Svart mosaik i inredningen

 Svart mosaik i inredningen

Ovanlig design är vad varje ägare av lägenheten drömmer om. Och mosaiken för en sådan lösning är en riktig hitta, för med hjälp kan du skapa riktigt unika kompositioner och passa dem in i den övergripande inredningen. Särskilt intressant är den svarta plattan, som utförs i insidan av en solo eller i ett ensemble med en kakel av annan färg.

Styrkor och svagheter

Mosaikplattan har tillräckligt med fördelar, för att det med sina egenskaper liknar keramiska plattor, vilket är extremt populärt bland bostadsägare.

Om du bor på dess fördelar är det:

 • hållfasthet;
 • tillförlitlighet;
 • hållbarhet;
 • fuktmotstånd
 • inte mottagliga för temperaturförändringar
 • brinner inte ut och försvinner inte;
 • Finns i många färger.

  De största nackdelarna med mosaikplattor är två:

  • höga kostnader för material och installation;
  • långsiktig installation på grund av noggrannt arbete.

  Om, trots utsikterna för långsiktiga beräkningar av dyra kakel, beslutar lägenhetsägaren om detta experiment kommer resultatet att vara värt pengarna och tiden.

  Särskilda funktioner

  En intressant lösning i inredningen kan vara en mosaik av svart färg. De viktigaste lokalerna där mosaik produceras oftast är badrummet och köket. Detta förklaras av teglens funktionella egenskaper, eftersom det klarar av fuktavstörning och stannar lugnt.

  Mosaiken kan bestå av kvadratiska eller runda element - chips. Runda mosaikpaneler ser ännu mer original ut på grund av den ovanliga strukturen och kombinationen av element.

  Numera produceras både glansiga och matta mosaikplattor.

  Materialet för henne kan vara:

  • Natursten - oftast är det granit och marmor. Används för att avsluta golvet. Om du tar onyx eller jasper, kan du arbeta på väggen. Avser dyra material.
  • Keramik är ett billigt och populärt alternativ. En av fördelarna är en enorm palett av färger.
  • Glas är det enklaste materialet att ta hand om. Den har utmärkt fuktmotstånd, motståndskraftigt mot temperaturförändringar.
  • Metall är ett sällan använd men attraktivt material. Exponering för korrosion tillåter inte användning i badrummet och i köket.
  • Tree. Endast vissa typer av trä kan användas. Var noga med att kräva antifungal behandling.

  Alternativ i inredningen

  Du kan göra skärmen ren svart, och du kan ta andra färger för kontrast eller skuggning svart. Till exempel används svartvita klassiker ofta för att dekorera ett badrum, vilket ger rummet chic, stil och respektabilitet. Oftast används denna kombination på golvet, så väggarna och taket lämnas vanligt. Du kan leka med svartvita plattor inte bara i badrummet, men också i köket, om det är löst i lämpliga färger eller i vardagsrummet under samma villkor. I köket kan svart mosaik läggas ut som ett förkläde och golvet, även om det är en dyr händelse.

  Förutom kontrast av färger kan du spela på kontrast av texturer: blank och matt. Detta ger ännu fler möjligheter att skapa unika kombinationer.

  Svart mosaikplatta är vacker inte bara i kombination med vit. Det är ett mycket snyggt reparationsmaterial som omedelbart drar uppmärksamhet mot sig själv. Hon kan också lägga till ljusa accenter till färgade plattor - ett sådant tillvägagångssätt används bäst i en liten mängd så att accenter inte blir ett schackbräda.

  Mosaiken av svart färg, understrukad av silver eller guld, som kan vara både inslag på flis, och oberoende element blandat med svart, ser extremt elegant ut. Som vid användning av icke-järnhaltiga accenter är det bättre att inte missbruka ädelmetaller. Rummets design kommer att se väldigt snygg ut om guld accenterna överlappar varandra med andra "gyllene" detaljer i inredningen. Till exempel, om det här är ett kök, så skulle ett svart mosaikförkläde med droppar guld vara perfekt med headsetets guldhandtag eller stolarnas ben.

  "Ombre" -effekten ser inte mindre original ut: från en kakel av svart färg genom gråtoner som flyter i vitt.

  Om det finns en önskan att lägga ljus i ett rum, är det bättre att ordna det i vit skala. Sedan kommer den svarta kakeln, tillsatt fragmentariska, att mjukna i monokrom.

   Om du vill ge mysterium, ska rummet trimmas med svart färg och vita eller andra mosaikelement betonar mysteriet.

   Hur man gör en skärm under badet av svart mosaik, se följande video.

   kommentarer
    Författare
   Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

   Entré hall

   Vardagsrum

   sovrum