Marmormosaik: lyxig inredning

Marmormosaik är en populär typ av dekoration som kan ersätta traditionella keramiska plattor. Detta material används ganska allmänt: du kan hitta användningen av mosaik i inredningen av en lägenhet och ett hus, dekorera stugans fasad med den, använd den för klädbågar eller dekorera en hamam. För att få en lyckad finish är det viktigt att välja rätt mosaik, samt att noggrant överväga designprojektet.

typer

Nu kan du köpa olika versioner av marmormosaier. De skiljer sig åt i pris, egenskaper och sätt att installera. Om du väljer att dekorera inredningen i en lägenhet, ett bad, en fasad av ett hus, ett lusthus eller en båge, ska du omedelbart bestämma vilken typ av mosaik som bäst passar dina behov.Tänk på flera sorter.

Frag

Traditionellt, i klassiska interiörer var mosaiken avbruten av fragmenterad marmor. Dessa var fragment av natursten, som maldes för att ge önskad form. Det här alternativet är dyrare, men det är natursten som ser bäst ut och visar sig vara den mest hållbara. Du kan använda en mosaik av bruten fragmenteringsmarmor nästan var som helst. Ofta består det av små delar som måste läggas ut på golvet eller väggarna för hand.

injicerade

Du kan hitta en mosaik av konstgjuten marmor. Det här är en konstgjord akrylsten som hälls i vissa former, tack vare vilka figurerna av en mosaik erhålls. Sådant material kan bearbetas bättre än natursten, så dessa produkter är billigare. Konstgjord marmor används främst i inredningen av bostaden. För dekoration av fasader blir det mindre praktiskt än natursten.

På rutnätet

För dekoration av interiörer använder ofta marmormosaik på gallret. Dessa kan vara naturliga marmor delar, men oftare kastas alternativ används.Fördelen med detta mosaik är att dessa alternativ är mycket enklare att lägga ut.

Du behöver inte lägga tid på att lägga varje enskilt objekt.och mät också avståndet mellan mosaikens fragment så att de ligger exakt. Alla element i mosaiken är redan limmade på gallret, du behöver bara expandera den på ytan. För utsmyckning av husets utsida är traditionella alternativ med manuell installation mer hållbar.

plattor

Mosaic plattor är en imitation av fodrad mosaik. De är gjorda av artificiell sten: de vanliga plattorna med hjälp av djupa spår är indelade i små delar, målade i olika färger. Detta alternativ är lämpligt (speciellt för inredning). Sådana produkter är mest populära för att möta golv och väggar i badrum och badhus. Externt är dessa kakel lätt att skilja från naturlig mosaik, de ser inte exakt ut som de alternativ som läggs ut för hand.

Färgområde

Om du ska dekorera ditt inre med en marmor mosaik, måste du bestämma önskat färgschema. Paletten av nyanser av marmor är extremt olika, så du kan hitta ett lämpligt alternativ för dig.Tänk på bastonerna.

vit

Vit marmor är en sten utan föroreningar. Ibland kan det ha streck målat i olika toner: Sådana insatser kan se väldigt intressant ut på en mosaik. Ofta används vit marmor för klassiska designbeslut, den är karakteristisk för barock och neoklassisk. Monokromatisk mosaik av vit marmor kan avsluta golvet, badrumsväggar, stigar på marken eller en veranda. Oftast står vit marmormosaik i kombination med andra färger och bildar vackra mönster.

svart

Svart marmor kan se intressant ut i nästan alla typer av interiörer. Ofta används en sådan mosaik i moderna miljöer (till exempel i högteknologisk stil): den glänsande mörka ytan av stenen kombineras perfekt med moderna möbler, apparater och lakoniska designlösningar. Ofta kombinerar svartvitt mosaik. För att avsluta utsidan av hus och föremål på platsen är svart marmor nästan aldrig använd, förutom i minsta kvantitet utöver de färgade mönster som lagts ut.

månen

Lunar marmor är ett gråblå material som är sällsynt och ganska dyrt.Denna mosaik ser snygg ut, är universell, lämplig för alla efterbehandlingsalternativ. Sofistikerad grå färg ser elegant och elegant ut. I invecklade mönster är det perfekt nyanser ljusare nyanser.

grå

Grå marmor har en ljusare nyans, ofta med vita streck. Detta alternativ kommer att neutraliseras, lämpligt för moderna minimalistiska designlösningar och traditionella stilar (till exempel, det ser bra ut i modern eller neoklassisk stil). Kall nyanser kan framgångsrikt kombineras med ljusgrå marmor, även om det begränsade intervallet gör mosaikmönstret mindre intressant.

ljust

Mångfärgade ljusa nyanser av marmor används oftare förutom bleka färger för att skapa olika mönster med mosaik. Om du dekorerar ett litet område på ytan kan ljusa färger fungera som bakgrund.

Bland de vanliga nyanserna av marmor kan noteras brun, rödbrun, blå, rosa, marinblå, röd, beige och grön. Mångfalden av marmorfärger beror på naturliga föroreningar, konstgjord gjutmarmor är speciellt målad under produktionen.Färgade plattor kan vara användbara för designen i stil med modern, eklektisk, neoklassisk, skulle vara lämplig för olivolja och kolonialstil.

Subtiliteter av användning

Marmor mosaik används för beklädnad fasader, bågar, arbors, spisar, inredning av korridoren, vardagsrum, badrum, bad. Det finns ett antal nyanser som bör övervägas för att framgångsrikt kunna använda marmormosaik i designen. För korridoren, såväl som inredningen av spåren på plats är mosaiken inte alltid lämplig. Om du inte är redo för regelbunden våtrengöring är det bättre att välja en mindre extravagant finish. Smuts och sand ackumuleras oundvikligt mellan partiklarna i plattan, detta förstör ornamentens utseende och uppfattning.

Mosaic kan dekorera alla rum. Det bör ta hänsyn till storleken på rummet att utforma visat sig vackert och kompetent. För stora rum kan du välja smycken med ett överflöd av små detaljer och olika färger: ett sådant beslut gör interiören intressant. Om du har ett litet rum borde mönstren vara enkla, olika i medelstorlek. Använd inte mer än två eller tre nyanser i mosaikmönstret.

Ibland sprids hela bilden med hjälp av marmorfragment. För enkla alternativ kan du köpa färdiga kit i en vanlig butik. Om du vill ha en exklusiv bör du kontakta designer för att skapa en individuell skiss. För att få bilden att se bra ut, är det viktigt att väggen med den inte är fylld med möbler. Därför läggs ofta ritningar av marmor i badrummet eller badet. Rummet för ett sådant designbeslut bör vara måttligt rymligt: ​​bilder med fina detaljer ser bättre ut från ett avstånd.

Marmor är ett material som lockar uppmärksamhet. Om du väljer en prickig mosaik för dekoration, se till att ditt interiör inte överbelastas med olika texturer. I dekorationen borde du inte kombinera marmor, tegel, glas och trä med framstående färger. Det är bättre att välja tapeter, målade väggar eller vanlig ljus parkett. Så du kan betona marmorfinishen. Om du vill ha mer märkbara accenter i ett hus eller lägenhet, kommer möbler, liksom små tillbehör, att hjälpa till.

Tips för att välja

Det är viktigt att välja rätt marmormosaik så att det ser bra ut och varar väldigt länge.

Var uppmärksam på några nyanser när du väljer.

  • Tänk på produkter från Indien och Kina med omsorg. Ofta skrupelfria tillverkare använder material av dålig kvalitet. Speciellt handlar det om en konstgjord gjutningssten. Var uppmärksam på produkterna från europeiska märken samt tillverkare från Ryssland och Vitryssland.
  • Innan du köper en produkt, kolla försiktigt ut det. Om du köper en kakel uppsättning, kolla paketpaketet. Om du köper en mosaik på gallret bör du vara uppmärksam på att det inte finns några repor och flisar. När du köper en konstgjord sten, se till att den är jämnt färgad.
  • Nu populär shopping i nätbutiker. Ofta erbjuder de ett stort utbud av produkter till konkurrenskraftiga priser. Samtidigt är det värt att lita på bara pålitliga säljare. Det är bättre om det här är platsen för en viss tillverkare. Ge företräde till de säljare som erbjuder betalning vid mottagandet: så du kan bara betala för varorna, i vilken kvalitet du kan vara säker på.
  • Om du planerar att slutföra i form av ett komplext mosaikmönster och inte söka hjälp från professionella designers är det bättre att köpa ett färdigt kit för att lägga ut ett mönster.
  • Om du vill skapa något exklusivt, rita en skissa av prydnaden, beräkna storleken och antalet olika marmorfragment som du behöver. Först efter det är det värt att köpa en sten och starta en mosaiklayout.

Vackra exempel i inredningen

Nu används marmor mosaik för dekoration av badrum eller bad.

Om du har ett litet rum, men du vill undvika tråkiga monofoniska lösningar, kan du välja marmorplattor med två eller tre tunna färger och byta dem i ett rutmönster. Ofta används beige färgområde, eftersom marmorn har många nyanser av gult och brunt.

I rymliga rum med interiör nära klassikern, ofta med ett mosaikspridande golv. Om din stil är modern är geometriska mönster typiska för moderna och neoklassiska.

I den traditionella versionen av den klassiska inredningen är runda och ovala smycken med ett överflöd av fina detaljer populära. En sådan mosaik ligger typiskt i mitten av rummet, sovrummet eller köket (det är viktigt att prydnadens centrala element inte blockeras av möbler).

Allt om mosaik av sten och marmor, se nedan i videon.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum