Vi gör ett barns glid med egna händer

 Vi gör ett barns glid med egna händer

Lekplatsens arrangemang är omöjligt utan glid. Men vi måste välja designen noggrant och ta hänsyn till alla nyanser. Det här är säkerhet, komfort och enkel att göra egna händer.

typer

När vi talar om de typer av barns bilder behöver vi först skilja två typer: trädgård och ligger i huset. Oftast placeras hemdesign i sovrummet. Du kan göra dem ur slumpmässigt utvalda material, även plywood eller spånskiva. På gatan är detta oacceptabelt - det finns för mycket negativa väderpåverkningar. Men de huvudsakliga förhållningssätten till utformningen av strukturen förblir oförändrade.

Skillnaden kan vara relaterad till materialet från vilket bilden görs. För hennes användning:

 • PVC;
 • ett träd;
 • metall.

Plastsystem rekommenderas att användas för barn från 3 till 5 år. Deras främsta fördelar är:

 • enkel montering
 • minst ockuperat område
 • möjligheten att erhålla olika former;
 • bekvämlighet och säkerhet;
 • säsongsbetonad mångsidighet.

Plast gör att du kan göra backar i form av en spiral, rör eller våg. Den utmärkta värmekapaciteten hos plasthöjden gör att den inte överhettas på sommaren, och även för att behålla en behaglig temperatur på vintern. Arbeten utförs helt enkelt, det är bara nödvändigt att montera delarna enligt instruktionerna. Plast är dock skört, speciellt när det gäller billiga kinesiska prover. Det tjänar inte tillräckligt länge.

Ofta på platsen nära bostadshus kan du se metallrutschbanor. De är mycket slitstarka och tjänar länge. Även med det aktiva utnyttjandet av attraktionen kommer det att fungera tillräckligt för att utnyttja flera generationer. Du kan göra en design med olika höjder och med ojämn längd av nedstigning.

Men innan du väljer en sådan struktur för din gård är det nödvändigt att ta hänsyn till dess svagheter.

Metall leder värme för bra.I värmen är det väldigt varmt, och när kylan kommer, fryser skridarna lätt. Detta kan leda till dåliga hälsoeffekter, även om de inte märks i värmen i spelet. Behöver fortfarande komma ihåg att metallen kräver vård. Och om rampen är gjord av stål kan den korrodera.

Träet är attraktivt av många skäl. Det är säkert i miljö och sanitära termer. Träkonstruktioner är relativt lätta och kan levereras på något ställe. Väderförhållandena hindrar inte deras användning. Men vi måste förstå det även det bästa träet kan deformeras från fukt och temperaturförändringar.

För att skydda en speciell behandling. Det komplicerar och ökar dock kostnaden för byggprocessen. Dessutom är det nödvändigt att noggrant välja kompositionerna för impregnering, eftersom inte alla är tillräckligt säkra. Men trälåset kan enkelt repareras med egna händer. Och under byggfasen behöver man inte använda en svetsmaskin.

Det stora området som upptas av bilden (speciellt tillsammans med nedstigningen) kräver en mer genomtänkt inställning till organisationen av detta element på lekplatsen.Begränsa valet av ett lämpligt material kan inte. Ofta kompletterar kullen huset. Det blir inte bara en annan plats att spela, men hjälper också till att skydda sig från regnet under sommarmånaderna. Det är också värt att nämna att typerna av bilder skiljer sig både i närvaro av huset och i storleken på strukturen.

Ritningar och storlekar

Att bygga en släde för barn på deras sommarstuga är nödvändigt att göra ritningar och diagram. Om lutningsprofilen på Internet inte passar höjden är det nödvändigt att vrida den medurs (för att öka) eller moturs (för att minska) vinkeln. Ju brantare sluttningen är, desto trevligare blir barnen. Dessutom kommer denna design att ta mindre utrymme, vilket är särskilt viktigt i landet.

Men när sluttningen av backens sluttning är över 40 grader, är det nödvändigt att noggrant utföra beräkningen så att området för bromsning inte visar sig vara för långt.

Vanligtvis är profiler ritade i en enda skala, från botten till toppen. Samtidigt försöker de matcha utgångspunkterna. Därefter förbereds vertikala sektionslinjer, mellan vilka det också måste finnas ett identiskt avstånd. Vinkeln på rampen bestäms av hur stor det fria utrymmet är.

Om det finns en mur, pool eller andra farliga platser på gården av huset inte långt från nedstigningen, är det nödvändigt att planera byggandet av den branta höjden.

