Romersk mosaik: Nuvarande trend i modern design

Många designtrender från de senaste århundradena återvänder till vår tid och får en andra vind. Professionella inom designområdet noterar att den gamla romerska mosaiken har vunnit snabbt ökande popularitet. Kombinationen av små partiklar skapar en unik och uttrycksfull komposition. Detta är en elegant inredning för badrum, kök eller vardagsrum. Mottagning används i temakaféer, hotell och butiker.

funktionen

Många århundraden sedan var mosaik en viktig del av antikens Rom. Det här inredningselementet betraktas som ett visitkortets etiska stil. Militära ämnen, viktiga historiska händelser, motiv av sekulärt och offentligt liv,ornament - detta mycket mer reflekterades i kompositionerna av små flerfärgade partiklar.

Målningarna från mosaik-freskerna dekorerade palatsets väggar och golv, statliga byggnader. De spektakulära kompositionerna kunde ha råd med rika medborgare. Med tanke på populariteten hos designtekniker har tillverkare utvecklat många samlingar av kakel med ett romersk mönster.

Tomter och sort

Temat för mosaiken kan vara blomstersmycken, klassiska stilleben, fåglar och djur, landskap, hushållsscenarier och mycket mer. Oavsett bildkvaliteten ser utseende expressiv och attraktiv ut. Bilder av representanter för fauna och flora är klassiska och perfekt anpassade bostads- och offentliga utrymmen. Tidigare var en mosaik som visade antika gudar och mytologiska scener särskilt populär.

För närvarande används sådana kompositioner i dekorationen. Detta är ett elegant tillägg till antika stylistiska trender. Moderna köpare har möjlighet att använda tjänsten för att beställa. Mästare kommer att skapa en unik duk i det valda ämnet hos kunden. Kompositionens storlek beror på kundens önskemål.Det finns dock vissa rekommendationer: ju större rummet, ju större dekorativa duk kan vara.

Stilistisk effekt

Stora element i ljusa färger används som bakgrund. Det kan vara klassiskt. Ofta mimar materialet en homogen sten. Mönster och former skapar partiklar av mosaik av olika storlekar. Beroende på typ av bild, använd ytterligare element för konturen. Genom partiklar av olika storlekar är det möjligt att skapa en originalbild.

Detta inredningselement kan vara en attraktiv accent. Ordna mosaiken på en stor vägg eller golv: det kommer inte att förbises. Kompositionen ger dekorelementen elegans. Så att andra dekorativa element inte distraherar, rekommenderas att arrangera en mosaik på en öppen vägg utan målningar och andra föremål. Det är önskvärt att kombinera en mosaik med en jämn och likformig beläggning. Om du planerar att dekorera golvet i ett rymligt rum, placera mosaiken i mitten.

Tillämpningsområde

På grund av modern teknik och innovativa material blev det möjligt att använda denna stilistiska enhet i olika rum och deras platser.

Professionella dekoratörer har sammanställt en lista över rum där romersk mosaik ser harmonisk ut och imponerande, det här är:

 • kök;
 • matsal;
 • badrum;
 • vardagsrum;
 • bastu eller ångbad
 • fasad av byggnaden (yttre).

Med hjälp av mosaik kan du uttryckligt och stilfullt utforma sådana zoner och element som:

 • eldstäder;
 • trappsteg;
 • pool skålar.

Varumärken som bedriver produktion av dessa produkter mottar ofta beställningar för tillverkning av samlingar och kompositioner för att dekorera eldstadssalar, rymliga vardagsrum med högt i tak. Professionella designers fortsätter att experimentera med färger och former, vilket skapar unika och originella dukar.

fördelar

Specialister från dekorationsområdet gjorde en lista över fördelarna med att använda denna trend i moderna interiörer.

hållbarhet

Freskerna, skapade av mästare i antiken, har överlevt till vår tid. Moderna produkter skryter hållbarhet och praktiska egenskaper. Efter utläggningen kommer bevarandet att bevara skönheten i många årtionden. Det här är det bästa valet för efterbehandling för dem som inte gillar att byta ut dekorationen ofta, spendera tid och pengar för detta arbete.

klassisk

Rismosaik har behållit sin relevans i flera hundra år och har nått vår tid. Denna inredning är trendig, snygg och klassisk. Oavsett modetrender och förändringar inom inredningen är aktinisk stil mosaik relevant och relevant.

tillförlitlighet

Materialen som används för tillverkning av partiklar av mosaiken kan skryta med slitstyrka, praktiska egenskaper, motståndskraft mot mekanisk stress och skada. Högkvalitativ kakel behåller sin form och struktur under lång tid. Det spricker inte och spricker inte.

vård

Omsorg för mosaikkomposition är lätt. På grund av materialets fasta struktur kvarstår tätheten av damm och smuts på ytan. Regelbunden våtrengöring räcker för att rengöra ytan.

Lokal reparation

Vid skada på en av grundämnena kan den ersättas med en ny utan att demontera hela duken. En sådan möjlighet kommer att avsevärt minska kostnaden för reparationer.

Tekniker för att göra

Med hjälp av olika tekniker lagde mästare vägg- och golvritningar i gamla romerska teman.

 • Opus tessellatum. Detta är en stor och strukturerad mosaik. Partikelstorlekarna är oftast mer än 4 mm.Denna teknik används ofta för att dekorera offentliga byggnader och stora rum med mosaik.
 • Opus vermiculatum. Mer delikat och snyggt alternativ. Varje element är mindre än 4 mm. Theta-tekniken är lämplig för datafiler.
 • Opus sektil. Denna teknik kallas florentinsk. Experter använder partiklar av olika storlekar för att skapa expressiva kompositioner. Mästare kombinerar bitar av glas, grov och obehandlad sten. Stenen placeras i mitten av kompositionen och inramar den med mindre partiklar från andra material.
 • Opus regulatum. Tekniken för att skapa lakoniska ritningar som består av geometriska former. Partiklarna är lika i storlek och form.

material

I processen med att göra mosaik i det romerska temat användes en mängd olika material, bland vilka de populära råvarorna var onyx, liksom marmor, tuff. Ibland används havet stenar. Natursten har en speciell sofistikering och överklagande. Mättad naturlig färg kommer att glädja alla. Ibland brukade mästarna stenar och ringde receptionen med barbarisk användning.

För närvarande använder moderna företag i tillverkningsprocessen särskilda keramiska föreningar. Sådant material har anmärkningsvärda operativa egenskaper, det är stadigt, praktiskt och slitstarkt. Partiklar är inte rädda för vatten, hetluft och temperaturförändringar. På grund av den speciella tekniken fångar hakan av kakel och det applicerade mönstret med klara linjer och ljusa färger.

Hur man huggar marmor för att skapa en romersk mosaik, se nedan.

kommentarer
Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum