Funktioner av garageuppvärmning

Garageutrymme löser sig för specifika behov. Dessa behov måste uppfyllas genom uppvärmning av garaget. Men i alla fall är det viktigt att bestämma hur det ska vara det mest ekonomiska och säkra. Det rätta tillvägagångssättet ger rummet ett idealiskt uppvärmningssystem.

Särskilda funktioner

Det är nödvändigt att välja ett värmesystem som blockerar arbetet vid fel och funktionsfel. Därför är det värt att överväga att skapa en billig uppvärmning, och inte om det kommer att leda till allvarliga problem. Det lämpligaste är att välja ett ekonomiskt alternativ som kan ge önskad temperaturreglering med minimal energiutgift.

Garageuppvärmning bör uppfylla följande funktioner:

 • tillförlitlighet;
 • motstånd mot extremiteter i temperaturen;
 • autonomi, vilket tillåter att fortsätta värme i frånvaro av energi.

Att skapa ett ekonomiskt garagevärmesystem kommer att vara möjligt med ett kompetent tillvägagångssätt för isolering av väggar, tak, garageportar samt ett välutvecklat ventilationssystem. Ibland är kompetent arrangemang av garageisolering tillräcklig för att behålla bilen och starta motorn utan problem. Om garaget fortfarande kräver uppvärmning måste du inledningsvis besluta om ett projektalternativ.

Innan dess skapande är det värt att överväga vilka typer av bränsle som är möjliga för användning i ett visst system.

Som bränsle för garaget kan värmesystemet beaktas:

 • fasta arter (ved, sågspån, kol);
 • flytande typer (bränsleolja, diesel, vatten);
 • gas;
 • el.

Alla typer av bränsle har vissa funktioner som innebär användning av denna eller den här utrustningen. Beroende på vilken typ som valts kommer det att vara möjligt att skapa detta eller det här värmesystemet.

Till exempel kan du installera garagevärme billigt och snabbt om du väljer utrustning som löper på trä eller andra fasta bränslen.Utrustning av denna typ rekommenderas inte att installeras nära brännbara material som finns i stora mängder i garaget. Därför kan trä- eller kolskålar till garaget inte kallas brandbeständig uppvärmning.

Gaskedjor kan installeras i garaget om en gasledning är ansluten till byggnaden. I avsaknad av en central gasledning är det möjligt att överväga utrustning som verkar på flytande gas. Kedlen är olika i konfiguration, och är också utrustade med ett automatiskt säkerhetssystem. Den enda signifikanta funktionen är omöjligheten att lagra en gascylinder inuti garaget.

Ett annat alternativ som har sina egna egenskaper - värme med el.

De viktigaste fördelarna med utrustningen:

 • tillförlitlighet;
 • små dimensioner;
 • Inget behov av skorsten.

Massor av alternativ för varje typ av utrustning gör att du tänker på valet. Tänk dem mer i detalj.

typer

Ekonomiskt sätt att värma garaget - värme med fast bränsle Uppvärmning på vintern kommer att ge en hemlagad spis som arbetar på trä. Tillverkningen av en sådan ugn finns tillgänglig hemma. Att köpa färdig utrustning är inte dyr.Du kommer att behöva tänka på installationen av skorstenen. Det är också viktigt att överväga ett sätt att lagra ett lager av ved, kol eller andra fasta bränslen. Det tar tid att skaffa fasta bränslen, och skorstenen måste periodiskt rengöras från sot.

Potelkaminen kan inte bara fungera på fasta bränslen, men även på dieselbränsle. Dieselbränsle är dyrt idag, så bränsle används ofta för sådana ugnar, och det är inte brandskyddat. För att säkerställa säkerheten är det värt att överväga garagekedjorna hos inhemska tillverkare. De kännetecknas av en längre brinntid, vilket ökar batteriets livslängd. Koppar av långbränning kännetecknas av effektivitet, hållbarhet. Den enda nackdelen med systemet är behovet av kontinuerlig övervakning.

Hemlagad potbelly spis kan vara en alternativ utrustning. De använder framgångsrikt begagnad smörjolja. Utvecklingen avvecklas och filtreras. Sådan utrustning ger inte bara värme, men också en specifik lukt. Många tror att för garaget är ett obetydligt ögonblick.

Varianter av utrustning som verkar på diesel är kommersiellt tillgängliga.Diesel - luftvärmare förbrukar ett glas bränsle per timme. När detta utvecklar värmeöverföring upp till 2 kW. Det finns mer kraftfulla utrustningsalternativ.

