Spegelmosaik i inredningen

Den moderna designen presenteras av ett brett utbud av dekorativa möbler, bland vilka spegelmosaiken har stor popularitet. Det ser inte bara bra ut i inredningen, men låter dig också förstå de nödvändiga detaljerna i inredningen.

Dessutom omvandlar spegelfragment det övergripande utseendet på rummet, gör det mer rymligt och bekvämt.

Särskilda funktioner

Hittills är designens huvuduppgift skapandet av en snygg och praktisk design som skulle vara både praktiskt och behagligt för ögat. Så nyligen har en spegelmosaik använts för att avsluta ytor. Detta material är väl beprövat, eftersom det har följande egenskaper:

 • Hög hållbarhet och miljövänlighet.
 • Hållbarhet.
 • Motstånd mot temperaturförändringar. Kakel bestående av små speglar upprätthåller väl hög temperatur och fuktighet.
 • Möjligheten att skapa visuella effekter. Rummet där en sådan mosaik är installerad skyddar idealiskt alla oregelbundenheter på ytorna, vilket ger utrymme till utrymmet.
 • Den perfekta kombinationen med andra dekorativa ytor.

  Modern mosaik produceras i ett stort utbud, och modellerna skiljer sig åt i storlek, form, färgpalett och typ av bearbetning. därför Med hjälp av olika mosaikkombinationer kan du skapa en original komposition, dekorera ytorna på rummet med ovanliga inlägg. Sådana dekorativa prydnadsföremål är som regel fastsatta på ett galler eller placeras på ett galler. Beroende på typen av speglar är kanterna gjorda i form av trianglar, kvadrater eller polygoner. Mosaiken präglas också av dess tjocklek och tillsats av oxider, vilket gör materialet till äkta "guld" eller "silver".

  typer

  Spegelmosaik är av en annan typ, som utmärks av externa egenskaper och tillvägagångssätt.Som regel finns det färdiga materialet i ett enormt sortiment av färger, så det är inte bara den traditionella silverskärmen som finns att köpa, utan även produkter som är dekorerade med en svart spegel, brons och guld. Mosaiken säljs som regel genom separata plattor eller i färdig form. Således väljer man en mosaik för dekoration av ett rum, kan du föredra paneler eller lösa delar, vilket senare måste du montera och hålla dig på den förberedda ytan. Enligt typen av spegelbehandling är följande typer av mosaik utmärkta:

  • Polerad.
  • Polerad.
  • Facetter.

   Polerad mosaik och fasetter anses vara dyraste, eftersom de ser spektakulära och stilfulla ut. Särskild produktionsteknik gör dem måttlig form. Särskilt vackra är fasettinsatserna på toppen, i kombination med bra belysning skapar de en fantastisk illusion av viktlöshet. Det enda du behöver vara uppmärksam på när du installerar ett sådant mosaik är rummets egenskaper.

   Om det inte finns tillgång till luftning i rummet, kommer spegelpanelen att svettas och inredningen kommer att försämras.

   Tillämpningsområde

   Spegelmosaik är ett unikt ytbehandlingsmaterial, eftersom det är lätt att installera. Den polerade eller matta ytan kan dramatiskt förändra vardagsrum, kök och badrums design. Dessutom kan du med hjälp av spegelfragment med rhinestones skapa unika speciella effekter som kommer att se bra ut i sovrummet. Ofta i rummets inre dekorerar sådana kolonner, bågar, nischer och partitioner sådana mosaik. En intressant lösning är tillsatsen av plattor eller guld- eller silvermoduler. Inspelningen av spegelbitarna används oftast i bostadsområden, eftersom den har följande fördelar:

   • Fyller utrymme med ljusstyrka och ljus.
   • Helst döljer alla brister i ytor och döljer utskjutande delar av strukturer.
   • Ger rum effekten av rymden.
   • Skyddar ytan mot negativ påverkan.

    Dessutom måste du för varje rum välja en individuell komposition som harmoniskt kombineras med den övergripande designen. Spegeln mosaik används som regel i rum där det är nödvändigt att skapa en känsla av frihet och avlägsna restriktionerna för rumsliga linjer.Därför rekommenderar designers att dekorera väggen med en spegelpanel vid ingången till hall eller hall, så kan du också installera en fragmentarisk komposition i hallarna med ett litet område. Ofta dekorera en sådan mosaik inte bara ytan av lokalerna, men också inredning. Till exempel, bilder, vaser och fotoramar, dekorerade med speglar, ser intressanta ut.

    Hittills finns det en mosaikfinish av speglar och badrum, eftersom materialet i hög grad dominerar de vanliga keramiska plattorna och ger inredningen ett modernt utseende. Därför kan du avsluta väggarna i badrummet som en komplett mosaik, och göra kakelens framsida, komplettera den med individuella spegelinsatser, och markera ett visst område i rummet. Exempelvis ser sådana fragment chic nära bordsskivan och dusch.

    Ett bra alternativ är spegeln inredningen i köket. Det brukar användas för utformningen av förklädet. Miniatyrplattor kan också placeras på väggar som kombinerar kök och vardagsrum. Dess kromyta fyller utrymmet med en festlig atmosfär och kommer säkert att glädja gästerna.

    Spegelmosaik är perfekt för att slutföra inte bara väggens yta utan också taket. Speglar på toppen ser fram presentabel och dyr. Till inredningen blev inte för ljus, det rekommenderas att kombinera kakel med gipsskivskonstruktion. För att göra detta är huvudramen gjord, och dess öppningar kompletteras med en spegel prydnad. Således stiger taket visuellt, och rummet blir bredare.

