Hur man syr ett ark på ett elastiskt band i en spjälsäng med egna händer?

 Hur man syr ett ark på ett elastiskt band i en spjälsäng med egna händer?

Sömn är en viktig del av vårt liv. På hur bekväm är vi i sängen, och vårt humör, och kvaliteten på sömnen. Barn i en dröm är mycket aktiva, ofta vända sig över, vifta armarna och benen, så ofta slår kantens kanter ut och bildar en klump. Lösningen på detta problem kan fungera som ett ark med elastik i spjälsängen.

Valet av tyg

Plåtar på ett elastiskt band är fasta i en modern persons liv på grund av att de är mycket praktiska att använda. Det är också bekvämt att använda sådana lakan om sängens form är rund, eftersom standardalternativen inte passar helt.

Syning av plåt med egna händer tar lite tid, men det kan avsevärt spara familjebudgeten. Du behöver följande tillbehör för detta:

 • stift;
 • saxar,
 • symaskinen;
 • duk;
 • tråd;
 • kläder elastisk;
 • kantband
 • järn.

Tyg kan väljas enligt ägarens preferenser: färgad eller monokromatisk, terry eller stickad.

Bomullstyg är naturliga, hypoallergena, andningsbara och säkra för spädbarn. Bambu fiber har antimikrobiella och anti-mite egenskaper, liksom hög absorption. Chintz är ett av de mest prisvärda materialen, men bär snabbt. Percals och calico har hög densitet - formen på sådana produkter ändras inte under användning eller tvättning.

Flanellen är behaglig för huden på grund av mjukhet, men det kan lösa sig när det används. Satin smälter inte och har hög slitstyrka. Stickade tyger kan snabbt förlora färg (för att undvika ett sådant resultat bör du noggrant undersöka sammansättningen av det tyg du tyckte om och ta hänsyn till tillverkarens rekommendationer om temperaturläget för tvättprodukter av sådant tyg) och sträcka ut, men notera mjukheten och komforten hos sådana produkter.

Vad ska du söka efter?

De viktigaste indikatorerna som rekommenderas att vara uppmärksamma När du väljer det mest bekväma tyget är positionerna beskrivna nedan.

 • Komposition. Studien av komponenterna gör att du kan förstå hur många naturliga, syntetiska eller syntetiska fibrer i materialet. En stor andel av innehållet i naturfiber ökar produktens värde. Användning av övervägande naturliga tyger rekommenderas, eftersom de värderas mycket mer syntetiskt på grund av deras miljövänlighet men kan variera i hållbarhet.
 • Kvalitet. Dess indikatorer inkluderar styrkan och hållbarheten hos tyger. Också bör man beakta färg och metod för bearbetning av material, eftersom tillverkare ofta försummar den tekniska processen, vilket sparar tid för tillverkning av tyger. För att ta reda på hur bra färger färgades kan du ta det valda tyget och gnugga det mellan dina palmer och se om det finns spår av färgämnen på händerna.
 • Tyget av tyget. Det händer i alla material olika - det kan ses på förpackningen. Tillverkaren specificerar tygets sammansättning och densitet.
 • pris måste överensstämma med kvaliteten på ritningarna på tyg och färg.
 • linne bör vara miljövänlig, säker, inte provocera förekomsten av en allergisk reaktion vid kontakt med kroppen. Det ska ha bra absorberande egenskaper och andningsförmåga, så att huden kan ta emot och släppa ut syre.
 • Om du behöver göra kläder till barnetdå är det nödvändigt att ta hänsyn till eventuell tid för tvätten; så att tvätten tvättas väl, så ofta småbarn defekerar på den. Det bör också torka snabbt, järnjärn utan extra ansträngning.

Hur man syr?

Nedan följer en steg-för-steg-version av skräddarsydda blad från flanellen, eftersom den är speciellt bekväm för barnets känsliga hud.

Storleken på barnsängens madrass är 60x120 cm, flankens bredd är 90 cm. I så fall behöver du en längd på 1,5 m.

För att undvika eventuella krympproblem kan du tvätta tyget innan du syr. Krympning beräknas enligt följande:

 • det är nödvändigt att ta en bit tyg 1x1 m;
 • tvätta det på samma sätt som du planerar att tvätta kläderna
 • torka materialet, stryk noggrant;
 • Efter de utförda procedurerna är det möjligt att beräkna hur många gånger segmentet har satts ner: krympning = 100 - (d2x100 / d1).

Det vill säga om det före tvätten var 100 cm och efter tvätt var det 98 cm, därefter krympning = 100 - (98x100 / 100) = 2%.

Då måste du mäta tyget i enlighet med eventuell krympning. Därefter måste du klippa rutorna i hörnen av den resulterande rektangeln - du kan göra kartongämnena i form av kvadrater för ytterligare användning 15-17 cm bred.

