Italiensk mosaik: egenskaper och fördelar

 Italiensk mosaik: egenskaper och fördelar

Varje produkt är svår att ständigt hålla på de ledande positionerna. Särskilt om det finns en långsiktig yrkeserfarenhet och traditioner som helt enkelt är skyldiga att vara på topp. Den italienska mosaikbeklädnadens sfär skapar det rika förflutna. Italiensk mosaik är en speciell typ av beläggning som har varit populär i många år.

Historia av

Mosaikaffärer som en konst började dyka upp i Italien. Närmare i XVI-talet blev det en separat bransch.

Tidigare dekorerade mosaiken golvet, inredda eldstäderMed tiden började mosaikerna skapa ikoner som blev kyrkornas dekoration. Templets tjänare har alltid ansetts vara skönhetskännare, särskilt det som manifesterar sig i en raffinerad utföringsform.Mosaikmästare fokuserade på noggrannhet vid montering av varje element i bilden, så det visade sig skapa effekten av kanfas integritet.

Mosaic kompositioner prydde herrgårdar och statliga palats. Idag kan du njuta av skönheten i den florentinska mosaiken genom att gå till italienska tempel på en ö som heter Torcello.

Nu gör de italiensk mosaiksom i sin färg och storhet inte är sämre än mosaikmästerverk som skapats av skickliga hantverkare tidigare. Masstillgänglighet börjar att radera unika mosaikdukar. En modern person uppfattar en mosaikbeläggning som en typ av dekorativt vända material som kan användas för att dekorera ett heminredning.

Särskilda funktioner

Tack vare de tekniker som har skapats av hantverkare i årtionden, finns det idag en möjlighet för att förverkliga ovanliga idéer och designprojekt. På grund av deras kvalitet kan mosaikelement behålla sin ursprungliga mättade färg under lång tid.

Det är fel att uppfatta modern mosaik endast som ett dekorativt attribut. för dekoration av badrum och kök.Gör en mosaik av olika former i en annan färgpalett. Designers dekorera golv- och väggytorna på lokalerna med glas och keramiska kompositioner.

Det unika i färg och magnifika - det här är alla kvaliteter som kännetecknar utrymmet, dekorerade med mosaikdukar.

För ett modernt interiör kommer en venetiansk mosaik att ge mer elegans. Mönster av keramik, kompositioner av smalt och glasprydnader passar perfekt in

sortiment

Idag erbjuder italienska tillverkare ett ganska stort utbud av mosaikprodukter:

 • färgglada paneler;
 • kompositioner utan specifika ämnen;
 • fina decorer;
 • mosaikfragment av bitar av lava, guld, ädelstenar.

  Italiensk glasmosaik med speciella tekniska egenskaper, såsom hårdhet, värmebeständighet, vattenmotstånd och kallmotstånd, är mycket populärt. Italienska tillverkare kontrollerar noga valet av råvaror från vilka produkter därefter tillverkas. Endast ekologiska komponenter är utvalda för produktion. Tillverkare av råvaror levereras från områden där det skördas av en speciell teknik.

  Designers är seriösa om att välja nyanser., storlekar och konfigurationer av mosaikelement. Experter väljer de mest intressanta idéerna för att dekorera för att belysa ovanliga designprojekt. Mosaic canvases med ljusa nyanser under solljuset belyser deras magnifika. Bilder med guld och silver detaljer beundra observatörerna.

  tillverkare

  Det finns många italienska märken som gör original mosaikplattor.

  Bisazza

  Connoisseurs av antikens konst, som försöker realisera de mest ambitiösa mönster i inredningen, väljer Bisazza mosaiken.

  Mosaiken har många fördelar:

  • Kännetecken för vanligt mosaik i glaset vid uppvärmning.
  • Det upprätthåller en temperatur på 100 ºС.
  • Ger full fuktmotstånd.
  • Beständig mot skadliga effekter av kemikalier.

  Mosaikbeläggningens livslängd är 50 år.

  Sicis

  Designers älskar att arbeta med en sådan mosaikfärg. Bland de alternativ som presenteras i olika färger kan du välja färdiga paneler.

  Mosaiken klassificeras enligt typen av material som används:

  • Glas är skapat av bitar av venetianskt glas, målade under pärlemor, guld och andra färger.
  • Smalt gjord med användning av pressade partiklar av färgat glas. Det visar sig ogenomskinligt färdigt material.
  • Keramik består av bitar av glaserade plattor. Denna typ av material anses vara den mest populära.
   • Sten är skapad av följande element: travertin, onyx, granit, jaspis, marmor.
   • Metallic är tillverkad av bitar av rostfritt metall eller mässing. Denna typ av mosaikmaterial började användas ganska nyligen. Metallmosaik är lämplig för högteknologisk inredning.

   trend

   De främsta fördelarna med Trendmosaiken är:

   • Den stabila storleken på plattorna, som gör det möjligt att bilda en vacker plan yta.
   • Fuktmotstånd, frostbeständighet, värmebeständighet och brandbeständighet.
   • Hög mekanisk styrka.
   • Rimligt pris.
   • Motstånd mot ultraviolett, glid, nötning och kemisk attack.
   • Optimal termisk linjär expansion.
   • Dekorativ kvalitet.

   Vitrex

   Ett sådant glasmosaik tillverkas på fabriken av det italienska företaget Vitrex.Originalteknik och hög kvalitet möjliggjorde att produkterna lyckades ta en ledande position. Produktionstekniken använder de gamla hemligheterna att skapa smalt. För att få en speciell dekorativ effekt läggs speciella pigment i mosaikmaterialet. Förutom speciella färgämnen tillsätts naturligt guld, vilket ger en djup och rik nyans.

   Hög prestanda är en annan fördel med Vitrex-mosaiken. Materialets beläggning är resistent mot negativa atmosfärseffekter, så mosaiken tolererar perfekt temperaturskillnad. Närvaron av sådana egenskaper möjliggör användning av mosaik för utformning av utomhusföremål.

   Du kan dekorera fasaden eller utföra foder poolen. Den externa sårbarheten hos sådana moduler är bedräglig.

   Atlas concorde

     Produkterna i detta varumärke har följande fördelar:

     • Mosaiken har originella och olika mönster.
     • Täckningen kommer att hålla lång tid.

     Granska Sicis mosaik i nästa video.

     kommentarer
      Författare
     Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

     Entré hall

     Vardagsrum

     sovrum