    En viktig punkt i utformningen av ett speglat tak anses vara det rätta valet av belysning, på vilket materialets utseende och dess färg kommer att bero på. Därför kan målningen göras inte över takets hela yta, men endast för att dekorera platsen för att fixera ljuskronan. Således kommer ljusflödet att öka och mosaiken kommer att leka med sina nyanser. Ofta väljer designers en mosaik för att dekorera takets omkrets, vilket gör en intressant inramning. Sådana idéer är som regel lämpliga för anhängare av den klassiska stilen, som inte gillar onödiga detaljer i inredningen, föredrar strikt fyllning av rymden.

    Klarlackade kompositioner från speglar, som kallas paneler, är också mycket populära.De är gjorda för att beställa och välja önskad pixelbild, som gör fragment av speglar. Denna miniatyrplatta kombineras bra med glas och kakel. En unik kombination av material av olika färger och texturer gör att du kan skapa riktiga mästerverk i inredningen.

    Förutom bostadshus är detta dekorativa objekt också valt för utformning av nöjesfaciliteter. Till exempel i nattklubbar, kolonner, väggar och kanter på dansgolvet är fodrade med mosaik. Tack vare spegelytan skapas ovanliga glittereffekter med vita höjdpunkter. Utformad från detta material och beräkningar pooler.

    Hur man väljer?

    Spegelmosaiken kommer att dekorera på ett originalt sätt vilket interiör som helst, förutsatt att valet är korrekt gjort. Installation av materialet är inte särskilt svårt om det görs på ett nät. När det gäller den lösa mosaiken kan endast en professionell specialist utföra sin installation.

    När man köper en självhäftande mosaik är det viktigt att vara uppmärksam på dess integritet, struktur och förekomsten av ett skyddande skikt som avlägsnas vid omedelbar finish.

    Om det är nödvändigt att dekorera halvcirkelformiga ytor, rekommenderas att du väljer ett material med miniatyrtips. Tack vare sin praktiska form och storlek kommer det att vara möjligt att snabbt utforma böjningar. Mosaiken för tak är vald i enlighet med rummets allmänna färg, med hänsyn till att speglar kan skapa vita höjdpunkter på väggarna. Därför är det lämpligt att köpa material av liten storlek för att undvika överbelastning av designen med ljusa färger. Dessutom, när man köper en mosaik måste man välja en injektionsmassa av grafit eller vit.

    Intressanta idéer i inredningen

    Hittills finns det många idéer om inredning med spegelmosaik. Det kan täcka inte bara väggarna, taket, men också golvet. Oftast används detta efterbehandlingsalternativ för kök, där de sprider arbetsområdet för förklädet med dekorativa fragment. Materialet ser vackert ut i rummet, bekvämt fastsatt och i harmoni med hushållsapparaternas förkromade ytor.

    Med hjälp av spegelinsatser kan du inte bara dölja storleken på rummet, visuellt expandera dem, utan också göra vacker zonering.Oftast är detta sätt uppdelat i ett kombinerat kök med vardagsrum matsal och rekreationsområde. För att skilja köket är det tillräckligt att lägga en mosaik på en intilliggande vägg- eller bardisk. Spegelkompositioner ser också bra ut på kolonnerna, de tar visuellt bort utrymmena mellan vardagsrummet och köket.

    Ett bra ställe för designer kreativitet med spegelmosaik är toalett och badrum. För att få en unik inredning, räcker det med att tänka över den allmänna uppfattningen av rummet och få ut det mesta av din fantasi. Ofta använder badrummen färdiga inlägg i form av paneler, spegeldekorationer placeras på en av väggarna eller de lägger ut badrumsskärmen och golvet. Samtidigt i detta rum är det önskvärt att göra mosaikutsmyckning i kombination med keramiska plattor eller stenelement.

    Mosaic design har också applicerats i hallar. Till skillnad från kök och badrum är det omöjligt att placera för ljusa plattor här, det är bättre att föredra att spegla mönster med en matt yta. Således får du en elegant och mysig inredning, vilket kommer att skapa en trevlig känsla och kommer inte att bli uppenbar.För att erhålla önskad dynamik i rymden är det nödvändigt att kombinera mosaikinsatser med andra material som har lindring. Ett spegelfragment ser till exempel bra ut mot ett keramiskt, sten eller klart glas.

    Ett vanligt problem vid utformningen av vardagsrum är deras lilla område, men det kan lätt lösas genom att applicera en inredning med en spegelmosaik. Rummets utrymme med en sådan finish blir ljusare och rymligare. Dessutom kompletterar detta material vackert de moderna modellerna av möbler och kromlampor. Du kan installera en mosaikvägg i rum där designen är gjord i stil med art deco, modern eller high tech. En spegelmosaik kommer också att se bra ut i en klassisk inredning, för detta ändamål är den dekorerad med uttag för ljuskronor och kantstolpar i taket.

    Sovrummet är en perfekt plats för avkoppling, därför måste dess design vara lämplig. Välja en spegelmosaik för dekoration av väggar eller tak, du kan få en fantastisk effekt i detta rum. Rummet blir högre, och utrymmet kommer att vara fritt från gränserna. Inredningen kan göras både på väggen nära sängen och motsatt den.

    I det fallet att i sovrummet för att göra en sådan mosaik rekommenderas det inte att använda möbler med spegelyta i inställningen. Annars kommer det att resultera i brutskraft och ljusa effekter. Ett vitt material anses vara ett bra alternativ för ett sovrum, det ger utrymme ömhet och en atmosfär av romantik. Dessutom kommer det att vara trevligt att blanda med silver eller guldplattor.

    För information om vilka problem som kan uppstå när man lägger en mosaik och hur man undviker dem, se nästa video.

    kommentarer
     Författare
    Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

    Entré hall

    Vardagsrum

    sovrum