Vid ritning av ritningarna är det nödvändigt att ta hänsyn till inte bara det tillgängliga territoriet utan också barnens ålder. Så om konstruktionen är konstruerad för en kategori på 3-7 år kan du göra spelytan på en höjd av över 2 m. Men du måste göra hinder av metall, vars höjd är minst 0,7 m. Om barn i alla åldrar kan använda glidbanan, stängs öppningarna får vara högst 0,5 m. Höjden på fria fall bör begränsas till 2 m.

När ett fall från den övre plattformen är troligt är det nödvändigt i konstruktionen att förutse beräkningen av den stötdämpande beläggningen. Figurerna indikerar ofta inte stödstrukturer. Och det kan inte finnas några andra delar av begravningen. Formuläret ska vara så enkelt som det är svårt att bygga en struktur med en sofistikerad konfiguration. Ritningen av gatubilden ska göras i en sådan orientering att nedstigningen inte riktas mot körbanan.

utformning

I en tidig ålder gör barnets fantasi sig huvudarbetet.Det kan "måla" det till synes obotliga elementet på webbplatsen, för att presentera det som ett fantastiskt utrymme. Men avsikt för en del av vuxna att hjälpa fantasin, att driva den i en strängt definierad riktning, är ganska lämpligt. Och om lutningen är svår att diversifiera, kan uppgången representeras mycket mer intressant än en enkel trappa. Utmärkta lösningar av detta slag kan vara:

 • en kulle i form av en "traktor";
 • trädhus;
 • "Lokomotiv".

Hur gör man själv?

På internet är det lätt att hitta många system för att ordna en barns bild. Men det är värt att bara ägna stor uppmärksamhet åt sådana ritningar och ritningar, där barriärer visas i detalj. Barn av alla åldrar spelar osjälviskt och förlorar sin känsla av verklighet. Därför måste staketet och räcken behövas. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt materialet från vilket bilden är konstruerad som helhet och till och med dess sekundära delar.

  Det finns två huvudkrav: hygienskydd och minimal brandrisk. Alla trä- och metallkonstruktioner ska slipas för att minimera risken för skador. Tänk på den framtida konstruktionen och uppför den, det är nödvändigt att utesluta slitsade skiljeväggar och luckor.När man spelar, följer inte barnen där de lägger sina fingrar och till och med huvudet. Det är användbart att föreställa sig bilden genom ett barns ögon, och då blir det klart där farorna kan döljas.

  Steg för steg design av sportutrustning börjar med förberedelsen av nedstigningen. Den är gjord av brädor som sammanfaller i längd och bredd. Trä är försiktigt polerat för att säkerställa nedstigningsskyddet. För att ansluta de brädor som används som sitter i botten. Nästa steg är att fästa sidorna på strukturen till nedstigningen.

  För att inte noggrant beräkna alla proportioner kan du helt enkelt upprepa standarddimensionerna på fabriksglasen. Den är 1,3 m i höjd när den lutas 55 grader. Styren på sidodelarna väljs och ställs så att ändarna ligger högst upp på platsen. De utför funktionen av räcken som kan hållas innan de faller ned. Sidorna är fästa från två sidor till skruvarna, så att de håller fast vid nedstigningsbasen.

  Viktigt: sidodelarna ska behandlas noggrant. Alla skarpa hörn är skuren och jämnt slipad med sandpapper. Att spendera mindre tid och ansträngning kan du helt enkelt ta en kvarn med ett slipskiva. Därefter måste du utföra markup.Vid denna tidpunkt behöver du en borr för trädgårdsarbete.

  Utgrävningar i marken, erhållna med hjälp, behövs för att installera strålen. Till information: Nedifrån bör denna stapel smörjas med mastic. Nu ställdes de platser där den placerades, betong. Endast en sådan lösning säkerställer konstruktionens tillförlitlighet och stabilitet. Det rekommenderas att knäda mortel på cement M500 i standardproportioner.

  På toppen av staplarna såg klippspår. De behövs för att sätta på remmen. Anslutningen av delar är gjord av skruvar. Slats löser två uppgifter samtidigt: de ökar styvheten och säkerställer barns säkerhet. Nu måste du fästa ihop ett par träkorsor.

  En stege är fäst på dem på ena sidan och en beredd nedstigning på den andra. När detta arbete är klart, är det nödvändigt att bygga ett trägolv. Vid tillverkningen staplar du brädan och sätter fast dem med skruvar.