Värmepistoler används inte bara för garaget, utan även för industriella lokaler. Vissa modeller kan fungera på fast bränsle eller från el. Kostnaden för modeller på marknaden varierar beroende på vilka typer av bränslen som används. Du kan köpa ett kit som körs på olika bränslen.

Om det finns el i garaget, kan en elektrisk panna anslutas till den. Denna utrustning är tillräckligt för uppvärmning av garaget, eftersom lokaler av denna typ vanligen är små i storlek. Elvärme är pålitlig och kompakt. Det kräver inte konstruktion av skorstenen.

Alternativ för eluppvärmning kan vara följande:

 • värmeelement,
 • fläktvärmare;
 • pannan.

Du kan välja en eller annan metod beroende på hur länge en person befinner sig i garagerummet. Till exempel, med ett sällsynt besök, kommer ett par fläktvärmare att räcka. Med en lång vistelse i garaget måste du överväga alternativ för konvektorer eller radiatorer.Enheter av denna typ av hantverkare är gjorda för hand. Till exempel, för elektriska radiatorer tillräckligt med rör av lämplig storlek, liksom värmare. Utrustningen är till salu, men det kommer att behöva spendera pengar på den.

Elpannan är ett komplext system. Den innehåller rörledningar och pannan själv. Elektriska pannor som säljs är induktion eller elektrod. Det första alternativet är dyrt. Men enligt ägarna rättfärdigar kostnaderna sig helt över tiden.

Elektrodkedjorna är billigare, men utrustningen är lägre. För elektrodutrustning behöver frostskyddsmedel. Samtidigt är inte alla "icke-frysande" lämpliga för en viss enhet.

Till salu finns apparater som är lämpliga för uppvärmning av ett litet garage. Till exempel, infraröda värmare. Utrustningen kännetecknas av att det värmer upp föremål, så avger värmen till det omgivande utrymmet. IR-enheter förbrukar mycket energi, så de anses inte vara mycket ekonomiska.

Olje radiatorer fungerar enligt principen för en konventionell konvektor. Utrustningen kan snabbt värma ett litet rum till ett billigt pris.

Värmefläktar med keramiska element fungerar också som värmekälla. Kostnaden för enheter är hög, men de har många positiva egenskaper på grund av det ökade uppvärmningsområdet.

Uppvärmning av garaget med autonoma elektriska apparater är bekvämt, eftersom enheterna inte kräver professionell installation. De kan kopplas till ett enkelt uttag, så du behöver inte samordning med organisationer som ger ström. Förutom garaget kan dessa enheter användas i andra uthus, till exempel i växthus. Bland bristerna är det värt att notera den snabba kylningen av luften efter att ha stängt av enheten och omöjligt att värma upp garaget i frånvaro av energi.

Du kan värma garaget med batterier med en cirkulationspump. Anslutningsdiagram är möjliga med pannan, såväl som utan det. Systemet är vanligtvis anslutet till el och värms av ett kylmedel, som använder vatten som cirkulerar i en sluten profil av rör.

Uppvärmda rör med varmt vatten avger värme till det omgivande utrymmet. Vattenuppvärmning läggs i garage, som ligger intill huset.Detta alternativ anses också som det mest lämpade för garagekomplex. Rörläggning är ganska dyrt. De som har tillräckligt med inkomst, använder vattenuppvärmt golv i ett privat garage. Det är bekvämt, brandsäkert. Du kan spara pengar vid installation av vattenvärme i garaget med en vanlig spis, en pump ansluten till radiatorer. För självinstallation är detta system komplext, det kräver kunskaper och färdigheter.

Luftvärme - ekonomisk och effektiv på vintern.

Utrustning alternativ:

 • ånga;
 • konvektor.

Hur som helst - lönsamt och ekonomiskt. Korrekt installerad luftvärme i garaget skapar bekväma temperaturer på de mest besökta platserna i rummet. Termisk energi levereras till arbetsplatser genom rör och kanaler. För distribution av varmluft används tees, regulatorer och mer. Ett populärt system kan övervägas mer detaljerat.

Så, systemet kommer att fungera tack vare värmegeneratorn. Enheten måste vara utrustad med en temperatursensor. Utrustningen är installerad i garaget, tillförlitligt skyddad från utkast.Värmeisoleringsmaterial eliminerar läckage av uppvärmd luft.

