Mosaik i inredningen av lägenheten och huset

Mosaik i inredningen av lägenheten och huset

Användningen av mosaik har mycket djupa rötter som går tillbaka till antiken. Tidigare var det gjord av färgat glas, men sedan dess har mycket förändrats, mosaiktillverkning och läggningsprocesser har förbättrats, nya typer av detta material har dykt upp. Idag är en sådan inredning som en liten färgad mosaik eller en modern mosaikplatta tillgänglig för alla. Tack vare det här materialet kan du skapa de mest komplexa kompositionerna, mönstren och bilderna. Användningen av mosaik i inredningen av en lägenhet eller ett hus gör att du kan ta med ljusa original anteckningar i vardagsrummet eller köket, badrummet eller korridoren.

Mosaic användning

Tack vare mosaiktematet ser rummet ut lyxigt, original och unikt.

Ser bra ut, inte bara färgad mosaikvägg - De använder det här materialet för möbler dekoration, särskilt mosaiken på borden ser harmonisk ut. Trimma det och ställen för barer och bågar och kolonner.

Mosaic - ett av de dyraste materialen. Det är av hög kvalitet, olika färger och lång livslängd. Kanske bör du överväga utformningen av rummet så att mosaiken är närvarande i form av flera element. Även detta kommer att räcka för att göra en intressant touch till inredningen.

Du kan överväga användningen av mosaik i kombination med andra material. Med hjälp kan du välja vissa zoner eller fokusera på vissa områden.

På badrummet

En bra lösning kan betraktas som en kombination av mosaikplattor. Från mosaiken kan du lägga ut panelen. Väggar som läggs ut i en färg eller med en smidig övergång från en nyans till en annan ser vacker ut. Om mosaiken är utspädd med spegelinsatser, med rätt belysning kommer allt att glittra och skapa effekten av lyx och glans.Mosaic används för att designa inte bara väggarna, utan också golvet. Du kan lägga ut ett mönster eller en bild som kommer att återuppliva inredningen.

I rummen

Mosaiken i utformningen av vardagsrummets eller sovrummets väggar ser alltid original ut. Det kommer att vara lämpligt om rummet är inrett i retro eller vintage stil. Panelen på väggen ser harmonisk ut och betonar den etniska eller marockanska stilens individualitet. Det moderna interiören kan också kompletteras med en sådan dekoration, så länge harmoni av färger respekteras.

Mosaic är utmärkt för att uppgradera möbler. Till exempel kommer den softade ytan på soffbordet att se väldigt vackert ut. Inte mindre original kan titta igenom användningen av detta material och fönsterbrädor.

I köket

Ofta, när man utformar ett arbetsområde, föredras mosaik istället för regelbunden kakel. Denna lösning ser bra ut med vilken stil som helst, och köket glimmar med nya färger och skapar stämning.

Du kan göra ett mosaikförkläde av samma färg, det kommer att se original och spridningen av ljusa fläckar, det är också tillåtet att använda två eller tre nyanser. Mosaiken kan vara med en plan eller konkav yta.

I huset

I det inre av huset, använder många mosaik i designen av eldstaden. Det kommer att se bra ut som designen i färgtonen i hela rummet, färgfärger eller färgstarka mönster.

En annan lämplig plats för en mosaik är en veranda, lusthus eller trädgård. Här kan du också lägga till originalmönster, dekorera banorna på tomten och uppdatera trädgårdsmöblerna. Du kan lägga ut en mozayika och en liten fontän på gården.

Mosaic typer

För närvarande finns det många typer av mosaik, som skiljer sig från varandra i materialet för tillverkning, färg, prestanda. Denna variation gör det enklare när man bestämmer vilken möjlighet att välja för att dekorera ett badrum eller vardagsrum, kök eller hall.

metall

En av de nya arterna, som inte såg så länge sedan. Materialet från vilket denna mosaik är gjord är rostfritt stål. Det är inte så tjockt, men mycket hållbart. Dess vikt är liten, men det är mycket svårt att skada det. Korrosion mot detta material är inte hemskt, så det kan användas för att revet väggar i rum med hög luftfuktighet - i köket och på badrummet.