Efter att formerna är skurna, måste kvadraternas inre kanter sysas ihop - så får man ett slags kuvert. Då måste du lägga över kanterna på tyget eller kanten på kantbandet (den här metoden är mer intressant på grund av dess estetik).

För att sy gummi behöver du fyra sådana segment, en för varje sida. Längden på varje snitt av tandköttet ska vara 25 cm. Vid kanterna av arket måste du markera ut varje hörn på 20 cm i båda riktningarna. Sträckt tuggummi måste vara fastsatt med tappar så att mitten av tandköttet ligger intill hörnsömmen. Det är möjligt för bekvämligheten med järnet att stryka böjningarna för tandköttet runt arkets omkrets.

Då ska du blinka allt med en zigzag: ju större zigzag, desto bättre.

Det finns också andra sätt att suga gummiplåtar. Till exempel, när inte hela omkretsen av produkten sys, men bara två motsatta sidor. I det här fallet måste du korrekt beräkna mätaren av det elastiska bandet så att produkten passar snyggt på madrassen (madrassplattan) på alla sidor.

Efter det arbete som gjordes på det resulterande ovala fodret bundet alla knölarna. Barnens enkelsängar är redo, du kan prova på madrassen.

Med samma princip kan du sya ark av andra storlekar, oavsett sängens storlek. Om storleken på tyget inte överensstämmer med madrassens bredd, sidans höjd, då kan du dra åt sidorna separat.

Mönstret är ganska enkelt. Det viktigaste är att köpa den önskade mängden tyg. För att göra detta, mäta madrassens längd och bredd, liksom sidans höjd. Det är i genomsnitt ca 15-20 cm.

Då ska du rita en rektangel på tyget. Bredden på ena sidan är lika med madrassens längd och höjden på de två sidorna. Det vill säga om höjden på madrassens sida är 20 cm, måste du ta 40 cm. Lägg till ytterligare 30 cm till första sidan och gör lämplig markering.

Den andra sidan av madrassen är lika med madrassens bredd, höjden på de två sidorna, men du måste lägga till ytterligare 20 cm.

Därefter måste den resulterande rektangeln skära hörn i form av kvadrater med en sida på 15 + 10 cm.

För syning av vattentäta plåtar behöver du en regnjacka, från vilken regnrockar och vattentäta kostymer sys. Det är också möjligt att använda tygduk. Du måste ta den nödvändiga storleken på vattentätt tyg och häng det runt omkretsen av rektangeln på scenen när mönstret är gjord av huvudväven. Du kan fästa tyget genom att längsgående och tvärgående sy med ett ark - så det kan hålla längre och kommer inte att förlora sitt utseende när maskinen tvättas. Med hjälp av ett vattentätt tyg kan du enkelt undvika förorening av madrassen (madrasskudde) vid avföringsbarn.

dimensioner

Det är viktigt att noggrant mäta madrassens dimensioner innan du köper tyget, eftersom dimensionerna kan variera något beroende på tillverkaren. Madrasser för barn finns i följande storlekar: 60x120, 60 med 190, 60 med 195, 60 med 200, 65 med 125, 65 med 190, 65 med 195, 65 med 200, 70 med 140, 70x160, 70 med 190, 70 med 195 , 70 med 200, 75 med 190, 75 med 200 och 80x160 cm.

Storleken på de enskilda varianterna: 80 med 190, 80 med 195, 80 med 200, 85 med 190, 85 med 195, 85 med 200, 90 med 190, 90 med 195, 90 med 200, 95 med 190, 95 med 195 och 90 med 200 cm

När du väljer en uppsättning sängkläder bör du också beakta eventuella variationer i storlek i förhållande till barnets åldersgrupp.

För barn i förskola och grundskola bör dimensionerna vara 120 x 60 eller 125 x 65 cm, för barn i skolåldern 6-7 år och mer - 160x80 och 160x70 cm. För äldre barn finns det några fler alternativ: 90x200, 80x190, 200x80 och 80x180 cm

Också, innan du köper och skär tyg, bör du inte glömma förbrukningen av tyg för sidans höjd och för överlagring av materialet. Noggrant urval av textur och storlek på tyget gör att barnet kan njuta av en lugn sömn.

Hur man beräknar?

Du kan använda följande formel för att beräkna tyget för att sya ark, där A är madrassens bredd, B är dess längd och C är tjockleken.

Bladets bredd beräknas enligt följande:

W = A + 2xC + 2x2 cm + 2x6 cm (för sömmar och sömstillägg).

Arklängd:

D = B + 2xC + 2x2 cm + 2x6 cm (för sömmar och sömstillägg).

Efter att ha utfört de nödvändiga beräkningarna ska en rektangel klippas ut på tyget med sidor som är lika med Ш och D.

Hur man syr ett ark på ett elastiskt band i en spjälsäng, se i videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum