PVC-paneler för tegelsten: fördelar och egenskaper vid läggning

PVC-paneler under tegeln verkade relativt nyligen. Plattorna själva med en tegelstruktur kan vara gjorda av olika material, skiljer sig från varandra i stil och utseende. Polyvinylkloridpaneler används ofta i konstruktion på grund av dess egenskaper och fördelar.

Särskilda funktioner

PVC-paneler för tegel tillverkas huvudsakligen i två versioner. De kan utformas för inredning och exteriör.

Dessa typer har vissa skillnader.

 1. PVC-paneler som används för yttre ytbehandling kännetecknas av motståndskraft mot hög luftfuktighet och temperaturförändringar. De ger väder och visar motstånd mot olika typer av väderfällning.
 2. Väggplattor för inredningsarbete är vanligtvis gjorda av naturmaterial, kännetecknat av miljövänlighet. De är mjukare och ser bra ut på väggarna. Du kan köpa dem i olika storlekar med en unik struktur.

När du köper det här materialet är det absolut nödvändigt att studera instruktionerna, eftersom det anger de temperaturer som är acceptabla för denna typ av panel.

Det här materialet behöver ingen speciell vård, men om du vill förlänga ditt interiörs livstid, då Du måste följa vissa vårdregler.

 • Ytan på detta material kan endast rengöras med en fuktig trasa som är lätt fuktad med tvålvatten.
 • Det är strängt förbjudet att använda aggressiva rengöringsmedel. Speciellt pulverversioner kan orsaka maximal skada på ytan, vilket resulterar i repor och eventuell förlust av originalfärg.
 • Om en panel skadades kan den tas bort och installeras en ny. Det enda som detta fall kräver noggrannhet.

arter

Panelerna som har tegelfaktura händer flera olika typer.

De klassificeras beroende på vilket material de har vid basen, så det är värt att lyfta fram:

 • PVC-paneler är ett slitstarkt material som innehåller speciella förseglingar av PVC och tillsatser.
 • MDF-brädor, där träflis fungerar som huvudråvara.

Paneler som imiterar tegelverk kan ha olika tekniska egenskaper, konstruktion, tillverkningsmetod och färg. Endast en sak förblir oförändrad - extern närhet till tegelverket.

Båda betraktade materialen är praktiska vid användning och installation. Med hjälp kan du skapa unika interiörer. Brick texturpaneler kombineras med nästan alla ytbehandlingar. De döljer helt oegentligheter och brister på väggarna. Med hjälp kan du skapa en mängd olika dekorativa element. De kan installeras inte bara på väggarna, men också på taket, men det här alternativet är ganska sällsynt.

ansökan

Med hjälp av PVC-paneler kan du dekorera olika typer av lokaler, både bostäder och offentliga. Materialet i fråga är fuktbeständigt, så det kan användas i kök, badrum, loggia och terrasser. Finns i form av lakan, remsor eller plattor.Framsidan har en tegelstruktur eller efterliknar natursten. Genom specialämnen skapar tillverkare realistisk volymetrisk styling, på vilka resistenta färger appliceras och en film med ett karaktäristiskt mönster är klistrad.

Vanligtvis installeras dessa paneler på ramen, vilket är mycket praktiskt om det finns brister och ojämnheter på väggarna. I vissa fall kan du installera den använda plåtsammansättningen.

Små oegentligheter är inte heller ett hinder, eftersom materialet präglas av utmärkt flexibilitet, på grund av vilka mindre avvikelser inte kommer att märkas. Tvärtom tillåter små oregelbundenheter beläggningen att se så naturligt som möjligt, som många designers strävar efter.

Egenskaper och krav

Facing material, som används för inredning, måste uppfylla följande krav:

 • Det måste karakteriseras av hög hållfasthet, men vara flexibel och fjädrande;
 • Basen för dessa ytbehandlingar bör uteslutande vara miljövänliga råvaror;
 • PVC-paneler måste vara resistenta mot temperaturförändringar.
 • har motståndskraft mot hög luftfuktighet
 • uppfylla befintliga brandsäkerhetsstandarder
 • dekorativa element bör installeras enkelt och snabbt;
 • Det rekommenderas att materialet är motståndskraftigt mot tvättmedel.

  Med hjälp av de presenterade panelerna från polyvinylklorid är det möjligt att lösa många problem. Detta motstående material gör att du kan maskera befintliga skador och defekter i väggen.

  Också med hjälp av dessa paneler kan du nivåera den önskade ytan. Detta är ett unikt tillfälle att dölja befintliga kommunikationer, medan den presenterade typen av ytbehandlingar ökar rummets värmeisolerings- och ljudisoleringsegenskaper avsevärt.

  Fördelarna med detta material är inte begränsade till förmågan att lösa många tekniska problem. Dessa paneler kan skapa ett unikt, estetiskt utseende på ytan. Ljus och vit version är överlägset mest populära. Många användare väljer små tegelstenar samt vinylmodeller som har ett gammalt utseende. Denna imitation under "gamla" interiören har positiva recensioner.

  fördelar

  PVC-paneler under tegelstenen köps oftast för genomförandet av inredningen. Som regel är de monterade på väggar.

  Denna typ av finish kännetecknas av många fördelar.

  • Den presenterade metoden att klara rummet fungerar som dess isolering, och du behöver bara spendera pengar på isolering som du måste lägga under panelerna.
  • Oroa dig inte för väggytans flathet, eftersom panelerna kan installeras på gipset, medan ramkonstruktionen kan jämföra ytan.
  • Det finns möjlighet att kombinera ytbehandlingen med isolering, och du kan också applicera ett lager av vattentätning.
  • Du kan välja PVC-versionen, som har låg kostnad. Detta gör att du kan spara betydligt på avslutningsarbetet.
  • Polyvinylkloridprodukter kännetecknas av en lång livslängd. De är tillverkade av säkert och hållbart material som inte utgör en fara för människokroppen. Plastpaneler har samma egenskaper.
  • För att utföra väggbeklädnad med PVC-paneler under tegelstenen behöver du inte ringa mastern.Du kan göra det själv. Du behöver bara följa installationsanvisningarna.

  Observera att installationen endast kan göras vid temperaturer över -5 grader Celsius. I annat fall kommer panelerna att bli mycket bräckliga och kan skadas av den minsta inverkan.

  montering

  PVC-paneler under tegelmonteringen installeras på den färdiga ramen, och det spelar ingen roll vilken typ av lättnad de har. Utseendet på det vända arbetet beror på hur bra rammen installerades. Detta är det svåraste att installera PVC-paneler, eftersom planetens geometriska regelbundenhet beror på denna fästningsmetod.

  Verktygsberedning

  För att utföra högkvalitativ installation av PVC-paneler, Du måste köpa följande material och verktyg:

  • metall- eller träplattor, som kan köpas hos någon maskinvaruhandel, men de kan levereras med paneler;
  • en enkel tråd eller rörledning, som krävs för att kontrollera vertikal;
  • perforator, dowels och skruvar för installation.

  Var uppmärksam på att göra ramverket av trä, du måste först utföra bearbetningen av materialet med en antiseptisk, eftersom det kommer att öka dess livslängd.

  Raminstallation

  PVC-paneler måste nödvändigtvis vara i samma plan. Först måste du göra markup, vilket ska göras så exakt som möjligt.

  Du kan göra så här:

  • Du måste fästa tråden på väggen, som omedelbart bestämmer planetens avvikelser.
  • till den erhållna storleken är det nödvändigt att lägga till isoleringens tjocklek, och detta bör göras i ett litet plus. Observera att när du fixar isoleringen, se upp för säkerheten, eftersom deformationen leder till förlusten av dess grundläggande egenskaper. Det blir nödvändigt att lämna ett gap på 1 cm;
  • bandning utförs över hela planet, där fästingar görs med hjälp av dyvar eller ankare.
  • det är nödvändigt att fästa mellanliggande lameller. I det här fallet vill du basera på isoleringens bredd, det rekommenderas inte att montera dem på ett avstånd av mer än en meter från varandra.
  • Efter montering av ramen kan du fortsätta montera vattentätning. Filmen måste läggas överlappande.

  Genomförandet fäst

  I början är det nödvändigt att ställa in övre stången. Med hjälp av tråden är det nödvändigt att bestämma den plats där bottenskenan kommer att ligga. Nästa måste du säkra mellanremsor.Nu kan du börja montera paneler, dekorerad med tegelsten.

  Bredvid ramen kan du installera tallrikar. Ska närma sig detta arbete extremt ansvarsfullt. Det är nödvändigt att se till att alla element är installerade exakt.

  Detta arbete kommer att kräva en mängd olika material.

  • start- och slutprofiler, fäst till lamellerna, paneler kommer att installeras på dem i framtiden;
  • konstruktion nivå, tack vare vilken det är möjligt att kontrollera hur smidigt plattorna är installerade;
  • bygghäftare med vilken du kan fixa alla material.

  Observera att det viktigaste är att fixa de första panelerna ordentligt, eftersom det är på dem att ytterligare plattor installeras. Inför arbetet bör det finnas flera steg.

     • Häftapparat måste säkra startprofilen. Om det i detta syfte används självgängande skruvar, måste de installeras i specialtillverkade hål.
     • Om panelerna används för yttre yta, behöver inte anslutningen vara nära, men det är bättre att lämna några millimeter gap. Detta kommer att undvika problem när man expanderar materialet från fukt.
     • Med en häftapparat måste du fästa panelen bakom panelen mot väggen. Denna åtgärd måste fortsätt tills en platta kvarstår. Efter att ha etablerat den näst sista plåten är det nödvändigt att utföra installation av en slutprofil. Den sista panelen trimmas till önskad storlek och infogas i designen.
     • Den sista panelen behöver inte fästelement, eftersom den hålls på bekostnad av slutprofilen. Vid detta steg kan arbetet med att slutföra med paneler betraktas som avslutat.

     I videon nedan ser du installationen av PVC-paneler under tegelstenen.

     kommentarer
      Författare
     Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

     Entré hall

     Vardagsrum

     sovrum