Svart tak i inredning

För att skapa en elegant, vacker och spektakulär inredning, räcker det inte bara att limma ovanliga tapeter, för att köpa dyra möbler, måste du också tänka på hur takytan ska vara. Detta objekt är centralt för huset, så det första intrycket av gästerna om ägaren av kvadratmeter, hans smak och preferenser beror på hans utseende.

Svart tak i inredningen av huset är en utmärkt lösning som du kan skapa en intim och spännande atmosfär, ge en charmig atmosfär till rummet.

Färgfunktioner

Svart färg är makt, kraft och mysterium. Många uppfattar det som rustning, skydd mot problemen i omvärlden. Den frekventa användningen av denna färg kan emellertid orsaka permanenta fördjupningar, känslor av depression och angrepp.Invånare i många länder anser att den svarta tonen är sorgande, så de försöker så lite som möjligt att möta det. Hemma, rådgivare rekommenderar användningen av svart doserade, enligt deras mening, det enda sättet att undvika atmosfären av förtryck.

Samtidigt klarar ganska ofta tak i exakt den svarta versionen.

Tributen dikteras av följande färgegenskaper:

 • Svart betonar energin i ljusa färger (orange, gul, rosa).
 • Visuellt justerar höjden på mycket höga tak, balanserar storleken på rummet.
 • Betonar skönhetens elegans och elegans (om den finns i huset), spelar fantastiskt med någon annan textur.
 • Med rätt spel med olika färger höjs visuellt höjden på det låga taket. För att uppnå denna effekt måste du köpa vita väggar med vertikala ränder med svart färg för väggdekorationen eller måla invändiga ytor av rummet i vitt och självständigt rita mörka ränder som smidigt blir en svart topp. Som ett resultat kommer alla gränser att raderas och ingen förstår exakt var väggarna slutar och taket börjar.
 • Detta är det bästa sättet att designa ett rum med stora panoramafönster.
 • En mängd olika utskrifter och mönster ser bra ut på en mörk bakgrund, så du kan även använda den i barnkammaren. Till exempel kommer en vacker duett att vara ett svart tak och en projicering av den stjärnhimmel. En sådan design av rummet kommer inte bara att dekorera det, utan också låta de växande barnen uppleva världen.

Typer av täckning

Tack vare de olika metoderna för att klara taket kan du skapa unika interiörer. De mest populära är flera alternativ för dess täckning.

spänning

Den vanligaste finishen. Tyg eller PVC-film är fastsatt i en väggram gjord av metallprofil. Beroende på materialet kan ytan vara matt, blank eller satin, skillnaden syns visuellt.

Glansig yta i dagsljus eller med ljus på kan spegla föremål som fyller rummet. Vissa konsumenter kallar detta ögonblick negativt, för att inte alla vill se sin reflektion över taket. Under tiden, på grund av spegelverkan, ökar rummet i rummet visuellt, och denna faktor kan inte men kallas positiv.

Mattmaterial eliminerar sannolikheten för reflektion, tvärtom skapar det en intim, bakåtstämd atmosfär.

Satinduken är silkeslen att röra, ljuset sprider sig smidigt och mjukt på en sådan yta. Denna färdigmetod är bra och det faktum att den döljer oegentligheterna på ytan ovanför huvudet.

Processen att installera ett sträcktak, se följande video.

målat

Denna efterbehandlingsmetod kräver en perfekt platt yta. Målning gjord i tre steg. På den första ytan är primerad, på andra sidan appliceras den första beläggningen av färg, på den tredje - den andra. För jämn applicering av den färgade lösningen krävs god belysning för att se var tomrummen ligger kvar i taket.

suspenderades

Upphängd tak är av två typer: från gipsskivor och lameller. Den första döljer alla oegentligheter och låter dig skapa en flera nivåer av flera nivåer. Skivor av gips är fasta på metallprofilerna.

Racktypen är baserad på mosaikprincipen. I profil, monterad på väggen, sätta slats, vilket kan ha någon struktur och färg.

tapet

Det enklaste och populäraste alternativet.Men för att göra det klistrade taket ser attraktivt ut, behöver du en jämn yta. Den ursprungliga interiörlösningen - klistra in taket med tapet med natthimmelens bild, ljusa stjärnor på en svart bakgrund.

trä

Träet är idealiskt för en lantlig inredning. Träpaneler kan vara helt målade svarta eller delvis, vilket skapar effekten av takbjälkar.

MDF paneler

Taket på MDF ser anständigt ut, kräver inte tidskrävande vård, förlorar inte sitt ursprungliga utseende, även efter många års service. Installationen av paneler är emellertid en ganska svår process på grund av deras stora vikt och massivitet.

klinker~~POS=TRUNC

Det här alternativet för efterbehandling ger inga problem med installationen. Det ser attraktivt ut och kräver ingen speciell vård. Men i de flesta fall produceras takplattor i vitt, så om du behöver ett svart tak måste du måla plattorna. Denna metod för efterbehandling av designers tillåter också.

stilar

Mörka nyanser passar inte alla delar av inredningen, och det svarta taket speciellt. Därför, innan du utformar rummet själv, utan hjälp av en professionell, är det viktigt att ta reda på i vilka mönster svart kommer att se mest organiska ut. De mest populära versionerna.

  minimalism

  Den stil som passar bäst med den svarta paletten. Enligt konstruktörerna är dessa begrepp oskiljaktiga. I den klassiska versionen är den perfekta kombinationen svart med vit. Med hjälp av dessa två färger, även om det är problematiskt att skapa mysighet, är det ganska möjligt, och ett minimum av möbler kommer att behövas. För att placera alla föremål du behöver runt omkretsen av rummet, bör textilier, det vill säga gardiner, utformas i samma färgschema.

  Belysningen kan vara en punkt, inga frodiga ljuskronor - allt bör vara kortfattat.

  Popkonst

  Stil, som är kontraindicerad medelmåttighet. Det måste finnas en kontrast, och det är det bästa sättet att skapa ett svart tak, och bättre inte en, men flera nivåer.

  En utmärkt lösning i detta fall är utformningen av golv och väggar i röd (vin) färg.

  modern

  Älskar innovation, användning av naturmaterial, tillåter inte ofullständighet. Linjerna i denna stil ska röra sig smidigt, visuellt zonera utrymmet - den svarta toppen kommer att klara av den här uppgiften på bästa sätt.

  Art Deco

  Stil representerad av strikta linjer. Lätta möbler, bronsdetaljer (till exempel lampor), inkompatibla kombinationer av färger är lämpliga för denna rumsdesign.

  Svart glansigt tak i denna stil kan kompletteras med en vit takgräns.

  Kombination med andra nyanser

  • Svartvit - Klassiker av genren. Svart är basen och vit kan vara en takgjutning eller inlägg.
  • Svart röd Spela dessa färger kan du få ett rum i asiatisk stil.
  • En duett av svart och guld färg är förknippad med lyx, rikedom. Guldelement kan presenteras i form av en separat inredning, till exempel ljuskronor.

  Svart och blått - Tonerna ligger nära varandra, i en enda prestation liknar de natthimlen eller djuphavet. Även om dessa nyanser är mycket mörka, kommer det inre av rummet att vara lugnande.

  • Svart och orange kombination komplettera inredningen i modern stil och retro. Rika färger kan upprepas i möbler eller dekoration.

  För olika rum

  Inte bara det vita taket kan vara universellt, den här egenskapen är också karakteristisk för en svart yta. Med hjälp kan du skapa en original inredning i vilket rum som helst, men du måste ta hänsyn till finesserna i varje rum.

  badrum

  Varje hushåll går dagligen, morgonen på varje person börjar med det och dagen slutar.Därför bör utformningen av badrummet ges särskild uppmärksamhet. Takets design i badrummet med ett svart glansigt töjningsloft hjälper till att skapa en känsla av komfort och mysighet. Väggarna kan fodras med flerfärgade kakel, till exempel vit och röd.

  kök

  Om köket har ett mörkt tak, är det bättre att inte fylla det med en mängd olika dekorationselement, det ska vara fritt och enkelt i det. Du borde inte skynda med mängden möbler, det borde vara ett minimum i allt, inga krusiduller. Köksset är bättre att välja från ljust trä. Många människor vittnar om att i köket med svart tak och röda väggar är det trevligt att inte bara laga mat utan också att äta, eftersom den här situationen bidrar till god aptit.

  sovrum

  Det kan tyckas att det svarta taket i sovrummet är olämpligt, men det här är en illusion. Denna design ger rummet en lyx, gör den elegant. I sovrummet bör råda en atmosfär av lugn, ro och svart färg bidrar till allt detta. Utbudet av material för efterbehandling är olika: färg, tapeter, PVC. Om ett sträcktak är valt, för att förhindra obehag, se dess reflektion i glansens "spegel"bättre att installera en matt produkt. Romantik och kön kommer att fylla sovrummet, om du gör taket i formatet av stjärnhimmel.

  Bildens integritet är omöjligt utan möbler och textilier i lägenheten. De måste också innehålla delar av svart. Originalkombinationer erhålls med vit, guld och rosa.

  Vardagsrum

  Win-win är ett blankt svart tak i vardagsrummet. En sådan baldakin kommer att skapa en trevlig atmosfär, ge ett nåd av nåd, göra originalitet. En bra kombination av svartvitt palett. Dessa färger kompletterar varandra och balanserar. Du kan späda allvarlighetsgraden och sammanfattningen med ljusa detaljer, till exempel en röd belysningsenhet.

  balkong

  Balkongen och loggen är alltid fyllda med ljus, så de kan inte verka små och mörka. Om du gör ett svart tak, ordna väggarna i ljusa nyanser och lägg ett par barstolar på golvet, du kan få en bekväm plats för ditt morgonte.

  Expertråd

  Designers säger enhälligt att när man applicerar svart i inredningen i ett rum är det viktigt att inte överdriva det med sin mängd, allt borde vara måttligt. Golv och väggar ska inte gå ihop med toppen av rummet, den optimala lösningen är det svarta taket och de ljusa färgerna på väggarna, men i inget fall är pastell.

  Interiören kommer att vara harmonisk om du kombinerar det grova taket med kontrasterande väggar eller den ljusa färgen på golvbeläggningen. Helt dekorera utrymmet ovanför huvudet i svart är inte nödvändigt, som ett alternativ kan du "återuppliva" den med ljusa färger. Vita taklister och vaniljfärgade stuckaturer ser särskilt imponerande ut, en original ljuskrona kan vara en bra lösning.

  Det är viktigt att överväga följande rekommendationer från designers:

  • Du behöver inte ens tänka på det svarta taket, om rummet inte är olika stora parametrar. Rummet blir dyster och minskar optiskt sin redan blygsamma storlek. Om du verkligen vill dekorera taket med svart färg måste du ta hand om att öka antalet speglar eller andra föremål med reflekterande yta.
  • Den svarta toppen är en tabu för rum med små fönster. En sådan union kan ge en känsla av rädsla, panik i en person, skapa en atmosfär av isolering, vilket inte är fallet med stora fönsteröppningar. Kombinationen av de med ett svart tak kan säkert kallas vänligt, eftersom den mörka ytan inte absorberar naturligt ljus.
  kommentarer
   Författare
  Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

  Entré hall

  Vardagsrum

  sovrum