  Viktigt: brädor kan inte sättas i närheten. Klarationer bör vara sådana att risken för skador elimineras, men vatten kan flöda fritt.

  Om du behöver maximal styrka, förstärker trädelarnas leder stålhjul. Det rekommenderas att man gör en kulle dubbelt så lång som höjden.Välja en tomt, du måste se så att den inte hamnar i ett lågland. När de långa regnen går, kommer en "träsk" att bildas där. Alla trä- och plastdelar ska impregneras med brandskyddsmedel.

   Men byggandet av en trälås kan ske annars. Ett alternativt system innebär att de först avlägsnar hela jorden och jämna ut urtaget. Detta är nödvändigt, om det finns frugtbart land - då kommer det inte vara tomt och kommer att gynna någon annanstans. Därefter är platsen täckt med sand och efter ett tag, när det löser sig, ram hela territoriet. Den här gången är inte värt att slösa bort, du kan:

   • förbereda ett träd
   • torka det;
   • skuren enligt ritningen;
   • slipat;
   • impregnera med skyddande komponenter.

   Steg, räcken, räcken och plankor, som behövs för byggandet av tunneln, är målade två gånger med emalj. Mellan färgning måste de slipas. Vid detta förberedande skede slutar. Det är dags att bygga en stiftelse: sätt i brunnarna, förberedda med användning av en trädborr, stång. Det kommer säkerligen att verifiera byggnivån.

   När förstärkningen är placerad, är den omedelbart betongad och hörnen är svetsade på toppen.Ställen, som placeras i basen, måste skäras på vissa ställen. Dessa skåror gör det möjligt att fixera virket på hörnen med självtankande skruvar. Därefter är pelarna sammankopplade med strängar. Stegen görs så här: spettarna är fastsatta, och sedan staplas de ovanpå dem.

    Men trappan kan inte användas normalt om den inte kompletteras med en startkudde. När detta arbete är klart är det nödvändigt att förbereda basen av nedstigningen (den är gjord av en stapel). En stålböjd profil för lutningen sätts. En plywoodsköld placeras ovanför basen under lutningen. Ett plåt av järn spikas på denna sköld.

    Ytterkanterna på arket viks och fästs i profilen. Annars är skador oundvikliga. Nu kan du skära avstånden i brädorna och linda där kanterna på arket. Under sluttningen förbereder man en strandpromenad. Sidorna är pläterade med plywood. Nu kan du:

    • lägg brädet
    • att komplettera trappan med räcken;
    • bygga ett hakat tak, täck det på toppen med plywood.

    Ingen av de färdiga kretsarna kan emellertid inte anses vara den enda korrekta. Du kan alltid dra sig ur det, om situationen kräver det. För att göra rampen själv är det inte nödvändigt att använda plywood. Det kan också byggas från:

    • plastplåt;
    • linoleum;
    • 0,05 cm tjockt galvaniserat stål.

    Laminat för skridskor använder opraktiskt. Under konstant belastning eller helt enkelt när den kommer i kontakt med vatten, kan den lätt deformeras. Och här är några fler rekommendationer:

    • Det är möjligt att öka skyddet av trä mot fukt genom att polera med vax;
    • Oljemålning är mycket sämre än akrylföreningar och lack för beläggning av träskivor;
    • du kan inte ställa en kulle nära giftiga växter och honungplantor;
    • det är nödvändigt att omedelbart se att det inte finns några rör och elektriska apparater i närheten;
    • Det är omöjligt att orientera rampen mot körbanan, staketet eller huvudväggen.

    Vackra exempel

    Lista reglerna för byggandet av bilder och lära sig nyanser kan vara lång tid. Men det är mycket bättre att ta initiativ och fokusera på färdiga designidéer. Bilden nedan visar en enkel ljus kulle, byggt nästan helt av trä. Endast ytan av sluttningen är fodrad med plåt. Samtidigt är skyddsbräden helt trä. I motsats till vissa människors bekymmer ser inte detta beslut ut tråkigt.

    Men du kan göra en färgstark och färgstark design, till och med kompletterad med en ganska lång övergång mellan uppstigning och nedstigning.Ett par tältbyggnader gör att du kan dölja dig för inte för mycket regn. Det finns en ännu enklare version där hela ytan är gjord av trä. Denna design ska väljas när du behöver bara funktionalitet, och inte ett ljust utseende.

    För att lära dig hur man gör en kulle med egna händer på en dag, se nedan.

    kommentarer
     Författare
    Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

    Entré hall

    Vardagsrum

    sovrum