Ett annat alternativ är aluminiumsmosaik. Denna metall är mjukare, och därför kan en sådan mosaik enkelt dekorera avrundade ytor. Denna art är inte heller rädd för vatten.

marockanska

Marockansk stil innebär ett stort antal mönster - bulk och platt. Mosaiken i detta fall tar en av huvudplatserna. Denna stil kombineras enkelt med andra, därför är den populär.

Att använda en mosaik av olika färger och texturer skapar en upplopp av färger. Primärfärger väljs ofta bruna, terrakotta, oker. På sin bakgrund ser fuchsia, gul, apelsin, smaragd, blå och turkos ut som fördelar som ytterligare nyanser. Det är att föredra att samla paneler från små plattor. Det kan vara både traditionella marockanska motiv och andra tomter.

Smaltovaya

En av de dyraste, eftersom den bygger på naturligt glas. Färgområdet bestäms av ljusa och mättade färger. Med bra belysning verkar vissa fragment glöda från insidan. Eventuellt interiör vinner vid registrering med sådant material. Även små ytor där betoningen läggs på lägger till ljusa anteckningar på rummet.Inte alla konsumenter har råd med en sådan design på grund av den höga kostnaden för materialet.

glas

Det är efterfrågan på grund av kombinationen av låga priser och en mängd olika färger. Det finns olika typer - transparent, silver, platina, guld, matt. Reproducera en rad olika ursprungliga nyanser erhålls genom användning av olika lager av folie.

På grund av dess hållbarhet, frostmotstånd och värmebeständighet är mosaiken lämplig för dekoration av alla lokaler. Tack vare denna mosaik kommer kaminen, bordsskivan, golven, väggarna också att se vackra ut.

spegel

En mängd glasmosaik. Skillnaden i dess unika funktion att reflektera ljus och föremål. Detta gör det möjligt att visuellt expandera utrymmet. Denna mosaik anses vara mer lustig jämfört med andra arter. Det är bräckligt nog, det är nödvändigt att använda tvättmedel med försiktighet, Det bör inte finnas något skurpulver. Konstant fuktighet leder till moln av sådana dukar, så användningen av sådan beklädnad i badrummet kommer att vara ett dåligt beslut. Omvänt kommer utformningen av vissa områden i rummen att se intressant ut.

sten

Denna mosaik har många variationer som gör att du kan ordna rummen i elegant stil och höja det lokala området. Väggbeklädnad utförs som dyra material och enkla stenar. Båda ser original ut, trots den stora prisskillnaden.

Var uppmärksam på exakt vilken yta som kommer att ställas inför - Golv, väggar eller bordsskiva. För varje typ av arbete har sin egen mosaik, som skiljer sig åt i sina prestandaegenskaper. För golvet, till exempel, rekommenderas att välja en mer resistent mot skador och hållbart alternativ som tål tunga belastningar. För väggar är det lämpligt att använda en lättare beläggning som håller bättre.

Olika typer av sten kan användas för att komponera panelen: marmor, malakit, tuff, någon använder till och med en tegelsten. Det beror helt på idén att genomföras.

En mosaik av obehandlad sten, som är intressant för sin naturliga form, ser ursprungligen ut. Installationsprocessen är mycket arbetsintensiv, men resultatet är värt det.

Eliten är en mosaik av onyx, lapis lazuli, jaspis. Väggar dekorerade med dessa stenar ser oerhört lyxiga ut. Med en sådan design är det inte svårt att känna sig själv i slottet.

Onyx anses vara en av de vackraste stenarna som används i dekorationsrum. Den rika färgpaletten, utsökta mönster och glödseffekt gör honom till ledande inom detta område. Färgen kan vara orange, grå, blå, grön, röd, rosa, lila, bärnsten, beige, brun.

Amber ser inte mindre vacker ut. Från det kan du också samla vackra paneler. Färgpaletten skiljer sig i en mängd - från mjölk till mörkbruna nyanser.

Kören

Ovanligt material som tillhör naturliga arter. Förutom det ursprungliga dekorativa utseendet är det känt för sin hållbarhet, hållbarhet och naturligtvis miljövänlighet. Denna mosaik är resistent mot skador, utsätts inte för fukt och svamp, förutom intressanta lösningar i designen av rum kan du skapa en original design i badrummet eller i köket.

Materialet limmas lätt på ytan med vanlig parkettlim.Fördelarna med denna typ av material är det faktum att det är lätt att tvätta, det behåller perfekt värme och absorberar ljud. Dessutom resistent mot bränning.

keramiska

Det liknar den välkända keramiska plattan i utseende. Skillnader kan vara i storlek och form - kvadratisk eller rektangulär. Mosaiken kan tillverkas med olika effekter: glaserad, med små sprickor (kräkning), med ljusa sprängor av olika färger, med imitation av oegentligheter. Den icke-glaserade mosaiken har en porös yta.

Keramisk mosaik har framgångsrikt använts vid utformningen av lokaler för både inredning och exteriör.

trä

Ovanligt och originellt beslut. En sådan mosaik ser harmoniskt ut när du gör ett hem i loft, jakt, techno stilar.

Mässan är oftast en blandning av trä av olika raser och nyanser. Det finns också mycket ovanliga former, till exempel i form av tvärsnitt av bagageutrymmet.

Sällsynta alternativ

Till sådant är det säkert att inkludera diamantmosaik. Det är ganska en typ av nålverk, men det kommer utan tvekan att dekorera vilket interiör som helst och bli en höjdpunkt. Vanligtvis är det här en uppsättning där det finns ett schema med ett limlager.Akryl rhinestones appliceras på denna bas med pincett. Detta är mycket hårt arbete, men slutresultatet är värt det, för en sådan bild kommer att dekorera vilken vägg som helst.

Bland de sällsynta arterna firar den gyllene mosaiken. Det är uppenbart att användningen av äkta guld gör det otroligt dyrt, även om det här mosaiken användes för att dekorera palats. Nu kan guld effekt uppnås genom att använda guldfolie vid tillverkning av plattor, men mosaiken är gjord på basis av glas.

Pearl mosaik är också ett elitmaterial. Detta naturliga material utmärks av sin bräcklighet. Det är kontraindicerat att lägga det på golvet, men väggarna i badrummen och poolerna som den är klar ser mycket harmonisk ut. Operativa egenskaper gör det möjligt att dekorera dessa rum med en sådan mosaik utan fara, för det här materialet är inte rädd för vatten, hög temperatur och hög luftfuktighet.

Kombination av material

Mosaiken är fortfarande unik och bekväm eftersom den lätt kan kombineras med andra material som du vill, och belyser vissa områden inomhus.Det finns möjlighet att ta en kreativ inställning själv och att lägga ut vissa kompositioner med olika kombinationer.

Du kan kombinera metall- och glasmosaiker, du kan lägga till keramik till dem. Eller använd både keramik och glas. Det är ganska godtagbar kombination av keramik och trä, liksom att se fördelaktigt trä och kokosnöt. I murverket kan enskilda element och områden vara närvarande och metall, guld och pärla.

Kombinationen av alternativ - en hel del beror allt på vilken typ av interiör du behöver skapa och vilka idéer du vill implementera.

Styling metoder

  • Den första etappen av arbetet måste nödvändigtvis vara inriktningen av väggarna med hjälp av kitt eller genom användning av gips. Om det finns snedvridningar måste de elimineras genom att man förbereder en blandning av cement och sand. Sedan följer ytans priming - det här förfarandet kan inte heller försummas.
  • Fäst en mosaik på ytan med vanligt kakellim. Det bör inte behandlas med limlösning omedelbart stora områden - det torkar mycket snabbt vilket innebär att vidhäftning till ytan blir otillräcklig.Därför bör lim appliceras på små områden. Fördelningen av blandningen görs jämnt med ett verktyg med tänder. Då ska mosaikplattan lutas mot väggen och tryck lätt på den. I sista etappen måste du torka av sömmarna.
  • Om man bestämmer sig för att lägga en mosaik runt poolen, måste man välja vattentätt lim, samma gäller för injekteringen. Blandningen i sömmarna bör läggas noggrant och försöker inte smita mosaiken. Vid torkning av sömmarna ges två dagar. Vatten i poolen kan hällas inte tidigare än tre veckor.

Som praktiken visar en stor mängd av de mest mångsidiga mosaikerna och möjligheten att kombinera ett material med en annan, ger många möjligheter att dekorera vilket rum som helst och göra det unikt.

I nästa video kan du se hur du väljer och lägger mosaiken korrekt.

kommentarer
Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum