Mosaic duschbricka: spektakulära inredning detaljer

 Mosaic duschbricka: spektakulära inredning detaljer

Vid val av duschkabin ska man uppmärksamma inte bara sina yttre paneler, tillräckligt med utrymme och sanitetsutrustning. Av stor praktisk betydelse är vilken typ av pan som installeras i duschen. En mosaik kan vara en mycket attraktiv lösning, men för att kunna välja den korrekt och förverkliga idén, behöver du noggrant förstå de viktigaste estetiska kriterierna och de praktiska egenskaperna hos plattorna. Dessutom måste du räkna ut exakt hur den dekorativa kompositionen är monterad och vad som föregår dess skapande.

Särskilda funktioner

Den mosaik som ligger på golvet i duschen gör att du kan lösa den viktigaste uppgiften - inte bara för att dekorera utrymmet så vackert som möjligt, utan också för att eliminera penetrationen av vätskan och dess negativa påverkan. Vid tillverkning av pallar används:

 • cement;
 • tegel;
 • lim;
 • vattentätande lager;
 • injekteringsbruk.

Några av dessa komponenter är ansvariga för strukturens styrka, andra för att förhindra vattenläckage och andra ökar tätheten. Pallar av metall (gjutjärn) och akryl finns på marknaden i överflöd. Stor mängd geometriska former, men samtidigt ytan (botten) ska vara så jämn och jämn som möjligt. Arrangemang av en pall med en mosaikfodring kan utföras för hand när alla nödvändiga material är förberedda. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att dekorera ytan, eftersom det i detta skede finns många problem.

Förberedelser för arbete

För att sätta en mosaik behöver du:

 • metallnät;
 • murslev;
 • borrar och munstycken av blandningstyp till dem;
 • fyrar för att lägga gips;
 • nivåer och spatler;
 • självnivellerande blandning;
 • plommon;
 • vattentäta blandningar;
 • rouletthjul

Varje fas av arbetet bör studeras i förväg för att förhindra problem. Det är mycket viktigt att välja en lämplig plats för installation av en duschkabin, eftersom fel under installationen kan vara mycket dyrt. Favoritplats försiktigt förbereda och ta hand om vattentätning, inklusive på närmaste ytor.

Utförande av arbete

I ett litet badrum, som i ett stort rum, är det lämpligt att designa den avsedda brickan på grundval av färdiga mallar. Vid slutet av det preliminära skedet måste pannan vara helt torr. Gränsade tegelbaser baseras på interna och externa mönster. Två-skikt vattentätning sätts efter att produkten torkar och plasterar väggarna. När den är monterad är det slutänden.

Dekorativa produkter skapas på grundval av ett brett utbud av byggmaterial - krossad sten, sand, betong. Lösningen placeras i ett speciellt skumformat. Pallen är alltid förstärkt och knuten till väggen, det rekommenderas att torka lederna med specialiserade föreningar. Tekniken möjliggör uppläggning av varma golv under ytbehandlingen när golvet placeras runt pallen och under det samtidigt.En tegelkontur skapas ovanför vattentätningsskiktet (baserat på en enkel eller silikat tegel).

Pallen baseras på stålnät, vilket ger strukturens högsta styrka. Därefter väljer de en plats för dränering och väljer noggrant dräneringsanordningen så att den inte misslyckas vid ett kritiskt ögonblick. Fyllning av det grova slipset görs på ett litet område när du använder en trowel, men med en spatel kan du jämföra någon yta. För att komprimera blandningen, är kanten av trowel nedsänkt i den, vilket gör de mest exakta och exakta rörelserna.

foder

Alla dessa steg är nödvändiga. Först efter färdigställandet kan du lägga kakel eller skapa en mosaikkomposition. Mosaic är placerad från det översta hörnet för att justera placeringen av ett separat block, gummihammare används. För arbete använder de en byggkniv och en spatel av gummi (de läggs i vattenavstötande blandningar). Injekteringen för lederna är också utvald med vattenavvisande egenskaper och som extra enheter behöver du:

 • korkad trowel;
 • Grinder eller kakel skärare;
 • plastkorsar.

Basytan för att lägga mosaik ska vara absolut platt, detta krav är mycket viktigare i detta förfarande än vid målning eller limning av tapeter till väggar. Så erfarenheten av att utföra andra reparationer hjälper lite. Bestäm om väggen är ganska platt, hjälper skenan, täckt med krita på ena sidan. De områden som lämnas efter kontakten med skenan bör nivelleras ytterligare med en ytterligare del av cement.

För att uppnå det mest behagliga och stabila resultatet är det väldigt viktigt att ta hänsyn till de proportioner som beskrivs i anvisningarna för märkta lim. Du måste själv välja ett glas eller en plastmosaik, men det är ganska generellt att göra rekommendationer om detta ämne. Lim skopas med en hakad trowel, täcka dem med ytan. Plattorna appliceras försiktigt med den smutsiga sidan ner och klickar på dem ovanifrån.

Överflödig limblandning som kom ut, borttagen försiktigt. Genom att placera plastkors mellan plattorna kan du garantera ett strikt identiskt avstånd mellan dem och en komplett matchning av sömmarna.När en mosaik ska läggas med ett specifikt mönster, bildas en skiss nödvändigtvis. Fyllning av sömmarna krävs i små delar av blandningen, eftersom dess överskott snabbt kan försämras. Det fodrade brickan tvättas noggrant och torkas torrt.

Tips för att välja

Naturligtvis bör endast slipmosaik väljas. En slitstark yta är ett mycket viktigt säkerhetsbehov. När det gäller utseende bör valet av pastellfärg eller ljusa färger vara föremål för den dominerande stilen i rummet. De estetiska egenskaperna hos överkomliga och elitiska sorter av beläggning är inte alls olika, den enda skillnaden är styrka och livslängd.

Ett mycket viktigt krav är beläggningarnas kompatibilitet och alla använda material. Basen av betong eller tegel, träinsatser måste sålunda överföra lasten från mosaiken, deras förstöring under verkan av lim och infästning är oacceptabelt. Naturmaterial är täckta med speciella blandningar som förhindrar effekten på mosaiken av destruktiva miljöfaktorer.

Även om recensionerna på någon form av kakel eller beläggning är mycket fördelaktiga tar det inte bort ansvaret för noggrann förberedelse för arbete.Det spelar ingen roll om det är bestämt att göra ett originalmönster eller en enkel texturerad mosaik - det minsta misstaget eller rushet kan vara irreparabelt. Naturmaterial tolererar mekaniskt slitage mycket bra, men glasbeläggningar är mycket billigare och de hjälper till att uppnå det ursprungliga utseendet.

För att få en plats och andra ytor är det möjligt att använda en mosaik med korn av olika storlek och färg. Vid köp ska du noggrant välja lakan, var och en av dem måste ses i ljuset.

När du formar ett mosaikbricka måste du installera ett duschavlopp så att vattnet kan strömma fritt. Halsen bör stiga ovanför vattentanken i stigaren med 10 mm per 1 löpande meter av avloppskanalen mellan stegen och stigaren. Brädor ökar i sin tur över en stigning på en stege på 40-50 mm. För bildandet användes tegelstenar eller armerad betong med formning.

Tvåkomponentblandningar används för vattentätning, som appliceras i minst två lager. Den täcker både kabinets golv och dess sidor och väggarna i anslutning till dem. I en klassisk dusch är det lämpligt att använda pastell och lite bruna nyanser eller produkter med en liten förgyllning.Det är lämpligt att ordna hela utrymmet med dyra ursprungliga tillbehör.

Den högteknologiska miljön betyder en överflöd av metall, speciellt förkromad. Fusionsstil är mycket flexibel, men samtidigt extremt stygg. Det betyder oöverträffad komfort när du använder en duschkabin. Det innebär att endast samråd med kvalificerade designers hjälper till att välja en bra lösning.

Hur man gör ett duschbricka från en mosaik med egna händer, se nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum