Pearl mosaik: dekor idéer

Pärlemor är ett fantastiskt vackert material, varför det så ofta kan hittas som en dekorativ finish. Idag kommer vi att prata om funktionerna i pärlemosaik.

Egenskaper och specifikationer

Nacre - ett ämne av organiskt ursprung, består av kalciumkarbonat, ackumuleras på skalens inre ytor. En levande blötdjur använder kalcium för att skapa kristaller som ackumuleras i skalet i jämn lager. Färgen på den resulterande beläggningen beror på många faktorer, varav viktigast är näringsämnets kvalitet, närvaron av solljus och renheten hos vattnet.

Mosaic, förutom det oklanderliga utseendet, har andra fördelar jämfört med andra typer av ytor.Den är hållbar, tål helt och hållet extremiteter och hög luftfuktighet.

Det är ganska möjligt att skapa en ovanlig komposition eller lägga ut en mosaikpanel med egna händer utan att specialister engagerar sig.

Pearl mosaik passar perfekt in i interiören, upprätthålld i många olika riktningar, inklusive: klassisk, barock, rococo och till och med högteknologisk eller futurism. I någon av dessa stilar kan kakeln organiseras, iriserande med alla regnbågens färger. På grund av de pärlemorala ovanliga egenskaperna skapas en fantastisk effekt av ljusspelet i inredningen, rummet verkar visuellt vara mer rymligt och fritt.

Att skapa en pärla mosaik kan användas en mängd olika material, inklusive natursten:

 • malakit;
 • korall;
 • turkos;
 • agat.

typer

Inredningen av lokalerna med pärlemosaik har länge upphört att vara prerogativ för magnifika palats. I allt större utsträckning kan detta material hittas i utformningen av privata hus och stadslägenheter. Externt ser mosaikpärlfärgen mycket attraktiv ut och är en av de bästa alternativen för dekoration. Mosaic är universal, det kan fungera som ett bra material för att skapa en komposition som gör rummet mer raffinerat och original.

Det finns flera typer av mosaik som differentieras av formuläret:

 • hexagonal;
 • oktagonal;
 • rektangulär;
 • runda;
 • fantasi (fragment kan skilja sig från varandra).

Materialets färg kan också vara olika:

 • vitt;
 • blått;
 • grönt;
 • guld.

Använd i inredningen

Det unika i detta material ligger i sin unika karaktär. Varje ny sats kommer att skilja sig något från det föregående. Denna egenskap av pärlemor kan användas för att skapa en exklusiv inredning. Med detta material kan du skapa en mängd kompositioner, dekorera arbetsytor, väggar, skärmar i badrummet, tallrikar, lampor.

Badrum - det perfekta stället att använda sådana plattor. Mosaic kan fodras med en eller flera väggar, utrymmet runt badrummet, handfat, spegel. Vit eller blå pärlemosaik kommer att lägga friskhet och luftighet i inredningen.

Vit pärla är perfekt för att dekorera köket. Med en mosaikduk kan du lägga ut en intressant komposition eller kombinera materialet med väggpaneler, tapeter, kakel.

Storleken på mosaiken är direkt relaterad till rummets dimensioner.Ju mindre rummet, de mindre bitarna av nacre måste användas. Och tvärtom, stora fantasy mosaik paneler kommer perfekt dekorera rymliga rum.

exempel

Ljus mosaik med original prydnad expanderar visuellt ett litet badrum.

Med hjälp av pärlemosaik kan du skapa ovanliga väggkompositioner.

   Ett intressant designalternativ med mosaik.

   För information om hur du korrekt lägger en mosaik på väggen, se följande video.

   kommentarer
    Författare
   Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

   Entré hall

   Vardagsrum

   sovrum