Funktioner av demontering skiffer

Med tiden kan takläggning behöva bytas ut eller repareras. Och ibland har hyresgästerna bara en önskan att förändra byggnadens utseende. Det första som ska börja i denna situation är att ta bort skifferet. Det är nödvändigt att göra det på ett korrekt sätt, för att inte skada vattentaket, manteln, andra element och själva skifferet, som vid behov kan användas vidare för hushållens behov.

Säkerhetsåtgärder

Som vid alla byggnadsarbeten, bör skiften beaktas vid demontering. Tänk på de viktigaste punkterna som bör beaktas.

Först och främst kan du inte utföra arbete i regnigt väder. Förutom den fara som den våta beläggningen själv presenterar, kan lungor som växer på den också vara ganska halt när den är våt.Därför måste taket vara helt torrt under arbetet. Detta minimerar risken för skada.

Innan du börjar demontera taket måste du kontrollera dess tillförlitlighet. Designen måste vara stark nog för att inte falla under människornas vikt på den.

Arbetet ska vara i täta kläder, handskar och andningsskydd samt bekväma skrämmande skor.

När ett antal skifferplattor avlägsnas kommer det också att vara nödvändigt att demontera vattentätningsmaterialet så att det inte hindrar rörelse över kanten. Det är nödvändigt att flytta runt taket med hjälp av stegar som har speciella krokar för fästning på takets tak. Med deras hjälp fördelas vikten jämnare, även på en större yta. Så det gamla skifferet kommer inte att bryta.

Det rekommenderas att använda skyddssladdar som kan skydda mot skador vid oavsiktlig nedgång. De bör också fånga på hästen. Dessutom bör området av skifferstången vara inhägnad. Det är viktigt att se till att det inte finns några personer under det under demonteringsprocessen. Skifferskivans vikt är cirka 20 kilo, och dess fall på en person kan leda till allvarliga konsekvenser.

Teknik utan att spara ark

För större effektivitet rekommenderas att demontera inte ensam. Det bästa skulle vara närvaro av två eller tre arbetare. Men i avsaknad av assistenter kan du klara dig själv.

Det enklaste sättet att bli av med den gamla beläggningen, om den är skadad och olämplig för användning. I detta fall är det inte nödvändigt att spara materialet själva. Vanligen är skiffer fixat med naglar. Det betyder att för att avlägsna det kommer det att finnas tillräckligt med trappor, en ramp, en nageltraktor, en hammare och en kniv, som kan skäras av vattentätningsmaterial.

Arbetet bör börja med den övre och övre raden av skifferark. En nageltraktor drar ut fästet som hästen hänger på. Plattor läggs vanligtvis med överlappning på nästa, och de ska tas bort, från början till sist.

Eftersom bevarandet av skifferplattor i hela formen är irrelevant för att avlägsna arket, kan du helt enkelt slå med en hammare på nagelhuvudet. Detta hjälper till att driva det i en träbotten.

Skifferen själv med en sådan åtgärd gör sin väg, och det blir lätt att ta bort det som helhet eller för individuella brytningselement.Därefter måste du ta bort fästena från lådorna och fortsätta arbeta med samma princip.

Teknik med spara ark

Om det beslutas att skifferbladen måste bevaras utan skada för vidare användning, kommer demonteringstekniken att skilja sig från den tidigare versionen. Det kräver högsta noggrannhet.

Först måste du också ta bort åsen. Därefter avlägsnas skiffer, men i motsatt ordning från föregående, det vill säga från takets botten. Naglar måste avlägsnas mycket noggrant för att inte förstöra materialet. När skifferet är fritt från fästningar, måste du sänka det till marken och hålla den försiktigt. För att inte skada materialet måste du, när du drar ut naglar, använda ett litet bräde som placeras under nail-dragarens häl.

Om skifferen fästes på skruvarna måste de försiktigt skruvas loss. Denna metod är mycket enklare än den tidigare, men den är endast lämplig för demontering av relativt nya tak. Om installationen utfördes med hjälp av genomborrade naglar, måste man komma ihåg att det är nästan omöjligt att ta bort dem utan att skada materialet.I det här fallet är det enda sättet att skära eller bita av locket.

Materialavlägsnande

Det är inte lätt att utföra denna procedur. Det bästa alternativet är att utföra arbete med deltagande av tre personer.

I det här fallet kommer den första av dem att vara demontering av fästanordningar. I det här fallet måste personen antingen stå på lådan, inte täckt med skifferlister eller på trappan.

Platsen för den andra ska vara på skridsko eller inte långt från den. Den här hjälpen håller skifferarket, fäst det med ett rep och sänker det försiktigt ner.

Den tredje personen borde vara nära taket. Hans uppgift är att ta ett platt ark, lossa repet från honom och bära honom till en tidigare organiserad plats.

Om det inte finns några hjälpare, rekommenderas oberoende arbete att starta underifrån. Det extrema elementet måste frigöras från fästorganen och släppa försiktigt ut under det andra arket. I detta fall är det inte mycket lämpligt att sänka materialet med ett rep. En mer effektiv lösning skulle vara att installera flera långa brädor mellan marken och takets takfotar. På dem blir det lättare att sänka lakan på grund av att de kommer att börja vila mot varandra.Du behöver inte ta varje ark separat.

Starta nedstigningen är bättre att stänga något mjukt material. Detta förhindrar uppdelning av skifferark under nedstigningen.

På hur man demonterar skifferet, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum