Kinesisk mosaik: funktioner och hemlighet av popularitet

Kinesisk mosaik är en ljus och fantastisk produkt. Omfattningen är ganska omfattande - lokalerna för badrum och badrum, köksinredning, inredning av väggar, golv, trappor och till och med extern dekoration av fasader av byggnader.

Kakel är av flera slag, den är mycket stark och hållbar, och har också ett stort urval av färg- och konsistenslösningar.

Funktioner och hemlighet av popularitet

Kinesiska mosaikplattor har länge ansetts vara ett av de mest eftertraktade byggmaterialen. Började använda den redan före vår tid. Det kombinerar unika traditioner, produktionshemligheter som kom från forntida Kina och modern innovativ teknik som används under tillverkningsstadiet.

Den kinesiska plattan är en förfining och elegans i ren form.Dess form och dimensioner gör att den kan appliceras på olika ytor, oavsett form - en rak bas, rund, halvcirkelformad, hörn. Samtidigt behöver inte arbetet några speciella verktyg eller ytterligare ansträngningar. Skillnader i tillgänglig mängd färger, nyanser, former och texturer.

Typer av plattor

Kakelskivan händer flera typer som skiljer sig i materialbasis.

Totalt erbjuder tillverkarna fyra typer av mosaikfundament:

 1. glas;
 2. keramik;
 3. en sten;
 4. metall.

Var och en av dem har en specifik uppsättning kvaliteter som låter dig applicera dem i olika situationer.

glas

Glas är ett välkänt traditionellt alternativ för mosaikplattor. På grund av det stora antalet färglösningar kan du skapa unika unika ytor med olika mönster och motiv.

Glasplattor kan vara:

 • varierande grad av insyn
 • matt och glänsande;
 • grov och smidig.

Det här alternativet används oftast på platser med hög luftfuktighet - badrum, badrum, "förkläden" för köket, badet.

Rosens mest populära mosaik idag, det har länge uppskattats av både konsumenter och experter på detta område.

keramiska

Den är gjord av högkvalitativ lera genom avfyring.

Denna kakel presenteras i två huvudlösningar:

 1. glaserade;
 2. oglaserade.

Den första har en helt jämn yta som är resistent mot fukt och vatten. Den andra är texturerad, den har grovhet, sprickor, oegentligheter. Det tolererar inte vattenets verkan. Keramiska plattor har ett högt motstånd mot yttre mekaniska influenser och ett stort utbud av färger som erbjuds.

sten

Denna typ av kakel skapas när en sten skärs i små bitar. De erhållna delarna utsätts för en slipprocess, så är plattor som är kompatibla i form valda och matrisen bildad.

Huvudmaterialet är som regel granit, marmor, onyx eller jaspis. Tillåten användning av konstgjorda stenar.

Stenplattor används för golv och utvändig dekoration av byggnader.

metall

En sådan kakel representerar följande konstruktion - metallplattor är limmade ovanpå en keramisk mosaik. Denna typ har ett litet urval av färger, det kan spädas med en brons- och mässingspray.

fördelar

Små delar av mosaiken, mestadels kvadratiska i form, är monterade på specialbaser - matriser.

De viktigaste inneboende egenskaperna:

 • hållbarhet;
 • hållfasthet;
 • hög kvalitet;
 • ett brett utbud av texturer och färger;
 • brandmotstånd
 • motstånd mot deformation;
 • fuktmotstånd
 • motstånd mot hög temperatur och dess variationer.

Dessa kvaliteter av materialet som Kina levererar gör det till ett utmärkt alternativ vid reparation och efterbehandling av bad, bad och ångbad. Mosaic kan användas både hemma och på offentliga platser. Till exempel för dekoration av skönhetssalonger, medicinska centra, bad och bastur, offentliga pooler och mycket mer.

Styling process

Arbeta med en mosaik tolererar inte hast och ouppmärksamhet. Här är det nödvändigt att visa återhållsamhet och försiktigt förbereda, så blir resultatet lång tid att behaga ögat.

Det första du behöver är att välja rätt lim. Det måste ha hög hållfasthet och vattenbeständighet, eftersom mosaiken huvudsakligen används på platser med hög luftfuktighet. Det är lämpligt att ta limet av vit färg, det kommer att bli en bra bakgrund för plattan och kommer inte att förändra glasmosaikens nyans. Det är viktigt att noggrant förbereda ytan på vilken kakan ska läggas - nivå, avfettning, gör vit.

Mosaikfragmenten läggs på basen, som är täckt med ett lager av lim. De nivelleras av en guide, du kan markera väggen i förväg. I den färdiga beläggningen är det nödvändigt att torka alla sömmarna, färgen på injekteringen kan vara vilken som helst, beroende på önskan. En genomskinlig massa kommer inte att distrahera uppmärksamhet från mosaikmönstret, vitt eller svart blir en ljus kontrast på en vanlig duk.

För hur man korrekt lägger mosaiken, se videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum