Stenjordskärning: Egenskaper av val

 Stenjordskärning: Egenskaper av val

Siding är en modern teknik för att täcka byggnader med specialpaneler. De skyddar effektivt väggarna mot de skadliga effekterna av miljön. Panelerna är oftast gjorda av slitstark vinyl, vilket klarar av påverkan av hög luftfuktighet och temperaturförändringar.

fördelar

Vinternas egenhet är att den framgångsrikt imiterar texturen av olika material:

 • natursten;
 • betongblock;
 • röd tegelsten;
 • klinkerplattor.

Särskilt bra utseende på kuter, vilket perfekt efterliknar eventuellt ytmaterial.Till skillnad från vanliga PVC-paneler är materialet för källarskärning tjockare.

natursten
betongblock
röd tegelsten
klinkerplattor

Dess fördelar är följande:

 • förändrar inte dess egenskaper under påverkan av ultraviolett strålning;
 • har god densitet och samtidigt liten vikt;
 • lätt att installera
 • tar de mest olika formerna;
 • inte påverkas av miljön
 • växer inte mögel och rostar inte;
 • är billigt;
 • Tillverkaren garanterar en livslängd på upp till 70 år.

dimensioner

Panelerna för källarskärning har de grundläggande parametrarna 1x0,5 m, medan olika tillverkare tillåter vissa avvikelser. Till exempel kan "basaltstenen" ha parametrar 1169x449 mm och den "röda tegelstenen" 1160x470 mm.

Innan du köper ett material bör du vara uppmärksam på sådana detaljer och noggrant beräkna den önskade mängden motstående material.

sårbarheter

Den mest utsatta platsen i sidospåren är fogar, så när man väljer ett material och installerar det, rekommenderas att vara uppmärksam på dessa noder. En fog är den plats där fukt suger in.Om den är av dålig kvalitet, kommer den skyddande beläggningen att deformeras under påverkan av temperaturskillnaden, efter kort tid blir det oanvändbart. Ju mindre luckorna i lederna är, desto bättre och kinder är panelerna.

typer

Under en sten eller en tegelsten

De mest populära är socles trimmad med "sten" eller "tegel". Imitation kan vara så realistisk att skillnaderna endast kan noteras av en expert, i detta hänseende är källarsidor inte lika. Paneler "under en sten" eller "under en tegel" är gjorda till sheathe byggnader där det finns många fönster och dörröppningar på grund av det faktum att sådant material kan monteras på de mest svårtillgängliga platserna.

Tegelstenen är också i efterfrågan. Människor med förfinad smak gillar att köpa sådant material. Sådana paneler är gjorda av högkvalitativ plast, panelerna påverkas inte av höga temperaturer, mekaniska impulser.

Alpine Granit kollektionen är tillverkad av special PVC, vilket garanterar en livslängd på upp till tre decennier. I det här fallet blir färgerna inte blekna eller blekna. Det finns dussintals nyanser och färger, hämtar alltid verkligen något original som motsvarar byggnadens design och bild.

bränd tegelsten
Alpint granit

Importerad källarefasad med isolering har ännu inte fått distribution i Ryssland. Sprutning sker från insidan med en polyuretanförening som effektivt skyddar fasaden mot påverkan av låga eller höga temperaturer. Denna nyhet används redan i stor utsträckning i bostadsbyggande i norra Europa. Kallvintrar i Ryssland är en objektiv förutsättning för att denna typ av foder blir märkbart efterfrågan. För priset kostar det lite mer än standard basfäste.

Ser vinnande samling "Rocky Stone", eftersom det kombinerar naturlig skönhet, ger det ursprungliga utseendet på vilken struktur som helst. Siding, imiterar malakit, är också en intressant lösning. En mängd olika gröna färger skapar ett unikt mönster. Storleken på dessa stenar kan vara väldigt annorlunda.

Stenig sten

metall

Metallsidor är också mycket populär, men det är mycket dyrare. Panelerna är gjorda av galvaniserat stål, från insidan är detta material dessutom täckt med en skyddande primer. Metallbasbeläggning har alltid varit i hög efterfrågan i många olika länder.Den är tillverkad av galvaniserat stål, vilket inte påverkas av miljön. Byggnaden av kanten, fodrad med sådant material, ser elegant ut.

tillverkare

Novik

Kanadensasidor från företaget Novik är väldigt populär, det finns flera typer beroende på den simulerade ytan:

 • tegel;
 • vild sten;
vild sten
tegel
 • mursten sten;
 • cederträ
 • brädorna.

Företaget lovar en livstidsgaranti på alla positioner. Dimensionerna på panelerna är 1152x522 mm. De har en individuell design som ger dem en original look. Priset varierar från 700 till 800 rubel.

cederträ
mursten sten
brädorna

Handklippt stenpanel

Naturmaterial är i stor efterfrågan. Ett annat kanadensiskt företag är Hand-Cut Stone Panel. Företaget specialiserar sig på att producera paneler som efterliknar vild sten av olika typer och storlekar. För jordsidor är sådan vändning perfekt.

Produkter från Kanada är kända över hela världen, de kännetecknas av ett brett sortiment, utmärkt kvalitet.

Alta profil

Det ryska företaget Alta-Profile representerar flera typer av basfäste.

 • Under stenen. Det är i hög efterfrågan.Dess dimensioner är 1134x475 mm och tjocklek - 20 mm. Minimalt avfall genereras under installationen.
 • Under tegelstenen. Det finns en stor variation av texturer och färger. Dess mått är 1132x468 mm, tjocklek - 18 mm.
 • Under kakel. Panelerna har speciella revben som ger ännu större styvhet. Måtten kan vara 1160x445 mm, tjocklek - 22 mm. Det finns tillgängliga texturer som efterliknar olika material.
Under tegelstenen
Under kakel
Under stenen

Antika tegelstenar är representerade av paneler som efterliknar tegelstenen i antikens Grekland, det ser spektakulärt ut. Måtten är 1167x447 mm, tjocklek - 18 mm.

Siding "Canyon" ser elegant ut, lockar uppmärksamhet med ett ädelt utseende. Måtten är 1115x446 mm, tjocklek - 22 mm. Den senaste samlingen beställs ofta för att täcka hela fasaden av byggnaden. Det kostar ca 500 rubel.

kanjon
Antik tegelsten

Profil Vox

Det tyska företaget Profile Vox har ett stort antal olika modeller av alla färger och texturer. Betydande efterfrågan är paneler som efterliknar sten eller tegelsten. Den mest kända samlingen är Solid Mur. Dimensionerna av källarens sidospår är 1111x462 mm, tjocklek - 2,5 mm.

Ett särdrag hos spåranslutning är att panelerna är mycket tunna och samtidigt extremt hållbart, kan motstå höga mekaniska belastningar.

Ofta används panelerna i detta företag för att kläda hela föremålets fasad. Pris varierar från 500 till 600 rubel.

Docke

Det tyska företaget Docke erbjuder starka och hållbara produkter. Varje år överraskar företaget sina kunder med nya utvecklingar. Samling Berg innehåller paneler som är gjorda "under tegelstenen". Det här materialet kan beställa inte bara byggnadsbassängerna utan även privata förortshushåll. Sidospåren är 1128x460 mm.

Stern-samlingen innehåller paneler som efterliknar natursten. Särskilt gillade produkterna från detta företag boende i norra europeiska länder. Sidospåren är 1195x425 mm, och priset varierar från 400 till 500 rubel.

Berg
Stern

Wandstein

Det tyska företaget Wandstein erbjuder paneler som harmoniskt kombinerar perfekt kvalitet och ett brett urval. Panelernas dimensioner är 796x596 mm. Detta material är idealiskt för att avsluta hushållen i landet. Efter arbetet finns det en minimal mängd avfall. Priset varierar från 400 till 800 rubel.

montering

Installation av källarskärning börjar med botten av källaren. Facing bör göras först från en del av väggen och fortsätt sedan till andra sidan. Under installationen bör du göra små luckor som gör att plattorna kan andas.

Panelerna, uppvärmda från exponering för solljus, ökar i storlek, om det inte finns några luckor mellan dem, är deras deformation möjlig.

För att fästa paneler på basen behöver du starka fästelement. Det är nödvändigt att skapa en kista på vilken huvudelementen kommer att monteras. Kassen upplever betydande belastningar, så materialet måste vara hållbart. Den består av suspensioner och profiler. Också måste vara ventilationsgaller. Utan normal ventilation kommer fukt att ackumuleras under panelerna, vilket kommer att påverka ytan på väggen negativt.

Hörnblock för källarbeklädnad är tillbehör som trimmer fönster och dörrar. J-profilen är ett element som tjänar många syften, det hjälper till att fästa materialet på väggen. Genom att montera källarpanelerna under stenen kan även ett trähus omvandlas till ett mini-lås.Valet av hundratals olika texturer och färger gör att du kan välja det idealiska materialet för att uppnå ursprungliga idéer.

Installation sker endast från vänster till höger. Om panelerna är monterade under den kalla årstiden bör gapet mellan blocken vara minst 3 mm. Panelerna innehåller speciella hål för att fästa. Pilarna på förpackningen kommer alltid att berätta hur man bäst kan lagra paneler. Det är bäst att förvara dem i upprätt läge och fästning av materialet med naglar belagda med zink.

J-profil

Verktyg som behövs för montering av montering:

 • gummimallet;
 • en hammare;
 • skruvmejsel;
 • borr;
Trådlös
hammare
borr
gummibåt
 • nivå 2 m lång;
 • roulette på 3 m;
 • Bulgariska små
 • självuttagande skruvar.

För installation av metallkasser krävs gummipressbrickor. För trähus passar bäst träskenor och lathing. För att beräkna hur mycket material som behövs är det nödvändigt att noggrant mäta det odlade områdets storlek. Den resulterande mängden ska divideras med en faktor 0,9. På så sätt kan du beräkna hur mycket du vill laga objekt i samma rad.

måttband
bulgariska
självuttagande skruvar
nivå

Det är också viktigt att ta hänsyn till vinkeldetaljer som konvergerar högst upp. För att förstå hur många liknande element som behövs, multiplicera antalet rader med antalet vinklar. I batten är banden placerade 80 cm från varandra. De horisontella battarna ligger på ett avstånd av cirka 50 cm från marken. En inverterad J-kanalkanal ska fästas på den övre kanten. Det är också lämpligt att applicera en målskena.

Nästa steg är installationen av paneler. Det är viktigt i början att korrekt placera startskenan, sedan de inre och yttre hörndelarna. En profil monteras vanligtvis från ett hörn på kort avstånd, högst 10 cm. Det är fastsatt med intervaller på 25 cm. Plankprofilen ligger strikt längs horisonten.

Innan du börjar installationen, räkna antalet paneler. Du kan montera dem från vänster till höger. Vid det första hörnet är fixat, så är avståndet från startprofilen 4 mm. Därefter kan du flytta den första panelen, som är monterad på stödremsan och inte når vinkeln på 3 cm.

Alla efterföljande rader kommer att monteras på ett slitstarkt sätt. Vid placering av skruvarna rekommenderas det inte att fästa dem till stoppet.Den näst sista panelen vrids på skruven från vänstra kanten. Efter det kommer det att vara möjligt att böja panelen och docka den med den senare. Efter arbetet kan fixas panel.

Hur man utför installationen av källaren sidospår under stenen, kommer du att lära av följande video.

Se nedan för hur du installerar källaren sidospår under en sten av dig själv.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum