att arbetet vanligen torkar inom 24 timmar (och dyrare blandningar, även inom några timmar), uppmanar hantverkare att fördubbla väntetiden för en bättre och mer hållbar mosaikadhesion.

Omsorg vid inköp och noggrannhet vid läggning bidrar till att öka effektiviteten av kompositionens utseende och förbättra dess praktiska egenskaper.

Topp tillverkare

När du väljer ett vitplatta, bör du vara uppmärksam på tillverkaren. Exempelvis är varumärken av särskild betydelse. Ceresit och Knauf. Produktionen av den första är mer inriktad på att arbeta med en mosaik av konstgjorda material, medan det andra sortimentet är utmärkt för att arbeta med plattor av naturliga råvaror.

Vitlimtillverkare Axton Den är lämplig för ytbehandling med keramiska plattor, såväl som för ytbehandlingar på grund av motstånd mot temperaturförändringar och ökad fuktmotstånd.

Så här lägger du på en mosaik, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum