Avsluta ett lanthus källare sidospår under sten

Inredningen av arkitektoniska strukturer och fasader utförs med hjälp av olika material, vilket inte bara ger husen ett attraktivt utseende utan ger också ett tillförlitligt skydd mot penetration och destruktiva verkan av fukt och förändringar i omgivande temperatur.

Solfången under en sten tillhör många sådana material. På grund av den höga dekorationen och funktionella egenskaper sparar den arkitektoniska strukturen från en rad negativa effekter.

fördelar

Källare paneler är gjorda av högkvalitativa råvaror. Tillverkare försöker överraska konsumenterna med egen tillverkningsteknik, men de brukar använda samma komponenter: polymermaterial, modifierare, naturliga talk och tillsatser.

På grund av akrylbeläggningen ändras inte panelerens skugga under inflytande av ultraviolett (vilket annat material för källaren inte kan särskilja).

Dessutom har sidospåren under en sten många fördelar.

 • På grund av den förbättrade produktionsmetoden och användningen av speciella tillsatser har den färdiga produkten större plasticitet, fuktmotstånd och motstånd mot höga och låga omgivande temperaturer.
 • Fördelen med marksidor över natursten ligger i det faktum att den första är resistent mot tillväxten av moss och mögel, inte låter sig korrosionsprocesser och förändras inte över tiden.
 • Livslängden för detta material är 45 år. Den kan installeras vid temperaturer under noll, vilket inte kan göras med plastpaneler. Siding ger inte en obehaglig kemisk lukt, mycket hållbar.
 • Jämfört med andra vända material är sidospår billigare.
 • Lätt att bry sig om. Strukturen i källarens sidospår spelar ingen särskild roll, materialet kan tvättas med rinnande vatten.
 • I de flesta fall behöver inte ett sådant foder ersättas och repareras.

Men om panelerna deformeras av någon anledning, behöver endast det skadade elementet bytas ut.

brister

Det är inte så lätt att hitta den negativa sidan av en källare sidospår under sten, Men för några ögonblick borde du vara uppmärksam på köpet.

 • Begränsning i färg. Eftersom panelerna är yttre stiliserade som natursten, är det inte alltid möjligt att välja en nyans att smaka. Om du inte lyckades välja en lämplig design i katalogerna i butikerna, kan du dock direkt kontakta tillverkaren och beställa panelerna efter eget gottfinnande. Priset på en sådan produkt kommer att vara högre, och om köparen ska bestämma huruvida man ska betala för en sådan tjänst.
   • Trots det faktum att panelerna helt enkelt motstår olika belastningar och de negativa effekterna av miljöfaktorer, Det är inte nödvändigt att förvänta sig brandbeständighet. Eftersom huvudmaterialet för tillverkning är plast, kommer panelen snabbt att smälta om du hanterar det med eld, och därför bör du inte göra eld eller bränna sopor nära huset.
   • Om det är felaktigt installerat kan sidospår spricka.Därför är det nödvändigt att studera alla aspekter av installationen av detta material (om installationen kommer att ske med egna händer) eller att överlämna arbetet till proffs.

   arter

   Installering av källarpaneler under stenen kan inte börja utan kunskap om vilka typer av siding som existerar. Tillverkare erbjuder för närvarande fyra versioner av paneler som efterliknar natursten.

   Varje typ av dekorationskällare arkitektonisk struktur har sina egna egenskaper, fördelar, och i vissa fall och nackdelar.

   • Träfiber. Sidingpaneler är gjorda av träfibrer. Resultatet är en produkt som perfekt efterliknar en sten. Den största fördelen är miljövänlighet och absolut säkerhet för människors hälsa.

   Kan till och med användas för inredning av byggnaden.

   • Vinylpaneler. Denna typ av paneler framställd med tillsats av färgämnen. På grund av denna teknik kännetecknas vinylprodukter av ett brett spektrum av färger och texturer, så det är lätt att hitta material av en acceptabel skugga och efterliknande av en viss typ av sten.
    • Sandwichpanel. Facing material med utmärkta yttre egenskaper och ytterligare värmeisoleringsegenskaper. De är en flerskiktskonstruktion. Natursten i det här fallet imiterar det bästa dekorativa skiktet.
    • Polyuretanpaneler. En typ av stenplätering, gjord av mjuk plast, inblandad med marmorflis. Denna vändning är tillgänglig för varje konsument, det är av hög kvalitet, som ett resultat, mycket populär.

    Tillverkningsföretag

    Den moderna marknaden för motstående material representeras av olika tillverkare. De mest kända är:

    • "AltaProfil". Kvalitetsegenskaperna hos källarens sidospår uppfyller alla befintliga standarder, och kostnaden är mycket lägre än utländska motsvarigheter.
    • Docke. Företaget är ledande bland tillverkarna av källare sidospår. Varumärkesprodukter finns i över 260 städer runt om i världen. Det är av hög kvalitet, praktisk och rimligt pris.
    • "Dolomit". Företaget använder dolomit av natursten som grund för produktion, därav namnet på företaget. Alla källare sidospår har ett brett utbud av färger. Råvaror för produktion av sidospårleveranser ledande europeiskt företag, vilket är en garanti för kvalitetsvaror.
    • "TEHOSNASTKA". Företaget är engagerat i produktion av plastprodukter.Märket specialiserar sig också på att skapa källare. Arbetet med varumärket kännetecknas av förhållandet mellan fasadpanelernas utmärkta kvalitet och en acceptabel kostnad. Tyngdpunkten är på produktion av sidospår, efterliknande sten.
    • Nailite. Amerikanska varumärket. Huvudassortimentet är gjord av tegelstenar och klassiska paneler med imitation under stenen, den mest efterfrågade. Kostnaden är mycket högre än tävlingen.
    • Ryska organisationen "Aelit" Det är engagerat i tillverkning av vinylkällare sidospår - högkvalitativt och pålitligt material, som används för beklädnad av byggnader under sten / tegelsten.
    • Fineber - Det största ryska företaget har ett stort sortiment av paneler som upptar en genomsnittlig prisnisch. Varumärkesprodukter har det bästa priskvalitetsförhållandet för konsumenterna.
    • Nordside - Den största inhemska tillverkaren av fasadmaterial. För att skapa sidospår använder högkvalitativa polymerblandningar utmärkta europeiska leverantörer. Nordside-produkterna är resistenta mot extremiteter, negativa väderförhållanden och exponering för ultraviolett strålning.

    Hur man väljer?

    När du köper en spårväg för att slutföra ett hus måste du överväga flera faktorer. Högkvalitetsfoder bör ha utmärkta tekniska egenskaper och högkvalitativ yta utan en enda defekt. Beroende på materialet i panelprestandan bestäms nivån av dess utbrändhet i solen. Detta kan berätta för varje säljare i byggcentret.

    Det är bättre att köpa stenplattor i de organisationer där sortimentet av produkter är mycket stort och du kan välja färg, struktur och storlek på panelerna. Dessutom måste butiken finnas på marknaden för byggmaterial i mer än ett år och ha vanliga kunder.

    Valet av produkt påverkar dess storlek. Större paneler monteras snabbare, men deras kostnad är mycket mer än mindre. Du kan alltid få speciallicenser och certifikat för högkvalitetsfoder.

    Installationsfunktioner

    En av de avgörande faktorerna som påverkar valet när man köper en källare siding är enkelheten i sin installation. Oavsett struktur, material, produktion och färg kan panelerna läggas personligen, med minimal tid och utan användning av specialverktyg.

    Till och med husägare som aldrig har avslutat arbetet och inte har den minsta erfarenheten inom byggbranschen kan klara av sådant arbete. För beklädnad behöver du en liten uppsättning instrument och utrustning som sannolikt har i varje hem.

    Installationsarbetet utförs i en viss ordning.

    • Vid det första steget är mantel konstruerad av metallprofilen. Sidingpaneler är fastsatta på den med hjälp av skruvar. Det är bättre att köpa speciella fixeringselement som är konstruerade speciellt för fästning av polymermaterial.
    • Det är nödvändigt att göra små luckor mellan panelerna, eftersom det kan vara olika storlekar (3-5 mm) när produkten kyls eller upphettas under olika perioder av året.
    • Ett avstånd på 1-2 mm ska ske mellan panelen och skruvens lock.
    • Källare paneler rekommenderas inte att installeras vid en omgivningstemperatur under -5 ° C. Dessutom rekommenderar tillverkarna att sitta i ett varmt rum i flera timmar före installationen.
     • För att ta bort eller trimma panelernas extra längd, måste du använda kvarnen med de tunnaste tänderna.Således kan du undvika den oattraktiva chipping längs kanterna, som som regel lämnar bakom den vanliga handsågen.
     • När du köper sidospår under sten, måste du noggrant undersöka fogar och kanter på panelerna. De måste tydligt matcha och ha inga defekter. Alla typer av markspår i natursten från tillförlitliga tillverkare har en genomtänkt anslutning i form av speciella lås. Produkterna sätts in i varandra och är tydligt inspelade. Följande infogas i föregående panel, och så vidare, tills fasaden av huset är helt täckt med vända material.

      Arbetet är ganska enkelt. Det viktigaste - skynda inte och gör alla steg så noggrant som möjligt.

      Så här monterar du en fotspår, se i följande video.

      kommentarer
       Författare
      Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

      Entré hall

      Vardagsrum

      sovrum