Installation av luftkanaler utförs under taket på garaget. I hjärtat av motorvägen är galvaniserad stålisolerad. Separata rör är sammankopplade med en viss metod och ansluten till pannan. Funktionellt skapar denna typ av uppvärmning en riktad ström av varm luft. Utrustning för sådana system anses vara brandbeständig. Luftvärme i garaget är enkelt att installera själv. Man borde komma ihåg att konvektorer vanligen monteras i en vägg och arbetar med principen om luftkonditionering. Och ångkokarna i arbetsprocessen suger den kalla luften in i sig och avger den redan uppvärmd. Och till det, och till annan utrustning, kan du ansluta systemet med styrrör.

Det är också värt att överväga möjligheten att värma garaget med apparater som arbetar med att träna. Ugnsavfall olja eller frostskydd kan vara mycket effektiva enheter. Enheterna är fabrik eller hemlagad. Båda alternativen är populära eftersom de kännetecknas av en enkel arbetsprincip.

Sådana spisar används ofta i bilservice och garageboxar,som anordningar förenklar bortskaffandet av avfallsresurser. Även om ugnarna inte är billiga, innebär det att deras vidare exploatering inte medför några utgifter. Så kostnaden för bränsle betalas av inom några månader med aktiv användning.

Förvara prover av sådana eldstäder inkluderar en pyrolysförbränningskammare. Paketet innehåller också en bränsletank, vars kapacitet är tillräcklig för en dag med kontinuerlig drift. Bränslet i produktionskaminen brinner utan lukt av brinnande olja. Dessutom ingår en efterbrännare och övre ring för konstruktion av skorstenen.

Varianter av dyrare ugnar är olika droppförbränningsscheman. Bränsleförbrukningen i systemet är lägre, och du kan använda nästan vilken olja som helst, även hushållsolja. Droppdispensern ger en konstant långvarig förbränning av en viss effekt.

Kaminen tänds genom att lägga brännkorgar eller gummi till en speciell skål.

Den första och andra typen av strukturer hantverkare utgör självständigt. Monteringsföljden av en hemlagad spis är ganska enkel.

Den första kammaren monteras - den är en rund enhet, stängd av ett lock med borrade hål.Ett rör är installerat inuti enheten - den andra kammaren i ugnen. En metallbotten är svetsad till dessa delar och ett lock är installerat. Tanken förenar ett rör. En del av innerröret är svetsat på den. En skorsten svetsas till toppen av det perforerade röret.

En sådan spis kan installeras på en platt plattform av obrännbart material (tegel, betong). Mineral eller syntetisk olja kan användas som bränsle. Det är strängt förbjudet att använda bensin, fotogen, såväl som lösningsmedel.

Dampstugor i hushållsproduktionen är utrustade med två tankar. I en finns en brinnande process, och i den andra ackumuleras en brännbar gas. I den andra kammaren sker förbränning också, så dessa ugnar ger en högre effektivitet jämfört med det första alternativet.

Dessutom kompletteras dropptypugnar med element av utrustning som gör att du kan ansluta ugnen till tanken. Det kan värma vattnet eller laga mat.

Den enklaste versionen av installationen av en liknande design - från en gascylinder.

Det är indelat i fyra zoner:

 • blandningszon;
 • pyrolyszon;
 • förbränningszon;
 • efterförbränningszon.

I det här fallet är de övre och nedre zonerna kameror. Båda är anslutna med ett rör som är installerat inuti. Till toppen av cylindern är monterad skorsten. Allt, en enkel fristående enhet är klar.

Värme i garaget kommer att vara om du väljer apparater som körs på gas. För vissa enheter är det dock inte nödvändigt att ha en central gasledning som passerar i närheten. Gasdrivna enheter är enkla och billiga. Till exempel är det enklaste brännaren.

Enheten behöver flytande gas som värmer värmeväxlaren. Värme kommer från det, och förflyttning av varm luft tillhandahålls av en fläkt. Brännaren kan snabbt värma ett litet rum där reparationer kommer att göras.

Gasvärmepistolen kommer att visa sig mer effektivt på ett större område. Auto-mekaniker vill gärna använda utrustning i stora reparationslådor, trots att den här enheten är ganska bullriga.

Till salu kan du hitta bärbara enheter som körs på gas. Apparaten levereras komplett med automation, förutom med speciella gasflaskor, som utesluter branden mot brandskydd.Enheter visade sig vara effektiva inte bara i garager, men också som hushållsutrustning.

Nyligen har katalytiska värmeväxlare blivit utbredd, i vilken en flytande gasblandning kommer in i värmeelementet. Panelen värms upp och ger värme till rummet.

Ett annat alternativ för gasdrivna apparater är gaskonvektorer. Utrustningen är tillräckligt kraftfull för att värma inte bara ett litet garage, utan också ett lager.

Uppvärmningsanordningar av denna typ är av två typer:

 • Öppna prestanda. Apparaten har ett observationshål på framsidan som gör det möjligt att observera flamman.
 • Stängt utförande. Utrustningen monteras vanligen i en vägg och ser ut som en elektrisk apparat.

Att välja denna typ av enhet är viktigt att förstå att den måste vara brandsäker.

Säkerheten hos någon utrustning är först och främst överensstämmelse med reglerna för driften. Olika typer av enheter uppfyller vissa standarder. Om du kombinerar dem till en enda helhet kommer den säkraste att vara elektrisk utrustning.

Värmare på gas med en ballong eller ett register har fortfarande en stor fara under drift.

Elvärmare av något slag kräver:

 • Överensstämmelse med möjligheterna till uttag och det anslutna elektriska nätverket till garaget. Det måste stå emot enhetens kraft.
 • Överensstämmelse med fuktighetsindikatorer. I garaget bör inte vara fuktigt. Detta fenomen kan till exempel ske med en skarp övergång från negativa till positiva temperaturer.

Gas diesel, bensin och andra typer av värmare måste uppfylla följande standarder:

 • Att vara helt tätt, annars kommer läckage av flytande bränsle att leda till eld.
 • att vara utrustad med en skorsten, annars kan det finnas förgiftning genom förbränningsprodukter
 • vara utrustad med ett ventilationssystem, annars kommer det att finnas ett brist på syre i rummet.

Om grunden för valet av enheten är att lägga säkerhet, är det bättre att föredra elektriska alternativ. Om valfrihet - priset, välj sedan dieselenheter.

Tips och tricks

Experter rekommenderar att du väljer en värmare för garaget i enlighet med kapaciteten. Ju större den här indikatorn är desto större är området enheten kan värma. För att beräkna ungefär den önskade effekten, rekommenderas att beräkna rummets yta och multiplicera den resulterande siffran med åtta.

Resultatet kommer att vara ungefärligt, som för exakta beräkningar finns en särskild formel som innehåller sådana indikatorer som effekt (kcal / h) (N), volym (kubikmeter) (V), temperaturskillnad (ute och inne) (dT) varmluftsdispersionskoefficient (K), för vilka följande värden accepteras:

 • 0,6-0,9 - i närvaro av värmeisolering;
 • 1-1.9 - isolering av garageporten och betongväggar;
 • 2-2.9 - i avsaknad av isolering och betongväggar;
 • 3-3.9 - med metallportar och väggar.

Formeln är följande: N = V * dT * K.

Beräkningen för garaget 7 * 4 * 3 meter, isolerat från alla håll och med en avluftning ska se ut så här:

V = 84 cu. m

Till exempel, vid en temperatur på minus 20 grader i garaget bör vara runt noll, då blir dT - 20. För ett uppvärmt garage blir K lika med 1,5. Vi överväger:

N = 84 * 20 * 1,5 = 2520 kcal / timme.

För att konvertera värdet till W kommer vi att lösa ett annat exempel, eftersom 1 W = 0,86 kcal / timme eller 1 kcal / timme = 1,163 W, så vårt värde i BT kommer att vara följande - 2930, 76. En värmare av sådan effekt kommer att värma rummet till uppsättningen temperatur i en timme. Förresten är priset på enheter nära besläktat med kraften.

Sekundära värden är funktionalitet och ursprungsland. Som en funktion kan det exempelvis finnas regulatorer, liksom ett elementärt system för säker automatisering.

Till exempel kommer de enklaste oljevärmare med en kapacitet på 2900 W att kosta 3500-4000 rubel. Enheter med mer ström kommer att kosta cirka 5000 rubel, men med exakt beräknade siffror borde du inte betala för mycket.

Om ekonomin tillåter, är det bättre att välja modeller av utrustning som arbetar med gas med en sluten typ av förbränningskammare. Enheter med ström upp till 4W kan köpas till ett pris av 12 000 rubel. Dyrare dieselutrustning med samma kapacitet. Enheter kan köpas till ett pris av 28 000 rubel.

Snabbt och billigt kan du montera en enhet med önskad effekt med egna händer. För att göra utrustningen behöver du rör, radiatorer och andra delar. Detta är också ett slöseri, men också arbetskraftskostnader, liksom den obligatoriska tillgången på färdigheter. Annars är det bättre att göra de nödvändiga beräkningarna och se de ekonomiska fördelarna med att köpa en fabriksvärmare. Dessa enheter kommer att vara mycket mer tillförlitliga.

Hur man gör uppvärmning i garaget med egna händer, se videon nedan.

kommentarer
Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum